Dodaj do ulubionych

Rainboł opinie

IP: *.146.138.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.16, 22:21
Czy wiecie ile r.pl płaci za wpisy od tzw zadowolony hh klientów???? Zanim zdecydujecie się na wyjazd z tym r.pl pomyślcie o tym????
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.16, 22:31
      Guzik mnie to obchodzi, będę z nimi jeździć, bo lubię.
      • Gość: jaho Re: Rainboł opinie IP: *.nsyspolska.pl 08.06.16, 16:30
        Ja też, do tej pory wszystko było ok.To ł na końcu w tytule to fonetyka czy prowokacja?
    • Gość: Ula Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.16, 14:54
      Ha ha, a ja jestem ciekawa, ile konkurencja płaci takim jak np. Ty - za krytykę. Póki co, ja jeżdżę z Rainbow i jestem bardzo zadowolona. Aha- i jeszcze nic mi nie zapłacili...hm dziwne!?
      • Gość: gość Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.16, 18:19
        Naprawdę uważasz, że wszyscy wyjeżdżający z RT są zadowoleni?? Nie istnieje biuro podróży, które nie zalicza wpadek i Rainbow nie jest żadnym wyjątkiem. Ty nie jesteś wszystkimi, więc oskarżanie niezadowolonych klientów o to że ktoś im płaci jest zwyczajnie głupie. Ja też mogę napisać, że ktoś Tobie płaci za pozytywną opinię, albo że jesteś pracownikiem biura, bo najczęściej takie komentarze padają na forum.
        • Gość: Ula Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.16, 13:36
          Ja nigdzie nie napisałam, że zadowoleni są wszyscy, ale też nie wyskoczyłam pierwsza z tekstem, że RT płaci za pozytywne opinie. To autor wątku wysunął taką sugestię- bardzo krzywdzącą, moim zdaniem i zadowolonych klientów i biuro. Tak więc drogi gościu- czytaj ze zrozumieniem i cały wątek- od początku. Piszesz, że oskarżanie niezadowolonych klientów o to, że konkurencja im płaci jest głupie, to dlaczego sytuacja, w której ktoś oskarża zadowolonych o przyjmowanie gratyfikacji za pozytywy Twoim zdaniem nie jest głupia?
          Wiem, że są ludzie niezadowoleni, wiem też, że są tacy, którym przeszkadza wszystko (przekonałam się o tym wielokrotnie).
          Póki co ja będę ich chwalić, polecać i jeździć z nimi, a nie jestem pracownikiem biura i nic nigdy na tym nie zarobiłam. Ale to już jak sądzę i tak Cię nie przekona. Niektórzy bowiem nie potrafią zrobić i powiedzieć nic dobrego tak bezinteresownie i tak też postrzegają wszystkich dookoła. Bardzo to przykre...
    • Gość: Obieżyświat Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.16, 23:55
      Jak rozumiem Marku chcesz powiedzieć, że zadowolonych klientów tak naprawdę nie ma a wszystkie pozytywy są to komentarze za które biuro płaci w rzeczywistości niezadowolonym uczestnikom za przybranie zadowolonej gęby w internecie? Ciekawe w takim razie z czego to biuro się utrzymuje i jakim cudem ma zadowolonych klientów, którzy, tak jak ja, jeżdżą z nimi sezon w sezon i cenią usługi. Nie siej fermentu.
      • jicek_69 Re: Rainboł opinie 11.06.16, 12:10
        Szkoda, że nie wiedziałem wcześnie, że R. robi takie prezenty. Przy opiniach pozytywnych, jakie zamieściłem mógłbym trochę zarobić. Jak będziesz wiedział, że inni też pójdą w ślady R. daj znać, chętnie skorzystam.
        • a-k-k Re: Rainboł opinie 15.06.16, 10:37
          jicek, to ja też chcę, a co! ;) W końcu nieco pozytywów też im wystawiłam :D
    • Gość: rozallia Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.16, 21:06
      Hahah, dobre ;) to, że na R jest mniej hejtu a więcej pozytywów tak kole w oczy? A raporty plasujące to biuro w czołówce, a ich nowe oferty, dobre wyniki finansowe, to się robi samo czy tez jest opłacone?
      Haters gonna hate - zawsze.
      • Gość: Asia Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.16, 21:42
        Bez przesady, nie musisz tak słodzić. Rainbow jak każde biuro ma wpadki i to wcale nie mało. A jeżeli chodzi o ofertę to na pewno mają bardzo ciekawą ofertę objazdówek, ale jeżeli chodzi o hotele to już trochę gorzej. W tej chwili tak naprawdę liczy się tylko kilka biur w Polsce i Rainbow jest w tej czołówce, ale z pewnością nie jest to biuro niezawodne.
        • Gość: rozallia Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.16, 19:48
          Absolutnie nie mówię, że nie ma wpadek. Biznes jak biznes, nigdy nie ma idealnie. Tyle że wygląda na to, że wiecej rzeczy w ogólnej opinii jest na plus niż na minus i to jak widać niektórym przeszkadza.
    • Gość: barbara Re: Rainboł opinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.16, 20:08
      mi nie muszą płacić a jestem zadowolona - byłam kilka razy. raz było opóźnienie ale to przeoźnik nawalił. w porównaniu z tui rainboł to świetne biuro. zresztą kto był z tui w ostatnich latach wie jak słabo z nimi jest. jak się sądzę z tui
      • Gość: Kasia Re: Rainboł opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.16, 09:06
        Byłam z TUI kilka razy w ostatnich latach i wszystko było OK, nie mam do nich żadnych zarzutów, wszystko zgodnie z ofertą, w TUI jak rezerwuję pokój z widokiem na morze, to z pewnością taki dostanę. W Rainbow nie ma najczęściej możliwości wyboru pokoju, pakują cię tam gdzie akurat jest miejsce, można trafić dobrze albo bardzo źle. Ale generalnie miałam udane wyjazdy i z Rainbow i z TUI.
        • Gość: Serial_kisser Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.16, 10:05
          No nie do końca Kasiu, my się ugadujemy na pokój wcześniej i w przeważającej większości wyjazdów taki to pokój dostajemy, raz się zdarzyło, że mieliśmy obiekcje to załatwiliśmy zamianę w oka mgnieniu bez żadnych problemów czy osiągnięć. Wiem, że to zależy od kraju, ale obsługa hotelowa też jest zawsze bardzo miła, nie wiem, przy wyjazdach z innymi biurami nigdy nie byłam tak zadowolona z tego aspektu.
    • Gość: wojtek Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.16, 08:44
      Najgorsze bp z jakim byłem nigdy więcej dziadostwa i rainbow !!!!!!!!!!!!
      • Gość: Gość Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.16, 20:59
        Tak tak, już to znamy, te Twoje lamenty na forum he he he.
      • zr16 Re: Rainboł opinie 16.07.16, 20:32
        I słusznie. Nigdy więcej nie jedź na żadną imprezę z tym biurem, bo ja jeżdżę z nimi kilkanaście lat i aż strach bierze, że mogłabym Cię spotkać. Pozdrawiam i życzę podróży, z których będziesz zadowolony.
        • marilla43 Re: Rainboł opinie 21.07.16, 22:43
          wcale nie jest take złe :-)
          W marcu mieliśmy lecieć z R na objazdówke do Wietnamu,koszt ok 12000pl. 2 tygodnie przed wyjazdem ze wzgledów zdrowotnych musieliśmy odwołać wyjazd( mieliśmy ubezpieczenie od kosztów rezygnacji).Biuro bez problemu oddalo regulaminowe 30% ceny wycieczki(ok 3600pl) Obawiając sie że ubezpieczyciel nie uzna nam reklamacji, napisałam do R o szczegółowe rozliczenie poniesionych kosztów, uznałam bowiem że koszty mojej rezygnacji są zawyżone. I tu miła niespodzianka po paru dniach dostaję pismo z biura że zwrocą mi jeszcze 6000pl :-)
    • lilyrush Re: Rainboł opinie 20.06.16, 11:28
      Ile i gdzie sie zgłosić?
      Na razie mam tylko 5% za kartę stałego klienta ;-)
      • jicek_69 Re: Rainboł opinie 20.06.16, 16:37
        Już jest 5 % ? Dotąd było 2 % !
        Jot.De
        • a-k-k Re: Rainboł opinie 21.06.16, 09:06
          Aż specjalnie kartę odkopałam ;) Wygląda na to, że 5% jest od lastów, a 2% od innych.
          • lilyrush Re: Rainboł opinie 21.06.16, 14:13
            a widzisz, ja zapamiętałam ten najlepszy upust ;-)
            • jicek_69 Re: Rainboł opinie 21.06.16, 16:23
              Prawdę mówiąc, nie kłamałaś...
    • grumpyfemale Re: Rainboł opinie 27.06.16, 15:29
      Ja dokładam negatywną cegiełkę, podczas pobytu w Grecji z wówczas jeszcze Rainbow Toursem, dostaliśmy pokoje drugiej kategorii. Z pewnością takie zarezerwowało czy też wykupiło biuro, ale nie smak pozostał, jak Niemcy i inne narodowości mieszkały w "lepszej" nowszej części hotelu...
      • Gość: Gość Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.16, 20:50
        A w moim przypadku na Zakynthos klienci Rainbow mieli znacznie lepsze pokoje niż klienci Wezyra.
      • Gość: Dudec Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.16, 12:18
        Z Rainbow jeżdżę od 7 lat i nie zdarzyło się, żeby posadzili nas w, jak piszesz "pokojach gorszej kategorii", a w takich, jakie sobie wykupiliśmy. Przy tym zazwyczaj w części np. z widokiem na morze.
        • Gość: bozzzka Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.16, 21:41
          Rozumiem rozczarowanie, ale czy nie wiedzieliście, jakie pokoje wybieracie? Z drugiej strony, czy jadąc na wczasy spędzacie je w większości w pokoju? Pamietam, że tez kiedyś trafił mi się pokój trochę poniżej normy. Ale w porównaniu do pieknych egzotycznych wspomnien, które wtedy przywiozłam (Sri Lanka), nieco gorsza jakośc pokoju ma się nijak, bo tam tylko spałam :)
    • margaret1977 Re: Rainboł opinie 02.07.16, 18:34
      Mhm..płaci?..a ja to robię za free;).. Właśnie wróciłam z objazdówki "Od chwały maurów po strzelistoość katedr"-Hiszpania i Portugalia..i jestem MEGA zadowolona ..bogaty program ,organizacja na najwyższym poziomie..fantastyczna pilotka Anita!..to tak na świeżo..jeżdżę od lat i nigdy nie zawiedli!
      • Gość: schubka Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.16, 21:38
        O, Portugalia mi się marzy od paru sezonów, ale w tym roku jeszcze nie :) - wróciłam z "Roma & Napoli - Odlotowe Stolice Italii" - boskość! Kolejna wycieczka z R, którą będę za free polecac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka