Dodaj do ulubionych

Kenia - który hotel wybrać

14.03.13, 16:55
lece do kenii,

mam pyt o hotele, musze wybrac miedzy Bamburi Beach, Mombasa Beach, Diani Sea Resort.

Moze byliscie, cos doradzacie lub odradzacie?
Chce hotel skromny i na plazy. Czy sa lodowki w pokojach :)?
Obserwuj wątek
    • Gość: wisełka Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 17:00
      sugeruję poczytać na holidaycheck.pl. Znajdziesz tam wiele opinii, zdjęć, filmów oraz mapki okolic hotelu
    • Gość: leska Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 19:40
      Ja byłam w Baobabie ,hotel pięknie położony i dobre jedzenie. Naprawdę godny polecenia.
    • palabra31 Re: Kenia - który hotel wybrać 15.03.13, 20:56
      [b]Chodzi mi o plaze - bamburi jest na poludniowym wybrzezu a reszta na slawnej diani beach.ktos byl i porownal?
    • Gość: Aamma Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 23:47
      Najładniejsza jest Diani Beach, a hotel tylko Baobab
    • Gość: ja Re: Kenia - który hotel wybrać IP: 88.220.105.* 19.03.13, 15:01
      Byłam w grudniu w hotelu Bamburi Beach = Neptun Beach! Hotel mały, ok, 50 osób było w tym okresie, po tygodniu wszyscy się znają, cisza, spokój, plaża niestety po przypływie zasyfiona glonami, lekko sprzątają, polecam ze względu na spokój w nim panujący. W pokojach lodówki, czajniki, kawa rozpuszczalna, cukier, woda do picia w lodówce, a w łazienkach w termosie do mycia zębów, codziennie wymieniana, moskietiery są. Hotel czyściutki, jedzenie dobre, owoce przepyszne. Byłam na Diani Beach, plaża może ciut lepsza tzn szersza i mnie glonów.
    • famaii Re: Kenia - który hotel wybrać 19.03.13, 15:25
      Jeżeli to Mombasa Continetal to odradzam! Spędziłam w tym hotelu tylko 2 noce - przed i po safari i był to koszmar, ponieważ klimatyzacja w pokojach praktycznie nie działała w ogóle. Mniej więcej przypominało to próbę spędzenia nocy w saunie. Po safarii odpoczywałam przez tydzień w Baobabie i chociaż nie jest on żadnym luksusowym hotelem, to mogę go ze spokojem polecić.
    • k-ajo Re: Kenia - który hotel wybrać 11.04.13, 13:47
      ja bylem w bamburi beach
      bylo ok
      anglicy jezdza do diana beach
      plaza jak plaza,ocean pojawia sie i znika, natomiat beach boysi nie znikaja nigdy,sugeruje hotel z dobrymi basenami albo wycieczke do malindi
      nie jest zle poleciec na zanzibar nie jest drogo a przygoda niesamowita /koniecznie trzeba miec zolta ksiazeczke inaczej nie sprzedadza biletu/
      • maoami Re: Kenia - który hotel wybrać 01.10.15, 10:43
        A jak sam wypoczynek na Malindi? Zastanawiam się nad hotelem Sandies Tropical Village właśnie w Malindi na wczasach bardziej szukam spokoju, a bamburi i diani to chyba bardziej oblegane ;)
    • Gość: arczi Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.15, 16:03
      Hotel Mombasa beach jest polozony w pięknym ogrodzie tropikalnym z egzotyczną roślinnościa przy super plazy Nyali.Hotel skromny za to pokoje z widokiem na ocean.Sugeruje w uwagach do umowy poprosic o pokoj 459lub 460.Hotel polozony na klifie pokoje te są na 4 piętrze.Widoki na ocean super.Standart hotelu słaby
    • Gość: Aammaa Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.15, 10:58
      Tylko Baobab-wspaniała atmosfera, jedzenie, piękna plaża
    • Gość: benatka72 Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.15, 10:39
      A jak z hotelami na wybrzeżu Malindi? Plaże są ok? dużo beach boysów? Czy ktoś był na Malindi Marine National parks?
      • ja-n Re: Kenia - który hotel wybrać 09.10.15, 20:24
        Proszę o opinie osób które były w hotelu Neptune Village Resort

• Gość: saramia Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.tktelekom.pl 21.10.15, 08:40
          Neptune Village to jeden z trzech hoteli mieszczących sie w dużym zadbanym ogrodzie z wieloma basenami. Tak naprawdę to jeden wielki kompleks, w którym można korzystać z wszystkich basenów. Byłam tam w ub. roku i tez miałam rezerwację do Neptune Village ale ze względu na małe obłożenia przenieśli nas do Neptune Palm ( standard * więcej, bez dopłat).
          Cały kompleks bardzo ładny, jedzenie urozmaicone, miła obsługa, pokoje codziennie sprzątane, piękny widok na ocean,leżaków pod dostatkiem. Jedyny minus to brak możliwości swobodnego spaceru brzegiem oceanu , ja jak wyszłam z mężem na spacer podczas odpływu ( można iść do km w głąb oceanu, coś pięknego) to od razu miałam 3 "ochroniarzy" którzy nie odstępowali nas na krok, namawiając nas na przeróżne zakupy, wycieczki...itp.
          Z pobytu jak i z safarii byłam bardzo zadowolona , do tego stopnia,że wracam do Kenii w tym roku, końcem listopada :)
          • ja-n Re: Kenia - który hotel wybrać 21.10.15, 18:58
            Może wracasz do tego resortu ?
            • Gość: saramia Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.rzeszow.mm.pl 21.10.15, 19:05
              kiedyś do niego jeszcze wrócę ale w tym roku chcę zobaczyć inny hotel, jeszcze nie zdecydowałam który, na dniach podejmę decyzje ale będzie to albo Baobab Beach Resort ( byli w nim znajomi poznani właśnie w ub. roku ) albo The Sands at Chale Island (hotel na małej wyspie)

• Gość: Joanna Re: Kenia - który hotel wybrać IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.15, 19:19
          Nie będę się rozpisywać na temat hotelu Neptune Village, swoją opinię zamieściłam już na stronie biura jak i na tripadvisor, ale w kilku słowach- gorąco polecam, spędziłam tam cudowne wakacje, których jak do tej pory nic nie przebiło. Pobyt w lutym 2013 r. więc dosyć dawno, ale wtedy byłam szczerze zadowolona. Spędziłam także 3 dni w Jacaranda Indian Ocean Beach- bardzo kameralny hotel, spokojna atmosfera. Zupełnie inny niż Neptune, ale także bardzo polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka