Dodaj do ulubionych

kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."?

29.05.06, 17:27
Mam parę pytań dotyczących tej miejscowości i hotelu Vlassis. Jak tam jest,
jeśli były narzekania to na co?
Czy w tej miejscowości jest możliwość wypożyczenia skuterów? Byłam w Grecji
już dwa razy i wszędzie gdzie byłam była taka możliwość, jak jest w Stomio
pod tym względem???
bardzo proszę o opinię:)))
Obserwuj wątek
    • pawel_bielsko Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? 29.05.06, 19:20
      ta tecza z bielska?
      • Gość: treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:32
        taaa, to ta "Tęcza" z Bielska:)))
        • Gość: Treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 18:33
          naprawdę nikt nie był??? to chociaż kto był w Stomio ????
          • Gość: Henk Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.dwtele.pl 03.06.06, 22:36
            W Stomio byłem dwa tygodnie w 2004 roku na przełomie VI/VII. Skorzystałem z
            oferty greckiego biura GounisTravel. Biuro znajduje się na promenadzie w dolnej
            części miasteczka. Biuro prowadzone jest przez "polskich" Greków; Kostasa i
            Dorotę i ich syna. Mówią biegle po polsku.Można u nich skorzystać z oferty
            wycieczek: Ateny, Meteory, wyspa Skiathos. Ceny są przystępne.Nocleg miałem w
            pensjonacie Vakalis. Za 2 tyg. pobytu zapłaciłem(wynajęcie mieszkania; duży
            pokój 4 osobowy, łazienka, kuchnia i taras z widokiem na morze)niecałe 400E.
            Pamiętam, że koszt nie przekroczył 1600 zł(po 400 zł od osoby). Byłem tam z
            żoną i 2 córkami własnym samochodem. Wydaje mi się, że oferta Tęczy była
            droższa.Miejscowość Stomio a właściwie wioska to jest już prawie koniec Riwiery
            Olimpijskiej. Senna spokojna mieścinka z kilkoma małymi hotelikami oraz
            restauracjami. Są sklepy spożywcze, kioski i butiki. Na plaży chyba 2 bary z
            napojami;piwo,kawa,wino i lodami. Napewno były 2 boiska do siatkówki, prysznice
            przy zejściu z plaży. Piasek jest przyjemny,drobny i czysty. Woda bardzo ciepła
            i czysta. Zejście do morza "płaskie". Bezpieczne dla dzieci. W centralnym
            miejscu tej plaży jest mini szkółka i chyba wypożyczalnia desek oraz lotni.
            Serferów tez widziałem. O ile mnie pamięć nie myli były też rowery wodne.
            Niestety nie zauważyłem skuterów wodnych.Na plaży mało ludzi, jedynie na sobotę
            i niedzielę zjechało się troche więcej Greków z Larisy.Widać w oddali ośnieżony
            Olimp. Okolica jest górzysta i porośnięta zielonymi drzewami co odbiega od
            utartego przekonania, że Grecja jest "wypalona" od słońca. Jeżeli jesteś młody
            i szukasz rozrywek, to raczej może spotkać Cię zawód.Rezrywek musisz szukać w
            Leptokarii lub Platamonas; typowe kurorty Riwiery Olmpijskiej.Pojechałem tam
            samochodem; z Katowic 1560 km. Byłem niezależny. Na Metory wybrałem się
            indywidualnie. Jechałem przez Serbię i Bułgarię. W Grecji oraz w Bułgarii tania
            benzyna. Jedzenie miałem we własnym zakresie.Koszt całej wyprawy zamknąłem w
            5000zł. Szerokiej drogi!
    • Gość: emt Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.chello.pl 04.06.06, 18:48
      Byłam dwa lata temu w tym hotelu z Tęczą. O Stomio już ktoś napisał, zatem
      kilka słów o hotelu. Hotel-nieduży znajduje się na końcu miasteczka, przy
      porcie. Ma swoją plażę, niestety kamienistą, ale urokliwą i prawie pustą.
      Jeżeli będziecie chcieć z niej skorzystać, to najlepiej zabrać ze sobą buty do
      wody. Wtedy, to sama przyjemność, bo morze czyściutkie i ciepłe. Leżaki i
      parasole na plaży nie są płatne, pod warunkiem zamówienia czegokolwiek w
      przylegającym barze. Trochę dalej, spacerkiem 10-15 minut są piaszczyste
      plaże.W hotelu znajdują się pokoje( łazienka, balkon, lodówka, nie było
      klimatyzacji) i apartamenty z aneksem kuchennym. Panuje przyjemna atmosfera, bo
      miejsce urokliwe i bardzo spokojne. Jeżeli coś więcej Cię interesuje, to proszę
      pytaj.Nie piszę nic o biurze Tęcza, bo już kiedyś po przyjeździe pisałam.
      Niestety niezbyt dobrze z powodu autokaru. Ale mam nadzieję, że to już nie jest
      aktualne.
      • Gość: treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:14
        dzięki, mam jeszcze pytanie czy jakiś czajnik bezprzewodowy w tym hotelu jest i
        czy jest w okolicy wypożyczalnia samochodów lub skuterów???
        • Gość: emt Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.chello.pl 04.06.06, 19:25
          W pokojach nie ma, miałam grzałkę. Woda w kranach jest pitna, wystarczy
          schłodzić w lodówce. O ile dobrze pamiętam, to wypożyczalni nie było, ale to
          było dwa lata temu. Proszę pamiętać, że to jest malutka mieścina. Po kilku
          dniach w sklepie, w piekarni witają Cię z uśmiechem, a nawet szklaneczką wina.
          Jest kilka tawern, jedna jest przy hotelu. Jeszcze co do łazienki, nie ma
          suszarki, ręczniki zmieniali tylko dwa razy w tygodniu, pościel po tygodniu.
          • Gość: treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:20
            dzięki za wszystkie informacje, zdecydowałam się i jadę, może się coś zmieniło
            i wypożyczalnię zrobili, bo lubie się przemieszczac z miejsca na miejsce. Może
            jak się przejdzie piechotą do najbliższej miejscowosci, to tam coś będzie...?
            • Gość: anita Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 16:55
              znajoma była rok temu i wróciła bardzo zadowolona, nie przypominam sobie żeby
              na cokolwiek narzekała. W tym roku ja się zdecydowałam na ofertę Tęczy, jadę
              pod koniec sierpnia. Już nie mogę się doczekać
              pozdrawiam
              • Gość: Aga Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 08:50
                Chciałam zapytać czy jest tam możliwość wykupienia wycieczek fakultatywnych w
                lokalnych biurach czy tylko u rezydenta?
                Pozdrawiam
                • Gość: Ktos Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:51
                  Mozna w biurze "Gounis Travel" w "centrum miasteczka" ale biuro potrafi zmienic
                  termin wycieczki mimo duzo wczesniejszej rezerwacji i wplaty i NIE INFORMUJE o
                  tym turystow. W przypadku rezygnacji biuro bardzo niechetnie i z oporami oddaje
                  pieniadze !!!
                  Dlatego prosze miec to na uwadze !!!
                  • Gość: treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:54
                    U rezydenta najlepiej. Osoby które wykupiły wycieczki fakultatywne w tamtejszym
                    biurze zostały uszczęśliwione przewodnikiem mówiącym po angielsku. Jak wszyscy
                    wiemy nie każdy z nas mówi tak płynnie w tym języku żeby doskonale zrozumieć o
                    czym mówi przewodnik w klasztorze na przykład...
                    Poza tym cena jest ta sama:)
                    • Gość: kocio Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.profireal.pl / *.bielsko.dialog.net.pl 14.08.06, 15:43
                      Bardzo proszę o informację osoby mieszkające w apartamentach hot. Vlassis: czy
                      lodówka posiada zamrażalnik? Panie z biura nie były w stanei odpowiedzieć a jest
                      to dla mnie dość istotne :)
                      PS.
                      Anita! Do zobaczenia! :D
                      • Gość: Ja Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:51
                        Bylem w tym hotelu w czerwcu i w mojej lodówce była mała zamrażarka w górnej
                        części lodówki. Ale było tam tyle lodu jak na Grenladii !!
                        • treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? 16.08.06, 17:53
                          a ogólne wrażenia z hotelu??? jaka obsługa??? w ogóle prośba o podzielenie się
                          wrażeniami z pobytu z tej miejscowości :) żałujecie wydanych pieniędzy???
                          • Gość: Ja Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:30
                            Nie żałuje pobytu !! Tani pobyt ale dobry. Wiedzialem za co place i uważam że
                            to dostałem. Miałem apartament, w hotelu czysto, mila obsluga. Śniadania i
                            kolacje robiliśmy sobie sami a na obiady chodzilismy do "centrum". Zawsze mozna
                            bylo cos taniego kupic. W hotelu jedzenie caly czas takie samo.
                      • Gość: anita Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:01
                        do Kocio
                        z jakiego miasta jedziesz? ja z Katowic, już za kilka dni długo wyczekiwany
                        urlop, nareszcie, pozdrowinia dla wszystkich wyjeżdzających z Tęczą 29.08. do Stomio
                        ;-)))
                        • Gość: kocio Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:20
                          do "Ja" - dziekuję za odpowiedź dopiero po powrocie bo przed jakoś tylko na
                          czytanie starczyło czasu

do Anita: miło było Cię zobaczyć "na żywo" - mam nadzieję, że już jesteście na
                          nogach - ja jeszcze śpię..
                          • Gość: treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:53
                            Napiszcie jak był??? ja wyjeżdżam w poniedziałek:))) nie mogę się doczekać !!!
                            • Gość: kocio Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:58
                              Ach szczęściaro! :)))
                              Jak było.. Ach ach ach..
                              Podróż to coś co mija i trzeba szybko zapomnieć... Musze jednak zaznaczyć, że
                              odbyła się wyjątkowo sprawnie (jak na moje doświadczenia z innymi biurami), bez
                              zbędnie długich postojów. Potem już tylko lepiej. Życzę Ci pięknej pogody, bo
                              jak są wiatry (a o to o tej porze coraz łatwiej) to koniec z romantycznymi
                              spacerami wieczorem i przejrzystą wodą.. Niestety sporo Greków to bałaganiarze
                              więc w mniej wizytowych miejscach spotkasz dość nieromantyczne elementy:
                              rozwleczone śmieci koło śmietników, śmieci na placu zabaw dla dzieci, na
                              przyhotelowej plazy także (ciekawe czy sprzątnęli już ten połamany parasol,
                              pewnie nie bo nikomu nie wadził - hihi). Jednak z tego co widze to standard dla
                              Grecji. W samym hotelu i restauracji jest bez zarzutów. Koniecznie jedź na
                              Meteory i Skiathos! Na stoki Olimpu też warto! Pozdrawiam!
                              • Gość: treemagnolia Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:42
                                Dzięki:)nie mogę się już doczekać:) a wiatry, co tam, byle pogoda była!
                              • Gość: anita Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:41
                                do Kocio:
                                byłeś na objazdówce czy na pobycie? chyba nie mieliśmy się okazji poznać,
                                najważniejsze że urlop udany, bo teraz to już tylko szara rzeczywistość.
                                Dla zainteresowanych, warto skorzystać z oferty biura Tęcza, hotel Vlasiss bez
                                zarzutów,czysto i miło, obiadokolacja to rytuał przeciągający się w
                                nieskończoność, ale to chyba taka natura greków, pilot z dużą wiedzą-miło było
                                Go posłuchać, wycieczki extra- szczególnie warto na Meteory, Skiathos-przednia
                                zabawa, Ateny, może trochę mniej widowiskowa była ta w okolice Olimpu, a i warto
                                uczestniczyć w wieczorze greckim. Było super!!!POLECAM
                                • Gość: kocio Re: kto był w Stomio z biurem "Tęcza..."? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:10
                                  ko-cio@o2.pl
    • Gość: pilotka Tecza placi wlasciwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:40
      Wlasnie pisalam o biurze, ktore nie jest gotowe placic godziwych dobrych stawek
      za obsluge pilocka. Zakladam, ze jak Tecza placi - a placi - to i mozna tez i
      liczyc na to, ze pracowac dla Was bedzie, dobry pilot :) wiec jesli hotele,
      wyzywienie i przewoznik nie klada za bardzo swojej dzialki, to mozna liczyc, ze
      wszystko z tym biurem jest ok
      • Gość: eta_ Re: stomio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:12
        Fajne miejsce na wypoczynek.Za taką cenę warto pojechać.plaża przy hotelu
        (kamienista lub piaszczysta).jest jedna (mała)dyskoteka,pare sklepów,restauracje
        przy plaży;-) ogólnie fany klimat małego miasteczka.jesli chcesz wypoczywać to
        polecam! jesli chcesz sie bawić to radze wybrać miejsce które tętni życiem
        nocnym np.leptokaria paralia(jesli chodzi o riviere). Powodzenia!! Adios;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka