wiga333
04.05.15, 17:43
Witam!
Może ktoś z osób na forum pomoże mi rozwiązać sprawę. Mianowicie w marcu zarezerwowałam wczasy na tydzień w Itace w ofercie first minute. W ramach tej oferty dostałam gwarancję najniższej ceny, gwarancję niezmienności ceny i gwarancję bezkosztowej zmiany rezerwacji do 40 dni przed wylotem.
Dzisiaj w ramach bezkosztowej zmiany rezerwacji chciałam zmienić hotel. Napisałam maila do Itaki z taką prośbą o zmianę hotelu. Jakież było moje zdziwienie po otrzymaniu odpowiedzi od Itaki. Napisano mi że jak najbardziej mogę zmienić hotel w ramach gwarancji ale cenę jaką mi podano za hotel była dla mnie szokiem. Okazało się że jest ona wyższa o prawie 600pln od ceny jaka jest obecnie na ten hotel a nawet wyższa od ceny katalogowej. Jak się ma do tego gwarancja najniższej ceny. Jak cena first minute może być wyższa od katalogowej. Czy Itaka szuka naiwnych czy chce zrobić z nas wariatów. Wychodzi na to że gwarancja bezkosztowej zmiany rezerwacji to fikcja w Itace.
Czy ktoś z osób na forum może coś doradzić , gdzie ewentualnie można zgłosić tą sprawę bo jak dla mnie jest to oszustwo co robi Itaka.
Jako ciekawostkę podam że cena hotelu jaki mam zarezerwowany obecnie podrożała tylko o 2 złote w stosunku do ceny first minute. A na hotel który chce zmienić aż o 600pln.