Dodaj do ulubionych

Chorwacja - jak dojechać?

15.07.02, 14:42
No właśnie. Mam możliwośc wyjazdu tam, ale indywidualnie.Jeszcze nie wiem,
gdzie dokładnie, ale chcę się zorientować, czy jakieś biura organizują
przewozy tam własnie i jaka jest orientacyjna cena?? Jestem z Łodzi.
s.
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Chorwacja - jak dojechać? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.07.02, 17:20
      Do Chorwacji jest linia autokarowa. Wejdź na stronę Agencji Turystyki Wikel
      www.wikel.prv.pl, wyślij do nich maila (wikel@inetia.pl), a prześlą Ci rozklad
      & cenniki.
    • Gość: www.TripsTop.com Re: Chorwacja - jak dojechać? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 18:48
      Autobusem: Nie ma bezpośredniego połączenia z Polski do Chorwacji. Najpierw
      trzeba dojechać do jednego z miast utrzymujących regularne połączenia
      autobusowe z tym krajem, np. Budapesztu lub Wiednia.
      Pociągiem: Z Polski do Chorwacji najszybciej można dojechać przez Austrię.
      Do Wiednia z Warszawy kursują dwa pociągi dziennie. W Wiedniu trzeba się
      przesiąść w pociąg do Zagrzebia lub Rijeki. Podróż zajmuje około 18 godz. Bilet
      w jedną stronę kosztuje około 350 zł. Za podobną cenę można też dojechać przez
      Budapeszt, podróż ta jest jednak nieco dłuższa.
      Samochodem: paliwo w kunach: (98) 6,93; (95) 6,48; (diesel) 5,16 autostrady
      45 kun zależnie od odcinka najkrótsza trasa - przez Brno-Graz-Zagrzeb-Krk.
      Chociaż trasa jest najkrótsza, jest najbardziej kosztowna. Trzeba wykupić
      winietki na przejazd przez Słowację (200-800 koron zależnie od pojemności
      silnika), Czechy (400 koron) i przez Austrię (70 ATS na tydzień lub 150 ATS na
      miesiąc). Warszawa-Budapeszt-Krk 1250 km, winietki na przejazd przez Słowację
      Warszawa-Budapeszt-Sarajewo-Dubrownik 1400 km, winietki na przejazd przez
      Słowację Warszawa-Budapeszt-Zagrzeb-Split-Dubrovnik 1700 km, winietki na
      przejazd przez Słowację
      Samolotem: nie ma bezpośrednich połączeń lotniczych między Polską a
      Chorwacją. Najszybsze są połączenia przez Wiedeń, Pragę lub Monachium.
      Najtańsze bilety w obie strony z określoną datą powrotu kosztują około 1400 zł.
      dodatkowe informacje o Chorawacji na stronie
      www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=155
      • Gość: kati Re: Chorwacja - jak dojechać? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.08.02, 11:54
        Bzdury piszesz, za przeproszeniem. Są linie autokarowe z Polski do Chorwacji,
        ja kupiłam bilet z Warszawy do Splitu w biurze podrózy Wikel. Jak do nich
        napisz maila (wikel@wp.pl) to Ci wyslą ofertę.
        • Gość: Stenli Re: Chorwacja - jak dojechać? IP: *.protonet.pl 17.09.02, 15:02
          jest bardzo duzo polaczen z HR szczegulnie w sezonie a szczegulnie zobaczcie
          polaczenia lotnicze z Pragi do Dubrownika
    • Gość: jo-annee Re: Chorwacja - jak dojechać? IP: 195.117.239.* 17.09.02, 15:50
      Pod koniec sierpnia jechałam do Splitu, autokar Neoplan, trzech kierowców, z
      Włocławka w obydwie strony 500 zł. Zbierają z trasy od Kołobrzegu począwszy,
      dalej Torun Bydgoszcz Warszawa Łódź itd. Ich strona www.globtourist.xt.pl,
      śmiało polecam, ma się pewność, ze kierowcy jadą pewnie i dobrze znają drogę
      (co niestety czasem wygląda odwrotnie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka