Gość: A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:01 Jaka jest pogoda, jakie są rzeczywiste temperatury, jak należy się ubierać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alina Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:04 Za wcześnie wskoczył enter :/ No więc jaka jest pogoda, jakie są rzeczywiste temperatury, jak należy się ubierać, o jakiej porze robi się rzeczywiście ciepło? Jadę za niespełna 3 tygodnie i nie mam pojęcia co zapakować ze sobą? Proszę o info! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gc Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 06:46 Ja byłam w maju i było ok.30 stopni. W czerwcu może być troszkę cieplej. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:19 Czyli brać same krótkie ubrania i dla męża długie spodnie na kolację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gc Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:05 Długie spodnie u panów na kolacji to rzecz obowiązkowa (większość hoteli tego wymaga). A Tobie polecam raczej letnie ubrania, możesz wziąźć jedną parę długich spodni (na Teide troszkę wiało) i sweterek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.aster.pl 27.05.06, 00:29 ja bylam w lutym i chodzilam w krotkim rekawku, takze nie zaopatruj sie w cieple rzeczy (faktycznie na wycieczke na wulkan sie przydadza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.06, 01:30 Właśnie wróciłam. Byłam od 11 maja. Temp. w cieniu wynosiła 25-27st. W słońcu ponad 30st. W nocy 22-23st. Na wieczór na spacer przy oceanie można wziąść lekki sweterek. Jeśli nastawiasz się na zwiedzanie, bardzo polecam wycieczkę do Maski. Wrażenia niesamowite, widoki zapierające dech w piersiach, ale tam trzeba zabrać dobre buty ( np.adidasy na porządnej podeszwie ) bo inaczej przewodnik nie zabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwH Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 14:44 ja tez wlasnie wrocilam-woda lodowata jak w baltyku a pogoda ok 20 stopni:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Kto był w czerwcu na Teneryfie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.06, 21:36 Woda w oceanie rzeczywiście trochę chłodna, taka jak w Bałtyku latem. Ale temperatura tak jak napisałam wyżej. Jestem zmarzluch i też się bałam zimna. Poza tym specjalnie zabrałam ze sobą termometr, by wiedzieć ile jest stopni. No chyba, że byłaś na północy, ale tam jak byliśmy na wycieczce też było gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina do Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:24 A czy na wycieczkę do Maski można się wybrać z dzieckiem? Moje ma 20 m-cy... No i czy można sobie samemu tam podjechać wypożyczonym samochodem? Proszę napisz dlaczego tak ważne jest właściwe obuwie. Pozdrawiam Alina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: do Marii IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.05.06, 23:24 Wycieczka do Maski z tak małym dzieckiem jest niemożliwa. Odradzają nawet 7-mio latkom. Wycieczka polega na zejściu dość stromym górskim wąwozem nad brzeg oceanu. Do górskiej, maleńkiej wioski Masca jedzie się krętymi, wąskimi serpentynami samochodem lub busikiem (duży autobus nie wiem czy by tam wyjechał).Potem razem z przewodnikiem schodzi się w dół ok. 4 godziny. A busik w tym czasie wraca i jedzie do miejscowości Los Gigantes gdzie czeka na wycieczkowiczów. Po dojściu nad brzeg oceanu wszystkich zabiera statek do Los Gigantes. A z tamtąd już busikiem do hotelu. Statkiem płynie się obok olbrzymich skał 200 metrowych pionowo opadających do morza.Po drodze można zobaczyć delfiny. Jeśli chodzi o samo zejście nie trzeba mieć jakiejś specjalnej kondycji górskiej. Ja sama na codzień mało chodzę, a po górach wcale, a poradziłam sobie całkiem dobrze. Jedynie przez następne dwa dni miałam trochę zakwasów i nie mogłam schodzić po schodach. Na wycieczce byli też ludzie ok. 60-letni i też sobie radzili. Ale dziecko nie da rady, szczególnie tak małe. Mimo to wycieczkę bardzo polecam. Może na zmianę? Z mojego 2-tygodniowego pobytu były to najwspanialsze wrażenia. Pozdrawiam, życzę udanego wypoczynku i cudownych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: do Marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:41 No to mnie zasmuciłaś, bo bardzo chcieliśmy do Maski się dostać :( Raczej wątpię, żeby udało nam się iść na zmianę, choć z pewnością to rozważymy. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś