Dodaj do ulubionych

Tankowanie gazu we Francji!

07.03.05, 18:20
Czy ktoś z Was się orientuje gdzie można znaleźć jakąś mapkę z autostradami z
zaznaczonymi punktami tankowania gazu?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Tankowanie gazu we Francji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 10:33
      Wpisz we francuskie google albo altavista LPG i nazwy miast na Twojej trasie,z
      tego co weim to LPG nie jest popularne ale np na trasie ze Strasborga do
      Marsyli znajdzie sie kilka stacji z tego co pamietam to w okolicy Macon-Valance
      bylo ich najwiecej.Pozdrawiam - gosc od postu o wyjazdach partnerskich
    • aseretka Re: Tankowanie gazu we Francji! 08.03.05, 13:06
      Gość nie ma racji. Być może auta na gaz nie są popularne we Francji ( tego nie
      wiem ), ale my nigdy nie mieliśmy problemu z zatankowaniem gazu, bo jest prawie
      na każdej stacji. Mapka nie jest potrzebna, ale jeśli chcesz, to sprawdz tu:
      www.gas-tankstellen.de/menu.php?jump=bab
      • Gość: gosc Re: Tankowanie gazu we Francji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:21
        Znam Francje od podszewki,jesli piszesz o braku klopotow przy glownych trasach
        to ok.Musisz jednak wiedziec czemu Francuzi sa sceptyczni do LPG . Tam po
        prostu nie jest to zbytnio oplacalne.Kiedys roznica miedzy lpg a dieslem w
        stacjach kolo marketow byla 25% wiec ludziom nie oplacalo sie robic przerobek
        wobec wyzszych kosztow robocizny.Po wprowadzeniu euro jeszcze sie to
        przestawilo na niekorzysc ,poza tym producenci nie honoruja przerobek nie
        fabrycznych. W razie jakichkolwiek szkod w ludziach w przypadku zapalenia sie
        auta podczas wypadku ubezpieczyciel by tez nie wyplacil odszkodaowania
        powolujac sie wlasnie na ta sytuacje.Francuzi sa po czasci olewusami ale jak
        dojdzie do tragedii to umieja walczyc o swoje. W tym karju 60-70% aut to
        diesle.Ja tez jezdze dieslem.LPG to glupota.A propos najwiecej stacji lpg na
        kontynencie jest we Wloszech.Pozdrawiam cieplo
        • aseretka Re: Tankowanie gazu we Francji! 09.03.05, 06:46
          Ja aż od podszewki Francji nie znam, ale jestem tam co roku od 9 lat. Nigdy nie
          było kłopotów z tankowaniem gazu, ani przy autostradach, ani przy drogach
          krajowych czy departamentowych. A zwiedzając Francję poruszamy się i po tych
          najbardziej podrzędnych.Być moze Francuzi są sceptyczni, co do LPG, ale to ich
          problem, a nie mój. :) Nie pamietam dokładnie cen gazu, ale bodajże kosztował
          on około 0,60 euro, podczas gdy benzyna około 1,2 euro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka