Dodaj do ulubionych

SalzburgerLand Card

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:10
Niedługo wybieramy się z żoną do Austrii, czy ktoś ma konkretne informacje na temat SalzburgerLand Card?
Obserwuj wątek
    • loiterer Re: SalzburgerLand Card 12.04.06, 20:34
      www.salzburgerlandcard.com/pl/index.html
      Same konkrety :)

Na 6 dni - 37E
      na 12 dni - 46 €

w 190 obiektach

• Gość: Mirek Re: SalzburgerLand Card IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 09:43
        Dzięki, ale to znam, chodziło mi o to jakie konkretne zniżki, bądź bezpłatne wejścia, mam w ramach SC do poszczególnych 190 punktów. Na tej stronie, którą cytujesz są jedynie miejsca, które wchodzą do SC, ale brak jest informacji szczegółowych, chciałbym obliczyć czy opłaca mi się zakupić SC czy lepiej kupować bilety normalne.
        Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.
        Mirek
        • Gość: asia Re: SalzburgerLand Card IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 13:22
          w ubiegłym roku bylismy na wakacjach w austrii i korzystalismy z karty
          Salzburger land Card i bardzo nam sie oplacilo na szesc dni kosztuje cos ok 23
          E a bylismy np. w najstarszej kopalni mineralow, zwiedzilismy wodospady,
          wawozy pojezdzilismy sobie kolejkami itd. Ceny za wstepy do parkow, wawozow
          (szczegolnie polecam Sigmun Thun Klamm i Lichtenstain Klamm) to ok. 3-4 euro,
          kopalnia chyba 9 a kolejki od 11 euro w gore w zaleznosci od kolejki i dlugosci
          trasy (karta daje mozliwosc bezplatnego jezdzenia tylko niektorymi) sa tez
          wstepy do basenow termalnych, na pola mini golfa, do muzeum starych samochodów
          itd. Bylismy cztery dni i nam sie oplacilo. Karte mozna bez problemu kupic w
          kazdym punkcie informacji turystycznej, daja ksiazeczke z tymi wszystkimi
          dostepnymi atrakcjami i odpowiednie mapy z dokladnym planem gdzie i jak dotrzec
          w danej okolicy (np. w informacji Kaprun odnosnie mapy tych okolic, w Leogangu
          tamtego terenu - a tak na marginesie to Leogang jest rajem dla rowerzystow w
          kolejce sa specjalne wagoniki przystosowane dla turystow żeby mogli sobie na
          góre wjechać z rowerem a potem specjalnym szlakiem dla rowerow zjechac na dół!!
          na drzewach sa nawet specjalne ochronne materace żeby sobie ktoś nie zrobił
          krzywdy!) W kazdym bądź razie nie kupiliśmy ani jednej mapy bo wszystkie
          dostawaliśmy w biurach informacji turystycznej.
          Pozdrawiam i mam nadzieję że Twój urlop będzie równie wspaniały!
          • Gość: Mirek Re: SalzburgerLand Card IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 12:36
            Bardzo Ci dziękuję za cenne informację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka