IP: *.toya.net.pl 28.04.07, 08:01
Lecę z W-wy do Pekinu przez Helsinki liniami Finnair. Jakie są Wasze opinie o tym przewoźniku? Interesuje mnie serwis, jedzenie, punktualność. Jaka jest strefa wolnocłowa w Helsinkach? Czy w czasie 4 godzinnego oczekiwania w Helsinkach na lot do Chin, zdąży się pojechać do miasta i coś zwiedzić? Jeśli tak to co polecacie i jak sie do centrum najlepiej i najszybciej dostac?
I jeszcze jedno - juz w Chinach mam zamiar połazić po Chińskim Murze. Czy wystarczą zwykle tenisówki czy trzeba zabrac buty trekkingowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Finnair IP: *.streamcn.pl 28.04.07, 08:09
      Lecialam z nimi do NY i bylo OK ale mąż miał z nimi przygodę. W Warszawie nie
      podali ze z Helsinek nie będzie połaczenia w tym dniu jak wynikało z umowy
      tylko tam zawiadomili że leca w następnym dniu. Zapewnili hotel ale z tymi
      ciezkimi bagazami trzeba było sobie radzić samemu.
    • rubin777 Re: Finnair 28.04.07, 13:51
      Leciałam do Chin z Sigma Travel z tym przewożnikiem.W czasie postoju w
      Helsinkach nikt z naszej 28-osobowej grupy nie wychodził z lotniska.My jednak
      mieliśmy w drodze powrotnej z Chin jeszcze nocleg w Helsinkach i wtedy od
      godz.16:00 można było spokojnie przemieścić się bezpłatnym autobusem sprzed
      hotelu do miasta i pozwiedzać do wieczora.Jeśli chodzi o lot to wszystko
      punktualnie,wylot i po 8 godzinach lądowanie w Pekinie.Katering też,łącznie z
      winem bez ograniczeń,często podawany.Samolot duży,3+4+3 miejsc w rzędzie.Jeśli
      chodzi o obuwie,to tam gdzie wiozą wycieczkowiczów - Badaling,to podejście nie
      jest zbyt strome,wystarczą półbuty,choć w lżejszym obuwiu też nie będzie
      problemu.
    • Gość: opt Re: Finnair IP: *.tsi.tychy.pl 29.04.07, 00:06
      Kilka lat temu podobnie leciałem do Chin z Nilpolem i było super.W czasie
      oczekiwania na połączenie w Helsinkach z lotniska autobusem udaliśmy się do
      centrum i zwiedziliśmy miejscowe zabytki i pochodzili po porcie- to taka
      pozaprogramowa oferta organizatora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka