martyn.inka 20.06.05, 23:15 Z jakim biurem można pojechać do Zjednoczonych Emiratów Arabskich? Ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chrupo Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.aster.pl 21.06.05, 14:08 Z zadnym!!!!!! Szkoda pieniedzy!! Bylem tam przez tydzien wszystko mozna samemu zalatwic i nie wymaga to duzo zachodu. Potrzebna ci promesa wizy i to mozesz zalatwic robiac rezerwacje hotelu oni ta procedure wszyscy znaja wiec hotel wystapi o to . Przedtenm przysla ci paiery do wypelnienia i potem dostajesz faxem promese. Na miejscu jest total bezpiecznie i uczciwie mozesz brac taxi z lotniska ceny nizsze niz w polsce tyle ze taxi znacznie lepsze. Kraj bardzo fajny plaze sa prywatne ale tez i panstwowe wcale nie gorsze. raj zakupowy wsazystkoie ciuchy sa o jakies 20-30 % tansze niz w Europie. Polecam bardzo tanie zloto i nie oszukiwane. Lot sprawdz w swiss mieli super ceny . Jedyne co to ja tam bylem w marcy i juz bylo 30 C jak jest teraz ciezko sobie wyobrazic, wydaje mi sie ze to nie jest najlepsza pora na ten region? Jak masz jakies pytania to wal nie jetem tu czesto ale postaram sie pomoc Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 21.06.05, 14:51 Dzięki za informacje chrupo, jednak pierwszy raz chcę tam pojechać z biurem. Przeglądam ofertę Ecco i tak się zastanawiam czy to możliwe, że można spędzić tam tydzień w hotelu 4-gwiazdkowym za 4500 - 5000 PLN. Chrupo, jakie tam są ceny? izzaa, byłaś w Emiratach z Ecco? Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 21.06.05, 15:06 martn.inka przez biuro wyjdzie taniej. Mój mąż był miesiąc temu. Bilet na samolot to koszt 3200 zł, 6 noclegów ok. 4300 zł (jeden nocleg w Dubaju, 5 w Abu Dabhi, w Dubaju troszkę taniej). Taksówki tanie, wyżywienie cenowo w normie, alkohol drogi. Tanie kosmetyki, markowe ciuchy i piękne wyroby ze złota. Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 21.06.05, 15:13 czyli mam rozumieć, że ta cena 4500 - 5000PLN jest całkiem realna ze wszystkim (tj.przelot, zakwaterowanie, wyżywienie)? grazka15, a jaka jest opinia Twojego męża o Emiratach? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 22.06.05, 09:37 > grazka15, a jaka jest opinia Twojego męża o Emiratach? Wiesz, mąż był tam służbowo, a nie turystycznie i głównie czas spędzał w hotelu na rozmowach lub w firmie, w której był. Był w dwóch miastach - Dubaj i Abu Zabi. Oba miasta to nowoczesne metropolie z eksluzywnymi samochodami na ulicach, drapacze chmur i nowoczesne centra handlowe. Poza miastami pustynia. Oprócz Arabów ZEA zamieszkują głównie Pakistańczycy, Hindusi (siła robocza). Dużo specjalistów z Europy, Hongkongu a nawet Australii. Ogólnie mu się podobało, ale wakacje woli spędzać w Meksyku czy na Kubie czy choćby w Grecji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izzaa do marty.niki 23.06.05, 23:33 niestety w emiratach nie bylam choc to jedno z moich marzen, mam nadzieje, do spelnienia bo ciagle mi sie marzy spedzic choc jedna noc w "Burj Al Arab" ;) www.burj-al-arab.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrupo Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.aster.pl 21.06.05, 20:46 Kurcze musisz miec sporo kasy do wydania. Mine to kosztowalo 1800 pln za przelot i 120 usd mozna bylo miec Hiltona i to nie w standarcie egipskim tylko swiatowym . Za takie pieniadze w takim komforcie zadne zdzierskie biuro podrozy mi nic nie zalatwi. Nie marw sie o zadne bezpieczenstwo tam kobieta jest swieta i nik jej nie ruszy bo obowiezuje prawo szariatu , za kradziez amutuja reke. Tax sa tansze niz w Polsce i wszyscy musza mowiec po angielsku, najmniej to tam wiedzac arabow, praktycznie cala sila robocza jest przyjezdna i angielski jest urzedowy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 22.06.05, 09:15 Tak, jak pisałam bilet z Gdańska do Dubaju, z przesiadką w Wa-wie i Wiedniu- linie LOT, Austrian Airlines kosztował dokładnie 3252,31 zł. Nocleg w Dubaju w hotelu Intercontinental 799 AED (ok. 719 PLN) w Abu Dabhi nocleg w hotelu Sheraton 830 AED. Niestety za przelot + 6 noclegów wychodzi, jak nic prawie 8 tys. Ecco oferuje tygodniowy pobyt w Hiltonie (tyle, że nie w Dubaju ani stolicy, może tam jest drożej) za 3570 zł. To dużo taniej niż indywidualnie, chyba że to jest cena bez biletu lotniczego. Nie znam Ecco, nie wiem, jak oni podają ceny, kompletne czy nie. A tak swoją drogą, gdzie znalazłeś bilet za 1800 zł? Mój mąż leci jutro znowu do Dubaju, z tym, że przez Amsterdam i nie znaleźliśmy nic tańszego niż poprzednio. Sam bilet z GDN-WAW-GDN kosztuje 780 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrupo Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.aster.pl 21.06.05, 20:53 Ps Jak mieszkasz poza miastem to zawsze hotel zapewnia busika do wiekszosci centrow handlowych, mielismy tez male problemy zdrowotne (zapalenie ucha) opieka medyczna na super poziomie znacznie lepszym niz w Polsce,tyle ze koniecznie wykup ubezpieczenie medyczne bo jest to nie tanie, oczyszczenie ucha kosztowalo cos ok 230pln, ale i tak ubezpieczenie pokrylo. Jak sie boisz to kup sobie przewodnik LP tam beda wszystkie info. Wiem ze moze latwo mi mowic bo podrozuje juz od dawna, ale Dubaj moge z czystym sumieniem polecic nawet nie doswiadczonym podroznikom. Naprawde niema co przeplacac w biuze a newet jak ci to wyjdzie tak samo to gwarantuje ze bedziesz miala wyzszy standart. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evvva Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.chello.pl 22.06.05, 01:12 a jak jest tam z bezpieczeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrupo Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.aster.pl 22.06.05, 15:59 Ewa bilet za 1800 pln byl dostepny w promocji swissw marcu, zreszta to chyba najlepszy miesiac aby tam jechac nie ma takich upalow. Jak nie wierzysz to sprawdz w swiss. ja jak planuje wyprawe to biore pod uwage jakie sa promocje i zawsze cos znajduje tanio. Niestety nie mozna latac nigdzie w lecie , a zreszta po co w Polsce tez jest goraca a prawie wszedzie jest niemilosierny upal i nic sie nie da zobaczyc. Po sezonie zawsze jest znacznie taniej i malo ludzi a najczesciej do tego ladna pogoda. Holton w dubaju poza miastem jest to Jumarai beach i praktycznie to jest dubaj taxi z lotniska ok 50-60 npln . piekna plaza tyle ze (o czym nikt nie informuje ) do okola ida ogromne budowy 40 pietrowych domow. Jednak co by nie mowic to sam hotel jest super nie za duzy z wlasna plaza. Ludzie raczej zamozni nawet jak rosjanie to na swietnym poziomie. Kilka razy dziennie jezdzi busik do glownych centrow handlowych . Wycieczka taxi po dubaju ok 90 pln. Acha w Dubaju przktycznie nie istnieje poojecie komunikacji miejskiej, wiec trzeba albo wynajac auto albo taxi. Co do bezpieczenstwa to juz pisalem , ale powtorze nigdzie nie czulem sie bezpieczniej, to jest miejsce gdzie mozna nosic gotowke w reklamowce i nic ci sie nie stanie. Nie ma czegos takiego jak agresja lub nagabywanie kobiet, po prostu jest to karalne a kary sa duze. Prosze nie mylcie EA z arabia Saudyjska w EA w barach serwuja normalne drinki (uwaga naprawde mocne) a duzo kobiet ma kierownicze stanowiska. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 22.06.05, 16:51 Chrupo jak tak czytam Twoje posty, to jeszcze bardziej chcę tam jechać!:) Zorientuję się w ofertach biura podróży i policzę sobie ile wyjdzie wyjazd na włsną rękę. Może znasz fajne hotele w Dubaju? Odpowiedz Link Zgłoś
lenamagda1 Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 23.06.05, 14:03 hej, planowalam podroz do dubaju ze swiss air w tamtym roku (promocja), ale przestraszyla mnie ta promesa i obledne ceny hoteli. w koncu udalo mi sie znalesc w internecie jakis hostel za okolo 30-40 euro dzien. nie wiem jednak czy oni moga zalatwic promese ? moze sie ktos orientuje, czy to jest do zrobienia w tak tanim hostelu i jak dlugo trwa? czytalam tez, ze paszport tzeba wyslac do wiednia (najblizszy konsulat EA) i trzeba czekac okolo 3-4 tygodnie na zalatwienie, a do tego dochodzi jeszcze czas przesylki listem poleconym, okolo 2 tygodnie. promocje odkrylam jednak 3 tygodnie przed wylotem i musialam zrezygnowac, poniewaz bylo zbyt duzo niewiadomych i wydawalo mi sie, ze zalatwianie papierow trwalo by zbyt dlugo. nie wiedzialam, czy jesli kupie bilet, to starczy mi czasu na zalatwienie tej promesy. moze ktos orientuje sie lepiej ode mnie i moze odpowiedziec na moje pytanie dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.kronopol.com.pl 24.06.05, 08:50 hej, Co do bezpieczenstwa - bylem w Dubaju w 2 m-ce po zakonczeniu dzialan zbrojnych w Iraku - zona bala sie nastawienia Arabow do nas, Europejczykow ale nic - doslownie nic - nie zaklocilo naszego tygodniowego pobytu (a ze wzgledu na panujace 40-stopniowe upaly w maju do miasta wychodzilismy wieczorem). Tani przelot mozna trafic juz za 1550 PLN (www.tuitam.pl/index.php?pg_id=10) - z AeroSvitem co prawda, ale to chyba porzadne linie. Polecam rezerwacje czesci budzetu na wynajecie (chocby najmniejszego) samochodu z klimatyzacja - pelna niezaleznosc i wygoda a beznyna 3 czy nawet 4 razy tansza niz u nas (nic dziwnego!). Uwaga co do wiz - wiekszosc hoteli dolicza do ceny pobytu koszt zalatwienia wizy (promesy), ale nie sa to duze kwoty (o ile pamietam to kilkadziesiat $) Potwierdzam co napisali poprzednicy: piekne plaze, ciepla woda, przyjazni ludzie, tanie ciuchy i zloto (koniecznie wybierz sie na GoldSouk). pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 24.06.05, 12:09 a w jakim hotelu byliście??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.kronopol.com.pl 24.06.05, 12:27 Le Meridien Mina Seyahi (miesci sie za MediaCity, w kierunku na Abu Dhabi) Odpowiedz Link Zgłoś
chrupo Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 26.06.05, 00:51 Co prawda to prawda Dubaj do tanich nie nalezy ale tez taka jest polityka tego panstwa czyli jak cie nie stac to ci e nie zapraszamy. Faktycznie tanie hotele sa po ok 30-40 $ i nie jest ich duzo zwykle to ok 100$ , z drugiej strony kiedys w portugalii poza sezonem placilem 50 meuro za prawdziwe nory i to mialo buc tanio???!!! Mysle ze ta promese zalatwi kazdy hotelik bo jest to bardzo proste. Co do spraw wizowych goraco polecam telefon na info MSZ-u gdzie wam powiedza wszystko odnosnie wizy dla polakow. Nie ma sansu nigdzie jej zalatwiac i narazac sie na koszty bo nie mialem zadych problemow. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:34 W Dubaju istnieje komunikacja miejska,bowiem ktoś stwierdził ,że nie ma takowej. Oprócz bezpłatnych przejazdów z hoteli busikami są oczywiscie taxi,ale również i autobusy miejskie.Niektóre linie są przepełnione,szczególnie wożące ludzi do i z pracy.W autobusach są z przodu miejsca tylko zarezerwowane dla kobiet.W zasadzie pełnia bezpieczeństwa ,kobiety mogą czuć się bezpiecznie,chociaż przyjezdne są prześwietlane spojrzeniami Arabów. Zgadzam się z poprzednikami-jeden z najbezpieczniejszych krajów. Większość hoteli w Dubaju położona przy plaży- sieci Le Meridien,Sheraton,Hilton i inne. Wzdłuż plaży kursuje też autobus miejski do samego centrum złota Gold Souk i prawie zawsze pusty.Wszystkie hotele luksusowe z b.dobrą obslugą,jedną z najlepszych na świecie.Co proponuje Ecco Holiday nie wiem,ale jeśli chcemy pewnie spędzić urlop-to z Tui, Neckermannem,Jahn Reisen i inne niemieckie.Polecam przelot liniami Emirates,nie zawsze najtańsze/chociaż można trafić promocje,wyloty Dusseldorf,Monachium i Frankfurt/obsługa rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bartczak Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 26.06.05, 21:04 Lecimy 3 sierpnia z Dusseldorfu do 4-gwiazdkowego hotelu Capitol w Dubaju: www.capitol-hotel.com/ind.html Zarezerwowaliśmy hotel z przelotem Emirates Airlines za 3520 zł/osobę, W cenie jest także bilet kolejowy na terenie Niemiec (od granicy do lotniska w Dusseldorfie). Myślę, że to lepsza oferta niż Ecco. Zapytaj w www.tuitam.pl Joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 27.06.05, 12:01 Udanego wyjazdu i napisz proszę o wrażeniach po powrocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.pkobp.pl 28.06.05, 15:27 byłem w Emiratach dwa razy i prawde mówiąc oprócz samego faktu, że to kraj o totalnej odmienności kulturowej i mentalnej, to nie ma nic do zaoferowania. Zabytków praktycznie zero, a to czym sie moze poszczycić to faktycznie piękne nowoczesne budynki (burj al arab jest tylko jednym z nich i niekoniecznie najładniejszym). ceny są sporo wyższe niż w Polsce, tanie złoto, perfumy i sprzęt RTV. patrząc i czytając ile płacicie za bilety to myślę że to bardzo dużo. w lufthansie płaciłem około 1800 zł za powrotny, w czech airlines 1700 złotych. osobiście wybrałbym inny kraj arabski do zwiedzenia, ale z większą ilościa zabytków i miejsc które warto zobaczyć. pozdrowionka dla wszystkich i udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 28.06.05, 15:47 właśnie ta odmienność kulturowa mnie najbardziej pociąga:) Wojtas, a Ty gdzie byś proponował pojechać (kraj arabski) jak nie do Emiratów? byłeś tam turystycznie czy służbowo? Odpowiedz Link Zgłoś
chrupo Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 28.06.05, 16:16 Iran , moze to nie arabski ale bardzo ciekawy kulturowo, mili ludzie i bezpiecznie, oraz super tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: chrupo 28.06.05, 16:50 Chrupo, no w co jak w co, ale w bezpieczeństwo w Iranie, to mi się jakoś nie chce wierzyć! Ciekawie kulturowo to tam z pewnością jest, ale pewnie nawet jako turystka musiałabym odziać się w te ich super sexy czarne, długie, luźne fatałaszki i chustkę na głowę...:) A tak swoją drogą, to Ty chyba trochę podróżujesz po świecie, co? W jakich fajnych, super egzotycznych miejscach byłeś, jeśli można spytać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: 80.241.130.* 29.06.05, 10:58 Maroko. też na własną rękę. byłem w listopadzie, październik byłby chyba jeszcze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 28.06.05, 18:01 A może ktoś z Was ma zdjęcia z wyjazdu do Emiratów i chciałby się nimi pochwalić?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.pkobp.pl 29.06.05, 08:33 wizyta w kraju arabskim na własną ręke to ciężka decyzja, zwaszcza jesli chodzi o kobiety. W emiratach jest pod tym względem normalnie, nie ma jakichś specjalnych restrykcji ani ograniczeń. jest bezpiecznie. Ale wolałbym osobiście zwiedzić np. Syrię, Jordanię, czy właśnie Iran. NIe byłem w żadnym znich, ale z tego co wiem, to w Jordanii i Syrii tez nie ma specjalnych restrykcji w odniesieniu do kobiet, a jest na pewno o wiele ciekawiej niż w ZEA. Odpowiedz Link Zgłoś
marieia Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 29.06.05, 10:25 do marty.inki: polecam forum o krjach arabskich tam napewno zjadziesz wiecej informacji na temat ZEA forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10662 tez myslam o wyjezdzie choc na 7 dni do ZEA ale moja rodzina nie chce ze mna leciec :( pzodr M Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: marieia 29.06.05, 13:45 Dzięki za linka marieia! Chcesz tam pojechać na własną rękę czy z biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Wojtas 29.06.05, 13:37 Wojtas, masz jakieś złe doświadczenia czy wspomnienia związane z Emiratami, że tak je odradzasz? Wyjazd tam, to jedno z moich marzeń, teraz ma okazję się zrealizować, mam do wyboru Emiraty i Izrael (blisko do Jordanii:)), Emiraty wydały mi się bardziej egzotyczne, więc postawiłam właśnie na nie. Wyjazd na własną rękę odpada, z biurem tanio nie wychodzi, ale ciągle szukam fajnych i pewnych ofert. Oczywiście sama tam nie pojadę. Ale dziękuję bardzo Wam wszystkim za wskazówki!!! I czekam, może ktoś ma zdjęcia!?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: martyn.inka IP: *.pkobp.pl 29.06.05, 14:19 Nie o to chodzi, że ja mam jakies złe doświadczenia z wizyty w tym kraju, a wręcz przeciwnie. Bardzo się ciesze że zobaczyłem ZEA i to z tak bliska, a wiele budynków w Dubaju, czy Abu Dhabi jest naprawdę pięknych. Tyle, że po prostu wg mnie tam oprócz tych budynków, czy odwiedzenia targowiska (polecam Gold Souk ze złotem - robi wrażenie) naprawde nie ma nic do zwiedzania, a ponieważ lubie historię to zawsze bardziej ciągnęło mnie w rejony gdzie czuc tę historię (np. Iran, Maroko, czy Jordania). A zresztą przeciez i tak kazdy sam decyduje o tym, gdzie pojedzie:-). a co do zdjęć to mam ich sporo, tyle, że nie cyfrowo, więc musiąłbym zeskanować, jeśli mi sie uda to jutro lub pojutrze prześlę Ci kilka na skrzynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: martyn.inka 29.06.05, 14:54 Super, będę bardzo wdzięczna za każdą fotkę!:) prześlij mi na priva gazeta.pl - z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
marieia Re: martyn.inka 29.06.05, 19:35 chyba jednak na wlasna reke bo z BP to znacznie drozej i nie lubie chodzic "na smyczy" sporo jezdze wiec sei nie boje jechac sama choc z kims tez moze byc fajnie, zawsze mozna sie sobie pogadac, wymienic doswiadczenia, i razniej toche tez chetnie zobacze fotki pozdr serdecznie ps. gdzie to lato???/ M Odpowiedz Link Zgłoś
marieia Re: martyn.inka 30.06.05, 09:05 znalazlam calkiem ciekawa oferte za 2700 www.wakacje.pl/o_info2.phtml?id_oferty=94672pozdr milego dnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal - imysz@wp.p fotki z UAE IP: 146.38.90.* 06.08.05, 10:56 witam, pare fotek z UAE z zeszlego roku ... link HATTA udanego ogladania Rafal republika.pl/ababa/ Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: do Rafal - imysz@wp.p 16.08.05, 23:36 Fajne zdjęcia! Dzięki za linka!:) Jedno pytanko, wg Ciebie gdzie jest najładniej, najciekawiej w Emiratach? Dubaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal imysz@wp.pl do martiniki IP: 146.38.90.* 17.08.05, 04:30 witaj, a to pytanie co lubisz ... jak klimat miasta noca z knajpami i ludzmi sie bawiacymi to z pewnoscia dubaj ... jak nowinki techniczne czy nawet zjazd na nartach w srodku lotu po sniegu, to tez dubaj, ale jak lubisz przyrode, to musisz wyjechac poza miasto, zobaczyc pare oaz, przejechac przez kawalek omanu bez wizy ... wg mnie poza budujacym meczetem nie za bardzo warto jechac do abudhabi ... nic tam ciekawego nie znalazlem ... jak jestes milosnikiem samolotow, to spedzisz caly dzien na progu pasa w dubaju, szczegolnie ze cos tam przebudowuja i mozna stanac majac samolot prawie nad glowa ... kazdy lubi co innego ... choc z cala pewnoscia jak dla mnie, ciekawszy byl oman ... bo to chociaz kraj z historia ... a emiraty ... pewnego rodzaju mix wariackiego usa z piaskiem powodzenia Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: do martiniki 17.08.05, 14:39 znowu wygrał Dubaj:) to już nie będę się zastanawiać nad wyborem miejsca, tylko hotelu:) wielkie dzięki za info!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: martyn.inka 30.06.05, 10:31 Ja w Emiratach nie byłam, ale jeździ służbowo tam mój mąż i ma takie samo zdanie, jak Wojtas. Owszem Dubaj i Abu Dabhi to imponujące miasta, fajnie je zobaczyć, ale na wakacje wg niego to nie jest jakieś rewelacyjne miejsce. Na początku przyszłego tygodnia mogę podesłać kilka fotek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: martyn.inka 30.06.05, 11:25 Super! Chętne zobaczę fotki! Czekam z niecierpliwością!!! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
chrupo Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 30.06.05, 12:06 Hej Rzeczywiscie lubie podrozowac ale zwykle siedze na "trampowych" forach bo tam mozna zasiegnac lepszego jezyka co do sytuacji. Zajzyz na gazecie do fora podroznicy tam troche pisalem ale ostatnio zalozycielka tego forum sie opuscila i jacys debile zaczeli miejscami wypisywac glupoty wiec sie zniechecam. Co do Iranu to mylisz sie diametralnie!!!!!!!!!!!! Bylem w wielu miejscach kilka razy mnie napadano lae w zyciu nie polecilbym poczatkujacemu takiej destynacji. Owsze w Iranie trzeba zakladac (kobieta) cos na glowe ale jako turystka nie musisz wcale chodzic na czarno, z drugiej strony to czesc przygody kiedy podrozujesz niezaleznie i mozesz posmakowac kontaktow z normalnymi ludzmi. Iran niestey nie jest panstwem demokratycznym a co za tym idzie nie ma tam wielkiej turystyki , ludzie sa bardzo mili , nie staraja sie na tobie zarobic ani cie okrasc. Oczywiscie zawsze trzeba pomietac o zasadach bezpieczenstwa i nie chodzic gdzie cie nie chca oraz nie probowac zmieniac istniejacego porzadku.Piszac bezpieczensctwo mialem raczej na mysli przypadki kryminalne , i tu trzeba unikac granicy z afganistanem (obudzilem sie z lufa kalacha przy twarzy) bo tam jest duzo bojowek narkotykowych. Reszta kraju bezpieczna i naprawde bardzo mili ludzie zawsze chetni do pomocy i nigdy nie prosili za to pieniedzy. Polecam. Pozdro PS ZEA jest tak jak tu ktos napisal dosyc nudne ale dobre na tydzien jak chcesz tylko odpoczac bezpiecznie i komfortowo Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 26.07.05, 18:31 Jeszcze jedno pytanko odnośnie Emiratów:) Jak jest tam z pogodą? Czy listopad jest dobrą porą na wyjazd w tamte strony? Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie 06.08.05, 09:34 Podbijam do góry, bo zamierzam się w tym roku jeszcze wybrać do Dubaju. W tej chwili jest dobra promocja swiss. Latają za 1690 plus opłaty. Zastanawiam się co zyskam organizując wyjazd samemu... Czy samodzielność warta jest zachodu... Jak uważacie? Kosztowo wyjdzie mniej więcej na to samo- wycieczkę można kupić już za mniej niż 3tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak_sobie Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 10:27 Sprawdz w Ecco Holiday, maja czartery do ZEA i Sri Lanki. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: 81.1.86.* 06.08.05, 12:01 Ciekawe jak dlugo fundamentalisci beda tolerowac ten nowoczesny Dubaj. Pewnie niedlugo i tam bomby zaczna wybuchac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Zjednoczone Emiraty Arabskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:55 Ecco Holiday nie ma lotów czarterowych do ZEA, są to normalne bilety Swissa, Lufthansy lub British Airways - zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
martyn.inka Re: michaelandro 10.08.05, 23:28 jeszcze raz? a jak było za pierwszym razem? podzielisz się z nami wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca77@yahoo.com Wizy zniesione?? Emiraty Arabskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:23 Hej, Mam do Was pytanie. Czy slyszeliscie cos o zniesieniu wiz dla Polakow? Podobno wprowadzono taki przepis od 1 lipca 2005. Nasz ambasada w Abu Dhabi nie potwierdza tej informacji, Rowniez nasz MSZ nie otrzymal zadnego oficjalnego stanowiska ze strony rzadu Emiratow, ALE ODNOTOWAŁ PRZYPADKI PRZEKRACZANIA PRZEZ POLAKOW GRANICY EMIRATOW BEZ WIZY. Nasze biura podrozy informuja o zniesieniu wiz. Jak to jest naprawde? Czy ktos z Was sie orientuje? Mam zabookowany bilet na 19 sierpnia, i jestem niezle skołowana Prosze o informacje Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: temperatura IP: *.chello.pl 05.03.06, 17:05 a jaka jest temperatura w emiratach na przełomie lipca i sierpnia, da się wytrzymać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: temperatura IP: *.aster.pl 05.03.06, 22:45 Człowieku na przełomie lipca i sierpnia to tam jest masakra, ponad 40 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś