Dodaj do ulubionych

Chorwacja- Z pamietnika podróżnika

IP: *.n4u.krakow.pl 20.01.07, 16:45
Witam,
W tym roku wybieram się na wycieczkę "Z pamiętnika podróżnika" z Itaką.
Bardzo proszę o opinie nt. w/w wycieczki.
Jaka jest pogoda w maju w Chorwacji ???
Czy można korzystać z kąpieli morskich ???

pozdrawiam, Mary
Obserwuj wątek
    • Gość: Lena Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: 80.48.96.* 20.01.07, 18:18
      W maju na Chorwacji jest już ciepło w ciągu dnia ale w nocy jest chłodnawo
      (oczywiście, im późniejszy maj tym cieplej jak to zwykle na początku lata). Tak
      zwykle powyżej 20 st. w ciągu dnia a kilkanaście (od powiedzmy 12 do 15) w
      nocy. Jak widać woda ma szanse nagrzać się tam gdzie wyeksponowana na słońce
      długo (nie zastawiają morza góry) i jest w miarę płytyka ale na ogól w maju na
      Chorwacji kąpią się "morsy".
      • Gość: Mary Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.n4u.krakow.pl 20.01.07, 20:32
        Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie.
        Szkoda, że nie należę do klubu morsów.
        pozdrawiam, Mary
    • Gość: przemo77 Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:07
      ja bylem w 2005 roku w lipcu na tej wycieczce. jak chcesz to pisz do mnie na gg:
      6048860
      • Gość: Mary Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.n4u.krakow.pl 21.01.07, 12:37
        ok, dzięki jak będę miała pytania na 100% zwrócę się o pomoc.

pozdrawiam, Mary
    • Gość: xxl Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:06
      Byłem w maju 2006 na objeżdzie Chorwacji z RT.Pogoda w Dalmacji bya piękna woda
      około 19-20.Byłem w Chorwacji pierwszy raz i się Nią zachwyciłem.Polecam.
      • Gość: Mary Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:46
        dziękuję.

Ja już byłam w Chorwacji z RT, ale w sierpniu 2005r. i nie wiem jaka jest
        pogoda w maju.
        W sierpniu podczas 10 dniowej wycieczki pogoda była bardzo zmienna:
        na przemian upał, ulewy, silny porywisty wiatr.
        pozdr.
      • Gość: abusik Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: 157.25.139.* 29.01.07, 08:14
        Chce w maju jechać z rainbow tours na dalmatyńską eskapade -napisz prosze czy
        warto jechać ewentualnie mail abusik@interia.pl
        • Gość: Mary Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.n4u.krakow.pl 30.01.07, 17:17
          Generalnie – wycieczka super.
          Dodatkowo podczas części pobytowej na półwyspie Peliesac zwiedziłam
          Mostar i Medjugorie, a wcześniej Zadar.

Zamiana hoteli – zamiast pobytu 3 dniowego w środkowej Dalmacji w Hotelu Palace
          biuro podzieliło część pobytową na: 2 dni w Karlobagu i 1 dzień w Orebicu.
          W wyniku zamiany położenia hoteli nie było możliwości zorganizowania wycieczki
          na spływ pontonami (niestety, większość osób z 50 osobowej wycieczki bardzo na
          to się nastawiła i rozczarowanie było ogromne.
          W zamian byliśmy na degustacji wina na fermie dalmatyńskich osiołków.
          Wycieczkę pilotowała Pani Asia, która posiada bardzo rozległą wiedzę i poza tym
          zna język chorwacki.
          Wszyscy lokalni przewodnicy – super. Najlepszy to oprowadzający nas po Trogirze
          i Splicie charyzmatyczny Pan Jan.
          Jedzenie trochę monotonne.
          Jednak wycieczkę polecam

• Gość: kwk Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:59
          5

Dalmatyńska weekend majowy 2006.1nocleg hotel Uwala Scot Crkwnica taki sobie,6
          nocy Omis hotel Ruskamen fajny ale na peryferiach.Miały być inne hotele podobno
          gorsze ale to opinia pilotrki Agaty super dziewczyny.Program 100 procent plus
          LUBLANA i Zagrzeb.Fakultatywnie MOSTAR I MEDJUGORIE MOSTAR piękny i fish picnik-
          udany.Ja polecam imprezę można było poznać troche Chorwacji.Byłem pierwszy
          raz.Pogoda-pierwsze 2dni zimno około 4 stopnie ale potem w Dalmacji już
          upalnie.Woda 18-20 dla nas zdatna do kąpieli.Jestem z Bielska Białej więc nie
          musiałem nigdzie przesiadać a wiele osób jechało z płn Polski i narzekało na
          dojazdy antenowe.Autokar piętrowy niezły kierowcy dobrzy.Rozliczenie kasy na
          wstępy i inne uczciwe.Polecam wycieczkę.Wtym roku jadę też do Chorwacji ale na
          ISTRIĘ bo tej w programie nie ma.Powodzenia.

• Gość: Mary Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 11:04
            dziękuje za odpowiedź !!!

pozdrawiam
    • Gość: Anka Re: Chorwacja- Z pamietnika podróżnika IP: 217.153.83.* 03.05.07, 20:05
      Hej Mary!
      Po powrocie proszę o relację z wycieczki; ja jadę w lipcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka