Gość: Sławek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 09:39 Chętnie poznam opinie o tym biurze . Może ktoś był z nimi w Egipcie na Nilu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzka Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.prio140.trustnet.pl 25.10.06, 13:45 hej, ja byłam z tym biurem w tym roku w tunezji, bylo w porzadku, rezydenci mili, wazne ze byli zawsze w poblizu, gorzej z zalatwieniem czegos, w naszym przypadku im sie nie udalo :(( ogólnie ok,pozdrawiam Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
maryam4 Re: Sun&Fun co to za biuro 25.10.06, 21:03 Ja tez bylam z tym biurem na wycieczce. wrocilam wczoraj, moja opinie mozesz zobacyc kilka postow wyzej...zdecydowanie odradzam!!!!!!!! chyba, ze przyjmiemy ze standardem w polskich biurach jest "Syf-no-fun"...a tak wlasnie coraz czesciej sie dzieje. pozdrawiam serdecznie Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Sun&Fun Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.toya.net.pl 25.10.06, 22:27 Witam. Prowadzę agencyjne bioro podróży m.in. Sun&Fun. Współpraca jest ok. Byłem z nimi na study w Hurghadzie, gdzie oejrzałem ich wszystkie hotele. Sprzedałem wiele ich ofert i poza jednym wyjątkiem, kiedy moi klienci dostali gorszy pokój niz klienci innych biur. Ale może to też częsciowo ich wina. Myślę, że wiecie o co chodzi. Napisz skąd jesteś, może osobiście będę w stanie Ci pomóc/sprzedac. Prowadzę firmę w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:51 Niezłe jest. Do Egiptu latam tylko z Alfa Starem, albo właśnie z nimi. Przede wszystkim ze względu na ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bell Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:53 nie polecam, wróciłem właśnie z wycieczki w Egipcie. Zabrali mi dwa dni z 14 dniowego pobytu. Twierdzą że to nie ich wina, że wylot z Warszawy opóźnił się 12 godzin (zamiast po południu w hotelu byłem o 5 rano) a przylot do Polski przyśpieszyli o kilkanaście godziń i zamiast dnia na plaży spędziłem go w samolocie. Wystarczy że załapiesz się na 1 czy 2 godziny z doby hotelowej, która zaczyna się o 14 stej i już masz dzień zaliczony. To że są to godziny nocne nie jest ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.aster.pl 02.11.06, 15:18 Zmiany godzin wylotu nie są zależne od biura tylko od linii lotniczych. Zwłaszcza że pewnie trafiłeś na wycofanie sie fischer air i biuro musialo szybko znalezc nowe polaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga1 Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:47 no własnie ale tracie na tym klient i trzeba to tez wziasc pod uwage :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:52 Takie "okradanie" turystów z dni pobytu jest i w innych biurach.Zdarzyło mi się to i w Triadzie i w Eximtours.To nie jest prawda ,że masz wczasy 14 dni , bo jak się wczytasz w program to pierwszy i ostatni dzień jest na przelot.Mnie też zdarzyło się /właściwie to jak się zastanowiłam to za każdym razem, że przelot mam około północy ,tak że na miejscu jestem rano drugiego dnia wczasów - a odlot do Polski też w nocy ale wykwaterowanie jest do południa .Więc nawet jeżeli jesteś dłużej to 'koczując" .Taki "urok" czarterów , a biura piszą nieprawdę że wczsy są 14 dniowe , ba nawet czasem piszą że 15 dniowe. Z moich obserwacji wynika, że jedynie wyloty z Warszawy mają bardzo korzystny układ,który daje im faktycznie pełny turnus. Z pozostałych lotnisk jesteś "do tyłu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatal error Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:47 Witam, Ja jeszcze nie wylecialem a juz mam obawy.... Planowany wylot do Hurghady mialem 10.11.2006 o 6 rano dzisiaj otrzymalem informacje ze przewoznik CentralWings odwolal loty czarterowe do Egiptu wiec polece liniami egipskimi o 20:30.....Nie namyslajac sie dlugo skorzystalem z pomocy znajomych i dowiedzialem sie ze to nie wina przewoznika, na ktorego Sun&Fun chce przeniesc odpowiedzialnosc tylko fakt nie uregulowania platnosci wobec Centralwings. Tak wiec w 100 % rozumiem Centralwings ze nie chca swiadczyc uslug dla Sun&Fun , no bo za darmo to nikt nie bedzie latal, ale dlaczego skoro Sun&Fun wiedzial ze grozi im zerwanie umowy przewozowej z Centralwings oferowal pod koniec pazdziernika 2006 siedmiodniowa impreze w Hurghadzie z przelotem realizowanym przez Centralwings o 6:00. Dla mnie jest to oszustwo i nie zostawie tej sprawy ot tak sobie. A Centralwings wspolczuje takich klientow ktorzy wszystko zrzucaja na przewoznika. Pozdrawiam i mam nadzieje ze pobyt bedzie udany i ze Sun& Fun nie zaskoczy mnie zmiana godziny wylotu z Hurghady z planowanej 16 na 6 rano ......:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.aster.pl 09.11.06, 15:55 Witam, hmm, to konkretnych masz znajomych, że takich informacji udzielają. Bo oskarżenie o zaleganiu z płatnościami to dosc poważne oskarżenie. a może po prostu egipskie linie były tańsze i bardziej biuru sie opłacalo z nimi współpracować? A loty z Centralwingsem były tymczasowe po upadku Fischer Air z ktorymi mieli kontrakt na zimę. Przeciez taki scenariusz tez moze wchodzic w gre. pozdrawiam i milego wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatal error Re: Sun&Fun co to za biuro IP: 213.25.189.* 09.11.06, 16:38 Witam, Katarzyno, oferte jako mi zlozylo biuro Sun&Fun dotyczylo przelotu realizowanego przez przewoznika CentralWings (umowe podpisalem pod koniec pazdziernika 2006)wiec skoro inny przewoznik byl tanszy to dlaczego ja tego nie odczylem w koszcie imprezy? Druga sprawa , informacje jaka dostalem od pracownika Sun&Fun o powodzie zmiany przewoznika byla taka ze z takim pytaniem powinienem zwrocic sie do agenta ktory sprzedawal mi impreze. Wiec zadzownilem do agenta i otzrymalem po mojej prosbie pisemna odpowiedz w ktorej jest napisane ze Sun&Fun dokanal nagle zmiany przewoznika w przeciagu 2 dni. Jest to mozliwe? Po trzecie jezeli mowimy o ewentualnej wspolpracy z tanszymi liniami to dlaczgeo pracownik Sun&Fun mowi ze Centralwings ma za male samoloty aby obsluzyc klientow ich biura.To w takim razie mam pytanie czy w momencie kupowania uslugi Sun&Fun nie wiedzial ze ma juz za duzo chetnych na lot CW do Hurghady i bedzie zmiana godzin wylotu i przewoznika? Jezli wiedzial to w taki marzie wprowadzil mnie w blad, a to jest naciaganie klientów. Dziekuje za zyczenia milego wyjazdy. Mam nadzieje ze taki bedzie i ze mile mnie zaskoczy Sun&Fun na miejscu i zapewni mi wypoczynek zgodnie z oferta Podziele sie informacjami po przyjezdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatal error Re: Sun&Fun co to za biuro IP: 62.241.150.* 13.11.06, 14:46 Jak obiecalem tak pisze. Wlasnie jestem w Le Meridien i Sun&Fun podtrzymal swoja beznadziejna obsluge. W Polsce doplacalem za pokoj z widokiem na morze. Morze widze ale z lezaka plazowego, a pokpj mialem z widokiem na zaplecze kuchenne hotelu. Pani rezydentka Ela w pierwszy dzien i tylko w pierwszy, dzwonila do Polski aby potwierdzic czy zaplacilismy za pokoje z widokiem na morze. Sun&Fun potwierdzil ze zaplacilismy za pokoje z widokiem na morze, ale co sie okazalo ze agent z ktorym wspolpracuje Sun&Fun w Kairze powiedzial ze Sun&Fun juz nie ma zadnych pokoi z widokiem na morz...... No to sie wkurzylismy ...A co na to Pani rezydentka ...NIC! Hotelowy menager powiedzial tylko tyle ze jak chcemy pokioje z widopkiem na morze to musimy doplacic 30$/dzien/pokoj i nie chcial slyszec ze ta dogodnosc to juz w Polsce zaplacilismy. Moja rada NIE KORZYSTAJCIE Z SUN&FUN !!!!! Z nadszych obserwacji (wyjechaliusmy grupa 9 osobowa) wynika ze Sun&Fun to w Egipcie podzedne biuro z ktorym nikt sie nie liczy przynajmniej w Le Meridien. Na domuar zlego jedna z rodzin z naszej grupy dostala p[okoj w laczniku wg mnie tzw technicznym na parterze w widokiem na zaplecze kuchenne - KANAL!!!! Oczywiscie bedziemy wystepowac z reklamacja i zadaniem zwrotu kosztw za pokoje z widokiem na morze. pozdrawiam a myslalem ze na problemach z przewoznikiem sie skonczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.acn.waw.pl 20.11.06, 21:57 Biuro i rezydenci do du... , byłem z nimi w tym roku i nigdy nie pojadę na wyjazd z tymi oszołomami. Szkoda nerwów. Naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Sun&Fun co to za biuro IP: 195.117.22.* 21.11.06, 13:49 Wybrałem Exim , jadę 8 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olama_2005 Re: Sun&Fun co to za biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:50 wybrales exim? gratuluje odwagi. i polecam watek EXIM TOURS - OSZUSCI na tym samym forum Odpowiedz Link Zgłoś