Dodaj do ulubionych

Turcja, Grecja czy Egipt z 2 dzieci - gdzie???

09.06.13, 15:10
Witam forumowiczów :)
Planujemy wyjazd na koniec czerwca/początek lipca i nie mam już pojęcia co wybrać.
Założenia: 2 os dorosłe + dzieci 2 i 8 lat, ok. 10-11 tys., 7 dni, standard 4* all inc.
Byliśmy z małą w Turcji 3 lata temu, okazyjnie w hotelu sieci Joy Pegasos i to był naprawdę wysoki standard, tylko ceny kosmiczne.
Ma być dużo atrakcji dla małych dzieci - tzn. że acua parki z ogromnymi zjeżdżalniami nie są nam potrzebne, no i hotel przy piaszczystej plaży, może w którym da się pływać ;)
Na tapecie:
- Turcja Alanya Neckerman Saphir Hotel&Villas - ale dużo negatywów o samym Neckermanie
- Egipt Hurghada Itaka Hotel Jungle Aqua Park Resort
- Turcja Side Itaka Pegasos World
- Turcja Fethiye Itaka Hotel Majesty Tuana
Za, przeciw, inne sprawdzone propozycje???
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Turcja, Grecja czy Egipt z 2 dzieci - gdzie?? IP: *.189.219.112.skyware.pl 09.06.13, 21:43
      Jeśli jets Pan zainteresowany to zapraszam.

Jungle Aqua Park za 9000 PLN/4os
      Saphir Hotel&Villas za 9500 PLN/4os
      Pegasos World 9100 PLN/4os
      Majesty Tujana 10 100 PLN/4os.

W bardzo dobrych cenach również inne hotele, np.

Serenity Fun City ***** w Hurghadzie za 7500 PLN/4os
      Titanic Beach ***** za Titanic Beach 8000 PLN/os

Kontakt do mnie: Domin@autograf.pl
      • Gość: Renia Re: Turcja, Grecja czy Egipt z 2 dzieci - gdzie?? IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.13, 11:55
        Pytanie też kto co lubi, bo dla niektórych Egipt czy Turcja jest zbyt orientalna. Grecja jest na pewno bliższa naszemu sercu ale też i trochę droższa. W Egipcie czy Turcji faktycznie lepiej brać hotele 4 i 5 gwiazdkowe - bo standard może być różny. Najlepiej porównywać sobie hotele w internecie no i lepiej zapłacić trochę więcej, niż bać się czy biuro przetrwa do wyjazdu. Np. na stronie planujemywakacje.pl można poszukać różnych hoteli, różnych organizatorów.
        Ja stawiam na Grecję :)
        • drejku7 Re: Turcja, Grecja czy Egipt z 2 dzieci - gdzie?? 13.06.13, 13:20
          Tylko ofert jest mnóstwo w różnej cenie, a obecnie nawet stare, nieodnawiane hotele w Egipcie cenią się jak 5* w Grecji, no bo sezon ;)

Wybór padł na święty spokój - nowy hotel Maxima Paradise niedaleko od Kusadasi w Turcji. 7 dni, wydaje się być spokojnym i o wysokim standardzie, choć opinii jest niewiele i ciężko coś z nich wywnioskować. 15 km do Efezu, 30 do parku wodnego i delfinarium w Kusadasi więc powinno nam wystarczyć atrakcji, a chcemy jednak odpocząć.
          • kristofer1973 hotel Maxima Paradise 16.06.13, 17:11
            Mam prośbę do "drejku7". Bardzo zainteresował mnie hotel Maxima Paradise. Czy mógłbym prosić o wrażenia i kontakt po powrocie? Ja planuję wyjazd na koniec sirepnia. Byłbym wdzięczny za info, mogę podać adres priv. Liczę na pomoc i życzę udanego wypoczynku :)
            • drejku7 Re: hotel Maxima Paradise 17.06.13, 11:22
              kristofer1973 napisał:

> Mam prośbę do "drejku7". Bardzo zainteresował mnie hotel Maxima Paradise. Czy m
              > ógłbym prosić o wrażenia i kontakt po powrocie? Ja planuję wyjazd na koniec sir
              > epnia. Byłbym wdzięczny za info, mogę podać adres priv. Liczę na pomoc i życzę
              > udanego wypoczynku :)

OK, nie ma sprawy, chętnie się podzielimy wrażeniami.
    • Gość: Patryczek Re: Turcja, Grecja czy Egipt - nurki IP: *.centertel.pl 12.06.13, 12:06
      Zdecydowanie Egipt!!! i nurkowanie tam tam to poprostu bajka teraz tam jakiś zaginiony port znaleźli piękna sprawa i monumenty taka podwodna wyprawa archeologia może być niezła odkrywcy.pl/kat,116794,title,Najwiekszy-port-Egiptu-ukryty-na-dnie-morza,wid,15712425,wiadomosc.html
      • drejku7 Re: Turcja, Grecja czy Egipt - nurki 17.06.13, 11:21
        OK, tylko do Turcji lecisz 2 godz., a do Egiptu 5, a jesli chcesz nurkować z 2 niepływających dzieci to gratuluję ;)
    • Gość: Geri Re: Turcja, Grecja czy Egipt z 2 dzieci - gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 10:32
      Witam.
      Osobiście polecam Wam hotel Jungle Aqua Park - byłem osobiście z rodziną tzn. Ja,Małżonka i 2 dzieci,było super,wspaniale i dużo by jeszcze pisać.Jeżeli byliście w Turcji w hotelu Joy Pegasos to hotel Jungle zapewniam Was iż pozostawi po sobie nie mniejsze a jak sądzę przeogromniaste wrażenie.Osobiście byliśmy we czwórkę w Joy Pegasosie w Sarigerme i następny pobyt był właśnie w Junglu i byliśmy a raczej jesteśmy pod ogromnym wrażeniem co do infrastruktury i zabaw w tymże hotelu.
      Polecamy JUNGLE AQUA PARK
      • drejku7 Re: Turcja, Grecja czy Egipt z 2 dzieci - gdzie?? 17.06.13, 11:23
        W takim razie Jungle Aq bedzie za rok ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka