Dodaj do ulubionych

Cesarskie Chiny z ECCO TRAVEL

15.12.11, 18:39
Witam. Bardzo chciałabym jechać na wycieczkę do Chin. Wydaje mi się , że z Ecco Travel byłoby najlepiej. Niestety mam pewne obawy w związku z przesiadką na lotnisku. Mam zatem pytanie, czy w Warszawie spotyka się grupa i razem leci , czy każdy osobno ? Boję się czy dam sobie radę sama na obcym lotnisku nie znając języka. Proszę napiszcie jak to się odbywa. Czy bagaże trzeba odbierać i znowu nadawać , czy tylko przesiadka ?
Chcielibyśmy z mężem lecieć 10.09.2012r może ktoś też wtedy wylatuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Cesarskie Chiny z ECCO IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 25.12.11, 03:36
      Planuje ta sama wycieczke,ale 18 kwietnia.Wszelkich informacji na ten temat udzieli Ci biuro .Grupa zbiera sie na lotnisku w miejscu odpraw.Nadajesz bagaz w Warszawie i odbierasz go w Pekinie.W czasie przesiadki nie interesuje Cie bagaz nadany,tylko pilnujesz ten ,ktory zabierasz do samolotu ze soba.
      • szafran47 Re: Cesarskie Chiny z ECCO 26.12.11, 00:12
        Dzwoniłam do biura , ale poinformowano mnie , że pilot wycieczki odbiera turystów dopiero na miejscu w Pekinie. Trochę byłam zdziwiona , ale pani powiedziała to twierdząco. Boję się jak sobie sami poradzimy z przesiadką na lotnisku nie znając języka. Skąd wiesz ,że pilot wycieczki leci razem z turystami z Warszawy ?
        • tanie-latanie.net Re: Cesarskie Chiny z ECCO 28.12.11, 12:24
          Warto się dowiedzieć jakie to będą linie lotnicze i jakie są numery rejsów. Ecco, już przed wystawieniem biletów, będzie miało możliwość sprawdzenia na którym terminalu się ląduje i z którego wylatuje. Jeśli to ten sam terminal to spokojnie dacie radę - sądzę, że Ecco wybierze takie loty, żeby przesiadka była wystarczająco długa i każdy klient był w stanie bez pośpiechu się przesiąść. Cała filozofia będzie polegała na znalezieniu bramki odprawy na kolejny lot (lista wszystkich lotów, kolejno wg godziny wylotu, wyświetlana jest na ekranach z informacją o numerze bramki).
          • szafran47 Re: Cesarskie Chiny z ECCO 28.12.11, 15:31
            Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Jeśli ktoś w najbliższym czasie był , lub będzie z ECCO w Chinach to proszę napiszcie .Pozdrawiam.
            • Gość: zibi61 Re: Cesarskie Chiny z ECCO IP: 85.222.86.* 28.12.11, 17:21
              Podczas odprawy na lotnisku otrzyma Pani bilety Moskwa-Pekin z numerem rejsu i gate. Odnalezienie samolotu nie stanowi problemu, długie oczekiwanie, tak. Czekałem na lotnisku Szeremietiewo 8 godzin. Przykre doświadczenie. Wycieczka świetnie zorganizowana, choć intensywna.
        • Gość: chińczyk szafran bez paniki IP: *.home.aster.pl 11.08.12, 10:46
          ja leciałem z okęcia do moskwy tam 6 godzin w poczekalni na szeremietiewo i do pekinu, podczas oczekiwania spotykasz ludzi gadasz sobie z nimi i od tego momentu praktycznie tworzy się grupa ,która porusza się już razem. Zawsze w niej znajdzie się ktoś kto zna język.
          Pilot od biera was w Pekinie . Spokojnie dacie radę , a chiny są bajeczne a i warunki z ecco travel super. Jeśli jeszcze traficie na pilota Pawła to marzenie. skarbnica wiedzy i nauczy was chińskiego.:) ja byłem 11.2010 chiny cesarskie.
          • staniwaw Re: do chińczyk 10.09.12, 09:48
            chciałbym uzyskać kontakt priv z Tobą,daj sygnał na e-mail- "mój login"(małpa)gazeta.pl, ja mam zaplanowany wyjazd w terminie 7-22 listopad a Ty byłeś w tym terminie w Chinach.Bardzo proszę ,pozdrawiam.
      • tatarafal Re: Cesarskie Chiny z ECCO 31.12.11, 22:35
        Witamy Państwa serdecznie. My razem ze znajomymi planujemy wyjazd z biurem Ecco Trawel "Cesarskie Chiny" od 10.09.2012. Wyjazd z Poznania. Wylot z Warszawy.
        • szafran47 Re: Cesarskie Chiny z ECCO 04.01.12, 17:25
          Witam. Też myślimy nad wyjazdem 10.09.2012r. Proszę napisz w ilu się wybieracie i w jakim jesteście wieku. My to 49 i 52 latkowie , ale duchem młodsi.
          • tatarafal Re: Cesarskie Chiny z ECCO 04.01.12, 19:46
            Witamy.
            Mamy zamiar jechać w 4 osoby. Małżeństwo w wieku 60 lat oraz dwie koleżanki w tym samym wieku.
            • szafran47 Re: Cesarskie Chiny z ECCO 05.01.12, 11:20
              Witam. Proszę napisz czy już zrobiliście rezerwację . My jeszcze nie , ale w 99 procentach jesteśmy zdecydowani. Też chcielibyśmy wylot z Warszawy . Istnieje możliwość wylotu z Krakowa ale jest o 1000 zł drożej ( pytałam dlaczego , i powiedziano mi że są większe opłaty lotniskowe) . Czy będziecie się na coś szczepić ?
              • tatarafal Re: Cesarskie Chiny z ECCO 05.01.12, 14:26
                Witam.
                Z uwagi na znaczącą różnicę w cenie pomiędzy wylotem z Poznania a z Warszawy wybierzemy Okęcie. Nie mamy zamiaru się szczepić przed wylotem. Chiny to nie Kenia itp.
                Nasze nastawienie do wyjazdu w tym terminie też oscyluje ok 99%
                • szafran47 Re: Cesarskie Chiny z ECCO 05.01.12, 16:02
                  Jeśli się zdecydujecie na 100 to napisz. Może też się zmobilizujemy .Ja tylko obawiam się tzw. kłopotów żołądkowych. Nigdy mnie to nie omija, a to jednak dość egzotyczny kraj. Bardzo jednak chciałabym tam pojechać i chyba to zwycięży. Pozdrawiam.
    • Gość: Irek Re: Cesarskie Chiny z ECCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.11, 12:39
      Byłem na tej wyciecze w ubiegłym roku. Z przesiadką nie ma problemu, na biletach zawsze są numery lotów, które później trzeba odnaleźć na tablicy. Lecieliśmy przez Moskwę (Szeremietiewo), ciężko się tam zgubić (trzeba jeszcze pamiętać, żeby nie szukać na tablicach nazwy Pekin, tylko Bejijng lub po rosyjsku Пекин), ale lotnisko nie należy do najlepszych. Pilotka leciała z nami z Warszawy, ale formalnie opiekę nad grupą przejmuje w Pekinie, oczywiście jeśli ktoś potrzebował pomocy to nie było żadnego problemu. Ogólnie wycieczka super, jest co wspominać.
      • Gość: Jola Re: Cesarskie Chiny z ECCO IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 15:24
        Ja leciałam przez Paryż i na lotnisku w Paryżu był to dla mnie problem!!!!!!
        • Gość: szafran47 Re: Cesarskie Chiny z ECCO IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 17:18
          Z jakiego biura byłaś na wycieczce ?
        • Gość: Bob 12 Re: Cesarskie Chiny z ECCO IP: *.ennet.pl 31.08.12, 15:04
          Napisalas o problemie w Paryzu jaki to problem .Wybieram sie w pazdzierniku tez przez Paryz ,prosze o odpowiedz
    • Gość: asia Re: Cesarskie Chiny z ecco trawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 19:18
      wlasnie wrocilam z chin z ecco trawel, organizacja bardzo dobra o nic wlasciwie nie mozna sie martwic, tylko aby dojechac do warszawy, tam juz jest sie pod stala opieka pilota az do konca wycieczki. polecam biuro i uwazam ze wyprawy do chin maja bardzo dobrze zorganizowane.
      • staniwaw Re:do asia- Cesarskie Chiny z ecco trawel 14.07.12, 20:03
        chcielibyśmy cokolwiek więcej informacji,pozdr.
    • Gość: Tami Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 14:07
      Co do bura Ecco Travel mam mieszane uczucia. W kwietniu tego roku korzystałam z ich oferty Cesarskie Chiny i jestem średnio zadowolona.

Zacznijmy od tego, ze płacąc za dostawkę pełną cenę w niektórych hotelach dostawałam łóżka polowe.

Idąc dalej restauracje, w których jedliśmy były delikatnie mówiąc nie zawsze czyste, w jednej zdarzyła się nawet przebiegająca po podłodze mysz. Jedzenie - poza bankietem pierożkowym, było zawsze takie samo czyli mdłe i średnio ciepłe, ale może to Chińczycy myślą, ze biali jędzą tylko dania bez wyrazistego smaku?

Nasza pilotka pani Ania była przesympatyczna, ale widać było, że Chiny to jej konik i zdarzało jej się mylić bardzo podstawowe fakty historyczne. Wszystko co opowiadała o zabytkach, które odwiedzaliśmy było nie zawsze kompletnym tłumaczeniem informacji podawanych przez chińskich przewodników.

Ale poza tym plan wycieczki był bardzo ciekawy, a wszystko było dobrze zorganizowane. Same Chiny - fascynujące! Więc polecam, ale jeśli sama wybiorę się jeszcze kiedyś do Chin, to już na własną rękę

• caprio22 Re: Cesarskie Chiny z Ecco Travel 21.06.12, 19:04
        Czy leciałaś przez Moskwę - Szeremietiewo? Czy przesiadka była bez długiego czekania? Jak wyglądały hotele - jakis przyzwoity standard? Czy korzystałaś z wyjścia do Opery - jeśli tak, to jakie wrażenia?
        • staniwaw Re: do caprio22-Cesarskie Chiny z Ecco Travel 14.07.12, 19:56
          Byłaś na tej imprezie w Chinach?
          Poproszę o kontakt na e-mail...gazeta.pl
          • caprio22 Re: do caprio22-Cesarskie Chiny z Ecco Travel 28.07.12, 17:06
            staniwaw napisał:

> Byłaś na tej imprezie w Chinach?
            > Poproszę o kontakt na e-mail...gazeta.pl

Wysłałam e-maila. Proszę o odpowiedź na priv.
            Pozdrawiam
      • staniwaw Re: doTami- Cesarskie Chiny z Ecco Travel 14.07.12, 19:59
        Poproszę Cię o kontakt na e-mail ...gazeta.pl,chciałbym podpytać o tę imprezę.
        Bardzo mi zależy.
        Pozdrawiam
        • chi-ga Re: doTami- Cesarskie Chiny z Ecco Travel 29.07.12, 15:45
          Jadę (lecę) 6 sierpnia. Może ktoś też wybiera się na tę wycieczkę w tym terminie?
          • ja-n Re: doTami- Cesarskie Chiny z Ecco Travel 09.09.12, 10:15
            pytanie do osób które powróciły z tej wycieczki jakieś ostatnie spostrzeżenia lub uwagi bo za pare godzin wylatuje ja
          • Gość: gość Elżbieta Re: doTami- Cesarskie Chiny z Ecco Travel IP: *.icpnet.pl 25.02.13, 19:39
            Z mężem wylatujemy 23-04-13 z przesiadką w Amsterdamie.Czy ktoś też tak leci bo myślę,że
            nie tylko ja trochę obawiam się tej podróży
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka