Dodaj do ulubionych

Co z tą TRIADĄ?

IP: *.eranet.pl 06.11.06, 20:19
Witam,

Casus firmy Triada jest naprawdę frapujący-może ktos potrafi wyjasnic ten fenomen.
Niezbyt często zagladam na to forum, pewnie kilka razy w miesiacu. Jednak za
kazdym razem gdy na nie wchodzę widzę w pierwszych wątkach jakies dramatyczne
opisy wakacji z Triadą.
Ta firma bije wszelkie rekordy częstosci pojawiania sie na tym forum! Domyslam
sie, ze część wątków tworzą i "moderują" pracownicy Triady lub/i ich zagorzała
konkurencja tym niemniej mozna sobie pewną opinię na temat tej firmy wyrobić,
nawet zagladając tu dość rzadko

Osoby które tutaj opisuja swoje przezycia z Triadą muszą znac to forum (mozna
chyba poczynić takie założenie skoro tutaj zamieszczają opisy swoich
schrzanionych wakacji). Skoro tak to nie ma siły, żeby nie widziały
"triadowych" wątków. No więc jak to jest? Wlecze się za firmą zapaszek, z całą
pewnoscią nie Chanel nr 5, a ludzie i tak z nimi jeżdzą, nawet jesli znają
opinie innych klientów a firma od wielu lat pewnie ma się świetnie. Ktos
rozumie to zjawisko?
Żeby z góry uprzedzić wycieczki osobiste-ta firma jest mi doskonale obojętna,
ani mnie ziębi ani grzeje, po prostu zastanawia mnie skąd tyle emocji jesli
chodzi o Triadę (a nazwa skadinąd dla biura podróży powalająca).
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.derbynet.pl 06.11.06, 20:35
      Po prostu Polacy... A nóż widelec uda się z Triadą i 500 zł w kieszeni! Do
      plecaka kilka konserw i jadą na wakacje! To samo dotyczy biura Ecco Holiday!
      Ludzie psioczą, ale rezerwują! A potem płaczą i piszą po raz setny na forum
      jakie to biuro jest do kitu! Takie biura żyją tylko i wyłącznie z obrotów na
      koncie, bo ceny, które mają są nierealne! Wcześniej czy później z każdym takim
      biurem stanie się to co z Open Travel! Ale co tam, Polak i tak nie dopłaci...
      taka mentalność!
      • Gość: annie2003 Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:41
        bez przesady, jest jeszcze kilka innych wiodących polskich biur podróży, którym
        zdrowo się na tym forum obrywa.. zauważ też, że często w odpowiedzi na posty ze
        skargami na Triadę pojawiają się wątki właśnie Triadę chwalące.. i tu też można
        przytoczyć nazwę każdego innego biura.. a dlaczego tak jest? bo w Polsce tak
        już jest, że częściej krzyczy sie o tym co było be (nie wnikam już, czy
        reklamacje są słuszne, bo w 50% nie są), niż spokojnie opowiadao tym, jak było
        fajnie. a że Triada sprzedaje dużo, to i postów o niej jest dużo.. wielokrotnie
        już pisano o jej upadku i jakoś końca jej nie widać.. i mam nadzieję, że takie
        czarne postrzeganie jak w powyższej wypowiedzi jeszcze długo pozostanie tylko
        czyimś pobożnym życzeniem, bo mi się dobrze z Triadą jeździ, za rozsądne
        pieniądze :)) I nie jestem ich pracownikiem!!!!!!!!!
        • Gość: Izka Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.eranet.pl 06.11.06, 22:37
          Annie, na pewno masz rację, ze firma duzo sprzedaje i ma duzo reklamacji. Ja
          generalnie zupełnie nie chcę ropoczynać tu dyskusji czy firma jest be czy super,
          bo na moich wakacjach to...Jednak jako tutejszy gość odnoszę wrażenie, ze tych
          negatywnych postów jest przytłaczająca wiekszość i ta Triada rzuca się tu w
          oczy, czy tego się chce czy nie. I to co jest interesujące to fakt, ze ludzie
          "bywają w necie", widzą konkretne opisy a jednak sie decydują i zapewne wracają
          tu, zeby opisać swoje negatywne odczucia. To jest dopiero ciekawe zjawisko...
          Tutaj dostaje się wszystkim mozliwym i niemozliwym firmom ale ta nieszczęsna
          Triada chyba bije wszystkich na głowę.
          Z drugiej strony to jak sądzę pokazuje, ze nie ma w Polsce niedrogiego biura,
          które nie oferuje luksusów ale jednak miłe i przewidywalne wakacje, i które jest
          godne zaufania, tylko mamy tak naprawdę ruletkę -uda się albo i nie. I chyba nie
          wszystko mozna zwalić na nasza ceche narodową czyli uwielbienie narzekania. Co o
          tym sądzicie?
          Pozdrawiam
          • deoand Re: Co z tą TRIADĄ? 06.11.06, 23:04
            Triada jest to aktualnie najtańsze biuro podrózy dajace najlepsza
            oferte turystyczną ... a nie wypoczynkowa .....

7 + 7 jest tego najlepszym przykładem .... hotele na trasie sa 3 *

a nie cztero chyba że jakiś specjalny wyjazd ??????????????

a trójka jest jaka jest tzn ... pisze akurat o Turcji ... pokój
            z klimatyzacja z łazienka prysznicem i raz dostałem nawet jaccuzi ...

z podaniem obiadokolacji i sniadania ....

to przepraszam o co chodzi ...... szanownym polskim turystycznym
            arystokratom którzy jesli jada własnym autem to nocuja tam gdzie
            najtaniej a najlepiej w namiociku na campingu a za sniadania i
            obiadokolacje służa im odwieczne kabanosy albo obsuszana krakowska i
            zupka chińska ..... a i tak wyjdzie drożej niż z Triada

ok 3000 km w ciagu 7 dni samo paliwo 1,7 lira bodaj z póltora
            dolara chyba .... to ile wyjdzie już a nocowac trzeba ....

a tu jeszcze samolot w tą i spowrotem i tydzien pobyry w hotelu
            za niecałe 2000 pln ....

jaja sobie robicie i jeszcze wam źle !!!!!!!!!!!

w Turcji niezależnie od hiobowych opisów niektórych ,,, nie neguje
            ich prawdziwości ,,,,, choć czasem nie zgadzam sie z ich interpretacja

jechał na objazd raz 6 raz 7 autokarów pełnych czyli ok 300 albo
            350 osób które kompletnie nie wzięły sobie do serca alarmów i
            nawoływań ... nie jedź z Triada ....

mając je głeboko w nosie ....

bo wszystko kwestią ceny .........

ciekawe co będzie teraz jak Fisher Air padł ....

pzdr deo

nastepnym razem jade z Triada Sharm Jordania Syria ...

do trzech razy sztuka

pzdr deo
            • deoand Re: Co z tą TRIADĄ? 06.11.06, 23:10
              aha jeszcze jedno .... musi byc TRIADA tak zaciekle atakowana
              przez przedstawicieli innych biur podróży skoro ma najtańszą i
              jednocześnie najciekawsza oferte turystyczna a nie tylko stacjonarno
              hotelowa ....

stąd tyle negatywnych opinii ....

trudno sie dziwić ... kazdy chce pokonac i wykończyć taniego
              polskiego jeszcze tour-operatora ....

a te 350 opinii pozytywnych to gdzie ....

w końcu byli na tej samej wycieczce co ja ... to co im sie mogło
              niby nie podobac i pretensje do Triady .. o co ....

ze akurat nasz kierowca byl najszybszy z pozostałej trójki ...

no bez jaj z takimi reklamacjami

deo
              • Gość: Izka Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.eranet.pl 06.11.06, 23:34
                Fajnie to podsumowałeś! Usmiałam sie-ale fakt, ze uwagi celne Chyba warto się
                najpierw zastanowic czego właściwie oczekujemy po wakacjach i pod tym kątem
                dobierać biuro, zeby nie miec zmarnowanego urlopu i poczucia żalu i straconej kasy.
                I przyznam, ze często odnoszę wrazenie, ze tu konkurencja sie nawzajem
                obsmarowywuje albo samo biuro sie namiętnie chwali.
                • deoand Re: Co z tą TRIADĄ? 06.11.06, 23:51
                  no włąsnie ... nie można wymagać od Triady aby była luksusowym biurem
                  za te pieniądze ....

ja jestem zadowolony ... w tym roku szukałem oferty dla 4 osób i

szukałem w Wezyrze czy jet Touristic ... i jednak Triada wyszła mi
                  najtaniej ... jest to mój drugi wyjazd z Triada poprzednim razem
                  byłem w takim samym trybie w Egipcie ,,,,

pzdr ...

nowiesz ja tez moge złożyc reklamację , że w hotelu na objeździe
                  zespsuł się zamek i odpadła klamka ...

... ale za to dali mi pokój ze wspomnianym jaccuzi ....

pzdr ,,,deo
                  • Gość: klient Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:30
                    Nie jestem z konkurencji - tylko z całkiem innej branży. Byłem klientem
                    większości biur podróży. Najgorszy syf i chamstwo to właśnie triada i
                    jettouristic. Najlepsze (tzn. dają to co obiecują) to (niestety) Tui i
                    Neckermann. Moje zarzuty do triady co cwaniackie oszukiwania klientów tzn.
                    zprzedaż 2 gwiazdek jako 4 itp.Brak reakcji na reklamacje.Dla zasady wytoczyłem
                    proces i wygrałem kilkaset złotych i 100% satysfakcji ! Pozwólmy triadzie
                    upaść!!!
                    • Gość: Przewoznik Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:15
                      Powiem wam tak ze jakbym miał teraz jechac z Triada i wpłacic pieniadze to bał
                      bym sie... Bał bym sie czy nie bedzie takiej sytuacji jak z Open tym bardziej
                      ze padł Fischer i oni sa troche teraz ugotowani z wylotami (a miało byc tak
                      pieknie).... Co myslicie o tym ? Wydaje mi sie ze po upadku fischera air ryzyko
                      jest jednak duze...
                      • Gość: arnie Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.esus.pl 07.11.06, 10:40
                        od kilku tygodni mam w triadzie pełen zakres niekompetencji,sprzecznych
                        informacji obiecywanek,przekładanek itd,nie cierpie tego,dzis po raz kolejny
                        usłyszałem,że usłyszę w piatek-kolejną wersja z kim lece,jesli lecę.wczoraj
                        usłyszałem,że wszystko jest już zapiete na ostani guzik tylko pani która sie
                        tym zajmuje nie ma i mam zadzwonić dzisiaj i tak jest od kilku tygodni.
                        • Gość: annie2003 Re: Co z tą TRIADĄ? IP: 213.17.173.* 07.11.06, 10:56
                          akurat z kierunkami egzotycznymi po upadku Fishera Triada ma poważne kłopoty i
                          wychodzą pewne niedociągnięcia..
                          ale jak już wspomniałam, od trzech lat obstawiam zwiedzanie + wypoczynek z
                          triadą i na tyle dobrze na tym wychodzę, że w przyszłym roku
                          też "zaryzykuję" :)))
                          Arnie, czy mogę zapytać skąd jesteś? od dłuższego czasu śledzę Twoje opisy
                          przejść z Triadą odnośnie Tajlandii.. ciekawa jestem, w którym mieście/które
                          biuro tak Cię ładnie obsługuje..
                          • Gość: anna Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:32
                            Niestety byłam z Triadą w Maroku. Na wstępie przesunięto nam wyjazd o 1 dzień,
                            ponieważ po odwołaniu lotów Fishera nie mogli zapewnić wylotu w wyznaczonym
                            wcześniej terminie. Sama wycieczka 7+7 była bardzo fajna. Najpierw był objazd a
                            później 7 dni w Agadirze. Niestety, miało być 7 dni ale Triada skróciła nam
                            pobyt do 5 dni. Musieliśmy wrócić wcześniej, bo nie mogli dla nas znależć lotu
                            powrotniego w normalnym terminie. Cała nasza grupa była wściekła, bo w Polsce
                            zaczął padać śnieg a my musimy wracać 2 dni wcześniej.
                            Pierwszy raz pojechałam z Triadą aby zbadać czy to prawda co się pisze
                            negatywnego o tym biurze. Niestety muszę przyznać, że to prawda. Jeśli wszystko
                            idzie zgodnie z planem, to jest fajnie, ale jak tylko coś się nie układa, to
                            Triana zupełnie sobie nie radzi.
                            Pół roku czekałam na ten wyjazd, a pani rezydentka przyniosła nam pismo, że
                            musimy wrócić w niedzielę a nie we wtorek. To było koszmarne. A teraz czeka
                            mnie jeszcze składanie reklamacji.
                            Mam nauczkę, więcej w Triadą nie pojadę :(
                            • annie2003 Re: Co z tą TRIADĄ? 07.11.06, 21:54
                              wylot był dzień wcześniej czy później?
                              a może trzeba pisać reklamację do Fischera, bo to przez ich upadek tyle biur ma
                              teraz problem ze znalezieniem czarterów.. naprawdę rozumiem Wasze
                              rozczarowanie, ale w pewnych sytuacjach nawet najlepsze chęci i dobra wola
                              biura nie wystarczą, by odbiór wyjazdu był w 100% udany..
                              • Gość: Przewożnik Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:32
                                Ale przeciez oni kupili wycieczke w Triadzie a nie u Fischera.
                                ... a jak w hotelu bedzie kicha to pisac gdzie ? Do dyrektora hotelu ? Jak
                                jedzienie bedzie paskudne to pisac do szefa kuchni ? itd, itd...
                                • annie2003 Re: Co z tą TRIADĄ? 07.11.06, 23:21
                                  bez przesady, nie wpadajmy w skrajności.. chodzi mi jedynie na spojrzenie na
                                  ten problem z innej perspektywy, mając na uwadze obecną sytuację o czartery,
                                  gdzie wszystkie biura stają na głowie, by znaleźć zastępstwo na Fischera i nie
                                  anulować wycieczek
                                  swoją drogą, ja bym do biura nie pisała, że w hotelu jedzenie było niedobre..
                                  po pierwsze - na jedzenie biuro wpływu nie ma, po drugie - smak to kwestia
                                  gustu, a o gustach i tak dalej..
                              • Gość: do annie2003 Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:24
                                wylot był oczywiście opóźniony o jeden dzień i organizator zapewniał, że powrót
                                także będzie jeden dzień później od planowanego. Ogólnie wyszło 2,5 dnia krócej
                                od pierwotnej oferty.
                          • Gość: Aga Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.c31.msk.pl 07.11.06, 14:34
                            Jeżdż z Triadą i nie narzekam.To zależy czego się oczekuje od biura i wakacji.I
                            powiem jeszcze ,że na forum wypowiadają się jednostki,a jkeżdzi tysiące.Mnie
                            nie stać na droższe biuro,ale przed wyjazdem sprawdzam na forum opinie.I
                            nawiasem mówiąc nie spotkałam na forum nikogo ,kto by jechał na Kubę z Triadą-
                            wniosek-większość nie korzysta z iternetu.A najgorszy syf spotkałam na Krecie z
                            oferty Travel Time sprzedanej przez Orbis ale i tak nie posuło mi to wakacji bo
                            sama Kreta piękna a jeść mogę w Polsce.
    • pietnacha40 Re: Co z tą TRIADĄ? 07.11.06, 23:25
      Mimo złych opinii pojechałam z nimi ze względu na miejscowość.Zależało mi na
      dojeżdzie i miejscu do spania - pokój + ciepła woda.I to było.Triada jest dobra
      dla osób niewymagających.Nie wydaje mi się,że 1800,- w hotelu na Krecie w pełni
      sezonu(sierpień)+przelot i dwa tygodnie,to wysoka cena.Dlatego też nie
      narzekałam i nie miałam pretensji o kilka niedociągnięć.Nie było opóżnień,zmian
      hotelu,to co w katalogu,to na miejscu.Hotel po prostu średniawy i tyle.Triada
      jest właśnie taka średniawa.Na Kubę,Dominikanę itp.bym się z nimi nie odważyła
      jechać. Jako ciekawostkę dodam,że w tym samym hotelu mieszkali Belgowie,Anglicy
      i Francuzi.Ich biura i Triada organizowały wycieczki,których oferta wisiała na
      tablicy .Zgadnijcie czyja oferta była najdroższa ? O 30E.
      • Gość: marysia Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.lnet.pl 13.11.06, 08:26
        A coż to za impreza była z taką różnicą cenową?
        • pietnacha40 Re: Co z tą TRIADĄ? 13.11.06, 11:37
          Gość portalu: marysia napisał(a):

> A coż to za impreza była z taką różnicą cenową?
          Już nie pamiętam.To była chyba wycieczka na Santorini,albo do wąwozu.Oferty
          trzech biur wisiały obok siebie,te same terminy,te same miejsca.Biura
          zagraniczne z ceną dokładnie taką,jak biuro w centrum,Triada,jak napisałam
          wyżej.Dokładnie sprawdzałam,nie było dodatkowych atrakcji.Ten sam wyjazd,ten
          sam czas,prawdopodobnie ta sama wykupiona w mieście wycieczka.
    • Gość: joanna Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:02
      Bylam 3 razy z Triada (2 w Hiszpanii, raz w Grecji) za bardzo male pieniadze i uwazam ze warunki nie byly zle jak na ta kase...
    • arius5 Duzo wycieczek, to i maja wpadki 15.11.06, 10:46
      Pytanie tylko, ile jest reklamacji w stosunku do ilosci klientow Triady.
      Skoro jest to tak duze biuro, to i niezadowolonych bedzie wiecej.
      Ale i inne biura tez maja wpadki, nie da sie ukryc.
      Czytam to forum od 3-4 lat i zdarzalo sie pare razy, ze owi "krytyczni" klienci
      okazywali sie pracownikami bp "Itaka" lub "Orbis" - ktos sie zapomnial
      zalogowac i firmowy link przyczepil sie do nicka :o)
      Wiem tez, ze i pracownicy Triady tu pisuja, dlatego absolutnie nie mozna
      traktowac tego forum jako wiarygodne.
      Coz, trzeba zdac sie na instynkt.
      Ja sam bylem z Triada 2 razy i jakos nie moge narzekac.
      • Gość: gość Re: Duzo wycieczek, to i maja wpadki IP: 212.160.143.* 21.02.07, 10:02
        Jakieś wpadki mają chyba wszyscy, ale inni chociaż przeproszą. Sam byłem z
        Triadą raz i mogę potwierdzić wszystko co najgorsze. A rezydent na miejscu
        oleje to, że masz połamane łóżko na którym nie można zasnąć, że jedzenie jest
        zimne, że wymienili ci ręczniki na inne brudne a na plaży musisz płacić za
        leżak chociaż miały być bezpłatne itp. To wszystko w hotelu który Triada
        oferuje jako 4-gwiazdkowy. Na reklamację pisemną dostaniesz odpowiedź, jak
        wszyscy "Triada wywiązała się z umowy". Taki mają styl, bo nie jesteś klientem
        dzięki któremu mają pracę i mogą zarobić ale jeleniem który dał się nabrać.
        Acha, i nie jestem pracownikiem konkurencji.
    • Gość: witold17 Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.02.07, 17:15
      Myślę, że sprawa jest prostsza, niż nam się wydaje. Są ludzie, którzy reagują
      na każdą reklamę, nawet najbardziej nieprawdopodobną. Jak czytają ceny, to
      kupują, bo tanio. To takie polskie cwaniactwo- ja będę bardziej sprytny i
      zapłacę grosze za to, na co znajomi wywalili dużą kasę. Oni może nawet czytają
      forum, ale chęć zrobienia "dobrego interesu" jest ważniejsza. I nie dociera do
      nich, że za 1000 zł za 2 tygonie w Turcji czy Grecji nie dostaną luksusów, a
      mogą trafić na zupełne dziadostwo. Potem piszą skargi i się żalą na biuro,
      zamiast na własny rozum.
      I druga grupa osób, ci którzy wypoczynkiem z Triadą się zachwycają. Są jeszcze
      w Polsce ludzie, dla których standard hotelu nie ma żadnego znaczenia, którzy
      lubią jeździć w warunki schroniskowo-harcerskie. A czasem po prostu nie mają na
      tyle pieniędzy i wolą pojechać 2 razy z Triadą niż raz z TUI. Wolno im? Wolno!
      Myślę, że to właśnie tacy turyści piszą dobre opinie o Triadzie.
      A przede wszystkim- zawsze obowiązuję myślenie, warto wcześniej co poczytać na
      temat kraju, do którego się jedzie. W końcu wydajemy- nawet na tańszy wyjazd-
      sporą kasę. Gdzieś tu czytałem opinię kogoś, kto pojechał do Egiptu do hotelu
      3*** i było strasznie. Przecież wystarczy czytać tylko forum, żeby wiedzieć, że
      do Egiptu do 3*** hoteli się nie jeździ. No, chyba, że się lubi mocne wrażenia.
      podobnie z Turcją, gdzie pewność przyzwoitego standardu zapewniają 4****.
      Ja zawsze do wakacji się przygotowuję, nie jeżdżę z Triadą ani z Ecco Holiday,
      nie dlatego, że mam jakieś szczególne wymagania, ale nie chcę ryzykować: taki
      wyjazd to dla mnie duży wydatek i nie chcę go zmarnować. Chociaż- raz byłem z
      Ecco na Cyprze. Nie miałem wyjścia, bo Sigma-Travel odwołała mi Sycylię na
      miesiąc przed odlotem i nie było już szans znaleźć czegoś lepszego (to był rok
      upadku Air Polonii). Było siermiężnie- mały pokój, czystość z przymrużeniem
      oka, jedzenie mało urozmaicone- ale nie oczekiwałem niczego lepszego. Za to
      bardzo dobrzy byli przewodnicy na wycieczkach.
      • deoand Re: Co z tą TRIADĄ? 25.02.07, 18:51
        zgoda ... krezusi nie jeżdża z Triadą

ale Triada póki co trafiła w 7 + 7 więc nawet nienajlepszy hotel na
        tydzien to nie robi wiekszej róznicy ...

dla przykładu ... taki hotel Oba Asa koło Alanyi w ramach 7 + 7 ,
        który jest zarówno w trafie 3* jak i z wyboru
        załączam link do niego ... i przy okazji można na tej stronce
        obejrzec inne hotele na terenie całego świata ....

www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=2084
        żadna rewelacja przecie ale na tydzień starczy a całośc w lascie
        kosztowała 1650 pln ... no trudno wymagac luksusów

pzdr deo

a jak ktoś ma pecha to trudno ... na pewno muszą byc
        niedociągnięcia
        byleby nie nachalne ... choć pewno i takie też występują ...

ja tam zaryzykuje trzeci raz tym razem Sharm + Israel
        • Gość: MP Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.aster.pl 26.02.07, 21:10
          My też lecimy z Triadą poraz czwarty. Tym razem Sycylia + Kalabria.
          Bywało różnie, raz lepiej raz gorzej. Zwłaszcza te hotele podczas objazdówki
          (np. plastikowy Palace Hotel w Hiszpanii). Ale na wypoczynek zawsze wybieramy
          konkretny 4* hotel i jesteśmy zadowoleni.
          Wycieczki Traidy są stosunkowo tańsze od odpowiednich w innych biurach. Dlatego
          coś za coś i w trakcie objazdówki nie liczymy na luksusy.
    • Gość: hiszpan Re: Co z tą TRIADĄ? IP: 62.121.136.* 25.02.07, 18:53
      Triada wysyła na wakacje o wiele większą ilość turystów niż inne polskie biura
      (może dlatego może być tania). Procent niezadowolonych turystów liczony od
      dużej liczby jest większy od tego samego procentu niezadowolonych liczonego od
      mniejszej ilości turystów z każdego innego biura. Zwyczajna matematyka. Dlatego
      znajduje to odbicie też na forum.

Inna prawda to to, że chętniej się pisze o bolączkach niż sukcesach - ale tacy
      to my już jesteśmy.

Byłem z Triadą kilka razy - w przeciągu kilkunastu lat - wybieram konkretne
      przyzwoite hotele i dlatego zawsze jestem zadowolony. Pretensje za wybór mogę
      mieć tylko do siebie. Nawet ponoć ryzykowny "traf5*" w Egipcie wypadł nadpodziw
      w stosunku do wydanych pieniędzy...

Ja mam takie wspomnienia, ale wiem że inni mogą być odmienne.
    • Gość: leon Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:20
      Wszyscy Ci, co pieprzą bez sensu o wysokich wymaganiach za małą kasę, albo o tym, że pretensje trzeba mieć do przewoźnika, bredzą. Triada ma się wywiązywać z umowy. Jak hotel ma mieć cztery gwiazdki, to niech ma cztery, a nie dwie. Jak wylot po 7 dniach, to po 7, a nie po 5. I tyle. Jak za dużo dla nich, to niech zaczną handlować warzywami na bazarze.
      pozdrawiam
      • Gość: igor Re: Co z tą TRIADĄ? IP: 212.160.143.* 28.02.07, 10:02
        Całkowita racja z umową. Byłem w hotelu Country Club w Sharm. W katalogu Triady
        był szczegółowy opis: hotel 4-gwiazdkowy, oferuje to i tamto między innymi
        siłownię i tenisa oraz piaszczystą plażę. Na miejscu okazało się, że hotel
        nawet nie ma żadnej kategorii (i w życiu nie spełni wymogów dla 4-gwiazdek),
        nie było siłowni ani kortów. Plaża absolutnie nie była piaszczysta a był na
        niej taki ścisk że nie można było "załapać się" na leżak (zwozili tam turystów
        z kilku najbardziej badziewiastych hoteli.
        I pewnie nie mógł bym miec pretensji gdyby opis był prawdziwy i wybrałbym
        go jako hotel 2gwiazdkowy, a tak mam pretensje bo zrobili ze mnie wała i na
        dodatek rezydentka na miejscu miała nas głęboko w d...., bo zajmowała się tylko
        akwizycją wycieczek fakultatywnych. Jeździłem z różnych biur, ale Takiego jak
        Triada nie widziałem i tylko Triadzie mówię "nigdy więcej"
        • Gość: ala Re: Co z tą TRIADĄ? IP: 212.160.143.* 09.03.07, 14:43
          Masz rację to oszuści. Też tam byłam. Z tym Country Club to prawdziwy wałek.
          • amat1 Re: Co z tą TRIADĄ? 09.03.07, 15:57
            Mądry Polak po szkodzie, jakie to mądre. A kto wam kazał jechać do tego czy innego dziadowskiego hotelu? Co? nie chciało się zajrzeć na forum i poczytać, to macie za swoje.
            Chcieliście Country Club , zapłaciliście za Country to o co teraz pretensję , przecież było tanio! Zastanawia mnie że tak wiele złych opinii piszą niezalogowani, , dziwne czyżby się czegoś obawiali? A teraz od siebie. Zawsze korzystam z tanich BP i świetnie na tym wychodzę. A wiecie dlaczego? Bo w tanich biurach kupuję najlepsze hotele za małe pieniądze. Przykład ? hotel Movenpick 5*w El Gouna w lipcu 2 tyg. po 2750 od osoby Cena ze wszystkimi dodatkami z BP Triada Dla przykładu zobaczcie ceny z innych BP:
            www.travelzone.pl/?show=oferty&seekHotelID=1
            Z triadą byłem już 7 razy i zawsze dostałem to za co zapłaciłem.
      • klawi1 Re: Co z tą TRIADĄ? 10.03.07, 00:08
        Gość portalu: leon napisał(a):

> Wszyscy Ci, co pieprzą bez sensu o wysokich wymaganiach za małą kasę, albo o
        ty
        > m, że pretensje trzeba mieć do przewoźnika, bredzą. Triada ma się wywiązywać
        z
        > umowy. Jak hotel ma mieć cztery gwiazdki, to niech ma cztery, a nie dwie. Jak
        w
        > ylot po 7 dniach, to po 7, a nie po 5. I tyle. Jak za dużo dla nich, to niech
        z
        > aczną handlować warzywami na bazarze.
        > pozdrawiam

popieram ,ale dotyczy to także innych biur
        • Gość: kaskaaa Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 23:35
          A ja znając życie uważam,że jeśji się wyrobi jakaś negatywna opinia na
          cokolwiek-gazeta,człowiek,biuro podróży i będzie powtarzana dostatecznie często
          będzie murowany efekt.Wynależli tę metodę chińczycy pod tytułem kropla drąży
          skałę.Można zniszczyć każdemu reputację jeśli zacznie sie o tym kimś mówić
          wyłacznie żle./Patrz jak rośnie nam IV Rzeczpospolita!/.A jak często nasi
          współpracownicy i szefowie mówią nam DOBRA ROBOTA?

• Gość: arancia Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.chello.pl 11.03.07, 11:18
      Chyba zalezy od tego jak sie spedza czas i jakie sie ma wymagania co do
      wyjazdu. Ja nie lubie wyjazdow zorganizowanych, potrzebuje sensowne miejsce do
      spania ze sniadaniem. Cala reszte sobie sami organizujemy (wycieczki miejscowe
      organizowane przez triade sa duzo drozsze niz przez miejscowe malutkie bura
      podrozy). I na takie cos Triada sie nadaje, zwlaszcza jak wczesniej sie
      sprawdzi gdziekolwiek informacje o hotelu do jakiego sie jedzie. Triada jest
      jednak sporym biurem podrozy i mam (w miare oczywiscie:-)) pewnosc ze bede
      miala jak wrocic i nie splajtuje jak bede na urlopie wlasnie.
      Gorzej jak sie ma wieksze oczekiwania, tzn zeby ktos sie nami zajal i nam
      zorganizowal pewne rzeczy. Bylam w Turcji na wycieczce 7+7 no i niestety to 7
      dni zwiedzania to byla porazka organizacyjna.To byl jakis morderczy wyscig od
      obiektu zwiedzania do obiektu zwiedzania w ciaglym uzeraniu sie z pilotka
      wycieczki. No i co gorsza nie mozna sobie bylo wybrac ktory tydzien zwiedzanie
      ktory odpoczynek,wiec drugi tydzien jako zwiedzanie to zdecydowanie zly pomysl
      przynajniej w Triadzie, bo bylismy wykonczeni.
      Reklamacje skladalismy ale glownie na to ze biuro wprowadzilo nas w blad co do
      daty powrotu, zostalismy dzien dluzej. No i nie byloby w tym moze nic zlego bo
      przedluzony pobyt na urlopie gdyby nie to ze musielismy sie wymeldowac z hotelu
      dnia poprzedniego.Udostepnili nam tylko zbiorczy pokoj na bagaze dzielony z 20-
      toma osobami. To jakas paranoja.Wscieklismy sie ale stwierdzilismy ze szkoda
      nerwow na walke z wiatrakami wiec poszlismy po prostu na plaze.
      Reklamacja zostala uznana i dostalismy jakas kase.
      Czy pojade jeszcze z Triada? Tak, bo ceny ma atrakcyjne, hotel i wyzywienie
      zgadzalo sie mniej wiecej z opisem. Ale nie pisze sie juz na zorganizowanie mi
      zwiedzania przez biuro. Nie chce sie denerwowac na urlopie.

• Gość: Robek Re: Co z tą TRIADĄ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:43
      Czytałem wiele opini o tym biurze ale mimo to wykupiłem wczasy na Sycyli w
      sierpniu.Włochy do tanich krajów nie należą a za dwie os.dorosłe i dziecko do
      12 lat, HB ,koszta zamknęły się (wszystkie)w 7,5 tys.zł.W innych biurach jest
      niestety dużo drożej a my lecimy tam przede wszystkim korzystać z pogody a nie
      siedzieć w hotelu,choć jest naprawdę przyzwoity.Niestety wielu naszych rodaków
      tylko szuka powodu by się przyczepić czasami do bzdur,a potem piszą na forum
      głupoty.
      • deoand Re: Co z tą TRIADĄ? 12.03.07, 12:02
        Triada jak SLD - zawsze byli wściekle atakowani .... ale jak trzymali
        sie ludzi pracy to nawet samodzielnie rządzili ale jak zapachnialo
        salonami i zdradzili ludzi pracy jak Miller i spólka ...

to salony nadal ich wściekle atakowały a ludzie pracy nie bronili

i po SLD ...

to samo z Triada ... póki beda organizować tanie wyjazdy dla ludzi
        pracy i ich rodzin .... to przetrwaja mimo wsciekłych ataków
        konkurencji i jakis tam niezadowolonych ... czasem byc moze nawet i
        słusznych ...

ale jak zapachnie Neckermanem i ceny pójdą w górę pod pretekstem
        dbania o jakość usług ...

... to już po nich ..... przepadną jak SLD ...

i z kim wybiorę się na kolejne 7 + 7 ??????????????????

deo
        • Gość: refio Re: Co z tą TRIADĄ? IP: 80.54.62.* 03.07.07, 13:06
          triada jest nie godna polecenia. Byłem z nimi 3 x i dopiero za trzecim razem
          wyszło szydło z worka.
          Odrzucili reklamację mimo, iż ją zaakceptował i podpisał rezydent -
          przedstaiwciel biura na miejscu podczas wyjazdu. ŻENADA
          • ewa77777 Re: Co z tą TRIADĄ? 04.07.07, 11:54
            Byłam z Triadą w sumie 9 razy (z innymi biurami też) i faktycznie ostatnie
            wyjazdy z Triady były dużo gorsze niż kiedyś. Przed nieścisłościami z katalogu
            można się uchronić szperając w internecie ale pilot (na wycieczkach) lub
            rezydent na pobytach to już loteria.
            Mają naprawdę wspaniałych pilotów (a raczej kiedyś mieli) ale też coraz częściej
            mają niestety fatalnych i niekompetentnych (często na dodatek nieuczciwych). Ale
            mimo skarg nie wyrzucają tych złych (być może musi być wiele skarg a ludzie po
            powrocie machają ręką) no opinia jest taka jaka jest.
            Mam wrażenie, że niektórzy rezydenci i piloci powinni odbyć najpierw skrócony
            kurs dobrych manier. Zdarzyło mi się na ostatnim wyjeździe, że pilotka obrażała
            się na uczestników wycieczki a czasem na całą grupę. Dodam, że grupa było
            naprawdę w porządku i jeździłam już z dużo bardziej uciążliwymi ludźmi.
            Potem na koniec pani wyjaśniała, że jest zmęczona bo to już prawie cały sezon a
            państwo są tacy kłopotliwi! Czyli, że to nasza wina, że ona ma muchy w nosie!

• Gość: mira Re: Co z tą TRIADĄ? IP: 80.54.62.* 05.07.07, 13:51
      szkoda słów
    • Gość: leszek Re: Co z tą TRIADĄ? IP: 80.54.62.* 05.07.07, 13:54
      lipa, nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka