Dodaj do ulubionych

promowe rejsy DFDS SEAWAYS

IP: 217.11.141.* 07.05.03, 17:17
czy ktos moze byl na promie tych linii - ja chcialam wybrac trase Gdansk-
Kopenhaga - Gdansk , 2 noce + dzien 160 zl o od osoby - tanio ale czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: *.crowley.pl 07.05.03, 17:36
      Fajna oferta i najfajniejszy prom jaki pływa regularnie z polskich portów.

Proponuję Ci jednak jeszcze lepszą ofertę. Gdańsk - Kopenhaga - Oslo- Kopenhaga-
      Gdańsk. Dwa całodzienne pobyty w Kopenhadze i jeden dzień w Oslo. Poza tym z
      Kopenhagi do Oslo i z powrotem płynie się rewelacyjnymi promami z basenami itp.
      Całość kosztowała mnie 450 PLN. Cztery noclegi na promach w cenie.

Pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: *.pl.abb.com 08.05.03, 07:41
      Ja płynelam tym promem do Kopenhagi w lutym i bylo super. Zdarzają się też
      takie promocje, że płacisz tylko 90PLN za rejs w kabinie. Bo proponuje Ci zakup
      miejsc w kabinie a nie w kuszetce. W kabinie masz mala lazienkę z prysznicem,
      kabina jest tez zamykana. Na pokładzie zaś na ktorym są kuszetki, łazienka jest
      wspolna dla wszystkich (co prawda jest duża i ladna) ale jest jeszcze jedna
      wada. Parę kuszetek jest połączonych w całość jednym korytarzem i dopiero ta
      całość jest zamykana przez wszystkich współmieszkańców (znających się albo i
      nie ) kartą ze wspolnym kodem. Poza tym minusem tu jest brak zamykanego schowka
      na bagaż czy np. kamerę.
    • Gość: Asia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 157.25.31.* 08.05.03, 10:59
      Witaj!
      Byłam w takim rejsie w lutym.Wszystko super! Dwa minusy - za mało czasu na
      zwiedzenie Kopenhagi: zeszliśmy na ląd o godz. 11.00, a o 15.00 trzeba było
      zameldować się z powrotem.Naszą trasę zwiedzania zaczęliśmy od spacerku do
      słynnej Syrenki (od promu jest troszkę do przejścia), następnie bocznymi
      uliczkami do Nyhawn - dzielnica przepięknych kamieniczek i jachtów zacumowanych
      w kanale (coś jak nad Motławą w Gdańsku, ale dużo ładniej) aż do "centrum",
      czyli dłuuugiego deptaka z mnóstwem firmowych i drogich sklepów, kawiarenek i
      restauracji.Potem muzeum figur woskowych, powrót koło dworca kolejowego - a tam
      niesamowity widok ogromu rowerów czekających na powrót właścicieli z pracy,
      szkoły itp. Zresztą ludzi na rowerach jest zatrzęsienie.Aż żal, że i u nas nie
      jest to takie popularne i naturalne.
      No i żegnaj Kopenhago!
      A drugi minus to ceny! NA promie było ok. 80% Duńczyków, Polaków naprawdę
      niewielu.W drodze powrotnej poszliśmy na ciepłą kolację - 3 bigosy, 5 kiełbasek
      i 3 cole - 100,00 pln. W Kopenhadze poszlismy na lanczyk do tureckiej
      kebabowni - 3 kababy (połowę mniejsze niż u nas) i duża cola - również 100,00.
      W sklepie wolnocłowym też żadnych rewelacji.Także przygotuj trochę kasy, bo
      ceny są jednak pod Duńczyków.Dlatego wracają od nas z pełnymi torbami...
      ALe mimo tego jestem bardzo zadowolona z tego rejsu i szczerze polecam!
      Jeśli się zdecydujesz - udanej wycieczki!!!
      Pozdrowionka - Asia
      • Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 08.05.03, 14:53
        czesc, dzieki za info i rady
        powiedz czy bralas kolacje bufetowa? bo taka kosztuje 80 zl i moze sa nie tylko
        bigos i kielbaski.
        niestety w wybranym terminie sa tylko kuszetki w drodze powrotnej no ale moze
        cos sie zmieni i uda sie zmienic to na kabine

• Gość: Asia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 157.25.31.* 08.05.03, 15:51
          No niestety, potem żałowałam, że nie wykupiłam tego bufetu (podobno bardzo duży
          wybór), tylko za 80,00 trzeba kupić w biurze, bo już na promie kosztuje więcej.
          Pozdrawiam, Asia
      • Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 20.05.03, 10:23
        Asiu, mam do ciebie jeszcze jedno pytanie, i do wszystkich innych ktorzy byli w
        Kopenhadze niedawno - ile kasy najlepiej wymienic - na wydatki w Kopenhadze bo
        na promie mozna placic PLN
        pisalas ze skromne kebaby to juz 100 pln a ile mniej wiecej kosztowaly
        pamiatki? jakies drobiazgi mam na mysli. a byly McDonaldy albo KFC? ciekawe
        jakie tam ceny
        a jeszcze jedno czy do tych najciekawszych miejsc mozna dosjc na piechote - czy
        zdazymy - czy trzeba skorzystac z komunikacji miejskiej
        pozdrawiam
        • Gość: Asia Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 157.25.31.* 20.05.03, 10:46
          Hej!
          Nasze wydatki - na 3 osoby - to około 500-600 złotych, pamiątek nie
          kupowaliśmy, natomiast Maca i KFC mijaliśmy i ceny były wyższe niz u nas, ale
          dokładnie to Ci nie powiem. Z komunikacji miejskiej
          nie korzystaliśmy, wszędzie doszliśmy pieszo.Na promie były mapki z
          rysuneczkami ciekawych miejsc i całego miasta - bardzo przejrzyste i z takiej
          korzystaliśmy.Pozdrowienia!
          • Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 20.05.03, 12:35
            o dzieki za szybka odpowiedz, czyli taka mapke mozna bylo sobie wziac, tak? to
            dobrze bo nie chce kupowac przewodnika na pol dnia
    • Gość: Anni Re: promowe rejsy DFDS SEAWAYS IP: 217.11.141.* 26.05.03, 14:57
      wiec bylam !! warto!! bardzo fajne kabiny z lazienka ! dla potliwych - troche
      duszno w kabinach i glosno (skrzypienie pokladow) jesli ktos wrazliwy radze
      wziac zatyczki do uszu.
      porzadny prom tyle ze drogo na nim! piwo 15 zl w barze, nie mowiac o
      posilkach ! sklep pseudo wolnoclowy - minimalne roznice na alkoholach i
      perfumach.
      obsluga bardzo mila i profesjonalna!
      5 godzin w Kopenhadze to nawet sporo chyba ze chce sie obejsc wszystkie muzea,
      zawiodlam sie Tivoli- jak ogrodek jordanowski - nedzne karuzele zadnych
      szalenstw tylko kolejka gorska
      a w Kopenhadze wszyscy mowia po angielsku , sa uprzejmi, pomocni, a jacy
      faceci!! przystojniaki!! z kobitkami gorzej... za duze sa ...
      ceny niestety wysokie !
      chcialabym wrocic!
      Asia dzieki za rady !!! przydaly sie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka