Dodaj do ulubionych

TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:21
W tym roku moi rodzice byli na wycieczce organizowanej przez ww biuro. W
chwili
obecnej domagają się swoich praw (reklamacja w Triadzie i w Warszawskiej
Izbie
Turystyki - nieuznane mimo, że cała grupa złożyła reklamacje).
Biuro wykupuje najtańsze ofety od hoteli, czyli: zdezelowane obiekty. Wakacje
w
Grecji były istnym koszmarem. Mimo zaznaczenia w umowie, że mają być pokoje w
hotelu, moi rodzice dostali bungalowy w opłakanym stanie. Wyglądały na
popowodziowe: ślady po wodzie na ścianach, rdza wszędzie gdzie to możliwe,
grzyb na ścianach. No i jeszcze ten boski widok na śmieci (po wyjściu z
domku)
z całego komleksu "wypoczynkowego", a zapach w pomieszczeniach ...... mmmmmmm
poezja. Po zgłoszeniu do opryskliwego i nie interesującego się niczym i nikim
rezydenta bungalow - został spryskany odświeżaczem
powietrze (brawo za pomysłowość!). Jako, że rodzice mieli mieszkać w hotelu,
a
nie w bungalowach upomnieli się i o to (wyjątkowo mocno upominali się),
jednak
po obejrzeniu części hotelowej, którą wykupiła Triada (nieremontowana część,
goście z Europy Zachodniej nie byli tam nawet zakwaterowywani) okazało się,
że
tam panuje jeszcze większy bród, smród i ubóstwo. Miał był telewizor w
pokoju -
nie było, miały być bezpłatne leżaki - nie było, za to były dodatkowe
atrakcje - nisko przelatujące samoloty 24h na dobę o czym biuro zapomniało
wspomnieć w swoim katalogu. Cała grupa złożyła reklamację (rezydent nie
chciał
przyjąć zbiorowej więc każdy napisał oddzialnie jeszcze w czasie pobytu w
Grecji). Została również poinformowana regionalna Izba Turystyczna, jednak
okazuje się, że w kraju bezprawia rządzi pieniądz.
Podobno Triada jest bez winy, warunki były zgodne z ofertą (nie wiem po czym
to stwierdzili), a cała grupa wczasowiczów powinna się leczyć, bo ma
przewidzenia.

Obecnie sprawą interesują się media - i bardzo dobrze! Oszukanych przez
Triadę jest tylu, że pójdą z dymem.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.73.* 13.09.05, 13:48
      a ile za ta przyjemnosc zaplaciles?
      • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 15:53
        Zapłaciłaś ;) Wycieczka kosztowała prawie 3.000zł
        • Gość: juerg Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.10.* 13.09.05, 16:12
          to jeszcze powiedz jaki obiekt kupiłaś,bo tej informacji nie napisałaś
          • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.09.05, 19:01
            W zasadzie nie ja wykupiłam wycieczke tylko moi rodzice oraz ich znajomi. Był
            wykupiony hotel Sun Flower **** (kat. A). Zostali zakwaterowani w
            bungalowach... Dziwna sprawa, przed chwilą weszłam na stronę Triady i ten hotel
            jest już jako *** (kat. B). Szybka zmiana decyzji?
            • Gość: anatol Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.10.* 13.09.05, 19:13
              sun flower zawsze był w katalogu triady i w tym roku i w 2004 jako ***
              hotel ,trudno wiec traktowac cie poważnie
              • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.09.05, 19:19
                Był podawany jako kat. A, do regionalnej Izby turystycznej też tak został
                wcześniej podany. Ten kto nie wierzy może pakować kasę w ten syf, nic na to nie
                poradzę. Tylko ostrzegam. Oczywiście nie cały obiekt jest taki, bo turyści z
                Europy Zachodniej mają odnowioną część hotelu, a Triada tnie swoje koszty i
                maksymalizuje zyski wykupując dla Polaków stare i zasyfione pokoje (lub
                bungalowy).
                • nocnylot Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! 13.09.05, 19:23
                  Warto byloby jeszcze wiedziec ile ci turysci "z Europy Zachodniej" zaplacili za
                  pobyt w odnowionej czesci. Nie zdziwiloby mnie gdyby wiecej...
                  nl
                  • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.09.05, 19:25
                    Wcale nie wykluczone, co nie daje przyzwolenia na to, żeby Polaków wpychać do
                    najgorszycvh obiektów jakie są tylko możliwe. Poza tym w Niemczech czy innym
                    kraju na zachodzie Europy już dawno Triada by zbanktutowała po takich numerach.
            • Gość: janusz56 Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.05, 23:47
              Czy to chodzi o hotel w Kremasti na Rodos
            • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:38
              SPROSTOWANIE!

Chodziło mi o kompleks Blue Bay (do Sun Flower moi rodzice MIELI lecieć, ale
              wybrali niestety Blue Bay). To jest podobno kat. A.... może i tak, ale nie tam
              gdzie Triada kwaterowała Polaków.

Za pomyłkę bardzo przepraszam. Wszystko przez to, że to nie ja tam byłam tylko
              moja rodzina.
        • Gość: Irena Re: TRIADA - oszuści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:24
          ja patrze na to tak: przelot na Turecką Riwierę kosztuje (czarterem np. w
          Neckermannie) 1100 zł od osoby, naprawdę nie wiem czego sie spodziewasz za
          niewielkie w sumie pieniądze, jakie ten wyjazd kosztował. Ludzie kupują
          najtańsze wyjazdy w marnym biurze i takie są skutki.
          • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:25
            Myslisz, że jak oni wynajmują całe samoloty to przelot kosztuje tyle samo co
            jakbyś kupiła bilet dla jednej osoby? No bez żartów. Z resztą uważam, że trochę
            mniej niż 3.000 zł to nie jest tania impreza. Byłam na dużo tańszych i byłam
            zadowolona.
            • Gość: frequent flyer Re: TRIADA - oszuści? IP: 80.241.130.* 14.09.05, 13:50
              Gość portalu: bellamafia@op.pl napisał(a):

> Myslisz, że jak oni wynajmują całe samoloty to przelot kosztuje tyle samo co
              > jakbyś kupiła bilet dla jednej osoby? No bez żartów.

teraz to ty raczysz sobie żartować. se policz koszt tony paliwa, spalanie,
              ilość miejsc i czas trwania lotu, dodaj do tego fakt że czartery nie dorabiają
              wożeniem cargo czy choćby poczty, że nie ma już duty-free w obrębie unii, na
              czym też trochę zarabiali, a zobaczysz że miejsca na rabaty nie ma. to co
              mówisz jest prawdziwe w odniesieniu do hoteli, gdzie wchodząc z ulicy zapłacisz
              za pokój np. 50 euro a wynajmując 30 pokoi dla całego autokaru , i to na cały
              sezon, zapłacisz nie więcej niż kilkanaście euro za pokój za noc.
              i taniej to już było - własnie przez cenę baryłki, więc żyj dalej wspomnieniami.
              • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:06
                Handel to handel, nie ważne jakiego sektoru dotyczy.
                • Gość: frequent flyer Re: TRIADA - oszuści? IP: 80.241.130.* 14.09.05, 14:49
                  Gość portalu: bellamafia@op.pl napisał(a):

> Handel to handel, nie ważne jakiego sektoru dotyczy.

to jest banał roku. (albo roka, tak mi się podoba twoja deklinacja)

jak hotel stoi w połowie pusty, mniej zarabiasz, jak samolot leci w połowie
                  pusty - dopłacasz tysiące dolarów. dla ciebie to to samo. słyszałaś może coś o
                  cenach ropy? wiesz ile drobnych przewoźników czarterowych upada co roku? i z
                  czego mają oni ciąć niby, ci bankruci? nic nie wiesz, nawet nie byłaś na tej
                  imprezie a mądrzysz się jak nie przymierzając ten od zeszłorocznych karaluchów.
                  • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:56
                    A łyżka na to - niemożliwe :> Mogłam równie dobrze napisać, że ja byłam na tej
                    imprezie i wtedy tacy palanci jak ty pewnie byliby zadowoleni :) Jak tobie malo
                    do szczescia potrzeba. To jest informacja z ostrzeżeniem na temat Triady, a nie
                    przyzwolenie na pokazywanie jaki jesteś mądry inaczej Tobie polecam czat, gdzie
                    10-latkowie bluzgaja.
                    Bez odbioru :>
                    • dziadzio Re: TRIADA - oszuści? 14.09.05, 15:26
                      Szanowna Pannico,
                      Wyzywanie od "palantów" nie stanowi siły argumentu. Triada jest tanim biurem i
                      jeśli rodzice chcieli się pławić w luksusach to powinni skorzystać z innego,
                      odpowiednio drogiego biura. Jeśli dobrze zrozumiałem, Regionalna Izba Turystyki
                      odrzuciła skargę - zacytuję; "Została również poinformowana regionalna Izba
                      Turystyczna, jednak okazuje się, że w kraju bezprawia rządzi pieniądz.
                      Podobno Triada jest bez winy, warunki były zgodne z ofertą (nie wiem po czym
                      to stwierdzili), a cała grupa wczasowiczów powinna się leczyć, bo ma
                      przewidzenia." - to chyba o czynś świadczy, bo jak do tej pory to zawsze brali
                      stronę skarżących.
                      Po prostu nie należy uważnie czytać regulaminy i spodziewać się tego za co się
                      płaci, a położenie hotelu i warunki tam panujące sprawdzać przed, a nie po
                      wykupieniu wycieczki. Po to zreszą jest to forum.
                      Gwoli porównania przykład z moich ostatnich wakacji: ta sama miejscowość,
                      standard hotelu zbliżony, posiłki zbliżone - Triada 1700 zł, inne BP 2400 zł. -
                      wybór nalezy do Ciebie.
                      Pozdrawiam

• Gość: mariusz Re: TRIADA - oszuści? IP: 195.205.73.* 14.09.05, 15:41
                        koniec kropka
                        • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:50
                          Jeżeli chodzi o tą kwestię to duża kropa ;)
                      • Gość: bellamafia@op.pl Re: TRIADA - oszuści? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:48
                        Niestety, ale chyba do tej osoby inne słowa nie docierają. Przepraszam jeżeli
                        poczułeś się zniesmaczony, bo rzeczywiście nie musisz czytać takich rzeczy.
                        Co do ceny to nie było to niestety 1.700zł, bo w takim wypadku rzeczywiście nie
                        ma się czego spodziewać. Jednak za niecałe 3.000zł chyba już tak.
                        To, żę Izba Turystyczna napisała to co napisała nie oznacza, że jest to zgodne
                        z prawdą (co zostało udokumentowane zdjęciami i na filmie). Chyba więcej
                        powinno Ci powiedzieć informacja, że cała grupa zakwaterowana w Blue Bay
                        złożyła reklamację już na początku pobytu oraz kolejną zaraz po przylocie do
                        Polski.
        • Gość: Inka Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.195.* 17.09.05, 15:20
          3000 zł dla dwóch osób? Bo ja się dziwię niektórym, którzy myślą, że za 500 czy
          1000 zł można spędzić 2 tygodnie, w tym - przelot samolotem w dwie strony,
          hotel, wyżywienie. Te rzeczy kosztują więc nie ma się co oszukiwać a potem
          wymagać od biura podróży niewiadomo czego.
    • Gość: wojtek Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dyn.cm.kabsi.at 15.09.05, 22:07
      Zgadzam sie z tym. Bylem pare lat temu z tymi oszustami w Hiszpanii i ta sama
      historia. Mieszkalismy w "hotelu" którego w Polsce nie przeznaczonoby nawet na
      bezplatna noclegownie dla bezdomnych.
      • Gość: sonnig Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.51.* 17.09.05, 13:58
        Szczerz ja w tym roku byłam z innym biurem podóży warunki i jedzenie bez
        komantarza co jednak jesli grupa była wspaniała? Dało sie wytrzymać nawet
        ajkeis cos łażace po poscieli łazienke w stanie jak dla jaskinowców. Najelpsze
        wyjscie? Kupwoac wycieczki w biurach ze swojego miasta one same to organizuja i
        im zalezy na klientach wiec cos takiego sie nei zdarza=]
        • Gość: Jola Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:04
          Autorka tematu mówi prawdę.

Ja byłam w tym hotelu, totalne dno, byłam z ITAKĄ.
          I niech mi jakiś kretym z biura zapyta ile zapłaciłam za wczasy, A WIĘC ZAPŁACIŁAM 3100 ZŁ OD OSOBY DOROSŁEJ I 1400 ZŁ ZA DZIECKO, tak więc moje wczasy kosztowały mnie 7500 zł TO MAŁO DO JASNEJ CHOLERY, a warunki były straszne, smród w pokoju, meble były wymalowane farbą olejną, POPROSTU KOSZMAR ZA 7500 ZŁ.

Oczywiście goście neckermana mieli do dyspozycji 4 piętro hotelu, a tam śliczne pokoje, czyściutko, skóra, leżaki i parasole za darmo A POLACY Z OPCJĄ AL MUSIELI PŁACIĆ 2,5 EURO.
          NO I TE SAME WCZASY Z NECKERMANEM KOSZTOWAŁY O JAKIEŚ 500 ZŁ MNIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POPROSTU WYĆ SIĘ CHCE.

NO I CO JEST JAKIŚ CHETNY DO DYSKUSJI!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Jola Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:19
            A i jeszcze jedno miała być telewizja satelitarna, cha wolne żarty.

Mieliśmy wypadek na motocyklu, w sumie nic grożnego, ale przez jakies 3 dni musieliśmy unikać słońca i wody, rany nie pozwalały na to, więc prosiliśmy rezydentkę o to żeby ktoś do cholery przyszedł i podłączył nam telewizję satelitarną. I JAK MYŚLICIE................ BEZ KOMENTARZA.
    • aleksandrynka Re: TRIADA - oszuści !!!!!!!!!!!!!!!! 18.09.05, 13:50
      witam!
      Właśnie powstało nowe forum, na którym niezadowoleni wczasowicze będa mogli
      opisać swoje wakacje i ostrzec innych. Zapraszam do opisania tej historii na
      forum: wakacje - ostrzegamy! (link niżej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka