Dodaj do ulubionych

Propozycja - nowe forum...

26.10.05, 16:59
... proponuje, aby powstalo nowe forum - turystyka skargi, zażalenia i
ostrzeżenia przed touroperatorami. Forum turystyka chyba powinno miec
bardziej informacyjny charakter pod wzgledem: info o zakwaterowaniu, info o
zabytkach, info o miastach, panstwach etc. ALE NIE O TYM CO KOMU SIE STALO BO
POJECHAL NA WAKACJE ZA GOWNIANE PIENIĄDZE I OCZEIKWAL 5* - tak jest w 80 %
skarg... Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • valdivia Re: Propozycja - nowe forum... 26.10.05, 18:42
      Czy ja wiem czy jest to konieczne? Forow o tematyce turystycznej jest juz dosc
      sporo. Sa wyspecjalizowane, poswiecone poszczegolnym kontynentom, konkretnym
      krajom, sa tez te bardziej generalne... Turystyka (to forum) stala sie miejscem
      wymiany informacji o konkretnych biurach, hotelach, touroperatorach. Mowiac
      krotko turystyce zorganizowanej. Turysci indywidualni o poszczegolnych krajach,
      miastach, miejscach wartych zwiedzenia dyskutuja na forum Swiat, ktore jest
      tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=193
      Niezbyt widze, co proponowane przez Ciebie forum mogloby wniesc nowego. Chyba
      wlasnie pokrywaloby sie z forum Swiat.
      V.
      • agamuza Re: Propozycja - nowe forum... 27.10.05, 11:53
        Nie chce mi sie tego czytac - same zażalenia i skargi :( Nie mozesz zrobic
        nowego wątku pt. ZAŻALENIA NA BIURA PODRÓŻY" i przerzucic te smieci tam?
        • tartus1 Re: Propozycja - nowe forum... 27.10.05, 12:12
          agamuza napisała:

> Nie chce mi sie tego czytac - same zażalenia i skargi :( Nie mozesz zrobic
          > nowego wątku pt. ZAŻALENIA NA BIURA PODRÓŻY" i przerzucic te smieci tam?

Zasadniczo masz rację. Istniej inne forum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29584 na którym można wytażać swoje
          opinie o BP. Musisz jednak liczyć się z tym, ze większość ludzi na tym forum (i
          w Polsce w ogóle) nie wyobraża sobie urlopu za granicą inaczej jak z biurem
          podróży. I dla większości z nich najważniejsze są takie duperele jak lodówka,
          okno z widokiem na morze, liczba przystanków na trasie oraz wielkość serków i
          dżemu na talerzu. To ich świat(ek), uszanuj go! To, że można poznawać go:
          przyrodę, zabytki, ludzi: ich język, kulturę i religię - odchodzi na plan
          dalszy.

Tartus
          • harmannk Re: Propozycja - nowe forum... 11.11.05, 14:28
            Tartus, nie badz taki pogardliwy (ich swiatek-twoj jest pewnie swiat, co)
            A co z tymi, ktorzy placa za klase "lux" a dostaja nore, kupuja "osrodek
            polecany dla rodzin z dziecmi" a sa wysylani w miesce gdzie nie ma nic i sam
            hotelarz dziwi sie skad taki pomysl z tymi dziecmi?
            Problem niestety polega na tym, ze nie zawsze ludzie placa grosze i oczekuja
            *****, czesto jest odwrotnie.
            MNie to forum uchronilo od wyjazdu z Ecco, Traiada i Rainbow tours chociaz juz
            prawie placilem za 2 tyg wakacji. Ostatecznie kupilem Club Med i bylo OK. Wiec
            dziekuje wszsytkim ktorzy pisza o swoich negatywnych doswiadczeniach z
            nieuczciwymi biurami.

Pomysl wyniesienia skarg na inne forum bylby na reke operatorom bo nie
            wiedzieli by ich ludzie szukajacy informacji innych niz skargi. Powinno z tego
            powodu zostac, tak jak powinny byc strony takie jak ten slynny juzblog
            Raibowkant. Oby wiecej.
            • tartus1 Re: Propozycja - nowe forum... 11.11.05, 23:37
              harmannk napisał:
              > Tartus, nie badz taki pogardliwy (ich swiatek-twoj jest pewnie swiat, co)

Hm, pewnie masz trochę racji.

> Pomysl wyniesienia skarg na inne forum bylby na reke operatorom bo nie
              > wiedzieli by ich ludzie szukajacy informacji innych niz skargi.

Pewnie sam to wymyśliłeś? Czyli: ci którzy szukają INNYCH INFORMACJI niż skargi
              powinni o tych skargach przeczytać... Traktujesz ludzi jak idiotów. Przykre.

Widzisz.... dla mnie turystyka to coś więcej niż hotele, serwis, posiłki, i
              ogólnie jakość usług turystycznych. Turystyka to nie biuro podróży. Biuro
              podróży jest tylko środkiem, czymś podrzędnym. Dla większości tutejszych
              forumowiczów - dodam: środkiem będącycm niezbędną protezą. Bez której ani
              rusz... gdziekolwiek. Ale niech tam! Na zdrowie! Tylko, że nawet w takim
              przypadku, turystyka (zorganizowana) to coś więcej niż tematyka hoteli i
              pilotów itp.
              Dla mnie - turystyka to poznawanie innych światów, innych ludzi, innych kultur
              i religii.
              Ale jak to mówią: każdemu według potrzeb.

Tartus
        • valdivia Re: Propozycja - nowe forum... 27.10.05, 12:16
          A co Ci sie na forum "Swiat" nie podoba?
          V.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka