Dodaj do ulubionych

biura podróży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:43
czy ktoś może mi pomóc w wyborze biura podróży?Chciałam pojechać do Turcji z
Triady, ale znajomi mi odradzają, podobno tam doliczają jakieś koszty zmiany
cen paliw itp, proponują Itakę.Może jeszcze jakieś inne...?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: biura podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:17
      Itaka nie jest tania. Touroperatorów jest wielu. Zależy z jakiego miasta chcesz
      wylot. Ja latam z Gdańska z Jettouristic lub GTI.
      • Gość: natalia Re: biura podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:16
        Właśnie wróciłam z Turcji i polecam Wezyra- last minute z all inclusive. Tu ceny
        ok. 1700 od osoby na tydz.w okresie wrześniowym. Nie warto brać ofert tylko ze
        śniadaniem bo jedzenie w Turcji jest dość drogie i przewaznie angielskie.
        Niestety ciężko oprócz kebabów o inne tureckie jedzenie. Poza tym trzeba się
        nastawić, że w Turcji za wszystko się płaci- czesto za toalete( mimo, że jest
        się klientem w restauracji czy barze), za parking, za konkretne sale w muzeach
        dodatkowo itd. Poza tym czesto nie ma cen na produktach w sklepach bo turcy sami
        ustalaja sobie ceny, ktore zmieniaja co chwila. Jednego dnia coś kosztuje 5
        lirów, a nastepnego 8. Dlatego jest to oszczedniejsza forma. Przynajmniej nie
        dopłaca się jeszcze za jedzenie.
        • Gość: ania w. Re: biura podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:25
          to wszystko co napisałaś jest rzeczą gustu. Jeśli jedzie się do centrum dużego
          miasta - można brać HB- jedzenie w knajpach jest znakomite (w porównaniu z
          hotelowym nie dotyczy hoteli 5*),i są markety - gdzie ceny nie są tajemnicą
          • Gość: basia Re: biura podróży IP: 62.121.128.* 06.09.06, 12:54
            Polecam GTI!!!!!!!!!
    • Gość: Gość Re: biura podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:06
      Polecic można wile biur, np.: GTI, Jet Touristic, Wezyr, Itaka, Alfa Star i
      Triadę też, ale wszysto zależy jaki hotel wybierasz. Jeśli standard 3* to
      odradzam Triadę, szczególnię ofertę "Traf". Ostatnio dobre ceny ma Jet Tour...
      i GTI. Np. Jet na 11.09 ma nawet hotele 4* z All Inlusivem za 1099 zł, ale
      tylko na tydzień, a GTI np. ma dobre ceny na 2 tygodnie z HB np. hotele 2* za
      ok. 1200 zł, a 3* za 1450 zł, albo jeszcze biuro Alfa Star ma promocję na
      hotele 3* - 2 tygodnie w cenie 1479 zł z HB!
    • Gość: Alexa Re: biura podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:53
      Popieram opinie Twoich znajomych!!Wrocilam w zeszłym tygodniu z Turcji bylam z
      Itaka i nie mozna wogole narzekac!!zZas ludzie którzy byli z Triada narzekali
      dosłownie na wszystko a przede wszystkim an drogie wycieczki fakultatywne, ale
      to akurat jest w kazdym biurze podrozy!!Jeśli chcesz sie gdzies wybrac polecam
      biura podrozy z Turcji nie oszukuja, program wycieczek jest taki sam a cena...
      polowe mniejsza!!Ja osobiscie polecam Jolcia&Adam's Tours.
    • amoniaaa ja byłam z Triady i jestem bardzo zadowolona 06.09.06, 14:06
      nic mi nie doliczali, zapłaciłam tyle ile było w umowie, warunki super, ekipa
      triady też bardzo fajna. Nie żałuję że z nimi byłam.
    • Gość: andrzej69 Re: biura podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:44
      Tylko nie Itaka.biora kase od klienta a potem radz sobie sam.
    • madziuchna11 Re: biura podróży 06.09.06, 22:20
      Ja bylam w Turcji w tym roku z biura Pegas Touristic. Bylam w hotelu Mesut, i
      biuro i hotel goraco polecam. Ceny przystepne.Musze przyznac, ze mile mnie to
      biuro zaskoczylo, zreguly jest tak ze oferta katalogowa odbiega od stanu
      rzeczywistego pod katem negatywnym. Natomiast hotel i warunki byly lepsze niz
      opisane przez biuro, co rzadko sie zdarza! Hotel byl w opcji All Inclusive,
      czysciutki, pokoje sprzatane codziennie, jedzenie dobre, basen duzy, jak na
      warunki hoteli w centrum, blisko do plazy-przejscie przez ulice, blisko do
      centrum i cudowny widok z restauracji na centrum miasta!Polecam ten hotel.
      Przede wszystkim nie daj sie wywiesc w pole!!!! Bo poznalam ludzi, ktorzy byli
      w Side i powinni miec 400 metrow do plazy a w rzeczwistosci mieli ponad 2
      kilometry! Na pytanie do rezydentki skad w katalogu sie wzielo 400 metrow,
      odpowiedziala- "bylo to liczone w lini prostej, a ze nie ma drogi to trudno".
      Moim zdaniem taka postawa biura triada jest szokujaca! Szukaj hotelu w bardzo
      blisko centrum miasta. Polecam Alanyie!!!

Pozdrawiam
      Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka