Gość: futrzak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:54 Warto zobaczyć www.oasistours.republika.pl/ a jakies inne przyklady ?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lisa Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:29 Gratuluję dobrej roboty, to działa na wyobrażnię. A swoją drogą to wielki skandal że coś takiego ludziom sprzedają. Nie dajmy się oszustom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ygra Re: Gdzie NIE jechac :) 09.01.06, 20:57 Dziekuje. Zapamietalam :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Gdzie NIE jechac :) 09.01.06, 22:41 Faktycznie koszmar ,ale pobyt w tym hotelu we wrześniu( w maju pewnie podobnie) kosztował 1360,- za dwa tygodnie z wyżywieniem.Sorry,ale biorąc hotel w Tunezji za tą cenę nie liczyłabym na więcej :( Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Gdzie NIE jechac :) 09.01.06, 22:54 Piętnacha ma rację! Za te pieniądze nie można liczyć na więcej. Ja byłam w Tunezji 3 razy, ale zawsze brałam hotel 4* i byłam bardzo zadowolona! Inna rzecz to błędna informacja w katalogu i za to należałoby biuro napiętnować. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: Gdzie NIE jechac :) 09.01.06, 22:53 Ech, tani hotel to nie znaczy, ze ma byc syf syf. Bylem w tanim hotelu na Krecie, byly do dyspozycji tylko pokoje z lazienka i TV, ale bylo czysto i bez takich "kwiatkow". Pogonic lobuzow, zeby im odechcialo sie nabierania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.dyn.sprint-hsd.net 10.01.06, 07:08 Gdzie NIE jechac :) Nie jechac do Iraku, bo zdrowotnie moze nie byc tak jak trzeba:-)) Zapraszam do Las Vegas. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Gdzie NIE jechac :) 10.01.06, 14:42 arius5 napisał: > Ech, tani hotel to nie znaczy, ze ma byc syf syf. > Bylem w tanim hotelu na Krecie, byly do dyspozycji tylko pokoje z lazienka i TV > , > ale bylo czysto i bez takich "kwiatkow". > Pogonic lobuzow, zeby im odechcialo sie nabierania ludzi. Zgadzam się,że nic tego nie usprawiedliwia,ale znając nasze realia rynku turystycznego ,jednym z podstawowych zabezpieczeń jest niekorzystanie z dziwnie tanich wczasów. Pogonić,pogonić takie "okazje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 08:04 Współczuję takich wakacji. Pomimo to, to bardzo dobry pomysł aby uwieczniać na zdjęciach podobne "wpadki biur podróży.Cały czas czytamy bardzo skrajne opinie o hotelach.Czasem wręcz tak skrajne, jakby nie o tym samym miejscu. Twój reportaz pozwala samemu wyrobić sobie opinie o hotelu i "nie wejść na minę" Serdeczne dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:50 katastrofa to fakt. Jednak założę się ,że głównym kryterium Twojego wyboru była cena.......dlatego wybrałeś OASIS:). Przy całym szacunku i przyznaniu Ci racji w krytyce tego syfu który tam zastałeś , przyznam, że trochę śmieszy Twoja detektywistyczna postawa. Nie szkoda Ci było cennego czasu? Bywało, że trafiałem lepiej a czasem o wiele gorzej, jednak nigdy nie psułbym sobie wakacji nakręcaniem w zasadzie własnego niezadowolenia i oburzenia. Jakieś obchód hotelowego zaplecza, bawienie się w detektywa.....po co mi to na wakacjach? Albo żądam stanowczo , na miejscu, zmiany hotelu na hotel odpowiadający standardowi , który opłaciłem, albo wychodzę z założenia,że nikt nie jest mi w stanie zepsuc mojego cennego urlopu a po przyjeżdzie czekam na odpowiedż biura na reklamację w ustawowym terminie i ewentualnie składam pozew do sądu cywilnego. Po co nakręcać własne frustracje na miejscu? Skoro "wdepnąłem" w gó.. to robię na miejscu wszystko by wakacje jednak były udane a byle jaki OASIS mi ich nie zepsuje, a i tak po przyjeżdzie do kraju im nie odpuszczę. Takie jest moje stanowisko zawsze kiedy jadę na wakacje.A prawdopodobieństwo wpadki staram się minimalizować nie korzystając z ofert takich biur oraz nie sprowadzając wyboru oferty tylko do jak najniższej ceny. A oferty biur typu OASIS,ALFA STAR,SUN&FUN,EXIM będą zawsze atrakcyjniejsze cenowo od innych. Pytanie dlaczego i kosztem czego:) Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Gdzie NIE jechac :) 17.01.06, 14:28 Eeee tam, zwyczajnie, jak to w tanim hotelu. Bylam w hotelu Safa: bardzo mi sie podobalo ! i tez bylo tanio, ale: -sniadaniw wygladay podobnie -plac zabaw wygladal duuuuzo gorzej. Jak jade na tanie wczasy, to nastawiam sie na wariant podstawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:40 Alfa Star? Bylam, zaplacilam 2350zl/os za tydzien (Egipt), cena nie wydaje mi sie szokujaco niska a warunki - SUPER n Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: Gdzie NIE jechac :) 22.08.06, 16:02 ale bez przesady... oferty takich biur przez to ze tanie nie musza byc gorsze... 2 lata temu bylam w hotelu Apladas beach na Krecie i co... bylam z Bi Blue:) biuro upadlo, ale cena byla atrakcyjna. na miejscu byli goscie z Neckermana, TUI i innych. placicli nawet 2 razy wiecej a mieli to samo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: Gdzie NIE jechac :) 28.02.06, 14:32 Części niespodzianek nie sposób uniknąć, dlatego tak ważne jest sprawdzenie hotelu przed ostatecznym wyborem. Internet to kopalnia wiedzy na ten temat, można tu znaleźć opinie turystów, którzy wypoczywali w obiekcie przed nami. Posilkując się recenzjami, możemy podjąć świadomą decyzję. Komentarze poparte fotkami są niezwykle cenne, dlatego ten pomysl warto poprzeć. Śladem turystów z calego świata, proponuję zamieszczać komentarze na stronach rekomendujących hotele po powrocie z wakacji, oczywiscie nie tylko te negatywne. Na polskojęzycznych stronach ciągle jest ich jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek5 Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.elb.vectranet.pl 12.03.06, 18:09 sorrki ale byłem w tym hotelu Sirocco w Mahdi tylko że w 2001 roku i było wszystko super. poważnie mówie. dlatego jestem zaskoczony. a z drugiej strony to że ktoś płaci ok 1400 zł to nie znaczy że tak ma mieć na miejscu. no bez przesadyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
harmannk Re: Gdzie NIE jechac :) 14.03.06, 13:54 No to dodam do kolekcji- czlowiek, ktory byl ze mna na tej samej wycieczce wkurzyl sie i zrobil podobna rzecz. To byl maj 2005 z Rainbow Tours na Sycylii i UWAGA!!! to nie byly tanie wczasy- 2500 od osoby w maju!!! Ja tez nie szukalem taniochy a bylo tak jak na zalaczonym obrazku- kanciarze do potegi. W dodatku olali reklamacje. rainbowkant.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werner [...] IP: *.chello.pl 14.03.06, 15:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h69 Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:27 SUPER!!!!!!Takich opini brakuje gratulacje.taki opis to super pomysl i super reklama dla biura.Podobny syf byl w Tunezji w Caraiben word bitch jechalam z rodzinka z Open Travel wydalam 11 tys.by mieszkac w podobnym syfie.Po powrocie i zareklamowaniu wczasow w Openie potraktowali nas skandalicznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Gdzie NIE jechac :) 21.04.06, 10:08 Nie jechać do Turcji z Pegas Touristik.Straszne chamstwo i partyzantka.....a o reklamacjach można zapomnieć-posty z pażdziernika ,listopada 2005 na forum Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
georg22 Re: Gdzie NIE jechac :) 22.08.06, 17:49 Nie polecam całkowicie wyspy Thassos.Syf i wielka nuda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.06, 18:40 Do Eri Beach na Krecie z Ecco!! SyF, jeden wielki syf!! Panie w recepcji olewają gości, nie reagują na zgłaszane usterki, nie mówiąc juz o rezydentce p. Ewie. Odpowiedz Link Zgłoś
toolkien Re: Gdzie NIE jechac :) 22.08.06, 18:44 Identyczne obrazki są w hotelu Kheops**** w Nabeul (Tunezja), a jeszcze gorsze w hotelu Marhaba**** w Agadirze (Maroko). Teraz żałuję, że nie poświęciłam paru bajtów w aparacie i nie zrobiłam tego samego, co Pan :). Dzięki i pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaoe Re: Gdzie NIE jechac :)Tunezja La Corniche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:37 witam byłem w hotelu la corniche pod koniec września tego roku i nie polecam tego hotelu dla rodzin z dziećmi i dla ludzi którzy chcą wypocząć zacznijmy od jedzenia: śniadania przez 2 tyg. były jajka na twardo i jajecznica z cebulą sałatki cebula, rzodkiewka, czasami pomidor, raz załapałem się na mortadele 5 plasterków polecam polowanie na to objad niedogotowane mięso często źle obrane z sierścią lub piórami niedogotowany ryż i makaron pizza tylko sos pomidorowy cebula i pomidor rzedko ser brak jakiekolwiek wędliny ani mięsa ryba nie obrana tylko podsmażona na blasze brak jakiegoś smaku sól i pieprz trzeba wziąść z kraju albo kupić na miejscu kolacja to samo co na objad talerze popękane nie domyte tak samo sztuće nie domyte wszystkie napoje podawane w plastikowych szklankach nie umytych tylko płukanych pod bieżącą wodą plaża przed przypływem brudna obsrana przez wielbłądy, woda śmierdząca często można było kompać się z koniem którego miejscowi myli, jak już ktoś wszedł do wody trzeba było uwarzać na popękane szkło pamiętajmy że napoje wszyscy goście dostawali w plastikowych kubeczkach. basen nie myty co jakiś czas dolewany chlor basen o głębokości 1,6 do 3,2 metra brodzik nie myty nie chlorowany od nowości bar w hotelu brak alkoholu jak się pojawiał zawsze rozrabiany z wodą z kranu wino kwaśne przechowywane w beczkach nie mytych. do takiej beczki wlewali 2 butelki wina dużo lodu i zalewali wodą z kranu woda z seraratora tylko wyłącznie woda z kranu woda mineralizowana płatna 2dt jak był rezydent w pobliżu dostawało się szklankę za darmo soki dla dzieci sztuczne koncentraty słodkie często sfermentowane bar przy stołówce otwarty tylko i wyłącznie w czasie posiłków jak objad kolacja bar przy basenie zamknięty płatny bar na plaży nie było śladu po nim mini-golf nie sprzątany w liściach i w stojącej wodzie boisko do gry w piłkę wysoka trawa na nie równym terenie chciałbym napisać ziemi boisko do gry w tenisa nadawało się do miłej zabawy ale nie miły zapach odstraszał nawet najbardziej wytrwałych przy boisku do gry w piłkę i tenisa ziemnego wielkie wysypisko śmieci gruzu i remontu hotelu sprzed roku dzięki takiemu sąsiectwu przy hotelu bardzo dużo komarów i much, hotel nie był dezynfekowany na robactwo życzę miłego pobytu w tym hotelu ale nie polecam osobiście tego hotelu na wypoczynek Jesli ktosd bedzie zainteresowany mam zdjęcia chyba że wysyłasz tam teściową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: Gdzie NIE jechac :) IP: *.streamcn.pl 07.10.06, 14:06 Nie wykluczam ze bylam w tym czasie a byc moze tydzien wczesniej lub pozniej . W zachwyt nie wpadlam ale i drugi raz do tunezji nie pojade ale czego moglam sie spodziewac za 1150 zl za dwa tygodnie bez doplaty do jedynki. Jednoczesnie bylam w towarzystwie pana doktora ktory pprzylecial na dwa tygodnie za 980 zl i mial pretensje ze nie ma do kolacji napojow w cenie. Inni przywiezli dzieci w wieku 1 i 2 przeciez na wlasna odpowiedzialnosc bo za nich nie placili to jak moga wymagac odpowiedniej diety mozna isc dalej i wymagac np diety bezglutenowej. jesli chce sie jechac za takie pieniadze to trzeba sie liczyc z takimi sytuacjami zwlaszcza w akich krajach jak Tunezja a nawet Bulgaria. jak mozna dogodzic smakom kilkuset wypoczywajacych w krajach o takiej roznicy kuchni jesli niekiedy w domu nie wszyscy lubia te same potrawy. Wiec krytyka ma byc adekwatna do wyboru biura kraju i ceny. Odpowiedz Link Zgłoś