Gość: marta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:20 wyjaśnijcie mi proszę specyfikę wyjazdów last minute, czy różnią sięone jakością od "zwykłych" wyjazdów? jakie biura moglibyście polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: last minute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:06 ja to rozumiem, tylko jak dla mnie to te obecne ceny w katalogach na lato (niby first minute) sa duzo wyzsze niz last minute latem. chodzi o o, ze np na stronie neckermanna jest informacja, ze wyjazdy last minute roznia sie od katalogowych i ze hotel zostaje przydzielony po przyjezdzie= wyjazd w ciemno. czy na tym polega last minute, czy tak jest tylko w neckermannie? www.neckermann.pl/index.php?m=lastminute_h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: last minute IP: *.jachpol.net 07.02.07, 20:44 Piszesz o zupełnie czymś innym. Jest to taka oferta dwa w jednym - last minute/Joker. Oferta Joker polega na tym,że wykupujesz wjazd do określonego kraju (np. Egipt/Hurgada, lub Sri Lanka) z określsoną opcją (np. HB lub All) w okeslonym teminie i na określony standard (np.3* lub 4*) i to masz zagwarantowane. Natomiast na miejscu dopiero rezydent przydziela ci hotel z taką opcją wyżywienia i standardem jaki zagwarantowano w umowie. Byłam kiedyś na takim wyjeździe z Neckermannem właśnie na Sri Lance i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
malenkajalenka Re: last minute 07.02.07, 21:50 Lena, czyli jadac z last minute np z Triady czy Scan Holiday bede dokladnie znala szczegoly, jaki hotel itd? Dzieki, juz mi troche rozjasnilas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: last minute IP: 80.48.96.* 07.02.07, 22:03 Tak, jadąc na last minute znasz dokładnie do jakiego hotelu jedziesz. Joker lub Fortuna (różne biura różnie to nzywają) jest taką opcją gdy nie wiesz jaki to hotel, znasz standard i opcję wyżywienia. Biura polskie często zastrzegają sobie możliwość zmiany hotelu więc nie wiem jak to jest w Triadzie i Scan Holiday'u. Z Triadą nigdy jeszcze nie wyjeżdżałam, ze Scanem byłam na Krecie i miałam hotel który wybrałam. Ja zawsze wybieram opcję last minute - mam taką pracę,że nie zaplanuję nawet miesiąc wcześniej dokładengo terminu wyjazdu a do tego zwykle wybieram z niemieckich biur naprawdę tanie last minute i tak zwiedzam trocę świata :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś