Gość: maki-zushi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 18:52 Szukam butów do chodzenia po górach i chciałabym wiedzieć jakiej firy warto byłoby kupić. Z góry dziękuję za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: szukam butów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 23:30 na pewno salomony, dobre tez sa kangarossy i troche tansze. Ale jesli chcesz buty nie do zdarcia to tylko salomony. Odpowiedz Link Zgłoś
past Re: szukam butów 25.07.02, 07:50 idź do sklepu górskiego i powiedz do czego ci buty potrzebne (jakie górki i trasy) oni ci doradzą Gość portalu: maki-zushi napisał(a): > Szukam butów do chodzenia po górach i chciałabym wiedzieć jakiej firy warto > byłoby kupić. Z góry dziękuję za rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rX Re: szukam butów IP: *.silesia.pik-net.pl 25.07.02, 07:55 to zalezy jak duzo bedziesz chodzic. i czy maja byc z goretexu czy nie. ja mysle ze bez bo na goretex szkoda kasy. i tek mebrana ulegnie uszkodzeniu... w butach latwiej niz w ubraniu wazne zeby mialy podeszwe Vibram... polecam Scarpy - rozne modele... no i nie zapominaj imregnowac.... I nie kupuj dziwnie tanich... Lomer, Lother... itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: szukam butów IP: *.echostar.pl 25.07.02, 20:09 Gość portalu: rX napisał(a): > ja mysle ze bez bo na goretex szkoda kasy. > i tek mebrana ulegnie uszkodzeniu... w butach latwiej niz w ubraniu Jeżeli chodzisz zimą to z goratexem koniecznie. Buty mimo impregnacji mogą po długim marszu w śniegu przemoknąć. A to mało przyjemne chodzić z mokrymi nogami. I wcale nie ulega tak szybko uszkodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleba Re: szukam butów 25.07.02, 09:02 Ja poleciłabym jeszcze Karrimora. Może relatywnie jest dość drogi, ale buty ma "pancerne" - w swoich chodzę już wiele lat i poza tym, że nie wyglądają już tak pięknie jak na początku, sprawują się doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maki-zushi Re: szukam butów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 19:58 Hej! Dzieki za wszystkie rady. Już obeszłam chyba wszystkie sklepy ale jak to bywa każdy zachwala to co ma u siebie na półce. Dzisiaj miałam wątpliwą przyjemność korzystania z "fachowej" wiedzy pracownika w największym sklepie Alpiunsa. Skarpy niestety znalazłam tylko tam ale nic dla mnie nie było. Nie ma rady ruszam na łowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: szukam butów IP: *.jedwab.net.pl 25.07.02, 20:46 Jak chcesz spacerować np. zimą pamiętaj o jednej b. ważnej zasadzie: im mniej zszyć tym lepiej. Najlepiej jak but jest z jednego skrawka materiału. Co do firm, to faktycznie Scarpa jest niezła. Salomony są dobre, ale jeśli chcesz ładnie wyglądać. Wziąłem na tygodniowy wypad w Gorgany (Ukraina) w maju i odpadła podeszwa. Jak kupuję drogo, to wymagam dużo- łaziłem trochę po potokach, w śniegu itp. i niestety butki do wyrzucenia. Kolega wziął Scarpy i wytrzymały, ale nogi były do wyrzucenia:) Takich odcisków jeszcze nie widziałem, więc przed większą wyprawą lepiej je rozchodź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr Re: szukam butów IP: 194.114.62.* 25.07.02, 23:58 Cze Ja z kolei polecam hiszpańską firmę Chiruca. Mam dwie pary do kostki i za kostkę /model Nepal/ - wygodne i nie do zdarcia. Wysokie zaliczyły lodowiec, przemoczenie, raki, no i po dwóch latach nadal spisują się znakomicie. Doradzam z Gore-texem - jeśli dużo chodzisz po górkach to nie oszczędzaj na nogach. Buty to podstawa - dosłownie i w przenośni. Z tym że musisz szykować się na wydatek ok.650 peelenów. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszak@hoga.pl Re: szukam butów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 03:12 ja też polecam Chirucę, mam i sobie chwalę - z tańszych (ale dobrych)model bodajże Greedo (nie pamiętam dokładnie) - ok. 400 zł. dobre są też buty firmy Lowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: szukam butów IP: *.chello.pl 25.07.02, 23:39 Cześc.Wejdż sobie na strone www.alpinizm.pl i dalej na forum.Jest tam troszke do poczytania o butkach oczywiscie opinie rozne ale w wiekszosci fachowe i zanim zadasz jakies pytanie przejrzyj wszystko wstecz bo pewnie bedzie ochrzan ze nie czytasz to co kiedys juz napisano i zadajesz pytania po raz n-ty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: szukam butów IP: 212.76.37.* 26.07.02, 23:05 www.aku.it za cenę do 450 PLN masz buty w numeracji połówkowej z Gore Texem, podeszwą wibram i amortyzacją pięty a do tego w kilkunastu modelach mam dwie pary i gorąco polecam tę firmę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś