Gość: agaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:38 Bul ktos w Egipcie lub Tunezji z biurem Kopernik? I jak sie wywiazalo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bossiu Re: Biur Kopernik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:06 Byłem z tym biurem w Egipcie w 2004r. Podróż poslubna. Zapamietam na całe życie było zajeb...!!!! Nie mogłem narzekać, hotel ROMA ****. jedzenie doskonałe, plaża prywatna tylko dla gości hotelowych. Ja polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agiw17 Re: Biur Kopernik 03.09.07, 19:09 Ja byłam w Egipcie z Biurem Podrózy Kopernik. Niestety jestem niezadowolona. Zaczęło się od trzykrotnej zmiany godziny odlotu. Już sie zbieraliśmy do wyjazdu na lotnisko kiedy zadzwonił przedstawiciel biura i powiedział ze lot został znowu przesunięty na inną godzinę. Kolejną porażką było spotkanie z rezydentem, który zjawił się z 1,5 godzinnym spóźnieniem, był niemiły wręcz arogancki i interesowało go tylko sprzedanie jak największej ilości wycieczek fakultatywnych. Na moje pytanie jak leczyć się w przypadku "Zemsty Faraona" powiedział tylko tyle, żeby przypadkiem nie wzywać lekarza hotelowego. Rezydent nie był pochodzenia polskiego i niestety nie zbyt dobrze mówił po polsku, więc ciężko było go zrozumieć. Sam pobyt w Egipcie był cudowny. Mieszkaliśmy w hotelu Le Pacha - fajny hotel serwujący pyszne jedzenie, położony w samym centrum Hurghady. W pokojach bezpłatny sejf i suszarka do włosów (udogodnienie dla kobiet). Hotel bardzo serdecznie polecam , a Biurem Kopernik nie zamierzam już nigdzie pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_s_6 Re: Biur Kopernik 08.09.07, 23:52 rezydent owszem nie jest polakiem,ale bardzo dobrze mówi po polsku. byłam z tym biurem w egipcie juz 6 razy zarówno w sharmie jak i hurghadzie .zawsze pełen profesjonalizm, i super hotele. rezydenci sa naprawde super ! wcale tak nie jest ze chca tylko wycieczki sprzedawac!!!sa zawsze gotowi do pomocy! to co piszesz jest niezgodne z prawda!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Biur Kopernik IP: *.cust.tele2.pl 09.09.07, 01:40 piszesz jak typowy agent biura Kopernik Odpowiedz Link Zgłoś
aga_s_6 Re: Biur Kopernik 09.09.07, 22:09 ale nim nie jestem. oczywiscie prauje w branzy turystycznej, ale kompletnie innym dziale - przyjazdówki do Polski , wiec wiem kiedy cos jest ok zorganizowane a co jest tylko wymysłem turysty , któy leci pewnie pierwszy raz i nie wiadomo czego sie spodziewał na miejscu.Tak sie skałada, ze z reguły tak jest ze turysci nie czytaja dokładnie info o danym kraju, mentalnosci lokalnej ludnosci , warunkach panujacych w hotelach itp. a potem biuro ma problemy z dziwnej tresci reklamacjami. w przypadku tego biura , zarówno jak i exim tours wszystko zawsze jest w najwiekszym porzadku - pełen profesjonalizm . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Biur Kopernik IP: 80.51.226.* 10.09.07, 15:49 Byłam z Kopernikiem w lipcu w Hurgadzie, wszystko w najlepszym porządku. Wycieczki fakultatywne również wykupilam u nich i jestem bardzo zadowolona z tego biura. rezydentami byli u nas Morad i Paweł, obaj bardzo profesjonalni i zaangażowani w pracę,po spotkaniach informacyjnych byli na dyżurach w hotelu, cala nasza grupa była zadowolona z wyjazdu, chociaż rezydenci mieli pod opieką tyle hoteli dobrze wywiązywali sie z obowiązków. Polecam Kopernik, żadnych niespodzianek, bardzo udane wakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
carolineinc Re: Biur Kopernik 02.10.07, 16:53 Właśnie wróciłam z Egiptu z Kopernikiem i powiem jedno porażka.Zaginęły nam bagaże, tzn nie wyleciałay z Wawy a rezydent powedział, że to nie jego sprawa- niejaki Paweł Sz. Drugi rezydent cały czas olewka i musieliśmy go błagać, żeby pojechał z nami na lotnisko, ŻEBY JE ODEBRAC PO 3 DNIACH ZWŁOKI.. Przez dwa dni nikt nie ZADZWONIł z biura, żeby poinfromować, co stało się z naszymi bagażami. A polski rezydent naciągał ludzi, co więcej ostrzegali nas przed nim na miejscu. Biuro podróży nie zrbiło nic, żeby nasze bagaże dotarły do hotElu. Wszystko sami załatwiliśmy. Co DO Hotelu- Super hotel-dana beach. Pyszne jedzenie, obsługa super, dużo atraKcji dla dzieci. Mozna nie wychodzić z hotelu przez caaŁY POBYT. AHA NAWET W POLSCE BIURO KOPERNIK MA BEZCZELNYCH, AROGANCKICH PRACOWNIKÓW: NAWET NIE CHCĄ SIĘ PRZEDSTaWIĆ PRZEZ TELEFON I ZWROT TYPU, ŻE " ŁASKĘ ZROBUILI, ŻE WOGÓLE NASZE BAGAŻE DO NAS DOLECIAŁY". POLECAM HURGADĘ, ALE NALEŻY SIĘ WYSTRZEGAĆ TEGO BIURA.NAPRAWDĘ NIE WARTO ZAŁOWAĆ 100ZŁ WIĘCEJ I POJECHAĆ Z LEPSZYM BIUREM. HOTEL SUPER, JEŚLI KTOŚ SOBIE ŻYCZY, CHĘTNIE PRZESLE FOTKI . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: Biur Kopernik IP: *.enterpol.pl 06.10.07, 11:01 to że zgineły Ci bagaże to nie wina biura . ale rzeczywiście skoro rezydent nie stara sie pomóc to porażka - z tego co ostatnio przeanalizowałem jet to najtańsze biuro jeżeli chodzi o Egipt . Napisz jakimi liniami leciałaś - to będzie cenne info . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Biur Kopernik IP: *.chello.pl 11.10.07, 01:37 w naszym przypadku również porażka. Nie taki hotel miał być,reklamacji rezyd. podpisać nie chcieli na miejscu, została wysłana faxem do W-Wy.Po powrocie próby porozmawiania z kims z biura konczyły sie bezczelną odpowiedzią i odłożeniem słuchawki przez pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
kris7109 Re: Biur Kopernik 14.10.07, 21:26 Jak zwykle znajdą się takie ,,jełopy '' którzy nawet w przypadku gdyby biuro zmieniło hotel z 5* na 3* powiedzą że wszystko jest OK i takie sytuacje się zdarzają.Jak niektórzy moga pisać że rezydenci są tacy fajni jak totalnie olewaja osoby którym zaginął bagaż,przecież brak bagażu to totalna załamka.Jak nam zginął bagaż w Turcji to rezydenci Wezyra stawali na głowie i sie odnalazł(oczywiście może to nie standardem w Wezyrze) i tak powinno być zawsze bo od tego jest rezydent, a nie tylko od sprzedaży fakultetów. Odpowiedz Link Zgłoś