Dodaj do ulubionych

HOTEL "SULTAN BEACH" HURGHADA EGIPT

IP: 212.76.35.* 02.07.02, 16:16
czy ktoś był?? jeśli tak to proszę mi coś powiedzieć na ten temat.
pozdr.
andy
Obserwuj wątek
    • Gość: Ajer Re: HOTEL IP: *.acn.waw.pl 02.07.02, 17:30
      CZesc, tez tam wyjezdzam w piatek
    • Gość: eli Re: HOTEL IP: 217.153.81.* 02.07.02, 18:22
      Ja też bardzo proszę o informacje o tym hotelu
    • Gość: andy Re: HOTEL IP: 212.76.35.* 03.07.02, 09:07
      "ajer", "eli" ja lecę tam 12 lipca... może się spotkamy tam na miejscu...??
      nikt nam nie chce pomóc i powiedzieć coś o tym hotelu... czyżby nikt tam nie
      był?? a może jest aż tak źle...??
      pozdr.
      andy
      • Gość: eli Re: HOTEL IP: 217.153.81.* 03.07.02, 11:27
        W wątku - z exim do Egiptu - ktoś napisał, ale niestety nieciekawie o tym
        hotelu, najbardziej martwi mnie ta budowa:(((. Ja lecę 05 lipca z BIg Blue -
        tez nie wiem czy szczęśliwie wybrałam, do tej pory / Dominikana, Cypr , Kanary,
        Bali / latałam tylko z Tui albo Neckermannem.
        • Gość: Ajer Re: HOTEL IP: *.acn.waw.pl 03.07.02, 11:37
          Ja lece 05.07. Dowiedzialem sie wiecej od znajomych. POnoc hotel jest ok. Jest
          on w sieci niemieckivch hoteli. O Big Blue uslyszalem tylko jadna zla opnie.
          Generalnie ludzie sa zadowoleni z tego biura.
          Pomoz sie zobaczymy:)
          • Gość: eli Re: HOTEL IP: 217.153.81.* 03.07.02, 12:17
            Owszem, pisząa że jest w sieci LTI, ale na stronach LTI tego hotelu nie ma. W
            Big Blue powiedziano mi, że nie jest on w żadnej sieci. Miejmy nadzieje, że nie
            będzie źle. Leciemy - 7 osób dorosłych + dziecko 3,5 roku z Warszawy w piątek.
            Gdzies tu na forum przeczytałam, że dobrze jest zaopatrzyć się w
            Nitrofuroksyzamid na niestrawności i inne lekina biegunkę, bo pomimo dobrych
            hoteli ludzie chorują z powodu zmiany flory bakteryjnej, no i ta temperatura
            około 40 też swoje robi.
            • Gość: Ajer Re: HOTEL IP: *.acn.waw.pl 03.07.02, 12:54
              Koniecznie na biegunke leki, zawsze jest rozstroj zoladka, zmiana flory
              bakteryjnej, przyprawy itd.
              Na pewno trzeba wziac ocet jesli planujesz nurkowac (na meduzy), zadnego
              jedzenia owocow na miescie, mycie owocow tylko w wodzie z butelki albo
              przegotowana, zadnego lodu w napojach, sokow owocowych.
              Zadnego kupowania nieoryginalnie zamknietych napojow.
              Co do hotelu, znajomi byli i widzieli, mowia ze jest OK. Zobaczymy na miejscu:)
    • Gość: Magda Re: HOTEL IP: 213.216.82.* 06.07.02, 12:33
      Byłam w końcu maja w Hotelu Sultan Beach.Pokoje są różne,obsługa taka sobie.Po
      nizbyt miłych ale zdecydowanych rozmowach wstawiono nam do pokoju normalne
      łóżko dla trzeciej osoby /córka 19 lat a oni wstawili nam łóżko polowe.
      Pokój niezbyt duży.Były większe ale od strony budowy ze sporymi szparami pod
      drzwiami.Od strony budowy były też pokoje-apartamenty dwupoziomowe.Przydział
      pokoju nie miał żadnego określonego klucza.Pokoje mają balkony.W pokojach jest
      TV i barek dodatkowo płatny ale pilnikiem do paznokci możesz go otworzyć i
      włożyć swoje picie lub otworzy ci go sprzatajacy.Oczywiscie wyciagnie rękę lub
      będzie stał i czekał na bakczysz.
      Przed hotelem jest dość duży basen.Czynny tylko od 7.oo do zmroku czyli do
      kolacji /19.oo/.Kawałek morza przy hotelu jest okropna i otoczony budową/w nocy
      też nie można pływać ze względu ponoć na barakudy.Obok hotal ma kawałek plarzy
      i tam jest lepiej.
      Jedzenie ok.Ale lepiej leki na zoladek /nifuroksazyd i węgiel/ mieć.Sklepiki z
      napoajmi/woda mineralna/ blisko.
      O zakupie alkoholu na pewno powie rezydent/24 godz.po przyjeździe zagraniczny a
      egipski raz na pół roku i wbijają pieczątkę w paszport/.
      Wyjazdy np.na nurkowanie lepiej załatwiać z miejscowymi- dużo taniej.
      Zyczę miłego pobytu w Hurgadzie.
      • Gość: Magda Re: HOTEL IP: 213.216.82.* 06.07.02, 12:48
        Jak zawsze coś człowiek sobie przypomni.
        W łazienkach są suszarki do włosów.
        Jeśli chodzi o bakczysze to wszędzie wyciągają rękę.Już na lotnisku gdy
        będziesz z taśmy brać bagaż podbiegnie do ciebie Arab,chwyci twój
        bagaż,wyciągnie rękę w ułożonym w jej wetrzu banknotem i i
        powie "sekuriti".Zignoruj go.Wyjeżdżając tez zobaczysz takiego przy odprawie
        gdy dostaniesz bilety on ci "pomoże" wrzucić bagaż na taśmę albo jeśli brałes
        miejsca obok z kimś innym zasugeruje że należy się z a "tugeder"
        lub "cuzamen".Zignoruj go.Ze sprzątającymi w ogóle nie wdawaj się w dyskusje i
        nie spoufalaj go. Niektórzy "demokratyczni" Polacy mają potem problemy bo taki
        zmusza ich do ustalania ile za sprzatanie mu zapłacą i bywa bardzo
        namolny.Potrafi pod drzwiami prawie koczować.
        Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka