Dodaj do ulubionych

Reklama wczasów z TUI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 00:35
Zobaczcie na reklamę TUI, tam nie ukrywają, że wczasy według TUI to pobyt w hotelu.
Klienta ma interesować się tylko all inclusive, basenem, animatorami i broń Boże niczym więcej !!!
W sumie do jakiego kraju wyleci, to się ani trochę nie liczy, byle tylko było żarcie i picie oraz basen.
Żadne wycieczki, zabytki, rejsy statkiem, promenady, zakupy pamiątek, poznawanie innej kultury, to są nędzne fanaberie !
Ma być tylko hotel i klient ma się niczym więcej nie interesować.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dawid Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.14, 07:21
      Jakiś idiotyczny zarzut, TUI sprzedaje przecież pobyty w hotelu to co ma reklamować??? Reklama ma ułatwić wybór hotelu i tyle. Dla wielu ludzi standard hotelu, wyżywienie i udogodnienia są bardzo ważne, bo woli spędzić wakacje w dobrym hotelu niż słabym i dostosowanym do jego potrzeb. A dla rodzin z dziećmi może być ważne czy w hotelu jest polski animator, więc zanim zaczniesz krytykować to się zastanów czy to ma sens.
      A jeżeli ktoś chce zwiedzać to jedzie na wycieczkę objazdową lub indywidualnie, zresztą podczas pobytu w hotelu (dobrze wybranym) można jeździć na wycieczki fakultatywne i poznać kraj, w którym się jest. Przecież podczas spotkania z rezydentem w hotelu przedstawia on propozycje zwiedzania różnych interesujących miejsc i można pojechać zwiedzać te zabytki, kupić pamiątki itd.
      A to czym interesuje się klient to zależy tylko od niego, a nie od TUI.
      • garwena Re: Reklama wczasów z TUI 21.01.14, 08:14
        Zgadzam się, że zarzuty autora wątku bezsensowne, biuro podróży reklamuje swoją ofertę, a nie zabytki czy promenady. Nie bardzo nawet sobie wyobrażam jak miałoby by to wyglądać w kilkudziesięciosekundowej reklamie - jakiś konkretny kraj, czy różne. A jeżeli chodzi o rejsy to TUI ma nawet je w swojej ofercie, ale przecież reklama nie polega na tym, przedstawiać jakiś jeden rodzaj wycieczek. Nie traktujmy klientów biur podróży jak jakieś tłumoki, które nawet nie wiedzą do jakiego kraju jadą. Większość ludzi świadomie wybiera kraj do jakiego wyjeżdża i zależy im na wyborze fajnego hotelu, który spełni ich wymagania.
        Z reklamy w ogóle zresztą nie wynika, że zwiedzanie to jakieś fanaberie i że klient ma się niczym więcej nie interesować, nie mam pojęcia skąd takie wnioski, reklama pokazuje tylko jak zarezerwować odpowiedni hotel z oferty TUI przez stronę internetową lub w biurze.
        A gdyby autor wątku wszedł na stronę TUI toi przekonałby się, że jest tam wiele informacji nie tylko o hotelach, ale także o miejscach wypoczynku - konkretnych miejscowościach i kraju, a także propozycje wycieczek fakultatywnych

• Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 08:27
          Ja nie oceniam oferty biura TUI, ta jest ciekawa i różnorodna, ale reklamę. Ta jest moim zdaniem beznadziejna.
          Jak to zrobić, żeby reklamować nie tylko hotele ? To chyba nie jest zbyt trudne dla profesjonalnej agencji reklamowej ?

I jeszcze jedno : TUI ma obok tych bardzo komfortowych te tańsze hotele, nie przypominające te z reklamy.
    • szalona_krycha Re: Reklama wczasów z TUI 21.01.14, 15:42
      A cos ty się tak na TUI uwziął? Wakacje pobytowe w hotelu to produkt TUI, objazdów nie mają w ogóle. To tak jakbyś się czepiał Toyoty, dlaczego nie reklamują rowerów, tylko samochody.

zobacz np reklamy konkurencji: tu - jedzenie i kupowanie pamiątek (też można się czepić, bo Turcja jest piękna, a w reklamie pokazują tylko kupowanie tandety na bazarku) www.youtube.com/watch?v=b0q1W__XVPU
      albo tu: typowy pobyt all inclusive dla rodzin z dziećmi - pan spi na hamaku, dzieci kąpią sie w basenie, ani slowa o tym żeby wyjechać na jakąś wycieczkę www.youtube.com/watch?v=NoDWD_TNfq4

Cóż, na tym niestety polegają takie wyjazdy - żarcie, picie i basen. Dla rodzin z dziećmi (a to jest odbiorca tego typu wyjazdów) jest to często jedyna opcja (wyobrazasz sobie np rodzinę z pięciolatkiem i dwulatkiem na tygodniowej wycieczce objazdowej?).
      Rainbow ma świetne oferty wycieczek objazdowych, ale jak widzisz w ogóle ich nie reklamuje, tylko pobytówki w hotelu.

Mysmy byli w tym roku w Turcji (z resztą z TUI), zdziwiłbyś się jak wiele osób nie wystawiło czubka nosa z hotelu. Hotel był wypasiony, właściwie cały dzień mozna było spędzić chodząc z jednej animacji na drugą. Ja ambitnie wykupiłam od rezydentki wycieczki, tylko potem musiałam wysłuchiwać jęków mojego dziecka. Nie szło jej oderwać od hotelowych basenów i przekąsek i marudziła mi na wszystkich 3 wycieczkach, że wolałaby spedzić ten czas na zjeżdzalni.

Reklamy TUI są wiec jak najbardziej trafione, celują w rodziny z dziećmi i na pewno niejedna rodzinka się skusi.
      • Gość: elka Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.14, 18:41
        krycha
        "A cos ty się tak na TUI uwziął? Wakacje pobytowe w hotelu to produkt TUI, objazdów nie mają w ogóle. '...

co Ty za bzdury piszesz? wejdź na stronę i zobacz
        • szalona_krycha Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 19:30
          Gość portalu: elka napisał(a):

> krycha
          > "A cos ty się tak na TUI uwziął? Wakacje pobytowe w hotelu to produkt TUI, obja
          > zdów nie mają w ogóle. '...
          >
          > co Ty za bzdury piszesz? wejdź na stronę i zobacz

a rzeczywiscie mają :) Ale niedużo tego, w porownaniu do Itaki.
      • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 19:36
        Dzięki za przyznanie racji.
        Biuro traktuje klientów jak osoby mało rozgarnięte, których nic nie interesuje poza hotelem i dostosowało do nich poziom reklamy.
        W zasadzie dziwi mnie tylko jedno: dlaczego TUI nie wysyła klientów do hoteli w Polsce z aquaparkiem ? Zaoszczędziliby na samolotach, a z tego co piszesz kierunek podróży nie ma najmniejszego znaczenia dla ich klientów.

• Gość: Iza Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.14, 20:44
          Gość portalu: Warx napisał(a):

> Dzięki za przyznanie racji...............

A kto niby przyznał Ci rację???

Ja uważam, że reklama TUI jest OK, mnie się podoba, a TUI ma w ofercie także wycieczki objazdowe, ale raczej nie jest to ich podstawowa oferta, głównie mają ofertę pobytową w hotelach o różnym standardzie z naciskiem na pobyty rodzinne (ale oczywiście nie tylko takie).
        • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 21.01.14, 21:00
          Warx: czy ty naprawdę nie rozumiesz, że każda reklama ma jakąś grupę docelową do której ma trafić? W przypadku TUI są to rodziny z dziećmi, które są zainteresowane głównie pobytem w hotelu. Z takimi dziećmi w wieku przedszkolnym nie pozwiedzasz za dużo. Takie są realia. W sumie rzeczywiście samo miejsce docelowe nie ma aż tak dużego znaczenia - byle było all inclusive , gwarantowana pogoda ( Polska odpada z tego powodu) oraz jakieś animacje. Przy dwójce dzieci choćby 1 h spokojnego leżenia na leżaku podczas gdy maluchy szaleją na animacjach jest bez cenna dla rodziców.
          U mnie w rodzinie wygląda to tak, że na tydzień pobytu robimy 1 wycieczkę ale jest to możliwe tylko tam gdzie swobodnie można wynająć auto czyli np Grecja, Hiszpania ale już nie Turcja czy Egipt.
          • piela12 Re: Reklama wczasów z TUI 21.01.14, 21:48
            Marweg25 ma 100% rację. Reklama jest dla rodzin z małymi dziećmi i do nich jak najbardziej trafia, a osoby piszące, że jest beznadziejna, po prostu małych dzieci nie posiadają. Dla mnie widok roześmianych dzieci, które w zasadzie wybierają co jest w danym momencie dla nich najatrakcyjniejsze (ciepłe morze, zjeżdżalnie, czy mini klub) to pełny relaks i odprężenie na wczasach. Zawsze oczywiście staramy się wyjechać na wycieczki, ale z dziećmi to jedna, góra dwie na tydzień - i tak dzieci uważają to za stratę czasu, będą dorosłe to same pozwiedzają
        • Gość: shirley Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.14, 18:00
          > W zasadzie dziwi mnie tylko jedno: dlaczego TUI nie wysyła klientów do hoteli w Polsce
          > z aquaparkiem ? Zaoszczędziliby na samolotach, a z tego co piszesz kierunek podróży
          > nie ma najmniejszego znaczenia dla ich klientów.

O ile nie zgadzam się z wątkiem jako takim i nie czepiałabym się TUI, o tyle powyższe jest bardzo trafne.:) Chyba jedyny powód jest taki, że u nas lato trwa dwa miesiące (jeśli dobrze pójdzie), a na szeroko pojętym południu Europy gdzieś tak 2,5 raza dłużej.
          Poza tym trochę dziwi mnie zasłanianie się dziećmi w tym wątku - wstydzicie się napisać "tak, chcę leżeć na plaży, byczyć się i nie interesuje mnie kraj, do którego jadę" nawet jeśli rzeczywiście wypoczywacie w taki sposób? Z dziećmi można jeździć na szeroko pojęte wycieczki "w przyrodę", są miejsca nastawione na dzieci (oceanaria, muzea zabawowo-edukacyjne), dziecku może się spodobać port, kolorowe uliczki, można wybrać się na rejs. Na dodatek z takiego wyjazdu wyniesie więcej, niż z samego z basenu i klubu z animacjami. Oczywiście piszę o dzieciach gdzieś tak od 5 lat w górę, chociaż są ludzie, którzy i z młodszymi zwiedzają. Po prostu trzeba chcieć i to lubić.
        • szalona_krycha Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 19:33

> Dzięki za przyznanie racji.
          > Biuro traktuje klientów jak osoby mało rozgarnięte, których nic nie interesuje
          > poza hotelem i dostosowało do nich poziom reklamy.
          > W zasadzie dziwi mnie tylko jedno: dlaczego TUI nie wysyła klientów do hoteli w
          > Polsce z aquaparkiem ? Zaoszczędziliby na samolotach, a z tego co piszesz kie
          > runek podróży nie ma najmniejszego znaczenia dla ich klientów.
          >

A co ci akurat TUI zrobiło? Podesłałam ci dwie reklamy Rainbow Tour o identycznym przekazie (czyli nie tylko TUI wychodzi z takiego założenia) ale ty wciąż uwziąłeś sie na biedne TUI.
    • Gość: Andzia Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.205.119.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.01.14, 21:25
      Mnie też nie podoba się reklama TUI. Żałosny jest moment jak reklamują pana Zbyszka czy Ryśka, który prowadzi animacje. Nie wiem czemu, ale skojarzyło mi się z tym, że jadę na wakacje i już myślę komu i jak podrzucić dzieci.
      Podoba mi się natomiast reklama Grecosa, o której chyba nikt jeszcze nie wspomniał.
      Lekka, fajna, klimatyczna, ale nie wprost, nie narzuca się. Pozostawia wiele dla wyobraźni.
      Ale kto co lubi.
      I nie jestem fanką Grecosa, ani ich pracownikiem:-)
      • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 21.01.14, 22:09
        Reklama Grecosa nie jest ani lepsza ani gorsza. Po prostu ma zupełnie inną grupę docelową. Tu nie są to rodziny z dziećmi.
        Tak to już jest. Inaczej wyglądają reklamy dla rodzin, singli, par bezdzietnych lub mających odchowane dzieci, seniorów czy młodzieży. Jest tak bez względu na to czy reklamuje się biuro podróży, ciuchy czy szampon. Reklama jest dobra wtedy gdy trafia swym przekazem do grupy, dla której jest przeznaczona.
      • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 22:09
        Bingo
        Taka powinna być reklama jak
        Grecosa
        Poza tym nikt mi nie wmówi, że dzieci interesuje tylko basen i animatorzy. To bzdura
        Dzieci 100 razy bardziej kręci rejs statkiem czy zakupy pamiątek na promenadzie,
        zwiedzanie czegoś czego u nas nie ma !
        Ich rodziców także !
        Nie chodzi o długie wycieczki, da się wszystko dopasować do wieku dzieciaków
        • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 22:13
          Grupa docelowa reklamy Tui to rodzice, których nic nie interesuje poza hotelem, a dzieci oddają panu Zbyszkowi, żeby im nie przeszkadzały
          • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 21.01.14, 22:27
            Taa też tak kiedyś myślałam :) Jak bedziesz miał/miała dzieci ( najlepiej więcej niż jedno) to pogadamy. Dla 90% małych dzieci zabawy na basenie i w morzu z innymi dzieci i rodzicami są główną atrakcją wyjazdów. Jak się ma rodzinę to trzeba uwzględniać tez potrzeby dzieci w nie myśleć tylko o sobie i fundować im jedynie nudne z ich perspetywy i męczące zwiedzanie. Statek może ale tylko pod warunkiem braku choroby lokomocyjnej czy morskiej. Spacer po promenadzie atrakcją dla przedszkolaka ??? - poważnie tak myślisz? Sklepy z pamiątkami zaś z dziećmi omija się szerokim łukiem bo zazwyczaj podoba im się największe badziewie i błagają o kupno czegoś.
        • piela12 Re: Reklama wczasów z TUI 21.01.14, 22:17
          Warx nie ma dzieci i nie ma pojęcia co lubią najbardziej. Dzieci najbardziej lubią ruch, a bezczynność na statku czyni z niego nudę, to samo długie jazdy samochodem, już nie mówiąc o zwiedzaniu w koszmarnym upale. Żadna promenada i zakupy tego nie zrekompensują, takich dzieci nie ma, albo są chore
          • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 23:37
            Warx ma dzieci i pisze z autopsji,
            to wy nie macie zielonego pojęcia o dzieciach !
            Najmniejszego !!!!!!!!!!

Reklama jest do d... i za nią ktoś z polskiej filii Tui powinien wylecieć z roboty

Uczcie się od Grecos
            • Gość: Warx Na koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 23:45
              Sorki, ale Wy, specjaliści z agencji reklamowych jesteście całkowicie oderwani od rzeczywistości.

Dla Was liczy się tylko MITYCZNA grupa docelowa, wysyłacie na wczasy z biurami podróży kilka procent Polaków,
              a pozostałe 95% traktuje Was jak kosmitów, jak przybyszy z innej planety.

Dlaczego większość ludzi olewa biura podróży i podróżuje na własną rękę ?
              To nieprawda, że z powodu biedy ! Oni mają w większości dobre zarobki, tylko mają głęboko w d... wczasy w hotelu, oni chcą zwiedzać inne kraje !!!

Czy Wam nadal się wydaje, że Polska to kraj bez aquaparków, bez dobrych hoteli ???
              Polska ma hoteli i aquaparków od groma,
              rodzinom nie są potrzebni animatorzy !!!

Rodzina chce wspólnie spędzić wakacje i poznać coś czego u nas nie ma !
              • marweg25 Re: Na koniec 22.01.14, 06:47
                Taa a z ofert najszybciej znikają hotele w dobrej cenie, ze zjeżdżalniami i animacjami. Kupują to oczywiście ufoludki.
                Do wyjazdu z tzw dojazdem własnym biuro podróży jest kompletnie zbędne jak tylko zna się język obcy. Dobry hotel+ czarter z bagażem rejestrowym + transfer z lotniska już samemu w cenie biura nie zoorganizujez.
            • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 23:54
              I żeby było jasne:
              nie mam nic do TUI jako biura.
              I nie jestem z Grecosa.

Byliśmy z nimi w Tatrach Słowackich z TUI, wszystko było OK
              TUI ma fajną ofertę na wyjazdy własnym autem, tylko tego ani trochę nie reklamuje.
              Ani trochę.

• marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 06:39
              Sorry ale w to, ze masz dzieci to nie uwierzę bo gadasz o nich jak "ślepy o kolorach". 3 i 5 latek zainteresuje się zwiedzaniem muzeum i oglądaniem greckich ruin - to jest śmieszne. A jeszcze lepiej zabierz je na tyg objazdówkę :) Rodzice ktorzy to robią dla mnie to egoiści. Czytaj też ze zrozumieniem nikt nie napisał, że w Polsce nie ma aquaparków- są ale może nie być pogody i siedzisz w hotelu we wnętrzu co też dla dzieci nie jest fajne. Zejdź też na ziemię - ile % Polaków stać na zapłacenie 10 tyś. na 1 tydz. za rodzinne wakacje przy średniej płacy ok. 3 tyś brutto. Znacząca część rodzin nie jeździ nigdzie- no może do rodziny na wieś.
              Nie jestem z branży reklamowej lecz z przemysłu.
              • szalona_krycha Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 19:43
                marweg25 napisała:

> Sorry ale w to, ze masz dzieci to nie uwierzę bo gadasz o nich jak "ślepy o kol
                > orach". 3 i 5 latek zainteresuje się zwiedzaniem muzeum i oglądaniem greckich r
                > uin - to jest śmieszne. A jeszcze lepiej zabierz je na tyg objazdówkę :) Rodzic
                > e ktorzy to robią dla mnie to egoiści.

O to to :) Ja zrobiłam wielki błąd zabierając ośmiolatkę na Pammukale. Pobudka o 5 rano, potem cały dzień w autobusie i zwiedzanie ruin w upale, a potem znów długi powrót. Ile ja się nasłuchałam marudzenia (że za wcześnie, że gorąco, a kieeeedy dojedziemmmmyyyy itp)... A to już starsze dziecko. Teraz wyobraź sobie czterolatka na takiej wycieczce :).
                mnie strasznie krecą objazdówki, jakie ma w ofercie Itaka i Rainbow. Ale wybieram to, co kręci moje dziecko - jest na etapie zjeżdżalni i animacji, myślę że za jakies 2-3 lata zabiorę na objazd połączony z pobytem, ale jeszcze nie teraz.
        • sheeri Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 07:28

> Bingo
          > Taka powinna być reklama jak
          > Grecosa
          > Poza tym nikt mi nie wmówi, że dzieci interesuje tylko basen i animatorzy. To b
          > zdura
          > Dzieci 100 razy bardziej kręci rejs statkiem czy zakupy pamiątek na promenadzie......

Wybacz, ale już dawno nie czytałam takich bredni. Dzieci bardziej interesuje promenada czy zakupy pamiątek niż basen i animatorzy???!!! Podejrzewam, że to jakiś żart lub prowokacja.
          Każde normalnedziecko wybierze zawsze basen czy morze i atrakcyjne zajęcia z animatorem niż zakupy czy nawet rejs statkiem i to nie tylko te w wieku przedszkolnym ale także te z podstawówki, a nawet starsze. Na 1-dniową wycieczkę fakultatywną jeszcze te starsze pojadą chętnie, ale nie wyobrażam sobie 4-7 latka na 2 tygodniowej wycieczce objazdowej, szczególnie w lecie. To dla większości dzieciaków męczarnia i nuda i żaden rodzic mający trochę oleju w głowie nie zafunduje im takiej szkoły przetrwania.
          Jeżeli faktycznie masz dzieci (w co raczej nie wierzę) to im współczuję
          • Gość: xxx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 09:09
            Reklamy nie kojarzę i raczej nie opierałabym na niej wyboru biura. Ale jako matka dzieciom wtrącę swoje trzy grosze - moje miały 5 lat kiedy zaliczały dwudniową wycieczkę w Tunezji, 6 lat - Kair z Hurghady autobusem, 7 - inne egipskie atrakcje, 10 dwutygodniową objazdówkę Portugalia i Hiszpania. Nie marudziły, zwiedzały z zainteresowaniem, a wiedzę którą zdobyły wykorzystują teraz w szkole zarówno na historii, jak i geografii, wos i jęz. polskim. Oczywiście miały też czas na zjeżdżalnie, basen i morze. Ale nie pamiętają jak nazywały się hotele i jakie były atrakcje w nich, natomiast zabytki i historie opowiedziane przez przewodników tak.
            • Gość: zzzz Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.play-internet.pl 22.01.14, 09:47
              były to nie znaczy że im się podobało, robicie problem o reklame jesteście strasznie problemowi, do autora tych wypocin mam nadzieje że się nie spotkamy,,,,,
            • Gość: Ewa Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 10:20
              Gość portalu: xxx napisał(a):

>...... Ale nie pamiętają jak nazywały się hotele i j
              > akie były atrakcje w nich, natomiast zabytki i historie opowiedziane przez prze
              > wodników tak.

Ale po co mają pamiętać nazwy hoteli??? Nie po to jadą na wakacje, dobry hotel ze zjeżdżalniami i all inclusive jest im potrzebny do fajnego wypoczynku i dobrej zabawy, a nie do zapamiętywania.
              Ja z dziećmi też jeżdżę na wycieczki fakultatywne podczas każdych wakacji - młodsza córka miała 6 lat, gdy pojechaliśmy pierwszy raz, ale to nie znaczy, że nie wybieramy starannie hotelu z wieloma atrakcjami dla dzieci i polską animacją, dzieciaki uwielbiają baseny i zjeżdżalnie, możliwość jedzenia i picia kiedy mają na to ochotę, a jak w hotelu jest możliwość uczestniczenia w fajnych zajęciach po polsku to duży plus i dla mnie bardzo ważny jest bardzo dobry hotel w jak najbardziej atrakcyjnej cenie. Wycieczki to tylko ciekawy dodatek, podstawa to hotel.
              Reklama TUI jest mi raczej obojętna, jak zresztą większość wszystkich reklam, które mnie nie irytują.
            • szalona_krycha Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 19:46
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> Reklamy nie kojarzę i raczej nie opierałabym na niej wyboru biura. Ale jako mat
              > ka dzieciom wtrącę swoje trzy grosze - moje miały 5 lat kiedy zaliczały dwudnio
              > wą wycieczkę w Tunezji, 6 lat - Kair z Hurghady autobusem, 7 - inne egipskie at
              > rakcje, 10 dwutygodniową objazdówkę Portugalia i Hiszpania. Nie marudziły, zwie
              > dzały z zainteresowaniem, a wiedzę którą zdobyły wykorzystują teraz w szkole za
              > równo na historii, jak i geografii, wos i jęz. polskim. Oczywiście miały też cz
              > as na zjeżdżalnie, basen i morze. Ale nie pamiętają jak nazywały się hotele i j
              > akie były atrakcje w nich, natomiast zabytki i historie opowiedziane przez prze
              > wodników tak.

A moja do dzisiaj wspomina świetną polską animatorkę, przedstawienie z tańcami świata i zajęcia zumby dla dzieci (i jak przyjechalismy do domu, kazała zapisać się na takie zajęcia).
      • Gość: shirley Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.14, 18:03
        Mnie też bardzo podoba się reklama Grecosa - reklamuje kraj, a nie hotele.:)
        • szalona_krycha Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 19:29
          Gość portalu: shirley napisał(a):

> Mnie też bardzo podoba się reklama Grecosa - reklamuje kraj, a nie hotele.:)

Mnie się reklama Grecosa również podoba... Tylko że Grecos ma w ofercie chyba tylko Grecję, a TUI, Rainbow i Itaka kilkadziesiat krajów. Więc Grecos ma łatwo :)
          • Gość: shirley Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.14, 20:03
            Jeszcze Majorkę mają. :)
    • tomek9991 Re: Reklama wczasów z TUI 22.01.14, 21:31
      Reklama nie może być o wycieczkach,
      bo te dodatkowo kosztują
      i wtedy koszt wakacji byłby znacznie wyższy.
      I prawie nikt by nie pojechał.
      Więc wciska się kit, że dzieci kochają animacje oraz basen.
      Dorośli się cieszą, bo mniej wydadzą, a zawsze się pochwalą, że byli w luksusowym hotelu.
      Ciekawe, że polskie dzieci w Chorwacji i we Włoszech kochają plaże, nie baseny, na mieście jedzą lody, lubią zakupy, zwiedzają z rodzicami miejscowe atrakcje, pływają statkami i są zachwycone.
      • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 22:44
        Jak kogoś stać na wczasy w dobrym hotelu, to znajdzie też kilkaset euro na wycieczki.
        Wcale nie muszą być drogie i całodniowe.
        Problemem jest to, że wielu dorosłych nic nie interesuje, nie mają chęci poznawania innych krajów i nie chce im się niczego o danym kraju dowiedzieć. Mój znajomy był wręcz dumny z tego, że nie opuścił hotelu w ciągu 2 tygodni. Nie jest to większość, to zdecydowana mniejszość rodziców.
        Ale to do nich jest adresowana taka reklama, co jest dużym nieporozumieniem.
        Może osoby z agencji tak oceniają świat i myślą, że wszyscy rodzice są tacy, że interesuje ich tylko hotel
      • Gość: shirley Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.14, 17:53
        > Więc wciska się kit, że dzieci kochają animacje oraz basen.
        > Dorośli się cieszą, bo mniej wydadzą, a zawsze się pochwalą, że byli w luksusowym hotelu.
        > Ciekawe, że polskie dzieci w Chorwacji i we Włoszech kochają plaże, nie baseny
        > , na mieście jedzą lody, lubią zakupy, zwiedzają z rodzicami miejscowe atrakcje
        > , pływają statkami i są zachwycone.

O - to, to.:)
        Plus klub z animacjami, który zabierze dzieciaki na kilka godzin, dzięki czemu rodzice mogą samotnie poleżeć na leżakach lub ewentualnie odbyć jedną wycieczkę na dwa tygodnie pobytu.
        No ale to dzieci wolą zjeżdżalnie.:) Często dzieci wolą lody od warzyw, komputer od chodzenia do szkoły, ale rodzic chyba jest od tego, żeby pomóc dziecku się rozwijać i uczyć, że czasami warto spróbować czegoś bardziej wartościowego.
    • Gość: Andzia Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.205.13.120.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.01.14, 22:05
      Wtrącę jeszcze swoje co nieco, bo też mam dzieci.
      Wyjeżdżam z dziećmi często, ale nie popadam nigdy w takie skrajności, żeby wyjechać 2,5 tyś. km od domu i szukać hotelu z panem lub panią animatorką, którzy zajmą się moimi dziećmi, bo ja chcę odpocząć (od czego? od dzieci ?!) albo wyjechać i myśleć tylko o sobie, targając dzieciaki po muzeach, ruinach w upale, żeby się tak wynudziły i płakały, że i tak nie ma przyjemności z wakacji. Można znaleźć złoty środek i na pewno wyczytałabym jeszcze tutaj sto fajnych pomysłów jak pogodzić jedno z drugim.
      Reklama TUI jest adresowana do rodzin z dziećmi, to wiemy. Ja je mam, jeżdżę ale reklama mnie nie przekonuje, bo mnie ogranicza i nie daje wyboru. Dlatego mi się nie podoba i mnie nie przekonuje. Ale osiągnęła swój cel, bo dyskusja o niej zacięta...i o to w reklamie chodzi!!!
      • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 22:34
        Pisałem wyraźnie, że wszelkie wycieczki powinny być dostosowane do wieku dzieci.
        I nic nie pisałem, żeby zabierać maluchy na całodzienne zwiedzanie w upale.
        Ze starszymi dziećmi zwiedzanie zabytków da się spokojnie pogodzić z plażą.
        Nie musi być cały dzień na basenie, da się np. poświęcić kilka godzin na odwiedziny miasteczka w pobliżu.
        Możliwości spędzenia czasu jest mnóstwo. I wcale nie trzeba na to fortuny.
        A dzieci poznają inną kulturę, mają szerszą wiedzę o świecie, uczą się
        • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 09:09
          Sam sobie przeczysz. Przy takim układzie o jakim tu mówisz to właśnie najważmiejszy jest hotel. Wyjście na miasto to tylko mały dodatek. W krajach jak Turcja czy Egipt pozostaje rodzinom jedynie hotel bo miasto jest daleko a auta nie wypożyczysz. Zresztą nie ma obowiązku zwiedzania czy poznawania innej kultury. Jak ktoś chce siedzieć jedynie w hotelu bo tak sie najlepiej bawi to nikt nie powinien mieć z tym problemu. Ja np uwielbiam żagle ale doskonale rozumiem, że są osoby, które coś takiego nudzi. Dokładnie tak samo jest ze zwiedzanie np greckich ruin.
          • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 09:42
            Dawniej ludziom było jakoś głupio, że nie interesują się kulturą ani geografią i że ze sztuki lubią sztukę mięsa.
            Teraz się tym chwalą
            • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 10:03
              A dla mnie najgorsze jest to jak ktoś pozuje na wielbiciela i znawcę sztuki a potem ziewa lub usypia w filharmonii :)
              Nie oszukujmy się wyjazd na wakację do kurortu nie pozwala na poznanie innej kultury innego kraju tak naprawdę. Tam to tylko jest taka "ciepelia" przygotowana pod turystów. Żeby poznać kraj to trzeba przebywać w zwykłych miejscach a jeszcze lepiej choć przez chwilę żyć zwykłym życiem tych ludzi np w biurze, szkole itp
              • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 10:11
                Oczywiście, ruiny w Grecji zbudowali dla turystów
                • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 11:36
                  Ruiny to może i nie a mówiąc szczerze one wielu nie interesują. Poza tym i one często są lekko "podrestaurowane", żeby turyści mieli co oglądać. Miasteczka za to w większości przypadków to zwykle kurorty z knajpami, barami i sklepami z tandetą -jak u nas nad Bałtykiem tyle, że cieplej i nie pada.
                  • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 14:49
                    Czasami tak jest, ale i tak taki kurort jest ciekawszy od siedzenia w hotelu i nie ruszania się na zewnątrz.
                    Dzieciom się to szybko znudzi, nie mówiąc o ojcu rodziny, no żona może być zadowolona, be po intensywnym opalaniu będzie mogła wzbudzić zazdrość koleżanek
                    • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 16:20
                      Czy ciekawsze? Kwestia gustu. Dla mnie absolutnie nie. Udaję się tam jedynie w konkretnym celu np. wynajęcie auta, konieczne zakupy, wyjęcie pieniędzy z bankomatu itp. 100x wolę wieczorny spacer po plaży jeśli się da.
                      Co do opalenizny to zbyt intensywna jest po prostu niezdrowa a czasem nawet zabójcza szczególnie dla osób o słowiańskich karnacji.
                    • Gość: Dorota Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 16:20

> Czasami tak jest, ale i tak taki kurort jest ciekawszy od siedzenia w hotelu
                      > i nie ruszania się na zewnątrz.
                      > Dzieciom się to szybko znudzi, nie mówiąc o ojcu rodziny, no żona może być zado
                      > wolona, be po intensywnym opalaniu będzie mogła wzbudzić zazdrość koleżanek

Widać, że nie masz dzieci, bo im nigdy nie znudzą się baseny i plaża, a z zabytków zrezygnują bez żadnego bólu. Natomiast ulubionym zajęciem męża jest popijanie piwka lub drinków na leżaku lub w barze, zabytki i zakupy to dla niego najmniej interesujące zajęcia i jeżeli żona nie wymusi na rodzince wyjazdu na wycieczkę to całe 2 tygodnie przesiedzą w hotelu:).
                      Np. w rodzinie mojej przyjaciółki na wycieczki jeździ tylko ona z córką, mąż jedzie na urlop wyłącznie odpoczywać po całym roku ciężkiej pracy (faktycznie pracoholik) i nic nie jest w stanie wyciągnąć go z hotelu (ale dzięki temu co roku latają do coraz bardziej komfortowych hoteli i coraz bardziej egzotycznych krajów:)
                      • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 16:33
                        Mam dzieci,
                        jak widać są różni rodzice i różne dzieci.
                        Ja z ojcem, który spędza czas w hotelu na samotnym drinkowaniu, a nie z rodziną, się nie spotkałem.
                        Najbardziej na wczasach nie lubię bezczynności. Mogę wytrzymać na basenie kilka godzin, ale dłużej to już męka. Moje dzieci chodzą na basen cały rok, więc basen w hotelu ich specjalnie nie bawi. A ponieważ mają też inne zajęcia pozaszkolne, to nie bawią ich na wakacjach animatorzy, czyli rodzaj zajęć pozaszkolnych
                        Zdaję sobie sprawę z tego, że raczej nikt nikogo nie przekona, ale przynajmniej w tym wątku można poznać różne opinie.
                        • marweg25 Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 17:04
                          Masz rację nikt nikogo nie przekona i w sumie o to chodzi. Ludzie są różni i różnie chcą wypoczywać. Zwiedzanie, wycieczki czy wypoczywanie w hotelu to są możliwości do wyboru. Nie ma obiektywnie lepszej czy gorszej lub mniej wartościowej. Ważne aby rodzina się fajnie bawiła tak jak chce.
                        • garwena Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 17:10

> Mam dzieci,
                          > jak widać są różni rodzice i różne dzieci.
                          > Ja z ojcem, który spędza czas w hotelu na samotnym drinkowaniu, a nie z rodziną
                          > , się nie spotkałem.
                          > Najbardziej na wczasach nie lubię bezczynności. Mogę wytrzymać na basenie kilk
                          > a godzin, ale dłużej to już męka. Moje dzieci chodzą na basen cały rok, więc ba
                          > sen w hotelu ich specjalnie nie bawi......

To oczywiste, że ludzie są różni, moje dzieci też chodzą cały rok na basen (kryty), córka nawet do sekcji pływackiej, ale w wakacje siedzą cały dzień na basenie i na zjeżdżalniach (z przerwą na morze i plażę), bo dla nich to frajda i gdyby mogli wychodziliby z wody tylko na posiłki i do toalety, na wycieczki też jeździmy, ale to dlatego, ze ja lubię zwiedzać i rodzinka najczęściej jedzie ze mną do towarzystwa, a jeżeli chodzi o animatorów to ja i moje dzieci uważamy, że są super, bo są kreatywne, ciekawe i bezpieczne my (byliśmy w hotelach z klubami TUI), a rodzicom pozwalają mieć chwilę wytchnienia.
                          To że ty nie lubisz bezczynności, nie znaczy, że inni też powinni nie lubić, dla niektórych to najlepszy odpoczynek, bo nieraz cały rok żyją w młynie i nie mają czasu, żeby w spokoju poleżeć i nic nie robić.
                      • Gość: shirley Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.14, 17:56
                        > Widać, że nie masz dzieci, bo im nigdy nie znudzą się baseny i plaża, a z zabytków
                        > zrezygnują bez żadnego bólu. Natomiast ulubionym zajęciem męża jest popijanie
                        > piwka lub drinków na leżaku lub w barze, zabytki i zakupy to dla niego najmniej
                        > interesujące zajęcia i jeżeli żona nie wymusi na rodzince wyjazdu na wycieciejzkę
                        > to całe 2 tygodnie przesiedzą w hotelu:).

Widocznie jacy rodzice, takie dzieci.:)
            • pietusza Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 10:30

> Dawniej ludziom było jakoś głupio, że nie interesują się kulturą ani geografią
              > i że ze sztuki lubią sztukę mięsa.
              > Teraz się tym chwalą

Człowieku, odczep się od innych, jak chcesz to zwiedzaj, a jak ktoś chce na wakacjach leżeć do góry brzuchem i popijać drinki to jego sprawa, ludzi mają różne preferencje i nic ci do tego, najbardziej irytujący są goście próbujący innym ustawiać życie i pouczać, że ich pomysł na wakacje jest lepszy.
              Ostatnio, jak byłem na wycieczce objazdowej po Portugalii to byli tam m.in ludzie, którzy całe dnie kręcili filmy i pstrykali fotki, jak wieczorem się ich spytało co widzieli to nie umieli powiedzieć jaką miejscowość zwiedzali, o konkretnych zabytkach już nie mówiąc, ale potem pewnie na forum piszą jak to interesują się kulturą i geografią.
              Hotele są dla ludzi i czym lepsze warunki tym lepiej, ludzie chcą wypoczywać za swoje własne pieniądze tak jak lubią i jak ktoś chce 2 tygodnie spędzić w hotelu to dlaczego ma tego nie robić? Bo ty wolałbyś, żeby zwiedzali? Śmieszny/a jesteś.
              • Gość: Warx Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 10:47
                Tylko bez nerwów.
                Najpierw w tej dyskusji padły słowa, że zwiedzanie z dziećmi jest nienormalne, itp,
                Więc ja chyba mam też prawo przedstawić swój punkt widzenia ?
                Nikt nikomu nie jest w stanie niczego narzucić, natomiast obie strony mogą napisać, co myślą.
                Chyba na tym polega dyskusja ?
      • Gość: Jar Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.14, 08:49
        ość portalu: Andzia napisał(a):

> ....Reklama TUI jest adresowana do rodzin z dziećmi, to wiemy. Ja je mam, jeżdżę al
        > e reklama mnie nie przekonuje, bo mnie ogranicza i nie daje wyboru. Dlatego mi
        > się nie podoba i mnie nie przekonuje. ........

???? Jak reklama może ograniczać??? W jaki sposób? i jakiego wyboru nie daje???
        Nie pasuje ci to ją olewasz i tyle
    • damiantj Re: Reklama wczasów z TUI 23.01.14, 23:36
      Ależ w "turystyce" pobytowej dokładnie o to chodzi.
      Zawsze mnie dziwili ludzie jadący na "pobytówki" do np. Taby i wydający 200$ na trzygodzinny pobyt w Petrze połączony z 10 godzinnym [jak dobrze pójdzie] przejazdem autobusem. Dla mnie to jest chore. Od tego są objazdówki.

Na "pobycie" liczy się dla mnie
      1. jakość noclegu
      2. jakość żarcia
      3. jakość basenu
      4. jakość plaży i rafy
      5. jakość zjeżdżalni dla dzieci

pogoda oczywiście słoneczna i dostatecznie ciepła
      • Gość: abc Re: Reklama wczasów z TUI IP: *.play-internet.pl 24.01.14, 09:56
        nie widze w tym nic dziwnego , ale w tym że dla Ciebie to dziwne....nic ci do tego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka