Gość: Marek IP: *.146.138.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.16, 22:21 Czy wiecie ile r.pl płaci za wpisy od tzw zadowolony hh klientów???? Zanim zdecydujecie się na wyjazd z tym r.pl pomyślcie o tym???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.16, 22:31 Guzik mnie to obchodzi, będę z nimi jeździć, bo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: Rainboł opinie IP: *.nsyspolska.pl 08.06.16, 16:30 Ja też, do tej pory wszystko było ok.To ł na końcu w tytule to fonetyka czy prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.16, 14:54 Ha ha, a ja jestem ciekawa, ile konkurencja płaci takim jak np. Ty - za krytykę. Póki co, ja jeżdżę z Rainbow i jestem bardzo zadowolona. Aha- i jeszcze nic mi nie zapłacili...hm dziwne!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.16, 18:19 Naprawdę uważasz, że wszyscy wyjeżdżający z RT są zadowoleni?? Nie istnieje biuro podróży, które nie zalicza wpadek i Rainbow nie jest żadnym wyjątkiem. Ty nie jesteś wszystkimi, więc oskarżanie niezadowolonych klientów o to że ktoś im płaci jest zwyczajnie głupie. Ja też mogę napisać, że ktoś Tobie płaci za pozytywną opinię, albo że jesteś pracownikiem biura, bo najczęściej takie komentarze padają na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.16, 13:36 Ja nigdzie nie napisałam, że zadowoleni są wszyscy, ale też nie wyskoczyłam pierwsza z tekstem, że RT płaci za pozytywne opinie. To autor wątku wysunął taką sugestię- bardzo krzywdzącą, moim zdaniem i zadowolonych klientów i biuro. Tak więc drogi gościu- czytaj ze zrozumieniem i cały wątek- od początku. Piszesz, że oskarżanie niezadowolonych klientów o to, że konkurencja im płaci jest głupie, to dlaczego sytuacja, w której ktoś oskarża zadowolonych o przyjmowanie gratyfikacji za pozytywy Twoim zdaniem nie jest głupia? Wiem, że są ludzie niezadowoleni, wiem też, że są tacy, którym przeszkadza wszystko (przekonałam się o tym wielokrotnie). Póki co ja będę ich chwalić, polecać i jeździć z nimi, a nie jestem pracownikiem biura i nic nigdy na tym nie zarobiłam. Ale to już jak sądzę i tak Cię nie przekona. Niektórzy bowiem nie potrafią zrobić i powiedzieć nic dobrego tak bezinteresownie i tak też postrzegają wszystkich dookoła. Bardzo to przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obieżyświat Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.16, 23:55 Jak rozumiem Marku chcesz powiedzieć, że zadowolonych klientów tak naprawdę nie ma a wszystkie pozytywy są to komentarze za które biuro płaci w rzeczywistości niezadowolonym uczestnikom za przybranie zadowolonej gęby w internecie? Ciekawe w takim razie z czego to biuro się utrzymuje i jakim cudem ma zadowolonych klientów, którzy, tak jak ja, jeżdżą z nimi sezon w sezon i cenią usługi. Nie siej fermentu. Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Rainboł opinie 11.06.16, 12:10 Szkoda, że nie wiedziałem wcześnie, że R. robi takie prezenty. Przy opiniach pozytywnych, jakie zamieściłem mógłbym trochę zarobić. Jak będziesz wiedział, że inni też pójdą w ślady R. daj znać, chętnie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
a-k-k Re: Rainboł opinie 15.06.16, 10:37 jicek, to ja też chcę, a co! ;) W końcu nieco pozytywów też im wystawiłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozallia Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.16, 21:06 Hahah, dobre ;) to, że na R jest mniej hejtu a więcej pozytywów tak kole w oczy? A raporty plasujące to biuro w czołówce, a ich nowe oferty, dobre wyniki finansowe, to się robi samo czy tez jest opłacone? Haters gonna hate - zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.16, 21:42 Bez przesady, nie musisz tak słodzić. Rainbow jak każde biuro ma wpadki i to wcale nie mało. A jeżeli chodzi o ofertę to na pewno mają bardzo ciekawą ofertę objazdówek, ale jeżeli chodzi o hotele to już trochę gorzej. W tej chwili tak naprawdę liczy się tylko kilka biur w Polsce i Rainbow jest w tej czołówce, ale z pewnością nie jest to biuro niezawodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozallia Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.16, 19:48 Absolutnie nie mówię, że nie ma wpadek. Biznes jak biznes, nigdy nie ma idealnie. Tyle że wygląda na to, że wiecej rzeczy w ogólnej opinii jest na plus niż na minus i to jak widać niektórym przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Rainboł opinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.16, 20:08 mi nie muszą płacić a jestem zadowolona - byłam kilka razy. raz było opóźnienie ale to przeoźnik nawalił. w porównaniu z tui rainboł to świetne biuro. zresztą kto był z tui w ostatnich latach wie jak słabo z nimi jest. jak się sądzę z tui Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Rainboł opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.16, 09:06 Byłam z TUI kilka razy w ostatnich latach i wszystko było OK, nie mam do nich żadnych zarzutów, wszystko zgodnie z ofertą, w TUI jak rezerwuję pokój z widokiem na morze, to z pewnością taki dostanę. W Rainbow nie ma najczęściej możliwości wyboru pokoju, pakują cię tam gdzie akurat jest miejsce, można trafić dobrze albo bardzo źle. Ale generalnie miałam udane wyjazdy i z Rainbow i z TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serial_kisser Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.16, 10:05 No nie do końca Kasiu, my się ugadujemy na pokój wcześniej i w przeważającej większości wyjazdów taki to pokój dostajemy, raz się zdarzyło, że mieliśmy obiekcje to załatwiliśmy zamianę w oka mgnieniu bez żadnych problemów czy osiągnięć. Wiem, że to zależy od kraju, ale obsługa hotelowa też jest zawsze bardzo miła, nie wiem, przy wyjazdach z innymi biurami nigdy nie byłam tak zadowolona z tego aspektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.16, 08:44 Najgorsze bp z jakim byłem nigdy więcej dziadostwa i rainbow !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.16, 20:59 Tak tak, już to znamy, te Twoje lamenty na forum he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
zr16 Re: Rainboł opinie 16.07.16, 20:32 I słusznie. Nigdy więcej nie jedź na żadną imprezę z tym biurem, bo ja jeżdżę z nimi kilkanaście lat i aż strach bierze, że mogłabym Cię spotkać. Pozdrawiam i życzę podróży, z których będziesz zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Rainboł opinie 21.07.16, 22:43 wcale nie jest take złe :-) W marcu mieliśmy lecieć z R na objazdówke do Wietnamu,koszt ok 12000pl. 2 tygodnie przed wyjazdem ze wzgledów zdrowotnych musieliśmy odwołać wyjazd( mieliśmy ubezpieczenie od kosztów rezygnacji).Biuro bez problemu oddalo regulaminowe 30% ceny wycieczki(ok 3600pl) Obawiając sie że ubezpieczyciel nie uzna nam reklamacji, napisałam do R o szczegółowe rozliczenie poniesionych kosztów, uznałam bowiem że koszty mojej rezygnacji są zawyżone. I tu miła niespodzianka po paru dniach dostaję pismo z biura że zwrocą mi jeszcze 6000pl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: Rainboł opinie 20.06.16, 11:28 Ile i gdzie sie zgłosić? Na razie mam tylko 5% za kartę stałego klienta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Rainboł opinie 20.06.16, 16:37 Już jest 5 % ? Dotąd było 2 % ! Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
a-k-k Re: Rainboł opinie 21.06.16, 09:06 Aż specjalnie kartę odkopałam ;) Wygląda na to, że 5% jest od lastów, a 2% od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: Rainboł opinie 21.06.16, 14:13 a widzisz, ja zapamiętałam ten najlepszy upust ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grumpyfemale Re: Rainboł opinie 27.06.16, 15:29 Ja dokładam negatywną cegiełkę, podczas pobytu w Grecji z wówczas jeszcze Rainbow Toursem, dostaliśmy pokoje drugiej kategorii. Z pewnością takie zarezerwowało czy też wykupiło biuro, ale nie smak pozostał, jak Niemcy i inne narodowości mieszkały w "lepszej" nowszej części hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rainboł opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.16, 20:50 A w moim przypadku na Zakynthos klienci Rainbow mieli znacznie lepsze pokoje niż klienci Wezyra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudec Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.16, 12:18 Z Rainbow jeżdżę od 7 lat i nie zdarzyło się, żeby posadzili nas w, jak piszesz "pokojach gorszej kategorii", a w takich, jakie sobie wykupiliśmy. Przy tym zazwyczaj w części np. z widokiem na morze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozzzka Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.16, 21:41 Rozumiem rozczarowanie, ale czy nie wiedzieliście, jakie pokoje wybieracie? Z drugiej strony, czy jadąc na wczasy spędzacie je w większości w pokoju? Pamietam, że tez kiedyś trafił mi się pokój trochę poniżej normy. Ale w porównaniu do pieknych egzotycznych wspomnien, które wtedy przywiozłam (Sri Lanka), nieco gorsza jakośc pokoju ma się nijak, bo tam tylko spałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
margaret1977 Re: Rainboł opinie 02.07.16, 18:34 Mhm..płaci?..a ja to robię za free;).. Właśnie wróciłam z objazdówki "Od chwały maurów po strzelistoość katedr"-Hiszpania i Portugalia..i jestem MEGA zadowolona ..bogaty program ,organizacja na najwyższym poziomie..fantastyczna pilotka Anita!..to tak na świeżo..jeżdżę od lat i nigdy nie zawiedli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schubka Re: Rainboł opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.16, 21:38 O, Portugalia mi się marzy od paru sezonów, ale w tym roku jeszcze nie :) - wróciłam z "Roma & Napoli - Odlotowe Stolice Italii" - boskość! Kolejna wycieczka z R, którą będę za free polecac :) Odpowiedz Link Zgłoś