IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 11:42
to wszystko jest prawdą i do tego miast mozna wracać i za każdym razem
odkryjemy coś nowego.
Obserwuj wątek
    • katarzyna-kowalska21 Re: Dubrownik 20.10.14, 18:52
      No nie bez powodu zdjęcia z Dubrovnika znajdują się na okładkach większości przewodników turystycznych o Chorwacji. Nie bez powodu również Dubrownik nazywany jest Perłą Adriatyku. polecam
      _
      pozdrawiam
      Kaśka
      www.pinterest.com/pin/396598310909962944/
    • holidayservice Re: Dubrownik 24.10.14, 19:58
      Owszem, Dubrownik to najpiękniejsze miasto dalmacji. Otoczone murem kamiennym Stare Miasto pełne jest zachwycających zabytków. Na każdym kroku możemy zobaczyć zabytki, które warto zobaczyć m.in pałac Rektorów, pałac Spoza, gotycki klasztor franciszkanów. Warto spojrzeć na to wyjątkowe miasto z punktu widokowego - najwyższej średniowiecznej baszty Minceta.

Polecamy zwiedzenie Dubrownika - każdemu!! :)
    • Gość: Wojtek Re: Dubrownik IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.16, 15:56
      Z tym, że Rogowski był bardziej znany w Chorwacji, a dokładniej w Dubrowniku to prawda.
      Więcej o Ludomirze Michale Rogowskim napisałem na swoim blogu: crolove.pl/ludomir-michal-rogowski-obywatel-dubrownika/
      Pozdrawiam
    • ola_patrzala Re: Dubrownik 18.11.16, 12:27
      Ja też uważam że to miasto jest cudowne.
      Szczerze mówiąc to dziwie się ludziom ze nie chca poświecić 3h na podróz dalej niż na północ Chorwacji
      Te kilka godzin a klimat inny, palmy , cieplejsza woda, mniej ludzi.
      Ja tam polecam :)
      a Dubrownik i okolice w szczególności ale bardziej chyba do zwiedzania - wole mniej ludne miejsca :)

www.odyseusze.pl/wspomnienia-z-podrozy/dubrownik-dubrovnik-zabytek-swiatowego-dziedzictwa-kultury/

A jest co zwiedzac. Moim zdaniem min 1 dzien trzeba i to takie abolutne minimum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka