Dodaj do ulubionych

Opinie BP Wezyr

16.05.12, 14:20
Jadę w tym roku do Egiptu z BP Wezyr ,czytałam przeważnie negatywne opinie na temat tego Biura.
Kto korzystał z tego Biura?
Obserwuj wątek
    • natahtari Re: Opinie BP Wezyr 16.05.12, 14:29
      Ja byłam w El Gounie
      • kokardka33 Re: Opinie BP Wezyr 16.05.12, 14:48
        Wybieram się z Wezyrem 22.06 do Hurghady też pierwszy raz będę korzystała z ich oferty i mam mieszane odczucia no ale wszystko się okaże na miejscu :)
        • yo_witka Re: Opinie BP Wezyr 16.05.12, 15:33
          z Wezyrem byłam co prawda w Turcji nie w Egipcie ale organizacyjnie uważam je za jedno z lepszych BP z którymi miałam do tej pory do czynienia.

Co do opinii na forach - nie przejmuj się zbytnio - one z reguły są negatywne i czytałam takie negatywne opinie zawsze przed wylotem a z reguły na miejscu okazywało się że wszystko jest w najlepszym porządku, a przerobilismy juz dobrych kilka BP

Wyjątek od reguły - Oasis Tours- uważam ich za kłamców i złodziei i nasza wakacyjna przygoda z tym BP znalazła swój finał w sądzie.
      • wodzirej66 Re: Opinie BP Wezyr 11.07.14, 14:50
        www.youtube.com/edit?o=U&feature=vm&video_id=qxzSqOaDy-c
        powyżej link do filmiku w skrócie, nie mialem czasu i checi wiecej krecic. Fatalna obsluga pokoi, pokoje nie sprawdzone przez przedstawiciela biura WEZYR- zagrzybiałe. brak atrakcji o ktorych byla wzmianka w umowie i ofercie. Rezydent mial Polakow w du-pie..tylko raz widzialem ją jak chciala sprzedac wycieczki a potem zero kontaktu.Na tablicy informacyjnej informacje we wszystkich jezykach oprocz naszego. Oczywiscie wezyr na reklamacje też sie wypiął. Milego ogladania i szukajcie panstwo innego biura jesli chcecie miec swoje wymarzone wakacje.
    • brolka35 Re: Opinie BP Wezyr 16.05.12, 16:21
      Z Wezyrem lecimy trzeci raz do Sharm.ogolnie wszystko w najlepszym porzadku tylko nie liczcie na rezydenta. Zapomina o tak waznych kwestiach jak godziny odlotu i nie informuje o przesunieciach.
      • klosshainz Re: Opinie BP Wezyr 16.05.12, 21:30
        brolka35 napisała:

> Z Wezyrem lecimy trzeci raz do Sharm.ogolnie wszystko w najlepszym porzadku tyl
        > ko nie liczcie na rezydenta. Zapomina o tak waznych kwestiach jak godziny odlo
        > tu i nie informuje o przesunieciach.

to w takim razie, jak zdążyłaś na samolot?
        • imojm5 Re: Opinie BP Wezyr 16.05.12, 21:45
          Wraz z całą rodziną byliśmy z tym biurem w zeszłym roku w Hurghadzie. Nie mieliśmy powodów, aby narzekać. Spotkanie organizacyjne super. Potem wprawdzie nie kontaktowaliśmy się z rezydentką, bo to był nasz trzeci pobyt w Egipcie. Wylot i godzina spotkania wywieszona więc wiedzieliśmy o której mamy się zjawić. Było ok.
        • brolka35 Re: Opinie BP Wezyr 16.05.12, 22:17
          Zdążylam ;), lot byl opóźniony o ponad 6 godzin. Niestety na tablicy byla 18 - zbiórka przed hotelem . Czekalismy do 19 na transport pod hotelem rezydent nie odbieral tel,w hotelu nic nie wiedzieli dodzwonilismy się na lotnisko i otrzymalismy informację że lot jest przesunięty na 2 w nocy. W hotelu zalatwilismy dodatkowo za free pokoj i o 24 pojechaliśmy na lotnisko transportem , ktory przyjechal po innych turystow innego biura. Rezydent zapadl się pod ziemie ;) Mnie to juz nie dziwi - latamy co roku i niestety mentalnośc tubylcow jest jaka jest. Kocham Egipt ale wspołczuję tym, ktorzy będąc po raz pierwszy w Egipcie doświadczą "niespodzianek" Generalnie jestesmy zadowoleni z biura i nigdy wczesniej nie zdażyl nam się taki incydent . Wielokrotnie korzystalismy z pomocy lekarza i naprawde wszystko bylo zapięte na ostatni guzik, hotel zawsze zgodny z opisem Tak więc wierze,ze nasz rezydent po prostu zaginął w akcji ;) Rafka i slonko wynagrodzi małe niedogodności

• Gość: Anq28 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 17.05.12, 13:47
            trochę mało prawdopodobna ta twoja historia.....

ja byłam z nimi i wszystko było na tip-top, byliśmy jedynymi turystami w tym terminie, dla nas fakultet zrobili w kameralnym 4os gronie, dostosowali go pod nasze potrzeby, dla nas kierowca do hotelu i z hotelu, rezydentka dla nas specjalnie przyjeżdżała na dyżury. W ogóle dla mnie biuro na 6+, kupiliśmy wyjazd w styczniu, w kwietniu odwołali wyloty z mojego miasta ale dla tych kilku osób co już wykupiły (dosłownie kilku osób) załatwili bilety w innym samolocie i specjalne transfery jeepem do hoteli. Mogli nam odwołać wyjazd zgodnie w umową a tego nie zrobili...Tym bardziej na plus, że za wczasy w First płaciliśmy grosze, do tego mieliśmy kartę zniżkową więc kompletnie na nas nie zarobili.
    • grecomaniak Re: Opinie BP Wezyr 17.05.12, 20:37
      Byliśmy z Wezyrem w Egipcie raz. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Poza tym, że dopadła nas zemsta. To znaczy mnie i córkę, męża nie. Znajomi z nami lecieli, okazało się, że pomimo wcześniejszych zapewnień, że będziemy mieć pokoje obok siebie, tak się nie stało. Po interwencji w recepcji, mieliśmy pokoje obok siebie. Więc ogólnie dobrze się zkaończyło.

G.M.

• Gość: Kamil Re: Opinie BP Wezyr IP: *.net155.okay.pl 17.05.12, 23:40
        Zastanawiam się nad wykupieniem wczasów na Krecie lub Rodos z BP Wezyr - czy ktoś może podzielić się swoimi uwagami ?
        • voyager747 Re: Opinie BP Wezyr 17.05.12, 23:46
          My byliśmy z nimi na Krecie i na Rodos, w sumie było tak sobie, hotele były słabe, wybierał tanie wtedy, ale te ich 3 i pół *, to było bardzo słabo. Nie wszystko się zgadzało z opisem, o pokój taki jak zapłaciliśmy na Krecie trzeba było się wykłócać, ale w sumie rezydentka z Wezyra pomogła.
          Po 2 razach z nimi raczej więcej już się nie wybiorę, wolę już Itaką, albo Exima.
    • Gość: Ada Re: Opinie BP Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 18:57
      Od 12 lat jeżdżę czasem 3 razy do roku z różnymi biurami na wakacje. Raz pojechałam z Wezyrem do Turcji, pierszy raz i ostatni, najgorsze biuro, z jakim się spotkałam. Mega syf na miejscu, część turystów w szpitalu, nie chce mi się opisywać szczegółów, w każdym bądź razie kilka osób pozwało ich do sądu. Parę lat temu też TVN nakręcił o nich "niezły" program, wypisz wymaluj nasz pobyt.
    • Gość: e 2233 Re: Opinie BP Wezyr IP: 62.61.44.* 03.08.12, 18:44
      Nie polecam, wręcz zdecydowanie odradzam !!! Ogromne nieporozumienie !!! Po przelaniu pieniędzy okazało się, że wybranym przeze mnie hotelu nie ma miejsc i TRZEBA wybrać inny - ....w Egipcie okazało się, że tą samą sytuację miało wielu innych urlopowiczów. Oferta nie potwierdza się z opisem i zawartą umową. Rezydenci na miejscu nie są w stanie udzielić żadnych informacji, nie służą pomocą i nie interweniują w żadnej zgłaszanej sprawie (typu brak klimatyzacji, brak chłodzenia w lodówce, brak ręczników, oszustwa miejscowych "menadżerów" hotelowych - tak naprawdę nie rozumiem jaką pełnią rolę !!??
      Bałagan i brak zainteresowania klientem !!! Uzgadniajcie wszystkie szczegóły zanim przelejecie pieniądze !!!!

ODRADZAM !!!
      • renatrix40 Re: Opinie BP Wezyr 03.08.12, 23:07
        witam
        generalnie biuro, jak kazde, wylot i powrot ok, bez niespodzianek, rezydentka troche rostrzepana i zakrecona, ale poniewaz bylismy juz kilkakrotnie w Egipcie nie byla nam potrzebna, natomiast bede skladac u nich reklamacje na warunki panujace w hotelu, opis katalogowy sie zgadzal, ale na miejscu spotkalo nas kilka niespodzianek, moze niezaleznych od biura, ale to ja zaplacilam za wakacje , nie do konca bylam zadowolona z hotelu wiec teraz chcialabym rekompensaty
        pozdrawiam
    • Gość: annao Re: Opinie BP Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 20:23
      Złodzieje i oszuści zmieniają jak chcą terminy i godz wylotu dzień przed wyjazdem.W taki sposób ze tracisz 3 dni z 7 dni urlopu, miałes lecieć bezpośrednio a nagle dowiadujesz się że bedziesz miał miedzylondowania i cały dzień stracony.Dużo latam ale z czymś takim się nie spotkałam.Psełdo biuro.
      Nie polecam oszuści naciągacze
    • Gość: annao Re: Opinie BP Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 20:25

Złodzieje i oszuści zmieniają jak chcą terminy i godz wylotu dzień przed wyjazdem.W taki sposób ze tracisz 3 dni z 7 dni urlopu, miałes lecieć bezpośrednio a nagle dowiadujesz się że bedziesz miał miedzylondowania i cały dzień stracony.Dużo latam ale z czymś takim się nie spotkałam.Psełdo biuro.
      Nie polecam oszuści naciągacze
      • Gość: sdtg Re: Opinie BP Wezyr IP: *.lsanca.fios.verizon.net 29.08.14, 07:58
        dokladnie. mnie przepadl 1 dzien pobytu a w ostatni wylot byl po polnocy i stracilem ostatni dzien w hotelu. Oni to robia specjalnie, zlodzieje, placisz za 7 dni a masz 5 dni. sku...syny
        • Gość: Ridick26 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.szczecin.mm.pl 06.09.14, 11:03
          moze rozpetam burze, ale nurtuje mnie pytanie jak to jest z tym ze niektorzy beda kilka,kilkanascie razy na wakacjach maja wszystko zapewnione,hotel,swiadczenia etc a inni mega porazka,spanie na sofach,zle swiadczenia.
          czy to zle sprawdzili(albo nie sprawdzili) opini o hotelu,polozenia itp....
          ja zawsze kupuje firs minute i zawsze sprawdzam opinie o hotelu,wertuje portale, google maps a na wakacjach z wezyrem bylem 3x i zawsze bylo ok, a nawet bardzo ok.
          • Gość: goral Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.14, 12:19
            prosta jak budowa cepa odpowiedz.
            poprostu kolego czy kolezanko nie wszyscy maja takie szczescie. moze i kiedys ciebie to spotka i wowczas poznasz odpowiedz. to tak jak z przekroczenieniem predkosci..jak sie udaje to sie udaje.
            • Gość: Ridick26 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.szczecin.mm.pl 07.09.14, 16:28
              jakie szczescie? jak ktos sprawdzi przed wykupem oceny, hotel,polozenie itp to niespodzianki beda zminimalizowane do minimum.
              zawsze tak robie i nie tylko z wezyrem ale i innymi biurami i wtedy pretensje(ewentualne) moge miec tylko do siebie.
              a opoznienia lotow to sa wydarzenia losowe i na to wplywu nie ma nikt i zdarzac sie beda zawsze.
              rezydenci, sa dla nas OK ale nie do podcierania dupy i nalewania drinkow.
              • Gość: goral Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.14, 17:39
                widac kolego ze nie slyszales o marketingu szeptanym. wiec poczytaj sobie o tym i zrozumiesz aspekt sprawy. ze cuda mozna opisywac i same obiekty tak robia
              • agma1 Re: Opinie BP Wezyr 08.09.14, 09:28
                W moim przypadku to był pierwszy raz! Zawsze, zanim zamówię wyjazd wszystko dokładnie sprawdzam. Sam hotel, oprócz tego incydentu z brakiem miejsc był bez zarzutu. Więc ciesz się, że zawsze miałeś szczęście i życzę Ci aby tak też było następnym i następnym razem.
                • Gość: Ridick26 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.szczecin.mm.pl 08.09.14, 17:02
                  mam taka nadzieje a tobie zycze obys nie musiala takich sytuacji przezywac kolejny raz
                • Gość: vogel Re: Opinie BP Wezyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.14, 18:48
                  Weyzr jest najgorszym biurem ever, sprzedaje wycieczki i tyle. Reszte ma głeboko w du....ozdrozowalam z wieloma organizatorami ale na takich dupk...w wczesniej nie trafilam! Totalna olewka klientów...i oczywiscie wypieranie sie ze jakiekoliwek sytuacje mialy miejsce ...bo nie ma sie tego na pismie. A rezydenci niczego nie podpisuja bo ...wylecieliby z roboty!
                  • Gość: Aniaaaa Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.15, 20:56
                    Powinni wylecieć z roboty - popieram.
                    Rezydenci na Rodos np. hotel Ilyssion (Roman i Agnieszka) wprowadzają celowo w błąd co do ceny wyc. fakultatywnych i programu (w miejscowych BP wyc do Rodos za 14 euro, trasa z hotelu oddalonego o 50km w 1h, pobyt w Rodos 5h; z Wezyr - 33 euro, ta sama trasa 3h, zwiedzanie Rodos 2h) - pilot Agnieszka zamiast do Rodos woziła nas po 8 innych hotelach przez 3h w jedną stronę; w Rodos 2h w tym oprowadzenie; wszelkie oznaki niezadowolenia i sprzeciw gasiła obrażaniem i niedopuszczaniem do głosu ironicznie się śmiejąc .... zgodnie z zapewnieniem rezydenta mieliśmy wrócić na obiad na 14.30 (w trakcie wyc nie było przerwy na posiłek), wróciliśmy głodni na 16.30 - rezydent Roman stwierdził, że nie widzi żadnego problemu, bo mogliśmy zjeść w Rodos ... wycofaliśmy inne wycieczki ... ale czas i pieniądze przepadły, a uroków przepięknego miasta nie zdołaliśmy zakosztować ....
    • Gość: Henryk Re: Opinie BP Wezyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 12:24
      ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!. Wakacje wykupione na wrzesień 2013roku (wylot z Katowic) z początkiem grudnia 2012 roku są droższe od wakacji oferowanych przez to biuro do tego samego hotelu w styczniu 2013 roku o prawie 160 złoty od osoby. Po interwencji zmniejszono cenę o 60 złoty od osoby, czyli o różnicę oferowaną w styczniu przy wylocie z lotniska w Warszawie. Pierwszy raz spotykam się z takim touroperatorem, który wczasy wykupione wcześniej ma droższe od oferowanych w późniejszym okresie. Pierwszy i ostatni raz WEZYR.
      • Gość: Ridick26 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.ip.netia.com.pl 25.01.13, 14:12
        a mi się nigdy nie zdarzylo aby wakacje wykupione w first byly potem tansze, rowniez dotyczy sie to Wezyra.
    • Gość: JO Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.13, 22:52
      Polecam biuro podróży Wezyr. Jeździłam już z wieloma biurami i mam porównanie. Wszystko odbyło się bez przeszkód. Byłam z nimi w Bułgarii. Po przylocie czekał na nas rezydent (Bułgar - świetnie mówiący po polsku), który odwiózł nas do hotelu, po drodze udzielił wszystkich niezbędnych informacji (pogoda, termin spotkania, dyżury, nr telefonu, wycieczki fakultatywne itd.) oraz opowiadał o najbliższej okolicy i ogólnie o Bułgarii. W czasie dyżurów zawsze dostępny. Podczas odjazdu wszystko odbyło się tak samo. Na lotnisku czekał przedstawicielka Wezyra (polka), a rezydent zbierał kolejnych turystów. Wszystko odbyło się bez zarzutu.
      Nie wiem kto pisze wszystkie te negatywne opinie, chyba turyści, którzy myślą, że będą traktowani jak Szejk Brunei. Śmieszą mnie teksty w typie "jestem niezadowolony, bo samolot miał spóźnienie" - w sezonie tak się po prostu może zdarzyć. Rok temu leciałam z Monachium i w samolocie siedzieliśmy 2 godziny, bo 1 szt. bagażu była za dużo, pilot nie wystartował i jakoś żaden Niemiec nawet się nie odezwał. A po przylocie czekał na mnie tylko kierowca, który mówił jedynie po hiszpańsku. To dopiero powód do narzekania!!!!
      Poza tym wystarczy czytać ofertę ze zrozumieniem i tam jest wszystko napisane, a nie zwalać że nikt mnie nie poinformował o tym co było napisane małym druczkiem-trzeba czytać wszystko-kto nie czyta sam sobie szkodzi! Na cóż ale Polak to właśnie ma do siebie w domu syf i chleb ze smalcem, a na wakacjach chciałby mieć złote poduszki, czerwone dywany i wyżywienie jak w Ritzu, płacąc przy tym grosze.
      • Gość: Artur Re: Opinie Wezyr IP: 46.148.2.* 26.06.14, 14:36
        Żałuję że nie poczytałem wcześniej o biurze wezyr. Najgorszy wypoczynek jak dotychczas. Nie polecił bym ani rodzinie ani przyjaciołom. Rezydentka bezczelna, biuro nie wywiązało się z umowy jaką podpisaliśmy w Polsce. Na miejscu okazało się iż będziemy w całkiem innym hotelu, co istotnie wpłynęło na mój wypoczynek. Najgorsze jednak jest ignorowanie klienta, ponieważ nawet przepraszam nie usłyszałem od kogokolwiek związanego z biurem wezyr.
        • wodzirej66 Re: Opinie Wezyr 11.07.14, 14:52
          powyżej link do filmiku w skrócie, nie mialem czasu i checi wiecej krecic. Fatalna obsluga pokoi, pokoje nie sprawdzone przez przedstawiciela biura WEZYR- zagrzybiałe. brak atrakcji o ktorych byla wzmianka w umowie i ofercie. Rezydent mial Polakow w du-pie..tylko raz widzialem ją jak chciala sprzedac wycieczki a potem zero kontaktu.Na tablicy informacyjnej informacje we wszystkich jezykach oprocz naszego. Oczywiscie wezyr na reklamacje też sie wypiął. Milego ogladania i szukajcie panstwo innego biura jesli chcecie miec swoje wymarzone wakacje.
        • Gość: Niunia Re: Opinie Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.14, 15:29
          A w jakim byłeś hotelu?
      • Gość: wodzirej66 Re: Opinie BP Wezyr IP: 62.233.160.* 19.07.14, 17:03
        negatywy pisza osoby ktore wiedza co pisza. trudno jesy nie pisac o zagrzybialych lazienkach....nie trzeba byc szejkiem!!!!!zreszta wszystko zfilmowalem i jest na moim filmie
        • Gość: Ridick26 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.szczecin.mm.pl 19.07.14, 21:43
          Nie wiem jak inni ale ja wrocilem wlasnie z kolejnych wakacji z Wezyrem(teraz juz Coral Travel) i byly to nasze trzecie(2x Turcja, 1xGrecja) z tym biurem. kolejny raz nie mam nic do zarzucenia, wszystko tak jak w katalogu, hotel,transfer, warunki. ogolnie SUPER i nie powiem o nich zlego slowa.
          • Gość: lalka Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.14, 00:01
            Daj namiary na te hotele ? Podaj nazwy.
            Warte polecenia ?
    • Gość: jadowita Re: Opinie BP Wezyr IP: 78.9.15.* 08.08.13, 13:39
      Byłam z nimi w lipcu w hurgadzie. Była opieka na lotnisku, rezydent w godzinach dyżurów, spotkanie na początku, a potem godziny wyjazdów na tablicy. Nic więcej nie potrzebowałam, więc nie wiem, jak by się sprawdzili w przypadku jakiegoś problemu. Byli to Egipcjanie mówiący po polsku. W drodze powrotnej na lotnisko przewiózł nas przez jakiś "super tani sklep", uzasadniając to możliwością skorzystania z toalety (hotel-lotnisko 10 km), ale to tam normalka :)
    • wodzirej66 Re: Opinie BP Wezyr 11.07.14, 14:46
      powyżej link do filmiku w skrócie, nie mialem czasu i checi wiecej krecic. Fatalna obsluga pokoi, pokoje nie sprawdzone przez przedstawiciela biura WEZYR- zagrzybiałe. brak atrakcji o ktorych byla wzmianka w umowie i ofercie. Rezydent mial Polakow w du-pie..tylko raz widzialem ją jak chciala sprzedac wycieczki a potem zero kontaktu. Oczywiscie wezyr na reklamacje też sie wypiął. Milego ogladania i szukajcie panstwo innego biura jesli chcecie miec swoje wymarzone wakacje.
    • Gość: wodzirej66 Re: Opinie BP Wezyr IP: 62.233.160.* 19.07.14, 16:58
      przeczytaj sobie recenzje moją poniżej ,,wodzirej66"gwraz z filmikiem krótkim a spokojnie odradzam zmienic organizatora na innego. Wezyr ma wszystko gdzies jak coś nie pojdzie
      • Gość: gosiab Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.14, 18:37
        W najbliższą niedzielę jadę w 5 osób z Wezyrem do Turcji. Jestem pełna niepokoju po przeczytaniu relacji niektórych osób. Mam cichą nadzieję, że w naszym przypadku będzie wszystko ok i po powrocie wystawię pozytywną opinię. Po powrocie się odezwę :)
        • Gość: goral Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 10:04
          to juz po ptakach, kupilas iec co mozesz zmieniec. liczyc tylko ze uszanuja cie jako klienta tam,
          przestrzegam wiec przyszle osoby ktore dopiero szukaja wycieczek.tylko nie Nie z WEZYREM!!!!!
        • Gość: goral Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 10:06
          to juz po ptakach, kupilas iec co mozesz zmieniec. liczyc tylko ze uszanuja cie jako klienta tam,
          przestrzegam wiec przyszle osoby ktore dopiero szukaja wycieczek.tylko nie Nie z WEZYREM!!!!!
          • Gość: gosc Re: Opinie BP Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.14, 17:01
            Witam,dla mnie biuro ma srednie znaczenie, ma mnie zawiezc, przywiezc i tyle.Jak gdzies jade do hotelu to nie czytam katalogu, tylko szukam wszystkiego w necie.I zawsze sie sprawdza.Bylam w tym roku z Wezyrem na Krecie, nie mam do nich zastrzezen, hotel mial troche naciagniete 4 gwiazdki, ale o tym wiedzialam i kierowalam sie czym innym.Kazda atrakcja hotelu jest opisana szczegolowo na roznych stronach internetowych-chyba, ze wybieramy jakis dziwny hotel o ktorym nikt nie slyszal.Nie bronie Wezyra, po prostu nie jade w ciemno.

• Gość: goral Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 17:18
              dla mnie wszystko z hotelu i obiecywanek bylo na wysokim poziomie..a po przyjezdzie okazlao sie ze jest porażka.
              i co???reklamacja zostala wyrzucona w kosz..
            • Gość: lalka Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 23:57
              Jaki to hotel na Krecie ?
              Warty jest polecenia ?
              • agma1 Re: Opinie BP Wezyr 22.08.14, 00:06
                Wróciliśmy wczoraj, oczywiście z Wezyrem. JEDNA WIELKA PORAŻKA!!! Przyjechaliśmy do hotelu 13.08.2014 ok. 23.30 w trzy rodziny z dziećmi. Na miejscu okazało się, że pomimo wcześniejszej rezerwacji nie ma dla nas wolnych pokoi. Spaliśmy jak kloszardzi (bez obrazy) na sofach, w lobby hotelowym, z dziećmi, bez kąpieli itp. Hotel i BP Wezyr mieli to w dupie. takiego upokorzenia nie przeżyłam nigdy!!! Będziemy dochodzić swoich praw na drodze sądowej!
                • Gość: wodzirej Re: Opinie BP Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.14, 00:55
                  proponuje co jakis czas odswierzac swoja opinie na forum dot Wezyra. niech sie naucza ze trzeba szanowac klienta a nie brac kasę i mieć go w d-ie
                  • d.a.r.i.aa Re: Opinie BP Wezyr 17.08.15, 20:52
                    Rezydenci na Rodos np. hotel Ilyssion (Roman i Agnieszka) wprowadzają celowo w błąd co do ceny wyc. fakultatywnych i programu (w miejscowych BP wyc do Rodos za 14 euro, trasa z hotelu oddalonego o 50km w 1h, pobyt w Rodos 5h; z Wezyr - 33 euro, ta sama trasa 3h, zwiedzanie Rodos 2h) - pilot Agnieszka zamiast do Rodos woziła nas po 8 innych hotelach przez 3h w jedną stronę; w Rodos 2h w tym oprowadzenie; wszelkie oznaki niezadowolenia i sprzeciw gasiła obrażaniem i niedopuszczaniem do głosu ironicznie się śmiejąc .... zgodnie z zapewnieniem rezydenta mieliśmy wrócić na obiad na 14.30 (w trakcie wyc nie było przerwy na posiłek), wróciliśmy głodni na 16.30 - rezydent Roman stwierdził, że nie widzi żadnego problemu, bo mogliśmy zjeść w Rodos ... wycofaliśmy inne wycieczki ... ale czas i pieniądze przepadły, a uroków przepięknego miasta nie zdołaliśmy zakosztować .... mam nadzieję, że tego typu przedstawiciele biura w końcu wylecą na zbity pysk ...
                • expertour Re: Opinie BP Wezyr 22.08.14, 17:42
                  Pewnie zaoszczędzili na hotelu bo mieli wykupione miejsce od 14.08.
                  • Gość: rena1971 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.146.105.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.09.15, 19:06
                    Witam, ja również dołączę do niezadowolonych z usług Wezyra. W te wakacje wraz z rodziną wybraliśmy ofertę na Korfu. Opis oferty w katalogu biura był nie rzetelny, zdjęcia hotelu nieprawdziwe. Opisy nie zawierały informacji o klubie nocnym na terenie hotelu, co wpływa na jakość wypoczynku. Odkryłam te nieścisłości przed wyjazdem i poprosiłam o zmianę miejsca pobytu. Wezyr zwlekał z podjęciem decyzji - niby sprawdzając czy klub jest czy go nie ma (ja podał am im strony www, na których znalazłam te inf.). Ostatecznie wyrażono zgodę na zmianę, ale miałam dopłacić różnicę ceny do nowego hotelu i 100% za rezerwację wcześniej wybranego hotelu. Nie zgodziłam się. Napisałam odwołanie. Zdecydowano 1 dzień przed wylotem - zmiana za wpłatę różnicy i 150 zł od osoby za wcześniej wybrany hotel. To 1 dowód jak biuro dba o jakość swoich usług. Jak skasuje pieniądze ma już klienta w nosie. To nie wszystko. Postanowiliśmy, że nie będziemy na bijąc Wezyrowi sakiewki. Zapakowaliśmy do walizki stopery i pojechaliśmy do wybranego na starcie hotelu. Okazało się, że nie było tam pokojów prezentowanych w ofercie, nie było serwisu do kawy i herbaty - również opisanego w ofercie. Następnego dnia na spotkaniu z Panią Magdą rezydentką - cała grupa, która przyjechała na wypoczynek zgłosiła uwagi odnośnie niezgodności stanu hotelu z wykupioną przez nas ofertą. Pani Magda udała zdziwioną, nasze uwagi potraktowała jak fanaberie, oskarżyła nas o bezduszność - uwaga, brud w pokojach - przez nas ktoś straci pracę. Rezydentów oprócz oferty wycieczek, nie służyła żadną informacją o regionie. Potem okazało się, że informowano wcześniej biuro o niezgodności prezentowanej na stronie oferty z rzeczywistością. Jednakże biuro nie wprowadziło zmian i dalej wprowadza klientów w błąd. To się nie mieści w głowie. Zielone Korfu, błękitne morze czarują urokiem. Tak stało się z nami. Chciałam tę sprawę zostawić. Jednak nie potrafię. Ostrzegam przed tym biurem. Jeździłam z różnymi biurami, ale Wezyr to katastrofa.
                    • Gość: gość 2015 Re: Opinie BP Wezyr IP: *.awacom.net 27.10.15, 18:34
                      Nie polecam wyjazdy z Wezyrem !!! Nie wywiązują się z umowy zmieniając miejsca pobytu. rezydenci niekompetentni , a Ci bardziej kumaci wręcz sami podpowiadają co należy napisać np. w reklamacji. Wyjeżdżając za granicę z innymi organizatorami było ok. , a teraz podczas wyjazdu z Wezyrem już na samym początku napotkaliśmy problemy , a kiedy potrzebowaliśmy rezydenta to ten uciekł. Później przyznają się do błędu i uwzględniają reklamację , a potem już po przyjeździe do Polski z tego się wycofują. Jak będziesz mieć z nimi problem i będziecie próbowali się z nimi skontaktować (Dział Relacji z Klientem) to na bank będą unikać rozmów z Wami , mówić ,że według nich było wszystko dobrze, a to ,że przewieźli nas w nocy do innego hotelu oddalonego o godzinę drogi , ale o 1 gwiazdkę lepszego to powinniśmy się cieszyć. Tępa firma i nigdy więcej nie skorzystam z ich usług, a kogo tylko spotkam będę zdecydowanie odradzał tą firmę. Jestem osobą bardzo tolerancyjną , która za wszelka cenę zawsze stara się załatwiać sprawy polubownie biorąc pod uwagę fakt, aby obie strony były zadowolone, ale ta firma wyprowadziła mnie z równowagi swoją niekompetencją i oszustwem ,że sprawa skończy się w Sądzie
    • Gość: jhds Re: Opinie BP Wezyr IP: *.lsanca.fios.verizon.net 29.08.14, 07:54
      zle. ja skladam sprawe do sadu przeciw wezyrowi. sku...---y

• Gość: maria Re: Opinie BP Wezyr IP: *.static.chello.pl 19.09.14, 19:03
      ja w zeszłym roku miałam z nimi jechać, ale ostatecznie rozmyśliłam się. Chociaż moi znajomi byli i jakoś nie narzekali specjalnie.
      • Gość: agnieszka Re: Opinie BP Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.14, 10:58
        witam, to kilka słów i ode mnie ....nie polecam! miał być hotel 3* (bywałam wiele razy w hotelach o tym standardzie, z różnymi biurami podróży,w krajach arabskich również i wiem czego się spodziewać ale takiego horroru nie widziałam!)a nawet na 1* nie zasługiwał-typowy hotel robotniczy. A pani w biurze baaaardzo go zachwalała!Syf, bród, pordzewiałe, rozpadające się sanitariaty,robactwo,stare zniszczone meble. Wg oferty miało być 5 posiłków w AI a były 3. Wg oferty miały być suszarki i TV w pokojach oczywiście tego nie było. Plaża hotelowa obrzydliwie zaniedbana i brudna. Napisaliśmy pismo reklamacyjne gdzie w odpowiedzi zostaliśmy zmieszani z błotem! Koleżanka, którą poznaliśmy na mcu i też składała reklamację,nawet została oskarżona, że celowo pewnie do zdjęcia zdjęła TV!!!Oskarżyli nas właściwie o kłamstwo, bo niby dzwonili do hotelu i powiedziano im, że było 5 posiłków i że są TV i suszarki w pokojach!Skandal! Będziemy się odwoływać u rzecznika praw konsumenta. Aha - chodzi ogólnie o hotel (o ile można ten obiekt tak nazwać) LE Khalife w Hammamet (Tunezja). Mogłabym napisać więcej ale już mi się ciśnienie podniosło :/ To był mój 1szy i ostatni wyjazd z tym biurem. Biuro typowo nastawione na złapanie klienta, wciśnięcie "kitu", pobrania kasy i ... bujajcie się frajerzy, zapłaciliście nam i mamy was już głęboko w poważaniu! Z tego co czytam opinie to wiele osób miało tak przykre jak my doświadczenia i wiele osób zostało zlekceważonych odmowną odpowiedzią na pismo reklamacyjne. Zastanawiam się czy komuś sie udało z nimi wygrać... Jedynym plusem byli animatorzy no i piękna pogoda i ciepłe morze...

• Gość: Ada Re: Opinie BP Wezyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.14, 11:38
          Wypisz wymaluj to, co zaserwowało mi to biuro kilka lat temu w Turcji, nigdy więcej.
          • mila-9910 Re: Opinie BP Wezyr 22.11.14, 18:52
            Byłam z Wezyrem dwa razy i wszystko było zgodne z ofertą i w jak najlepszym porządku. Z innymi biurami też wcześniej jeździłam i nie zawsze byliśmy tak do końca zadowoleni.
    • beata19770220 Re: Opinie BP Wezyr 20.05.16, 12:27
      Witam.
      Ja byłam z nimi w zeszłym roku w Makadi Bay w Egipcie i wszystko było naprawdę ok. W tym roku lecę z nimi do Turcji.i mam zamiar świetnie wypocząć a nie wyszukiwać jakiś dziwnych rzeczy :):)
      Każde biuro ma swoje wady i zalety ja mówię szczerze byłam i było ok.
    • volvo74 Re: Opinie BP Wezyr 23.05.16, 12:44
      byłem z nimi kilka lat temu w tym roku znowu jadę
      ae co by powiedzieć o nich nie bardzo wiem- smolot przyleciał , autobus podstawili , do hotelu zawiezli, oferta sie zgadzała , a na spotkania z rezydentami juz nie chodze od wielu lat
    • volvo74 Re: Opinie BP Wezyr 04.06.16, 11:57
      wezyr jak i inne biura odwołał wszystkie wylot do Sharmu na cały ten rok
      najbliższe nie potwierdzone odloty to Rainbow w listopadzie
      • volvo74 Re: Opinie BP Wezyr 20.06.16, 16:16
        mineło ponad 2 tyg wezyr nadal nie poodawał kasy , chybej jej nie mają ,obawiam sie że bedzie jak z Alfą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka