Dodaj do ulubionych

Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga!

IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 08:38
Jak w zeszłym roku (sam doświadczyłem) biednym ludziom, znowu każe dopłacić
100 zł za paliwo - ten sam chwyt i nie ma na Triadę silnych, ciągle robi to
samo.
Jedyne wyjście - trzeba doswiadczyć i więcej nie dać się nabrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.crowley.pl 12.05.06, 08:48
      Jak nas w zeszłym roku zakwaterowali nie w tym hotelu, który opłaciliśmy, i postanowili nas przenieść kolejny raz (jeden wyjazd, dwa hotele - żaden nie był tym, który wybraliśmy; nie TRAF), to nam kazali zapłacić za TAKSÓWKĘ do tego drugiego hotelu... Oczywiście, uśmialiśmy się...
      • ohkarol1 jesoooo co za ludzie! 12.05.06, 08:59
        większośc (o ile nie wszystkie) biura wprowadziły podwyzke paliwową - zreszta
        to nie wymysł biur (jak piszecie "oszustwo") tylko linii czarterowych (Fischer,
        Centralwings itd)
        więcej rozsadku a mniej egzaltacji to na zawał nie zejdziecie!

karol,
        co nie zostal papiezem ;-)
        • Gość: Witek Re: jesoooo co za ludzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:45
          Ty matole jeden!!! z góry przepraszam za określenie. TRIADA B.P to najwiekszy
          shit jaki jest na polskim rynku. Kłamstwo za kłamstwem ciągnie sie za nimi jak
          smród po brudnych gaciach!!! Firma nie lojalna wobec klienta. Osoby pracujące
          na stanowisku szefów nie kompetentne. Brak doświadczenia i profesjonalizmu to
          kolejny zarzut jaki można im przytoczyć! Szukaja jeleni którym wcisną ten swój
          tani gó..any produkt! To że zmienija hotele na dzien czy dwa przed wylotem czy
          podczas to standart!!! Nigdy nic im nie wychodzi i zawsze zwalaja na siłę
          wyższą!!! /jedyne co to może mili piloci na miejscu/ reszta SHITTTT........
          Niech Was diabli pochłoną - cała ta wasza gó..aną firmę!!!
      • Gość: go Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.devs.futuro.pl 20.05.06, 21:39
        ja byłam z Triadą w Turcji i Tunezji i nie mogę nic złego powiedziec
    • iberia30 Re: Ostrzegam! dal pisze glupoty 12.05.06, 09:05
      moze poszperaj troche w necie, podzwon do innych biur podrozy i zobacz, ze nie
      tylko Triada kaze doplacac, ja w zeszlym roku lecac ze Scan Holiday tez
      musialam doplacic.Wiec moze nie wieszaj psow na Triadzie jak nie masz podstaw,
      a poza tym skoro Triada taka zla to czemu z nimi jedziesz?Jest tyle innych biur
      podrozy na rynku.
      • Gość: dal Triada naciąga ! IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 09:26
        czytaj uważnie co napisałem:
        "Jedyne wyjście - trzeba doswiadczyć i więcej nie dać się nabrać."
        I nie piszę głupot tylko stan faktyczny. Jakoś dziwnie się składa, że powtarza
        się sytuacja z zeszłego roku - trzeba dopłacić 100 zł.
        Ciekawe,paliwo "zdrożało" o tyle samo co w zeszłym roku?
        Gołym okiem widać nieuczciwy chwyt zaniżający świadomie koszty wycieczki tak
        żeby skusić naiwnych niższą ceną - do czasu jak zaplacą szanowny pracowniku
        Triady.

• iberia30 Re: Triada naciąga ! 12.05.06, 09:55
          Gość portalu: dal napisał(a):

> czytaj uważnie co napisałem:
          > "Jedyne wyjście - trzeba doswiadczyć i więcej nie dać się nabrać."

i co ja powinnam napisac, ze Scna mnie oszukal bo doplacalam ?Bzdura

> I nie piszę głupot tylko stan faktyczny. Jakoś dziwnie się składa, że powtarza
          się sytuacja z zeszłego roku - trzeba dopłacić 100 zł.
          > Ciekawe,paliwo "zdrożało" o tyle samo co w zeszłym roku?

a czy cena paliwa jest stala???Od kiedy i gdzie??

> Gołym okiem widać nieuczciwy chwyt zaniżający świadomie koszty wycieczki tak
          > żeby skusić naiwnych niższą ceną - do czasu jak zaplacą szanowny pracowniku
          > Triady.

no wlasnie tym pokazales swoja bystrosc, NIE PRACUJE w zadnym biurze podrozy,
          tylko conieco sie w tej branzy orientuje, nie dziwi cie fakt, ze inne biura tez
          maja doplate paliwowa?Np. Exim?
          • Gość: dal Re: Triada naciąga ! IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 10:06
            żeby skusić naiwnych niższą ceną - do czasu jak zapłacą. Smutne jest to, że
            organy pilnujące uczciwej konkurencji nie zwalczają tego typu praktyk - Triada
            i jej podobni dalej są bezkarni!
            • iberia30 Re: Triada naciąga ! 12.05.06, 10:23

> Gołym okiem widać nieuczciwy chwyt zaniżający świadomie koszty wycieczki tak
              > żeby skusić naiwnych niższą ceną - do czasu jak zapłacą. Smutne jest to, że
              > organy pilnujące uczciwej konkurencji nie zwalczają tego typu praktyk -
              Triada i jej podobni dalej są bezkarni!

To czemu jedziesz z Triada?Jest tyle innych biur podrozy?

Poza tym wiesz co?Mam alergie na takich polaczkow jak ty co wykupuja za
              smieszne pieniadze wycieczke a potam jest lament bo oczekiwal standardu Ritza,
              albo nie sprawdzil sobie w necie jak dany hotel naprawde wyglada, albo jak
              daleko jest do plazy.

Akurat doplata paliwowa to najmniejszy problem-ja bym wolala zeby np. nie bylo
              zmian hoteli albo drastycznyh zmian godzin wylotu.
              • Gość: dal Re: Triada naciąga ! IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 10:32
                żeby skusić naiwnych niższą ceną - do czasu jak zapłacą - powtarzam do
                znudzenia: chodzi poprostu o rzetelność i zwalczanie niuczciwości.
                • iberia30 dal jestes niereformowalny 12.05.06, 10:53
                  poczytaj dokladnie warunki umowy a potem sie skarz.

Z takim podjesciem do zycia to faktycznie masz malkontencie przechlapane.

Utwierdzasz mnei tylko w przekonaniu, ze jestes tym typem pseudoturysty, ktory
                  jeszcze nie wyjechal na urlop a juz z gory zaklada,ze po powrocie napisze
                  skarge i bedzie sie domagal wyimaginowanego odszkodowania.
    • Gość: Maja Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:33
      Co się człowieka czepiacie, dobrze, że ostrzega. Sama bym się wkurzyła jakby
      takie coś przyszło.
      • Gość: Oleńka Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: 212.160.138.* 12.05.06, 09:41
        Czemu bys się wkurzyła?? Przeciez umowa zastrzega sobie takie podwyżki. A ja
        jako kierowca mam rzucić samochod bo paliwo drożeje? Więcej wyobraźni
    • Gość: Oleńka Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: 212.160.138.* 12.05.06, 09:39
      No popatrz... ecco holiday też kaze dopłacić z abenzyne.. nic Ci to nie mówi??
      Np. że to nie Triada sobie wymysliła? Może trochę ekonomii? Ech ludzie..
      • Gość: dal Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 09:43
        Jakoś dziwnie się składa, że powtarza się sytuacja z zeszłego roku - trzeba
        dopłacić 100 zł.
        Ciekawe,paliwo "zdrożało" o tyle samo co w zeszłym roku?
        żeby skusić naiwnych niższą ceną - do czasu jak zapłacą szanowny.
    • Gość: świadomy klient Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:33
      Wystarczy choć troche rozejrzeć się na rynku turystycznym i okaze się że nie
      tylko TRIADA ale wszystkie biura podróży wprowadziły taką dopłatę...wręcz
      TRIADA jako jedno z niewielu biur nie wprowadziło jeszcze takiej dopłaty na
      kierunkach greckich !! Inną kwestia jest fakt że każdy z klientów choć troche
      ceniących swoje pieniądze powinien przeczytac warunki uczestnictwa przy
      podpisywaniu umowy a tam taka ewentualna dopłata jest uwzględniona...przecież
      każdy podpisuje się na umowie że zapoznał się z warunkami uczestnictwa...można
      mieć więc miec pretensję tylko do siebie !!
      • Gość: dal Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 10:56
        żeby skusić naiwnych niższą ceną - do czasu jak zapłacą.

Smutne jest to, że organy pilnujące uczciwej konkurencji nie zwalczają tego
        typu praktyk - Triada i jej podobni dalej są bezkarni!
        • iberia30 dal zmien plyte, wspolczuje innym, 12.05.06, 10:59
          ktorzy z toba na te impreze pojada....potrafisz obrzydzic kazdy wyjazd.
          • Gość: dal do Iberii30 IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 11:09
            życzę udanego wyjazdu z Triadą - bez niespodziewanych dopłat!
            od(dal)am się, pa
            • iberia30 Re: do malkontenta dal'a 12.05.06, 11:28
              bylam i z Triada i z innymi biurami i zdarzylo mi sie doplacici i nie
              uskutecznialam takich nieuzadnionych lamentow jak ty.
              • Gość: dal do Iberii30 IP: *.21.radom.pilicka.pl 12.05.06, 13:00
                w przeciwiństwie do Ciebie nie życzę hiszpanki ale wszystkiego najlepszego.
                • iberia30 a ja ci zycze mniej marudzenia i wiecej luzu, n/t 12.05.06, 13:01
                  • pawel_bielsko Re: doplaty 13.05.06, 11:30
                    Trudno, jak cos drozeje to placi klient. a lepiej chyba zeby trzeba bylo doplacac teraz, a nie na poczatku, gdy biura na wszelki wypadek z gory wezma 300,-, a poza tym to nie biura kaza doplacac, tylko linie lotnicze za ich posrednictwem
                    • Gość: gość Re: doplaty IP: *.chello.pl 13.05.06, 14:44
                      ciekawe czemu jest tak,że jak np. ropa tanieje albo waluty to wtedy nikt jakoś
                      nie zwraca nadpłaty?
                      • Gość: qt Re: doplaty IP: *.21.radom.pilicka.pl 15.05.06, 08:53
                        fajne! dlaczego biura nie zwracają gdy paliwo lub waluty tanieją?
      • Gość: JAS BZDURY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 09:35
        BZDURY PISZESZ!!!!!!!!!! BO JA DOSTALEM WLASNIE DO GRECJI PO 60/OS.
    • Gość: jozefa1 Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.crowley.pl 15.05.06, 10:48
      Mam wykupione wyjazdy z ECCO i Neckermannem i nikt nie każe mi dopłacać -
      dopłaty, zmiany terminów i hoteli to specjalność Triady. Ale jeśli ktoś lubi
      zaryzykować za to zapłacić trochę taniej to jego sprawa.
      • iberia30 Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! 15.05.06, 12:01
        Gość portalu: jozefa1 napisał(a):

> Mam wykupione wyjazdy z ECCO i Neckermannem i nikt nie każe mi dopłacać -

jeszcze, albo moze od razu do ceny dolozyli ewetualna podwyzke paliwa...

> dopłaty, zmiany terminów i hoteli to specjalność Triady.

bzdura, Exim tez sobie kazal doplacac, a w zeszlym roku doplacalam do Scna
        Holiday i co?

>Ale jeśli ktoś lubi zaryzykować za to zapłacić trochę taniej to jego sprawa.

owszem, nie wszyscy jezdza z TUI czy Neckermannem.
        • Gość: qt Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.21.radom.pilicka.pl 15.05.06, 13:29
          ogłaszam konkurs kiedy Triada lub inne biuro zwróci za obniżenie cen
          paliwa ,kursów walut?
          • iberia30 rownie dobrze, mozna by oglosic konkurs 15.05.06, 14:58
            kiedy biura zaczna doplacac turystom do wyjazdow.
          • Gość: świadomy klient Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:29
            A czy TRIADA to instytucja charytatywna żeby dopłacać klientom do wczasów ??
            • iberia30 Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! 15.05.06, 19:20
              Gość portalu: świadomy klient napisał(a):

> A czy TRIADA to instytucja charytatywna żeby dopłacać klientom do wczasów ??

a czemu mnie pytasz?Nie doszukales sie w moim poscie ironii?
          • Gość: buli Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: 82.160.122.* 15.05.06, 19:03
            jakie sa nagrody w tym konkursie moze wezme udzial
            • Gość: pal Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.21.radom.pilicka.pl 16.05.06, 08:55
              1000 zł ale nie masz szans! Takiego przypadku nie było.
              • Gość: kat Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.21.radom.pilicka.pl 17.05.06, 08:24
                nie dajmy się
                • Gość: Kaja Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:17
                  O opłatach jest na tym forum osobny wątek.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=41846694&v=2&s=0
                  Jeśli się dobrze wczytałam, nie każde biuro każe sobie dopłacać.
                  • pawel_bielsko Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! 17.05.06, 18:09
                    Ja w zeszlym roku do Turcji z Triady nie doplacalem ani grosza, natomiast teraz lece do Egiptu z Eximu i kaza sobie doplacac wiec nie ma rady ani recepty, a co do nagrody to nagrode mozna podwyzszyc o conajmniej 100razy
                    • anako01 hiszpania 12 dni- triada 26.05.06, 19:06
                      witam,czy ktos z forumowiczow byl na wyjezcie w hiszpanii-autokarem z triada?W
                      tym roku chcialabym sie wybrac do calelli ale triada ma tylko wolny hotel
                      Continental.Prosze o informacje na temat organizacji wyjazdu i hotelu oraz na
                      jakich zasadach odbywaja sie wycieczki do andory,gerony i barcelony,ktore sa
                      wliczone w cene.
                      • zozter Re: hiszpania 12 dni- triada 28.07.06, 22:37
                        Czesc! jestem ciekawa jak udała wycieczka do Hiszpanii?
                        ja zamierzam wyjechac własnie z Traida na 7+7 i bede pozniej nocowac na Costa Bravo w holelu Continental.
                        Mozesz opisac mi co i jak?? Po ile sa tam bilety wstepy i ile musze miec kasy aby cos zwiedzic ???
                        pozdrawiam
                  • pietnacha40 Na forum greckim 17.05.06, 18:33
                    piszą ,że dostali dopłaty w Neckermanie i Orbisie.To nie tylko Triada taka
                    wredna?
                    • Gość: Zdenek Re: Na forum greckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:56
                      No ale Alfastar dopłat sobie nie życzy, a instytucją charytatywną też raczej nie
                      jest. Moim zdaniem większość biur jeszcze nie nauczyło się że szybka kasa to nie
                      wszystko.
                      • Gość: matti Re: Na forum greckim IP: *.elb.vectranet.pl 19.05.06, 01:11
                        potwierdzam lecę z Alfa Star i nie mają dopłat
                        • Gość: gal Lista uczciwych IP: *.21.radom.pilicka.pl 19.05.06, 08:15
                          Proponuję utworzyć listę rzetelnych biur podróży, jako pierwsze:
                          1. ALFA STAR
                          • Gość: GOŚĆ Re: Lista uczciwych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:59
                            Do listy uczciwych dodaję:
                            1. Ecco Holiday - jest super!!!!
                            2. Orbis Travel - j.w.
                            • Gość: Pepe Re: Lista uczciwych IP: *.chello.pl 20.05.06, 01:13
                              BP Triada...
                              Po co ta lista uczciwych ?
                              Każda firma kręcie bo to ich interes a każdy turysta kręcie bo to jego interes.
                              Przestańcie zrzędzić,
                          • Gość: buli Re: Lista uczciwych IP: 82.160.122.* 22.05.06, 19:51
                            1 Triada
                          • Gość: pekl Re: Lista uczciwych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:17
                            No właśnie też mam wykupioną wycieczkę w Alfie i nie robią mi żadnych takich
                            numerów.
                        • Gość: buli Re: Na forum greckim IP: 82.160.122.* 22.05.06, 19:53
                          Bo juz wiecej zaplaciliscie na wstepie .Dlatego nie doplacacie
    • Gość: Ruda Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: 195.164.6.* 21.05.06, 18:25
      "Art. 17. 1. Cena ustalona w umowie nie może być podwyższona, chyba że umowa
      wyraźnie przewiduje możliwość podwyższenia ceny, a organizator turystyki
      udokumentuje wpływ na podwyższenie ceny jednej z następujących okoliczności:

1) wzrostu kosztów transportu,

2) (26)wzrostu opłat urzędowych, podatków lub opłat należnych za takie usługi,
      jak lotniskowe, załadunkowe lub przeładunkowe w portach morskich i lotniczych,

3) wzrostu kursów walut. "
      Proszę, o to fragment ustawy o usługach turystycznych, zakładam że skoro
      jesteście we wszystkim tak super zorientowani to znacie ją na pamięć. A jeżeli
      się mylę, to zanim cokolwiek skomentujecie spróbujcie się chociaż w tym
      zorientować. Miłej lektury Państwu życzę.
      • Gość: HAAA! Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 19:56
        I "tak czy owak jedzie Nowak" czyli biuro podróży.
        • Gość: klient Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:35
          Triada to oszuści !
          Oszukują na kategoryzacji hoteli.Sami sobie dodają jedną albo dwie gwiazdki.
          Pozwólmy Triadzie spokojnie zbankrutować !
          • Gość: hfyrbfd Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 16:49

Bezsens.
            Ja tam jadę z Triady , bo tanio i to mi wystarczy, a co do hotelu , to szukam
            najpierw gdzie indziej informacji o nim samym, , triada ma po prostu akurat
            TAM tanią ofertę
    • kiitek Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! 24.05.06, 17:04
      proponuje najpierw zapoznac sie z regulaminem biura,a potem mowic, ze ktos na
      cos naciaga na koszty....

> Jak w zeszłym roku (sam doświadczyłem) biednym ludziom, znowu każe dopłacić
      > 100 zł za paliwo - ten sam chwyt i nie ma na Triadę silnych, ciągle robi to
      > samo.
      > Jedyne wyjście - trzeba doswiadczyć i więcej nie dać się nabrać.
    • jerzy.zywiecki Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! 27.05.06, 22:08
      Byłem z Triadą w2005 w Egipcie ,nie narzekam.Omijam Selektur.Bardzo zadowolony
      byłem z takich biur zajmujących się Egiptem jak ZamelekTours z
      Krakowa,Exim,Oasis.
      • jerzy.zywiecki Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! 28.07.06, 22:25
        W tym roku byłem z Triadą w Syrii i Jordani.Więcej na objazdówkę napewno z
        Triadą się nie wybiorę.Moło kompetentna pilotka - pani Zofia,dla której
        ważniejszy był mecz mundialowy niż zwiedzanie Keraku do którego zabrała nas po
        awanturze,gdyż wcześniej cwanie zawiozła nas do zamku Szobak ,który jest
        bezpłatny.Pieniądze na wstępy do Keraku oczywiście pozbierała.Wygospodarowano
        również dzień na dodatkową wycieczkę fakultatywną nad Morze Martwe ,której w
        programie nie było,co spowodowało zagęszczenie i tak już bardzo napiętego
        programu. W efekcie Amman zwiedziliśmy w godzinę 20 minut.
    • Gość: coroner.pl Re: Ostrzegam! TRIADA znowu naciąga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:36
      My podróżujący mamy swoje prawa i trzeba je znac.

- w okresie 20 dni przed datą wyjazdu cena ustalona w umowie o świadczenie usług turystycznych nie może być zmieniona.

ALE

Cena ustalona w umowie o świadczenie usług turystycznych nie może być podwyższona, chyba że umowa wyraźnie przewiduje możliwość podwyższenia ceny, a przedsiębiorca udowodni istnienie następujących okoliczności:
      - wzrost kosztów transportu,
      - wzrost ceł podatków, opłat,
      - wzrost kursów walut.

Czyli jeśli udowodnią, że koszty transportu - paliwo - podrożało wtedy podwyżka jest uzasadniona. Ale muszą to UDOWODNIĆ!

A więcej znajdziecie na
      www.coroner.pl/prawa,turysty,czyli,co,turysta,wiedziec,powinien,artykul,71.html
      lub www.coroner.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka