Gość: Ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:23 Czy ktos może cos powiedzieć o tym biurze, był z nimi, chcę wyjechać na wycieczk antyczna grecje+wyspa skiathos, może ktoś był i coś wie na temat tej wycieczki. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amaciej Re: Tramp travel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.06, 20:41 Witam ,ja też się wybieram na tą wycieczke już mam opłaconą od 10.06 i też jestem ciekawa jak się sprawuje to biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felis Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:23 Witam Ja też zamierzam pojechać na tą wycieczkę, ale dopiero w sierpniu. Mam nadzieję, że po powrocie podzielicie się wrażeniami i opinią na temat organizatora Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tramp travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:34 Informacje na temat tego biura na innych forach nie jest za ciekawa, ja zrezygnowałam na rzecz innego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:15 a ja byłam z nimi 3 razy i nie narzekałam. za te pieniądze to nie trzeba wyczekiwać pałaców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lang Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:01 Ja byłam z nimi dwa razy i też nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa ja byłam, moja mama była, znajomi byli... 22.06.06, 16:39 może nie było mega luksusów ale było super, czyste pokoje wszystko tak jak zaplanowane... Ja nie mam żadnych ALE do tego biura. Moja mama też bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaciej Re: Tramp travel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.06, 22:26 Witam Właśnie wrocilam dzisiaj z objazdowki po Grecji z Tramp Travel - nie sluchajcie tych bzdor ktore pisza niezadowoleni,bo w kazdej grupie znajdzie sie jakas maruda.U nas tez taka byla.Bylo naprawde super,autokar luksusowy z klima caly czas do naszej dyspozycji ,jechalo nas 25 osob wiec kazdy mial do dyspozycji 2 miejsca i mogl sie nawet polozyc,kierowcy super uprzejmi,przewodnik Pan Romek-wybitny znawca tematu,wszystkie wycieczki zrealizowane wg programu.Mieszkaliśmy w Paralii/hotel nowiutenki/,potem w Loutrace kolo Koryntu /tez fajny a najlepsze to byly kolacje w knajpie na plazy przy zachodzie slonca/ i nastepnie w Laptokarii .Jedzenie w kazdym hotelu bylo bardzo dobre,a najlepsze w Budapeszcie.Jestem naprawde bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
janek098 Re: Tramp travel 10.08.06, 20:01 to wygląda da bardzo kiepskie naganianie prawda w TT wygląda całkiem inaczej www.republika.pl/przygoda2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexa Re: Tramp travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:34 Ja byłam, Hotel może nie luksusowy ale czysty i porządny. Wyspa Skiathos śliczna i rejs na nia też super.Bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felis Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:27 Witam A może jest ktoś, kto był na tej wycieczce w terminie 08.07-22.07. Czy nadal wszystko w porządku? Jak wrażenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:33 Byłem w lipcu w Paralii i ogólnie było Ok, gdyby nie rezydentka, która o niczym nie ma pojęcia (nawet nie zna greckiego) i nawet nie stara się czegoś dowiedzieć i nauczyć. Radzę też uważać na wycieczki fakultatywne, bo gdy się wycofacie to strata kasy murowana (nie wchodzi w grę nawet podmiana na inną osobę). Na wycieczkach jest super ale tylko jak jedzie pan Roman, pani Kasia musi się jeszcze wiele od niego nauczyć. Jeśli ktoś nie jest wybredny a ceni sobie miejsce, pogodę itp za nie duże pieniądze to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Tramp travel IP: *.kat01.cas.hol.gr 05.08.06, 15:49 a tu może coś z prawdziwych opini: www.republika.pl/tramptravel/opinie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulisses Re: Tramp travel IP: *.rybnet.pl 05.08.06, 19:57 radzę nie kupować wycieczek bezpośrednio z biura, bo są często o połowe droższe od tych ,które oferują biura miejscowe,czesto obsługiwane przez polaków np. w leptokarii wycieczka do aten kosztuje 25 euro, ale u tramp travela już 35euro! Odpowiedz Link Zgłoś
sonsiad666 Re: Tramp travel 21.08.06, 14:40 polecam przeczytać opinie ludzi którzy korzystali z trampa z tego linku. ja sam też zostałem przez nich oszukany...szkoda czasu żeby to terza opisywać - po prostu przeczytajcie opinie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maua Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:37 Dziś o 4 wróciłam do Polski z Bułgarii z TrampTravel... nie wiem czy w godzinę będę w stanie opisać i przestrzec wszystkich przed tym biurem... zaczęło się od drogi w tamtą strone - specjalnie zadzwoniłam zarezerwować sobie miejsca, żebyśmy siedziały obok siebie (jechałyśmy w 3). Przez telefon dzień wcześniej zostałam poinformowana o naszych miejscach, co oczywiście nie miało przełożenia w rzeczywistości. Ale to jeszcze nic. Klima się zepsuła, kierowcy nie umieli naprawić, a temperatura mogła dochodzić do 50 stopni! pilotka powiedziała, że nie mozemy jechać do serwisu, bo nawet w Bułgarii nie chcą się zgodzić na serwis (szefostwo)... Na miejscu okazało się, że mamy inny hotel niż miał być. Wiem, że takie rzeczy się zdarzają i akurat do samego hotelu zastrzeżeń nie mam, natomiast nie mieści mi się w głowie, że sprzatanie polegało na wyniesieniu śmieci! dopiero jak powiedziałyśmy rezydentce (która notabene zawitała całe 2 razy do hotelu przez caly pobyt) ona powiedziała na recepcji i coś więcej wtedy posprzątano. Ale to tylko raz! z lodówką też była jazda. Gdybyśmy sie tak nagminnie nie upominały, to dostałybyśmy ją pewnie w ostatni dzień. I tak musiałyśmy czekać 3 dni (a lodówka była w cenie). Z taksą klimatyczną też nas zrobili - w hotelu kosztuje 5 euro, a od nas wzieli aż 15 i to już w autobusie, nie wystawiając żadnego rachunku. Pewne małżeństwo też chciało się skontaktować z rezedentką, milusią panią Stefką, bo nie tylko my miałysmy zastrzeżenia i reklamacje, pierwszy raz odebrała telefon, potem już nie odbierała, a wręcz wyłaczyła telefon. I tym oto sposobem straciliśmy z nią kontakt. Pojawiła się dopiero w dzień wyjazdu, przy czym autobus oczywiście nie przyjechał na czas, wyjechaliśmy po 21, Stefka przeczytała nazwiska i to byłoby na tyle. Ale podróż powrotna przebiła wszystko! Było 3 kierowców, przy czym jeden nie wyglądał jakby nim był, ponieważ wygladał na bardzo "wczorajszego"... w autokarze była pełna swawloka. Zero jakiegokolwiek pilota. Kierowcy martwili się tylko o swoją dupe, nawet po postoju nie pytali czy wszyscy są. Własnie, postoje, to bardzo ciekawa sprawa. Robili je co 5-6h, ale to nic, jakby jeszcze były na jakiejś stacji, gdzie wc jest za free i można coś kupić, to nie - stawaliśmy na zadupiu! Raz było to w Serbii przy jakieś prowizorycznej restauracji, gdzie pani klozetowa pobierała opłatę 50centów euro, przy czym toaleta wołała o pomstę do nieba!!! 2 kible (bo inaczej tego nazwać nie można) "zanieczyszczone", a najlepsze, że nie było muszli tylko dziura w podłodze! więc zapłaciłyśmy 50 centów euro, żeby iść w krzaki... kolejny postój nie lepszy - tylko budka z toaletą i nic więcej. A było to już ok. 17. Chcieliśmy coś zjeść, napić się ciepłego. To nam zakomunikowali kierowcy, że zatrzymiemy się na obiad na Słowacji - o 22!!! zajebiście!!! a dlaczego tam, nie trudno się było domyślec, jak widzieliśmy, że kierowcy mają tam za free jak przyjeżdżają z wycieczką... a poza tym, myśleli chyba że piwo i fajki idealnie zaspokajaą wszystkie potrzeby. A niestety większości ludzi to wystarczało. Chodzili potem sikać i palić do toalety w autokarze, ale kto by się tym przejmował! jak kierowcy sami sprzedawali tatrę... a jak zapytałyśmy czy nie mogliby się zatrzymać na jakiejś stacji, żeby można było sobie coś kupić, to nie, bo nie będą się zatrzymywać co 3 minuty! tak!!! ale jak trzeba było zapalić, to się za granicą zatrzymywali!!! nawet w Polsce już zaraz za granicą zrobili sobie postój 10 minutowy na siku i fajkę, nie żeby to była godzina do miejsca gdzie część ludzi już wysiadała!!! a zapomnialam dodać, że jedno małżeństwo w ogóle by nie wyjechało z Bułgarii. Nie wiem jak to się stało, ale chyba zapomnieli o nich... robiliśmy potem kółko żeby po nich wrócić. Z wysiadaniem w Polsce też były niezłe jaja. Jedno małżeństwo wysiadało w Cieszynie. Zapytali czy nie moglisy ich wysadzić gdzie indziej, to powiedzieli że nie bardzo - i wyladowali w jakiś polach... my wysiadałyśmy w Pszczynie. Zasnęłyśmy jeszcze w Polsce, nagle się budzimy, bo zrobił sie hałas. Gdybym się nie zapytała czy to Pszczyna to nikt by nam nie powiedział i pojechałybyśmy sobie dalej w strone Warszawy!!! a dodatkowo nie wysadzili nas tam gdzie zwykle to robią tylko w jakimś ciemnym miejscu!!! i tłumacz potem komuś, kto po Ciebie przyjeżdża jak ma trafić po ciebie!!! tym bardziej, że np. moi rodzice jak jechali z tramp travla to wysadzali ich zupełnie gdzie indziej - tam gdzie mają w zwyczaju wysadzać turystów... pewnie o kilku rzeczach jeszcze zapomniałam. Oczywiście jak tylko sobie przypomnę to napisze, bo nie chciałabym żeby ktokolwiek przeżywał coś takiego, tym bardziej że z wczasów ma się wracać wypoczętym, a podróż powrotna bynajmniej nie zostawiła ŻADNEGO pozytywnego odczucia. Dodtakowo wokół było pełno nawalonych ludzi, do tego stopnia, że jak wszedł celnik, to jeden koleś nawet się nie był w stanie podnieść... ale to już inna kwestia... jak kierowcy mieli nas w dupie, a dodatkowo "pomagali" przetrwać co niektórym podróż sprzedająć znieczulacze, to tak potem jest... zatem jeszcze raz NIE PAKUJCIE SIĘ W TRAMP TRAVEL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felis Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 16:46 Witam W odnośniku przedstwaiamy wrażenia z objazdówki Tramp Travel: Antyczna Grecja + Wyspa Skiathos. A tak w skrócie to odradzamy!!! www.felis1.republika.pl/grecja2006/grecja2006.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś