Gość: olek IP: *.iginet.net / *.iginet.net 20.08.05, 21:29 czy jest zatrudniony przez biuro czy też musi mieć własną firmę i sam szukac ofert pracy w biurach podróży???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kalafi Re: ILE zarabia pilot, rezydent IP: 83.238.10.* 14.09.05, 15:20 dużo ,bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
alessa Re: ILE zarabia pilot, rezydent 14.09.05, 17:24 Ostatnio słyszałam, że zaproponowano jednej z moich koleżanek pilotek rezydenturę na 1.5 miesiąca za 500,-złotych - kalafi to dużo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babeczka z branży Re: ILE zarabia pilot, rezydent IP: 213.158.218.* 14.09.05, 22:06 rezydent w jednym z olskich biur (nie powiem jakim) 400EURO misięcznie pilot za przeprowadzenie tygobniowej wycieczki 300usd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babeczka z branży Re: ILE zarabia pilot, rezydent IP: 213.158.218.* 14.09.05, 22:07 i z tego co wiem przewaznie sa zatrudniani przez biura aczkolwiek nie jest to norma Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: ILE zarabia pilot, rezydent 02.10.05, 14:31 bylam rezydentka (na umowe zlecenie) wlasnie wrocilam z chorwacji bylam tam 6 tygodni oplacono mi hotel i wyzywienie po powrocie (czyli dopiero teraz) dostane ok.1 tys. na reke sama zdecyduj czy to duzo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: ILE zarabia pilot, rezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:35 Róznie, baaaaardzo różnie. Czesami są zatrudniani w Polsce na umowę o pracę, czasmi na umowę zlecenie lub o dzieło, czasami muszą założyć własna działalność i wystawiać rachunki. Niektóre znane biura zatrudniają na kontrakty w Szwajcarii, tudzież Cyprze. Niektóre zatrudniają na czarno - dostaje się pieniążki z ręki do ręki. Zarobki też są zróżnicowane w zależności od tego z jakim biurem się pracuje, w jakim kraju się pracuje, jaki jest procent prowizji, jakie się ma stanowisko....itd.itp. mogłabym tak wyliczać w nieskończoność. Do tego dochodzi kwestia mieszkania i wyżywienia - z tym znów w różnych biurach jest różnie. Można zarobić 1500 zł miesięcznie, a można i 10.000 (choć z tym coraz trudniej...ale się zdarza). Nie ma reguł. Odpowiedz Link Zgłoś