Dodaj do ulubionych

Kto był w czerwcu na Teneryfie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:01
Jaka jest pogoda, jakie są rzeczywiste temperatury, jak należy się ubierać
Obserwuj wątek
    • Gość: Alina Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:04
      Za wcześnie wskoczył enter :/
      No więc jaka jest pogoda, jakie są rzeczywiste temperatury, jak należy się
      ubierać, o jakiej porze robi się rzeczywiście ciepło? Jadę za niespełna 3
      tygodnie i nie mam pojęcia co zapakować ze sobą?
      Proszę o info!
      Pozdrawiam :-)
      • Gość: gc Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 06:46
        Ja byłam w maju i było ok.30 stopni. W czerwcu może być troszkę cieplej. Pozdr
        • Gość: Alina Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:19
          Czyli brać same krótkie ubrania i dla męża długie spodnie na kolację?
          • Gość: gc Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:05
            Długie spodnie u panów na kolacji to rzecz obowiązkowa (większość hoteli tego
            wymaga). A Tobie polecam raczej letnie ubrania, możesz wziąźć jedną parę
            długich spodni (na Teide troszkę wiało) i sweterek.
    • Gość: mag Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.aster.pl 27.05.06, 00:29
      ja bylam w lutym i chodzilam w krotkim rekawku, takze nie zaopatruj sie w cieple
      rzeczy (faktycznie na wycieczke na wulkan sie przydadza)
      • Gość: maria Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.06, 01:30
        Właśnie wróciłam. Byłam od 11 maja. Temp. w cieniu wynosiła 25-27st. W słońcu
        ponad 30st. W nocy 22-23st. Na wieczór na spacer przy oceanie można wziąść
        lekki sweterek. Jeśli nastawiasz się na zwiedzanie, bardzo polecam wycieczkę do
        Maski. Wrażenia niesamowite, widoki zapierające dech w piersiach, ale tam
        trzeba zabrać dobre buty ( np.adidasy na porządnej podeszwie ) bo inaczej
        przewodnik nie zabierze.
        • Gość: gwH Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 14:44
          ja tez wlasnie wrocilam-woda lodowata jak w baltyku a pogoda ok 20 stopni:/
          • Gość: maria Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.06, 21:36
            Woda w oceanie rzeczywiście trochę chłodna, taka jak w Bałtyku latem. Ale
            temperatura tak jak napisałam wyżej. Jestem zmarzluch i też się bałam zimna.
            Poza tym specjalnie zabrałam ze sobą termometr, by wiedzieć ile jest stopni. No
            chyba, że byłaś na północy, ale tam jak byliśmy na wycieczce też było gorąco.
        • Gość: Alina do Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:24
          A czy na wycieczkę do Maski można się wybrać z dzieckiem? Moje ma 20 m-cy...
          No i czy można sobie samemu tam podjechać wypożyczonym samochodem?
          Proszę napisz dlaczego tak ważne jest właściwe obuwie.
          Pozdrawiam
          Alina
          • Gość: maria Re: do Marii IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.06, 23:24
            Wycieczka do Maski z tak małym dzieckiem jest niemożliwa. Odradzają nawet 7-mio
            latkom. Wycieczka polega na zejściu dość stromym górskim wąwozem nad brzeg
            oceanu. Do górskiej, maleńkiej wioski Masca jedzie się krętymi, wąskimi
            serpentynami samochodem lub busikiem (duży autobus nie wiem czy by tam
            wyjechał).Potem razem z przewodnikiem schodzi się w dół ok. 4 godziny. A busik
            w tym czasie wraca i jedzie do miejscowości Los Gigantes gdzie czeka na
            wycieczkowiczów. Po dojściu nad brzeg oceanu wszystkich zabiera statek do Los
            Gigantes. A z tamtąd już busikiem do hotelu. Statkiem płynie się obok
            olbrzymich skał 200 metrowych pionowo opadających do morza.Po drodze można
            zobaczyć delfiny. Jeśli chodzi o samo zejście nie trzeba mieć jakiejś
            specjalnej kondycji górskiej. Ja sama na codzień mało chodzę, a po górach
            wcale, a poradziłam sobie całkiem dobrze. Jedynie przez następne dwa dni miałam
            trochę zakwasów i nie mogłam schodzić po schodach. Na wycieczce byli też ludzie
            ok. 60-letni i też sobie radzili. Ale dziecko nie da rady, szczególnie tak
            małe. Mimo to wycieczkę bardzo polecam. Może na zmianę? Z mojego 2-tygodniowego
            pobytu były to najwspanialsze wrażenia. Pozdrawiam, życzę udanego wypoczynku i
            cudownych wrażeń.
            • Gość: Alina Re: do Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:41
              No to mnie zasmuciłaś, bo bardzo chcieliśmy do Maski się dostać :( Raczej
              wątpię, żeby udało nam się iść na zmianę, choć z pewnością to rozważymy.
              Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka