Dodaj do ulubionych

praca jako II pilot

08.07.07, 13:54
czy łatwo jest dostać pracę w charakterze II pilota?
Obserwuj wątek
    • peekay4 Re: praca jako II pilot 09.07.07, 01:14
      Zakładam, że chodzi Ci o pracę jako osoba chcąca zdobyć doświadczenie w pracy pilota pracując pod okiem kogoś już doświadczenie mającego.
      Jeśli tak to wszystko zależy od biura i od zapotrzebowania na pilotów ogólnie. Zasadniczo nie powinno być problemu z załatwieniem sobie takiej pracy tylko czasami wiąże się to z np. częściowym pokryciem kosztów wyjazdu. Najlepiej skontaktować się z danym biurem i podpytać jak to u nich wygląda.
    • a.bierowiec Re: praca jako II pilot 09.07.07, 16:15
      Drugi pilot to generalnie pojęcie określające osobę jadącą na daną trasę w
      celu "doszkolenia się", nauczenia czegoś, wyciągnięcia z wycieczki jak
      najwięcej.
      Ja byłam na takim wyjeździe "szkoleniowym". Pojechałam do Włoch. Wycieczka 9
      dniowa. Bardzo wiele wyniosłam z niej praktycznych informacji dot. np. czasu
      przejazdu, gdzie parkować autokar, gdzie WC w danym mieście. Poza tym
      przypomniałam sobie wiele (bo we włoszech byłam ale w 5 klasie podstawówki -
      czyli z jakieś 9 -10 lat temu). Ogólnie wyszłam z założenia, że opowiadać o
      danym kraju, miejscach atrakcyjnych turystycznie itp itd zawsze można się
      nauczyć, coś poczytać, poprzeglądać strony internetowe na ich temat. A tego,
      jak w praktyce wygląda wyjazd na daną trasę, jaka jest procedura przekraczania
      granic europejskich, kwestie zakwaterowania, wyżywienia, czasu wolnego,
      rozplanowania wszystkiego w czasie - to właśnie zyskałam z tego wyjazdu.

Jeśli jesteś zainteresowana wyjazdem jako drugi pilot to musisz liczyć się z
      tym, że powinnaś pokryć pewne koszty związane z twoim uczestnictwem w wyjeździe
      czyli nocleg, wyżywienie, niekiedy koszty wstępów do obiektów. Wszystko zalezy
      od biura z którym jedziesz na taki wyjazd szkoleniowy.

Pozdrawiam,
      Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka