sharon77 26.07.12, 16:29 wiadomosci.onet.pl/kraj/kolejne-biuro-podrozy-oglosilo-upadlosc,1,5200366,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: Blue rays oglosilo upadłość 26.07.12, 18:05 No to już epidemia.Które to z kolei w ciągu miesiąca.A ministra tse-tse od turystyki ma się świetnie.Tyle ją to interesuje co zeszłoroczny śnieg.Jakie państwo,takie urzędasy od nic nie robienia i takie prawa,co pozwalają na takie praktyki i bezkarność niedorobionych bżdzisnesmenów,co liczyć i przewidywać nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Blue rays oglosilo upadłość 26.07.12, 18:11 Tak od ręki to ona nic nie zrobi - trzeba zmienić prawo. A to może oznaczać poprawę dopiero w następnym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Blue rays oglosilo upadłość 26.07.12, 18:22 Nic odkrywczego.Już w tamtym roku wiadomo było,że idzie kryzys i tak będzie,że będą padać te pomniejsze.Turystów coraz mniej.Padło duże biuro i jest reakcja łańcuchowa.Jeśli by ktoś się w ubiegłym roku obudził,no to teraz mogło by być lepiej,a nie klienci w pokrzywach.Założę się że i w tym roku nikt nic nie zrobi w tej materii.Będą na nas patrzeć jak na złodziei tam na miejscu,bo nie wiadomo czy upadnie,czy zapłaci,czy będzie transport powrotny.Same problemy wywołane sztucznie przez nieróbstwo odpowiedzialnych. Mam nadzieję wyjechać jesienią (z zagranicznym),no bo polskie to plaga upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Blue rays oglosilo upadłość 26.07.12, 20:15 A co ty sie tak tym zagranicznym zaslaniasz? Myslisz, że nie upadnie? Proponowałam miejsce na miotle to nie chciales a byłby to najpewniejszy srodek lokomocji.. :)) No tak zapomniałam, ze ty masz tam jakis latający dywan juz zamowiony ..haha Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Blue rays oglosilo upadłość 26.07.12, 20:57 A pytałem sie w maju , które następne biuro padnie - teraz czas na duże np. TUI bo cos pogrywaja z turystami w kulki . Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Blue rays oglosilo upadłość 26.07.12, 21:02 To Ci to tornado nie wywiało tej miotły?Zasłaniam się,nie zasłaniam,zasady nie ma.Każde może upaść.Problem w tym,że obce biuro i tamtejsze prawo zabezpiecza roszczenia poszkodowanych.Nie tak jak u nas.Albo dostaniesz jakiś ochłap,ale większa pewność,że stracisz wszystko.No i trzeba procesować się latami,jeśli właściciele nie uciekli z kasą.Tam zwraca ubezpieczyciel,no bo wyższe kwoty pokrywają szacunkowe straty.Obsuwy jak u nas z takim ryzykiem nie ma.Ciesz się,że z tego rejsu nie musiałaś wracać kajakiem albo inną feluką. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Blue rays oglosilo upadłość 26.07.12, 23:02 Ty lepiej juz nic nie kracz bo tam gdzie jade a ty później, też sie nieciekawie robi .. Biura nam nie upadną ale może nas cos innego wykurzyć.. Odpowiedz Link Zgłoś