Dodaj do ulubionych

Tramp travel

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:23
Czy ktos może cos powiedzieć o tym biurze, był z nimi, chcę wyjechać na
wycieczk antyczna grecje+wyspa skiathos, może ktoś był i coś wie na temat tej
wycieczki. Dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: amaciej Re: Tramp travel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.06, 20:41
      Witam ,ja też się wybieram na tą wycieczke już mam opłaconą od 10.06 i też
      jestem ciekawa jak się sprawuje to biuro.
      • Gość: felis Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:23
        Witam
        Ja też zamierzam pojechać na tą wycieczkę, ale dopiero w sierpniu.
        Mam nadzieję, że po powrocie podzielicie się wrażeniami i opinią na temat
        organizatora
        Pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: Tramp travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:34
          Informacje na temat tego biura na innych forach nie jest za ciekawa, ja
          zrezygnowałam na rzecz innego biura.
          • Gość: asia Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:15
            a ja byłam z nimi 3 razy i nie narzekałam. za te pieniądze to nie trzeba
            wyczekiwać pałaców
            • Gość: Lang Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:01
              Ja byłam z nimi dwa razy i też nie narzekam.
              • amoniaaa ja byłam, moja mama była, znajomi byli... 22.06.06, 16:39
                może nie było mega luksusów ale było super, czyste pokoje wszystko tak jak
                zaplanowane... Ja nie mam żadnych ALE do tego biura. Moja mama też bardzo
                zadowolona.
        • Gość: amaciej Re: Tramp travel IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.06, 22:26
          Witam

Właśnie wrocilam dzisiaj z objazdowki po Grecji z Tramp Travel - nie sluchajcie
          tych bzdor ktore pisza niezadowoleni,bo w kazdej grupie znajdzie sie jakas
          maruda.U nas tez taka byla.Bylo naprawde super,autokar luksusowy z klima caly
          czas do naszej dyspozycji ,jechalo nas 25 osob wiec kazdy mial do dyspozycji 2
          miejsca i mogl sie nawet polozyc,kierowcy super uprzejmi,przewodnik Pan
          Romek-wybitny znawca tematu,wszystkie wycieczki zrealizowane wg
          programu.Mieszkaliśmy w Paralii/hotel nowiutenki/,potem w Loutrace kolo Koryntu
          /tez fajny a najlepsze to byly kolacje w knajpie na plazy przy zachodzie slonca/
          i nastepnie w Laptokarii .Jedzenie w kazdym hotelu bylo bardzo dobre,a najlepsze
          w Budapeszcie.Jestem naprawde bardzo zadowolona.
          • janek098 Re: Tramp travel 10.08.06, 20:01
            to wygląda da bardzo kiepskie naganianie prawda w TT wygląda całkiem inaczej

www.republika.pl/przygoda2005
    • Gość: alexa Re: Tramp travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:34
      Ja byłam, Hotel może nie luksusowy ale czysty i porządny. Wyspa Skiathos
      śliczna i rejs na nia też super.Bez zastrzeżeń
      • Gość: felis Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:27
        Witam
        A może jest ktoś, kto był na tej wycieczce w terminie 08.07-22.07. Czy nadal
        wszystko w porządku? Jak wrażenia?
        Pozdrawiam
        • Gość: byłem Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:33
          Byłem w lipcu w Paralii i ogólnie było Ok, gdyby nie rezydentka, która o niczym
          nie ma pojęcia (nawet nie zna greckiego) i nawet nie stara się czegoś dowiedzieć
          i nauczyć. Radzę też uważać na wycieczki fakultatywne, bo gdy się wycofacie to
          strata kasy murowana (nie wchodzi w grę nawet podmiana na inną osobę). Na
          wycieczkach jest super ale tylko jak jedzie pan Roman, pani Kasia musi się
          jeszcze wiele od niego nauczyć. Jeśli ktoś nie jest wybredny a ceni sobie
          miejsce, pogodę itp za nie duże pieniądze to polecam.
          • Gość: podróżnik Re: Tramp travel IP: *.kat01.cas.hol.gr 05.08.06, 15:49
            a tu może coś z prawdziwych opini:
            www.republika.pl/tramptravel/opinie.htm
            • Gość: ulisses Re: Tramp travel IP: *.rybnet.pl 05.08.06, 19:57
              radzę nie kupować wycieczek bezpośrednio z biura, bo są często o połowe droższe
              od tych ,które oferują biura miejscowe,czesto obsługiwane przez polaków np. w
              leptokarii wycieczka do aten kosztuje 25 euro, ale u tramp travela już 35euro!
            • sonsiad666 Re: Tramp travel 21.08.06, 14:40
              polecam przeczytać opinie ludzi którzy korzystali z trampa z tego linku.
              ja sam też zostałem przez nich oszukany...szkoda czasu żeby to terza opisywać -
              po prostu przeczytajcie opinie !
              • Gość: maua Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:37
                Dziś o 4 wróciłam do Polski z Bułgarii z TrampTravel... nie wiem czy w godzinę
                będę w stanie opisać i przestrzec wszystkich przed tym biurem... zaczęło się od
                drogi w tamtą strone - specjalnie zadzwoniłam zarezerwować sobie miejsca,
                żebyśmy siedziały obok siebie (jechałyśmy w 3). Przez telefon dzień wcześniej
                zostałam poinformowana o naszych miejscach, co oczywiście nie miało przełożenia
                w rzeczywistości. Ale to jeszcze nic. Klima się zepsuła, kierowcy nie umieli
                naprawić, a temperatura mogła dochodzić do 50 stopni! pilotka powiedziała, że
                nie mozemy jechać do serwisu, bo nawet w Bułgarii nie chcą się zgodzić na serwis
                (szefostwo)... Na miejscu okazało się, że mamy inny hotel niż miał być. Wiem,
                że takie rzeczy się zdarzają i akurat do samego hotelu zastrzeżeń nie mam,
                natomiast nie mieści mi się w głowie, że sprzatanie polegało na wyniesieniu
                śmieci! dopiero jak powiedziałyśmy rezydentce (która notabene zawitała całe 2
                razy do hotelu przez caly pobyt) ona powiedziała na recepcji i coś więcej wtedy
                posprzątano. Ale to tylko raz! z lodówką też była jazda. Gdybyśmy sie tak
                nagminnie nie upominały, to dostałybyśmy ją pewnie w ostatni dzień. I tak
                musiałyśmy czekać 3 dni (a lodówka była w cenie). Z taksą klimatyczną też nas
                zrobili - w hotelu kosztuje 5 euro, a od nas wzieli aż 15 i to już w autobusie,
                nie wystawiając żadnego rachunku. Pewne małżeństwo też chciało się skontaktować
                z rezedentką, milusią panią Stefką, bo nie tylko my miałysmy zastrzeżenia i
                reklamacje, pierwszy raz odebrała telefon, potem już nie odbierała, a wręcz
                wyłaczyła telefon. I tym oto sposobem straciliśmy z nią kontakt. Pojawiła się
                dopiero w dzień wyjazdu, przy czym autobus oczywiście nie przyjechał na czas,
                wyjechaliśmy po 21, Stefka przeczytała nazwiska i to byłoby na tyle. Ale podróż
                powrotna przebiła wszystko! Było 3 kierowców, przy czym jeden nie wyglądał jakby
                nim był, ponieważ wygladał na bardzo "wczorajszego"... w autokarze była pełna
                swawloka. Zero jakiegokolwiek pilota. Kierowcy martwili się tylko o swoją dupe,
                nawet po postoju nie pytali czy wszyscy są. Własnie, postoje, to bardzo ciekawa
                sprawa. Robili je co 5-6h, ale to nic, jakby jeszcze były na jakiejś stacji,
                gdzie wc jest za free i można coś kupić, to nie - stawaliśmy na zadupiu! Raz
                było to w Serbii przy jakieś prowizorycznej restauracji, gdzie pani klozetowa
                pobierała opłatę 50centów euro, przy czym toaleta wołała o pomstę do nieba!!! 2
                kible (bo inaczej tego nazwać nie można) "zanieczyszczone", a najlepsze, że nie
                było muszli tylko dziura w podłodze! więc zapłaciłyśmy 50 centów euro, żeby iść
                w krzaki... kolejny postój nie lepszy - tylko budka z toaletą i nic więcej. A
                było to już ok. 17. Chcieliśmy coś zjeść, napić się ciepłego. To nam
                zakomunikowali kierowcy, że zatrzymiemy się na obiad na Słowacji - o 22!!!
                zajebiście!!! a dlaczego tam, nie trudno się było domyślec, jak widzieliśmy, że
                kierowcy mają tam za free jak przyjeżdżają z wycieczką... a poza tym, myśleli
                chyba że piwo i fajki idealnie zaspokajaą wszystkie potrzeby. A niestety
                większości ludzi to wystarczało. Chodzili potem sikać i palić do toalety w
                autokarze, ale kto by się tym przejmował! jak kierowcy sami sprzedawali tatrę...
                a jak zapytałyśmy czy nie mogliby się zatrzymać na jakiejś stacji, żeby można
                było sobie coś kupić, to nie, bo nie będą się zatrzymywać co 3 minuty! tak!!!
                ale jak trzeba było zapalić, to się za granicą zatrzymywali!!! nawet w Polsce
                już zaraz za granicą zrobili sobie postój 10 minutowy na siku i fajkę, nie żeby
                to była godzina do miejsca gdzie część ludzi już wysiadała!!! a zapomnialam
                dodać, że jedno małżeństwo w ogóle by nie wyjechało z Bułgarii. Nie wiem jak to
                się stało, ale chyba zapomnieli o nich... robiliśmy potem kółko żeby po nich
                wrócić. Z wysiadaniem w Polsce też były niezłe jaja. Jedno małżeństwo wysiadało
                w Cieszynie. Zapytali czy nie moglisy ich wysadzić gdzie indziej, to
                powiedzieli że nie bardzo - i wyladowali w jakiś polach... my wysiadałyśmy w
                Pszczynie. Zasnęłyśmy jeszcze w Polsce, nagle się budzimy, bo zrobił sie hałas.
                Gdybym się nie zapytała czy to Pszczyna to nikt by nam nie powiedział i
                pojechałybyśmy sobie dalej w strone Warszawy!!! a dodatkowo nie wysadzili nas
                tam gdzie zwykle to robią tylko w jakimś ciemnym miejscu!!! i tłumacz potem
                komuś, kto po Ciebie przyjeżdża jak ma trafić po ciebie!!! tym bardziej, że np.
                moi rodzice jak jechali z tramp travla to wysadzali ich zupełnie gdzie indziej -
                tam gdzie mają w zwyczaju wysadzać turystów... pewnie o kilku rzeczach jeszcze
                zapomniałam. Oczywiście jak tylko sobie przypomnę to napisze, bo nie chciałabym
                żeby ktokolwiek przeżywał coś takiego, tym bardziej że z wczasów ma się wracać
                wypoczętym, a podróż powrotna bynajmniej nie zostawiła ŻADNEGO pozytywnego
                odczucia. Dodtakowo wokół było pełno nawalonych ludzi, do tego stopnia, że jak
                wszedł celnik, to jeden koleś nawet się nie był w stanie podnieść... ale to już
                inna kwestia... jak kierowcy mieli nas w dupie, a dodatkowo "pomagali" przetrwać
                co niektórym podróż sprzedająć znieczulacze, to tak potem jest... zatem jeszcze
                raz NIE PAKUJCIE SIĘ W TRAMP TRAVEL!!!
    • Gość: felis Re: Tramp travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 16:46
      Witam
      W odnośniku przedstwaiamy wrażenia z objazdówki Tramp Travel: Antyczna Grecja +
      Wyspa Skiathos.
      A tak w skrócie to odradzamy!!!
      www.felis1.republika.pl/grecja2006/grecja2006.html
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka