Dodaj do ulubionych

Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opinie?

IP: 62.233.163.* 18.02.07, 12:29
Witam
Wybieram się na objazdówkę na wakacjach. Z dostępnych ofert zainteresowały
mnie ( wiele ale jesli chodzi o dostepne cenowo) MAroko, Turcja, Egipt i
Włochy z Sycylią. Czy ktos z Was był na takiej obazdówce z tymi biurami w
lipcu lub sierpniu i jakie wrażenia. Program, pilot, hotele, organizacja.
Przeglądnełam forum i wydaje mi się że o tych biurach najwięcej jest dobrych
opinii ale tez zdarzaja sie i negatywne ( rzadziej). Sama kiedyś byłam z
Sigmą ale to była kilku dniowa Praga więc nie ma co porównywać- jednak dla
tych co chcieliby pojechać - polecam rewelacyjny pilot na miejscu co prawda
hotel "dwa dni od centrum" ale dzieki temu poznaliśmy koloryt tamtejszych
dzielnic "mroku". Pozdrawiam- liczę na Wasze opinie. A.
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: 62.233.163.* 18.02.07, 12:32
      Jeszcze raz witajcie - dorzucam pytanie o Logos Tour ( O Logos travel niestety
      wiele jest niedobrych opinii) Pozdrawiam równie serdecznie.A.
      • Gość: Iwona Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: *.acn.waw.pl 01.03.07, 19:32
        Z Sigmą byłam 4-krotnie na objazd.ówkach po Francji, Szajcarii, w Wiedniu i
        Budapeszcie. Byłam zadowolona. W tym roku też będę korzystać z tego biura.
        Plusy to:brak nocnych przejazdów, dobrze zorganizowany pobyt, fachowi
        przewodnicy, ciekawe trasy. Jedyny mankament to wybieranie na Słowacji i w
        Czechach - chodzi o przejazdy tranzytowe w przez te kraje- noclegów w dość
        kiepskich hotelach i pensjonatach, jest to spowodowane chyba? niezrozumiałą dla
        mnie oszczędnością .
        życzę udanego wyjazdu Iwona
    • miriam_73 Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin 18.02.07, 13:48
      Byłam na objazdówce z Sigmą w Egipcie - było kapitalnie. Bardzo bogaty program,
      doskonały pilot, doskonała organizacja, wrażenia niezapomniane. Warunki "bytowe"
      czyli hotele i jedzenie OK, statek przywoity, transfery bez opóźnień.
      • Gość: arnie Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: *.icpnet.pl 18.02.07, 14:48
        Jeśli jesteś z Poznania unikaj agenta Opal Travel-Meri San-jest tam pan,który
        ostro sobie poczynił ze mną posądzając mnie np.o wyłudzanie wiz amerykańskich-
        taki mechanizm obronny na zrot kasy.
      • Gość: aneta Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: 62.233.163.* 18.02.07, 18:08
        Witaj
        A w którym miesiącu byłaś na tej objazdówce. Jeżeli możesz opisz mi tochę
        hotele w których nocowaliście i czy ta objazdówka była połaczona z rejsem po
        Nilu? Czy był dzień lub w jakiejś miejscowości żeby trochę ponurkować?
        Pozdrawiam A.
        • miriam_73 Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin 18.02.07, 23:06
          Byłam w drugiej połowie lipca, gortąco ale sucho więc znosi się te tempertaury
          zupełnie inaczej niż przy wysokiej wilgotności. Lecieliśmy do Hurgady,stamtąd
          transfer do Kairu, w Kairze nocowaliśmy w Gizie - hotel przeciętny ale czysty, z
          basenem i z widokiem na piramidy z XI p. Nocny przejzad pociągiem I klasa do
          Asuanu, tam przeładunek na statek. Nie pamiętam nazwy statku, kajuty nieiwelkie,
          ale czyste i z dobrze działającą klimą, 5 noclegów na statku, rejs do Luksoru z
          postojami, w Luksorze noclegi w Tutotel, w Hurgadzie ja byłam w Amsadorze, potem
          dołączyli 4* Sultan Beach. Teraz widze, że program jest z modyfikowany, że bobyt
          3 dni jest s Sharmie i wylot do Polski z Sharm.
          www.sigma-travel.com.pl/2007/egipt.html
          Polecam skorzystanie z wycieczki do Alexandii i Wadi el Natrun - zuepłnie inny
          Egipt niż starożytne południe no a na południu obowiązkowo Abu Simbel. Jest
          mniej czasu w Luksorze, bo tylko 1,5 dnianie ma więc teraz możliwości pojechac
          np. do Dandary. Ale w sumie program jest bardzo ciekawy. Nie wiem kto to teraz
          pilotuje.
          • Gość: kid Odradzam Opal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:27
            Oni sa znani glowie z tego, ze odwoluja wyjazdy.
            • eragon3 Re: Odradzam Opal 19.02.07, 11:39
              Objazdowka z Opal w Tajlandii-odradzam.
            • Gość: iza Re: Odradzam Opal IP: 195.42.249.* 19.02.07, 12:18
              Zgadzam się w pełni. Kilka razy usiłowałam z nimi wyjechać bo niektóre programy
              mają bardzo atrakcyjne ale ani razu mi się nie udało. Pisałam o tym kiedyś na
              forum. Poza tym pracują tam wyjątkowo niekompetentni ludzie. Na prawie każde
              pytanie jest odpowiedż " właśnie nie wiem". Obiecują, że oddzwonią, nie
              dzwonią. Potem w końcu wyjazd odwołują. Dwa lata temu pani powiedziała mi, że
              wycieczka się nie odbędzie chociaz zebrała się grupa bo... nie zarezerwowali
              biletów a teraz już nie ma miejsc....W rozmowie zupełnie nie potrafią klienta
              zachęcić. Obsługa zupelnie jak z czasów PRLu. Nie wiem skąd tam biorą taki
              personel. Na pytanie dwa miesiące przed terminem czy są chętni na dany kierunek
              i termin jakiś pan wręcz zwymyślal mnie przez telefon "każdy tak się pyta, ale
              nikt nie wpłaca, nie udzielają takich informacji, ludzie by chcieli pojechać na
              wycieczkę, a zapłacic dopiero potem". Zamurowało mnie bo takie pytanie nie jest
              niczym dziwnym w innych biurach. W koncu jeśli jestem jedyną chętną to raczej
              wiadomo, ze wycieczka się nie odbędzie i trzeba pomyśleć o innym kierunku.
              Reasumując - omijać szerokim łukiem. Natomiast Logostour polecam. Zawsze było
              to, co miało być. Za dwa tygodnie znów z nimi jadę.
              • Gość: arnie Re: Odradzam Opal IP: *.esus.pl 19.02.07, 14:24
                "Obsługa jak z Prl-u"
                Nie zgadzam się jest znacznie lepiej w ich agencjach:)Wycofałem się z umowy
                USA_Atlantyk Pacyfik-miałem prawo-jade z innym biurem,Opal przesłał terminowo
                pieniądze do agencji-spoko,za to biuro Meri SAn w Poznaniu-szok i jeszcze raz
                szok!!!słałem maile,byłem osobiście,grzecznie i spokojnie i ostatniego maila
                posłalem z prośba konkretnie o ustosunkowanie sie do tego maila i wpłaty na
                moje konto pieniązków.Maila jakiego otrzymałem nie bede wklejał bo nie chce
                znizac sie do poziomu pana z tego biura ale m.in zostałem posądzony,jak to
                napisał pan własciciel,że istnieje uzasadnione podejrzenie,że...chciałem
                wyłudzić wizę(!!!!!3$#@^%*^%@!!!)i on skieruje ta sprawe do konsulatu Usa,że
                moj mail jest w kancelari-i że on takich niesprawiedliwych klientów nie chce
                wiecej widzieć(był taki tez film Bareji),no i jeszcze mi wypomniał,że musiał
                setki telefonów wykonac bo...zadawałem setki pytań na poczatku a propos
                wycieczki,te setki pytań to kilka a propos wyjazdu,na które nikt nie umiał mi
                odpowiedzieć.
                Sluchajcie albo ja mam takie doświadczenia tylko albo naprawdę z
                takimi "biurami"to my zajedziemy najwyżej na gnojowisko.
                Ps.jedyne co dobre,to że wykorzystam ta paradoksalna sytuację w szkoleniach
                jakie prowadze jako opis najwyżej posunietej niekompetencji,jako przykład-tak
                proszę państwa nigdy w zyciu nie powinniście postepować.
                • Gość: Milla Re: Odradzam Opal IP: 213.17.163.* 19.02.07, 15:34
                  Cześć Krzysiek. Z jakim biurem wybierasz się w tą podróż ?
                  • Gość: arnie Re: Odradzam Opal IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 19:10
                    Wiesz co z biurem z chicago,nie krzyczą,nie posądzają o wyłudzanie wiz,są do
                    rzeczy,są tani,maja program rewelacyjny,są rzeczowi,są przyjaźnie nastawieni do
                    klienta i nie maja pretensji jak zadaje im się pytania,czyli mają wszystko to
                    czego brakuje mi przynajmniej w Poznaniu.
              • Gość: Kamil Re: Odradzam Opal IP: *.catv.net.pl 19.02.07, 23:40
                Nie zgadzam sie z poprzednikiem Logostour zorganizoawał impreze na której 70%
                wróciło z malarią słynna wyprawa do Indochin. Poza tym znaiżają standard -
                sprawdz opinie na forach. Jezdzimy z dwoma zprawdzonymi biurami opal travel i
                nil pol z warszawy. Jeden z poprzedników krytykował obsługe a ja uważam ze jest
                bardzo dobra i kompetenta nie pochwalam obslugi w sigmie poza tym tam robia
                masówe. Sprawdz biura w WIT my jezdzimy od 6 lat na zmiane z nil pol oraz opal
                i mamy pozytywne wspomnienia i nigdy sie nie zawiedlismy a jezdzimy 2 razy do
                roku
            • Gość: Janusz Polecam Opal IP: *.catv.net.pl 19.02.07, 23:36
              Byłem z sigmą w RPA - tragedia pokoje koszmarne a grupa liczyła 43 osoby, Logos
              nie byl przez nas sprawdzany ale są złe opinie na rynku od 3 lat jeżdzę z opal
              i nie zgadzam sie ze odwoluja wyjazdy zależy które my zawsze trafiamy na
              ciekawy wyjazd dobrego pilota a to ważne i sparwdzone hotele a w egzotycznych
              warunkach to myślę ważne dlatego śmiałeo polecam biuro bo znamy je z autp. A
              znam jueszce NILPOL ale oni maja drogie wycieczki
          • Gość: Aneta Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: 62.233.163.* 19.02.07, 20:37
            Witaj
            Pozdrawiam wszystkich a pytanie do tych co byli. Czy ( być może macie
            porównanie) rejs statkiem jest mniej meczący i lepiej się znosi upał.
            Porównując program Sigmy i Logosturu muszę przyznać że oferta Logostouru jest
            bogatsza choć zdecydowanie wydaje mi się bardziej mecząca( ale co ja tam
            wiem) Przyznam że wolę program Sigmy bo więcej czasu na nurkowanie ale może
            ktoś był z Logosem?. Logos ponoć słynie z tego że ma zawsze doskonałe hotele.
            Znajomi ukochali sobie to biuro ze wzgledu własnie na to że - jak twierdzą-
            wolą zapłacić więcej a mieć komfort, dodatkowo rzeczywiście ich oferta jest
            bardzo bogata. Pozdrawiam. Aneta
            • Gość: Ewa Logostur i Logs - Nie IP: *.catv.net.pl 19.02.07, 23:45
              Sprawdzcie opinie na formu ja odpowiem tak zostalismy 2 krotnie wplatani.
              1.Logos z poznania - tragiczny standard, inny program,pilot z problemem
              (popijal)
              2.Logostour z warszawy - niby biuro znp ale ich tradycja jest już taka za po
              przyloci do meksyku zmieniono nam program na inny bo hotele w których biuro
              milo rez wypowiedzialo im umowe, w peru moja znajoma zlamala noge i byla zdana
              sama na siebie.
              Opinie innych o Logostour sa zle ja mam sama zle wspomnienia dlatego odradzam
              • Gość: arnie Meri San jako agent nie-Opal travel ok:) IP: *.esus.pl 20.02.07, 08:17
                Nie krytykuję obsługi Opal Travel ale ich agenta - firmy Meri SAn z Poznania-
                trudno być rozentuzjazmowanym skoro jest się posądzanym o wyłudzanie wiz a
                zadawanie pytań w biurze odbierane jest jako cos nagannego.Od Opal zawsze
                dostawałem pełne info itd.Agent to inna sprawa.
                • Gość: Agata Re: Meri San jako agent nie-Opal travel ok:) IP: *.catv.net.pl 21.02.07, 22:08
                  My jezdimy sami natomiast moja siostra z grupą 5 osób jezdzą z opal od ok 4 lat
                  i nie maja zastrzezeń raczej wszytkie wycieczki na bardzo dobrym poziomie ja
                  jednak wole jezdzić w pojedynke
            • dwapsyikot Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin 27.02.07, 21:08
              byłam z Sigmą w Egipcie objazd + pobyt i muszę powiedzieć , że zdecydowanie
              zawyzyli moje wymagania co do poziomu pilotów i ogólnie też .mają dość wysokie
              ceny ale moim zdaniem ma to odzwierciedlenie w poziomie usług. potem w ten sam
              sposób byłam w Maroku , i było wszystko ok, tak że mogępolecić to biuro. Jesli
              chodzi o Egipt to musisz wziac poprawkę na to że jednak jest to kraj arabski ,
              dużo sie uśmiechaj , mów szokran (dziękuję ) a zdobędziesz ich serca i
              załatwisz wszystko co chcesz . lubią Polaków , byłam wielokrotnie w Egipcie , w
              różnych rejonach więc wiem co mówię. baw się dobrze
              • rubin777 Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin 02.03.07, 09:46
                Z oferty Sigmy korzystałam dwukrotnie,raz był to pobyt w Portugalii w 2000
                r.,wszystko zgodnie z ofertą,bardzo mile wspominam ten wyjazd do dzisiaj.W 2005
                r.wybrałam się z nimi na 17 dniowy objazd Chin.Grupa liczyła 27 osób.Standard
                hoteli na objeździe był dobry,sprawna organizacja,cały program
                zrealizowany.Trafiliśmy jeszcze na super pilotkę p.Dorotę Wasilewską,która ma
                dużą wiedzę.Tak więc moja opinia o Sigmie jest dobra.Trochę szwankuje wg mnie
                centrala w Wawie,przed wyjazdem kontaktowałam się z nimi przez internet,na moje
                pytania uzyskiwałam mętne odpowiedzi,kilka dni przed wylotem nie wiedzieli np
                czy pilot towarzyszy nam w drodze,a lot był przez Helsinki.W tym roku wreszcie
                zrezygnowali z przeliczania wpłaty na 21 dni przed wyjazdem,to na plus.
                • danutka661 Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin 03.03.07, 11:15
                  Niestety tu nie znajdziesz konkretnej odpowiedzi.Ja właśnie wróciłam z Indii z
                  Logos tour i było super!W ubiegłym roku byłam z nimi w Maroko i opinia jak
                  wyżej.Było tak jak w katalogu i oczywiście dla mnie podstawą są profesjonalni
                  piloci.
                  • Gość: aneta Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: 62.233.163.* 03.03.07, 23:02
                    Witaj
                    Jeżeli możesz opowiedz coś o tej objazdówce po Maroku- czy Marok wart jest
                    zobaczenia - jak wypada w porównaniu z Egiptem chodzi mi nie o iloś zabytków bo
                    tu Egipt pewnie zdecydowanie w przodzie ale o krajobrazy, odmienność kulturową-
                    podobało Ci się tam? co najbardziej? Pozdrawiam. A jeszcze jedno wybieram się
                    na wakacje niestety w lipcu lub sierpniu - mówia ludzie że klimat w Egipcie
                    pozwala wytrzymać upały- a jak to jest w MAroku? Jeszcze raz pozdrawiam.
                    • danutka661 Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin 04.03.07, 12:35
                      Nie polecam tam wyjazdu w lipcu-jest zbyt gorąco .ja byłam przełom 4/5 i w
                      terenach blisko pustynnych było już ok 35 stopni.A czy Maroko jest warte
                      zobaczenia?Oczywiście,ale radzę pojechać nie na tydzień tylko wybrać ofertę
                      która ma w programie też góry ,pustynię itp.np.Logos tour.Masz rację że w
                      Maroko nie ma tylu zabytków,ale jeśli ktoś szuka klimatów to tam je znajdzie.Ja
                      już mam przesyt tzw.zabytków więc każdy wyjazd gdzie mogę się delektować
                      widokiem i czuć to coś jest dla mnie super.Teraz jestem pod wrażeniem Indii i
                      nie wiem jak mam wrócić do rzeczywistości.
                      • Gość: aneta Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: 62.233.163.* 04.03.07, 21:54
                        Witaj
                        Dzięki za odpowiedź- niestety mogę wyruszy tylko w tym terminie myślałam o
                        wyjeździe z Logos tour- ciekawa jestem jaki kraj polecałabyś na ten okres i mam
                        prośbę opowiedz coś o tych klimatach Maroku- co powraca wspomnieniem?
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: Krysia Re: Sigma, Logostravel czy Opal Trave objazd opin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:20
                          Pytasz o Maroko (byłam razem z Danutką, nawet w jednym pokoju, o ile się nie
                          mylę:) Najpiekniejsze były krajobrazy - pustynia, Rif, Atlas Średni, Wysoki...
                          Antyatlas mnie zachwycił! Z Maroka mam najpiekniejsze zdjęcia (kózki na
                          drzewach, serpentyny, kazby... ach, chciałabym to zobaczyć jeszcze raz!).
                          Ale tak pieknie jest tam wiosną, później wszystko jest spalone słońcem i brak
                          tych wspaniałych wiosennych kolorów w zestawieniu z ośnieżonymi szczytami,
                          glinianymi wioskami czy wydmami piasku. Na któreś lato w przyszłości planuję
                          Wyspy Owcze i Islandię z Horyzontami (terminy lipcowe) oraz Skandynawię - latem
                          chyba nie ma po co pchac sie do pólnocnej Afryki, bo szukanie ochłody zdominuje
                          przyjemność wycieczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka