Gość: Anni IP: 217.11.141.* 07.05.03, 17:17 czy ktos moze byl na promie tych linii - ja chcialam wybrac trase Gdansk- Kopenhaga - Gdansk , 2 noce + dzien 160 zl o od osoby - tanio ale czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andy Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: *.crowley.pl 07.05.03, 17:36 Fajna oferta i najfajniejszy prom jaki pływa regularnie z polskich portów. Proponuję Ci jednak jeszcze lepszą ofertę. Gdańsk - Kopenhaga - Oslo- Kopenhaga- Gdańsk. Dwa całodzienne pobyty w Kopenhadze i jeden dzień w Oslo. Poza tym z Kopenhagi do Oslo i z powrotem płynie się rewelacyjnymi promami z basenami itp. Całość kosztowała mnie 450 PLN. Cztery noclegi na promach w cenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: *.pl.abb.com 08.05.03, 07:41 Ja płynelam tym promem do Kopenhagi w lutym i bylo super. Zdarzają się też takie promocje, że płacisz tylko 90PLN za rejs w kabinie. Bo proponuje Ci zakup miejsc w kabinie a nie w kuszetce. W kabinie masz mala lazienkę z prysznicem, kabina jest tez zamykana. Na pokładzie zaś na ktorym są kuszetki, łazienka jest wspolna dla wszystkich (co prawda jest duża i ladna) ale jest jeszcze jedna wada. Parę kuszetek jest połączonych w całość jednym korytarzem i dopiero ta całość jest zamykana przez wszystkich współmieszkańców (znających się albo i nie ) kartą ze wspolnym kodem. Poza tym minusem tu jest brak zamykanego schowka na bagaż czy np. kamerę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 157.25.31.* 08.05.03, 10:59 Witaj! Byłam w takim rejsie w lutym.Wszystko super! Dwa minusy - za mało czasu na zwiedzenie Kopenhagi: zeszliśmy na ląd o godz. 11.00, a o 15.00 trzeba było zameldować się z powrotem.Naszą trasę zwiedzania zaczęliśmy od spacerku do słynnej Syrenki (od promu jest troszkę do przejścia), następnie bocznymi uliczkami do Nyhawn - dzielnica przepięknych kamieniczek i jachtów zacumowanych w kanale (coś jak nad Motławą w Gdańsku, ale dużo ładniej) aż do "centrum", czyli dłuuugiego deptaka z mnóstwem firmowych i drogich sklepów, kawiarenek i restauracji.Potem muzeum figur woskowych, powrót koło dworca kolejowego - a tam niesamowity widok ogromu rowerów czekających na powrót właścicieli z pracy, szkoły itp. Zresztą ludzi na rowerach jest zatrzęsienie.Aż żal, że i u nas nie jest to takie popularne i naturalne. No i żegnaj Kopenhago! A drugi minus to ceny! NA promie było ok. 80% Duńczyków, Polaków naprawdę niewielu.W drodze powrotnej poszliśmy na ciepłą kolację - 3 bigosy, 5 kiełbasek i 3 cole - 100,00 pln. W Kopenhadze poszlismy na lanczyk do tureckiej kebabowni - 3 kababy (połowę mniejsze niż u nas) i duża cola - również 100,00. W sklepie wolnocłowym też żadnych rewelacji.Także przygotuj trochę kasy, bo ceny są jednak pod Duńczyków.Dlatego wracają od nas z pełnymi torbami... ALe mimo tego jestem bardzo zadowolona z tego rejsu i szczerze polecam! Jeśli się zdecydujesz - udanej wycieczki!!! Pozdrowionka - Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 08.05.03, 14:53 czesc, dzieki za info i rady powiedz czy bralas kolacje bufetowa? bo taka kosztuje 80 zl i moze sa nie tylko bigos i kielbaski. niestety w wybranym terminie sa tylko kuszetki w drodze powrotnej no ale moze cos sie zmieni i uda sie zmienic to na kabine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 157.25.31.* 08.05.03, 15:51 No niestety, potem żałowałam, że nie wykupiłam tego bufetu (podobno bardzo duży wybór), tylko za 80,00 trzeba kupić w biurze, bo już na promie kosztuje więcej. Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 20.05.03, 10:23 Asiu, mam do ciebie jeszcze jedno pytanie, i do wszystkich innych ktorzy byli w Kopenhadze niedawno - ile kasy najlepiej wymienic - na wydatki w Kopenhadze bo na promie mozna placic PLN pisalas ze skromne kebaby to juz 100 pln a ile mniej wiecej kosztowaly pamiatki? jakies drobiazgi mam na mysli. a byly McDonaldy albo KFC? ciekawe jakie tam ceny a jeszcze jedno czy do tych najciekawszych miejsc mozna dosjc na piechote - czy zdazymy - czy trzeba skorzystac z komunikacji miejskiej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 157.25.31.* 20.05.03, 10:46 Hej! Nasze wydatki - na 3 osoby - to około 500-600 złotych, pamiątek nie kupowaliśmy, natomiast Maca i KFC mijaliśmy i ceny były wyższe niz u nas, ale dokładnie to Ci nie powiem. Z komunikacji miejskiej nie korzystaliśmy, wszędzie doszliśmy pieszo.Na promie były mapki z rysuneczkami ciekawych miejsc i całego miasta - bardzo przejrzyste i z takiej korzystaliśmy.Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 20.05.03, 12:35 o dzieki za szybka odpowiedz, czyli taka mapke mozna bylo sobie wziac, tak? to dobrze bo nie chce kupowac przewodnika na pol dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 26.05.03, 14:57 wiec bylam !! warto!! bardzo fajne kabiny z lazienka ! dla potliwych - troche duszno w kabinach i glosno (skrzypienie pokladow) jesli ktos wrazliwy radze wziac zatyczki do uszu. porzadny prom tyle ze drogo na nim! piwo 15 zl w barze, nie mowiac o posilkach ! sklep pseudo wolnoclowy - minimalne roznice na alkoholach i perfumach. obsluga bardzo mila i profesjonalna! 5 godzin w Kopenhadze to nawet sporo chyba ze chce sie obejsc wszystkie muzea, zawiodlam sie Tivoli- jak ogrodek jordanowski - nedzne karuzele zadnych szalenstw tylko kolejka gorska a w Kopenhadze wszyscy mowia po angielsku , sa uprzejmi, pomocni, a jacy faceci!! przystojniaki!! z kobitkami gorzej... za duze sa ... ceny niestety wysokie ! chcialabym wrocic! Asia dzieki za rady !!! przydaly sie ! Odpowiedz Link Zgłoś