Gość: Sylwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 20:40 Witam. Czy ktoś zna to biuro ? Prosze o opinie. Głównie interesują mnie obozy(Kulka) jednak ogólne opinie też mogą być.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maksi Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 22:15 ja osobiscie polecam biuro. bylam z nimi na obozie w Bulgarii w tym roku. Oboz milo wspominam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 15:58 dziekuje ze odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
filipoza Kulka - dramat - to mało powiedziane... 26.04.12, 13:09 Piszę to jako ostrzeżenie dla normalnych rodziców :) Totalna porażka - córka była tam rok temu (2011) z koleżanką: - pokoje w takich jakby barakach - bez odpowiedniej wentylacji, wszystkie rzeczy po jednym dniu są wilgotne - również te w szafkach (nawet papierowe chusteczki higieniczne przesiąknięte wilgocią) + do tego co wydaje się "normalne" - zatęchły zapach - być może zależy to od pory roku - nie wiem - wg mnie nie powinno; - wychowawcy - to jakieś dzieci ledwo ponad 18 lat - marnie opłacani jakby pracowali tam za karę - zazwyczaj kompletnie nieporadni - ustalasz coś i za chwilę dowiaduje się człowiek że nic z tego co zostało ustalone nie jest realizowane - w moim przypadku chodziło o dość prostą dietę...; - właśnie - dieta... - moja córka nie może jeść ze względów zdrowotnych czipsów, oraz kiepskiej jakości słodyczy itp "chińszczyzny" - ale w związku z tym potrzebuje normalnego jedzenia - zapomnijcie! - porcje głodowe jakby nastawione na to, że dzieci będą kupowały szajs w sklepiku z przekąskami - lepiej! jeden z ostatnich posiłków przeznaczonych na koniec przed wyjazdem dla dzieci jest wpisywany jako swego rodzaju wynagrodzenie dla personelu sprzątającego - tłumaczenie było takie, że przecież dzieci i tak już nie mają czasu aby to zjeść. Może i tak - tylko dlaczego rodzice mają za to płacić? Wiem o tym bo przez przypadek ci nieporadni wychowawcy wysyłali mi mailem menu nie zdając sobie sprawy, co jest w środku :) Generalnie córka zadzwoniła do mnie z płaczem, po dwóch dniach pobytu, że jest głodna - i proszę bez aluzji - dziecko jest szczupłe i zadbane. Tylko, zdajcie proszę sobie sprawę, że jak dziecko nie spożywa fast food to musi jeść NORMALNIE ale myślę, że spora część rodziców tego nie wie bo nie ma czasu zastanawiać się nad takimi drobnostkami. Generalnie nie polecam chyba, że ktoś lubi pokazywać dzieci w TV - fakt, telewizja TVN była - oczywiście jak to w TVN - wszystko SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagusia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:32 Byłam z wycieczką w Wilnie. Grupę zakwaterowano w dwóch róznych hotelach przy czym ten w którym nocowałam był syfiasty-brud lepił sie do wszystkiego-śmierdziało szczynami. Na śniadanie dostaliśm,y 3 przezroczyste plasterki sera, jogurcik , masełko i mały dżemik-i ani grama więcej jedzenia. Druga grupa miała czyste pokoje i na sniadanie szwedzki super zaopatrzony. Dodam że wszyscy płacili jednakową cenę za wycieczkę. Organizator nie widzi problemy w zróznicowaniu grupy-nie proponuje zadosć uczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passionplace Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.11, 10:29 tak to jest, jak się kupuje tańsze wycieczki... sale weselne kraków | aplikacje internetowe | wczasy nad morzem | gazetki promocyjne | Dobre garnki do gotowania | nieruchomości trzebiatów | domy nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestniczka 2007 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 20:32 Może miałam pecha.Pierwszy raz pojechałam z tego biura do Kulki i... 1.Namioty niedopilnowane 2.Obcy szwendający się wokół obozu i w środku 3.Zostałam okradziona,zero reakcji ze strony organizatora,żadnej rozmowy z rodzicami.Do dzisiaj dostaję informację z sądu o toczących się sprawach dot.tego złodziejstwa.Nocne libacje wychowawców. Ja nie polecam,jest tyle innych biur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spok Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:13 ej a ja byłem na Kulce w 2007 roku, no i fakt mieli problem z złodziejem to był jakiś dzieciak ale część rzeczy znaleziono i normalnie wezwano policję i ja też dostawałem jakieś zawiadomienia przynajmniej wiadomo, że coś z tym robili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 14:29 Nie wiem jak w Kulce, ja byłam w Młyniku i dosyć mile wspominam wyjazd, choć zdarzały się wpadki. U nas również zdarzyła się kradzież, ale normalnie zebrano wszystkich, ostrzeżono o konsekwencjach i wezwano policję, a pieniądze zostały odzyskane. Minusem byli niektórzy wychowawcy, do wszystkiego nas zmuszali, ja musiałam udawać chorą, aby wymigać się od włażenia na skrzynki. Poza tym po ciszy nocnej, wszyscy dostawali burę za hałasy i zapalone światło (nie można było zapalić latarki, musiałyśmy świecić telefonami, żeby dostać się do łazienki), a sami wychowawcy oczywiście urządzali całonocne libacje. Panie z pensjonatu nic sobie z tego nie robiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.chello.pl 31.07.08, 17:39 Witam. Obozy(Kulka)- organizacja imprezy to jakieś nieporozumienie. Już na poczatku, osoba odpowiedzialna za transport dzieci na miejsce, zapomniała zabrać 5 osób z Krakowa. Po licznych interwencjach,"Szarpie travel" zorganizowało innego opiekuna( bo tamten już się opalał na miejscu, cały szczęśliwy)i transport na drugi dzień.Zwrot kosztów za dwa dni pobytu, trwał w nieskończoność. Dla mnie biuro na czarnej liście. Z opowiadań dziecka, obóz "przetrwania" to tylko nazwa. Kontakt z firmą bardzo cięzki. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 31.07.08, 18:26 A miałam z nimi wysłac dziecko na kolonie tylko nie było miejsc. Ale trafiłam równie fatalnie na steja travel- założyłam o tym watek. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
relaksowa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 01.08.08, 09:27 To ja dla odmiany przekaze poztywna opinie. Moja corka z kolezanka pojechaly po raz pierwszy z tego biura ( wiec my rodzice bylismy pelni obaw) na oboz golfowy do Olsztyna. Dziewczyny wrocily zachwycone i chca jechac ponownie w przyszlym roku. Wszystko zorganizowane i dograne. Nieduza grupa chyba ok 20 osob. Wszyscy zakwaterowani w dwuosobowych pokojach w miasteczku akademickim . Bylam widzialam, warunki na prawde calkiem dobre.Pokoje moze nieduze,ale komfort tylko dwoch osob w pokoju i bardzo fajna lazienka rekompenowaly to. Jedzenie smaczne , wybor i mozliwosc dokladek. Zorganizowany specjalnie dla grupy bus, ktory dowozil ich j na pole golfowe, pozniej nad jezioro gdzie byla chwila wypoczynku wraz z obiadem i z powrotem na pole a potem do akademika. Wieczory tez zorganizowane ( spacer po starowce olsztynskiej, kino, obserwatorium astronomoczne etc). Jedno po poludnie spedzili tez w Kulce i tu dziewczyny mialy negatywne opinie. Tzn mowily ,ze pojechac zobaczyc i pobyc tam pare godzin ok,bo mieli zorganizowane jakies zajecia sportowe , ale warunki byly duzo gorsze wiec cieszyly sie ,ze tam nie trafily. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.gfk.pl 01.08.08, 14:16 Może w takim razie tylko ta Kulka taka niefortunna. Ja wysłałam tam syna w zeszłym roku i po powrocie zapowiedział, że nigdy w życiu na kolonie już nie pojedzie... Opiekunowie nie bardzo interesowali się tym co robią dzieci. A dzieci jak się nudzą to różne rzeczy wymyślają... Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antosiek., Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 15:43 Nie zgadzam sie z opinia wyżej wystawioną! Mam 15 lat i uważam iż biuro szarpie travel wywiązuje się z postawionych wcześniej obietnic. Opiekunowie są przemili, nie dają za dużo swobody ani też nie prowadzą jakiegoś tam rygoru. Jestem zachwycona pobytem w Kolobrzegu;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wee Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 14:43 Ja też się nie zgadzam. Byłam na 2 obozach z Szarpie Travel - w Kulce i w Młyniku. Oba obozy były świetnie zorganizowane. Doskonale się bawiłam i pewnie za rok znów pojadę z Szarpie na kolonie. Oba wyjazdy pozostawiają miłe wspomnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 04.08.10, 09:11 Czyli jednak można być zadowolonym :) miło czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulinek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.10.13, 15:02 Byłam z koleżanką w tamtym roku i nie wiem czy to pech czy co ale tam więcej już chyba nie pojadę . W domkach było wilgotno i śmierdziało , w łazience nie było wody , gdy była burza wyrwało nam okno i nic z ty nie zrobili . Jedzenia było bardzo mało a jak ktoś był chory to nie można było nic jeść dopuki się nie wyzdrowiało . Było bardzo dużo kradzieży , jacyś pijani panowie weszli na teren naszego obozu . Chłopacy z drugiej połowy domku chcieli podpalić naszą część , w nocy nie mogłyśmy spać bo panie instruktorki przychodziły do chłopaków i ich biły jeśli zrobili coś źle . Instruktorzy uważali siebie za królów , musieliśmy oddawać czasem im swoje jedzenie . Nie polecam tego biura . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.static.ip.netia.com.pl 24.04.15, 20:50 czy to kolonia czy jakiś horror ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:42 Już na same opinię robi się nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:27 moje dziecko też dojechało wtedy dwa dni później, ale ja kontakt z organizatorem miałam dobry z tego co wiem tu nawaliło biuro u którego kupowałam, może u Ciebie też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.chello.pl 25.02.09, 09:29 moje dziecko przedwczoraj wróciło z ich zimowiska i jest bardzo zadowolone teraz chce jechać na obóz ( a była pierwszy raz w życiu bez nas - to coś znaczy chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.08.09, 20:47 a nie zapomniała pani dodać że na zbiórce zjawiła się pani dzień później?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Biuro "Szarpie Travel"- KULKA opinie IP: 62.233.151.* 03.08.10, 07:16 mój syn ma właśnie w poniedziałek jechać do kulki na obóz survival kłady paint itp. nie wiem już co robić bo KUlka chyba fatalna!!!!?????? Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Biuro "Szarpie Travel"- KULKA opinie 03.08.10, 14:35 Moja córka w Kulce była dwa razy , w zeszłym i w tym roku , bardzo sobie chwaliła. Była na obozie Młodego Agenta.Warunki może nie są super ale wychowawcy fajni , ciągle się coś działo , nie nudziła się . Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- KULKA opinie 04.08.10, 09:14 Proszę nie martwić się na zapas. Poczytać ostatnie wpisy - wiele jest pozytywnych opinii. Będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: Biuro "Szarpie Travel"- KULKA opinie IP: 217.153.73.* 20.08.10, 13:42 Mój syn wrócił wczoraj z kolonii w Kulce. W ciągu pierwszy czterech dni miał wszystkie atrakcje, potem była nuda. Wychowawcy sa już chyba z nudzeni kolejnym turnusen i już nic im sie nie chce. Jedzenie też nie najlepsze. Nic nie może sie zmarnować, więc na początku turnusu wyjadali co zostało po poprzednim, a na koniec swojego dostawali na kolację i sniadanie coraz to starsze pieczywo. Chyba dosyć sporo płacimy za te kolonie i chyba świeży chlebiczy bułka to nie zbyt wiele za te pieniądze. Dzieciaki które spały wnamiotach na czas deszczu musiały przenosić się do stołówki , bo przeciekały. W sklepiku zawyżone ceny i mały asortyment. To draństwo zdierać z dzieciaków. Uważam,że organizatorzy znaleźli niezły interes nie troszcząc się za bardzo on asze dzieciaki. Kulki nie polecam. Jedynym pozytywem były dzieciaki tam przebywajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Biuro "Szarpie Travel"- KULKA opinie IP: 62.233.151.* 05.08.10, 08:47 bardzo dziękuję za opinię. będzie dobrze;) syn się cieszy bo ma nadzieję że nie będzie nudy, i taką mam nadzieję;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Biuro "Szarpie Travel"- KULKA opinie 05.08.10, 09:10 Jasne, że będzie dobrze :) grunt to pozytywne nastawienie. Udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 14:39 Miałem nieprzyjemność wysłać dzieci z tym biurem. Niestety klimat był taki, że dzieci musiałem zabrać następnego dnia. Szarpie Travel zdobyło się na gest zwrócenia mi 123/zł za dziecko, pomimo że dzieci były tam tylko 24h - taka podobnież była niewykorzystana stawka żywieniowa. Obrazu dopełnił fakt, że dzieciaki zostały w tym czasie okradzione z kieszonkowego i straszone przez innych "uczestników" obozu/kolonii. Warunki w Kulce są też na najniższym możliwym poziomie, więc jeśli macie wybór, Szarpie Travel omijajcie. Lepiej uczyć się na cudzych błędach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 80.55.145.* 31.01.09, 15:02 Ja mam dobre doświadczenia z tym biurem. Byłem w szklarskiej porębie rok temu warunki i jedzenie w ośrodku były średnie i ogólnie ośrodku "Siła" nie polecam, ale biuro w tym roku wycofało sie z współpracy z tym ośrodkiem. Część obozu była zakwaterowana w ośrodku "Górnicza Strzecha" tam warunki były bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 18:29 Ja również uważam to biuro za godne polecania. Dwa razy byłam z nimi na koloniach w Bieszczadach i Szklarskiej Porębie. wszystko było w porządku. Wakacje z tym biurem wspominam jako jedne z najlepszych w moim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.chello.pl 11.02.09, 15:27 ja byłem z nimi teraz na zimowisku i super było, a i w wakacje na Kulce to była niezła impreza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 16:05 ja wysyłam z nimi moje dzieciaki na obozy w Kulce i też polecam, życia się tam uczą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:08 dzięk za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 01.06.09, 17:20 czy w szklarskiej porębie jest fajnie jakie warunki , atrakcje ??? kto jedzie od 25 lipca do 6 sierpnia z gdańska ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew93 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.06.09, 20:59 Ja jade od 25.07 do 06.08 do szklarskiej, ale z Wrocławia. Czytalem, ze oboz jest ok, warunki tez w porzadki. Do zobaczenia na obozie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 15:55 Ja wysłałam mojego synka na zimowisko z nimi w Bieszczady jechali pociągiem, więc to była męcząca podróż, ale na miejscu był zachwycony, dobre jedzienie i się nie nudził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issik Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:07 A ja byłem na kulce nikt mnie nie okradł, a klimat jest spoko warunki tak jak na mazurach wszędzie i za rok też pojadę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:21 A ja nie zamierzam omijać tego biura jak mój syn zachorował dostałam zwrot kosztów wszystko zgodnie z umową, może nie widzieli podstaw do oddania kasy bo aż nie chce mi się wierzyć u mnie było bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:59 ja też musiałam zrezygnować i nie było problemu ze zwrotem pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:53 ja na szczęście nie musiałem rezygnować więc nie wiem jak jest do końca ale nie miałem z tym biurem problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 14:58 dobre biuro mój syn był na kulce i wrócił zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia111 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 17:23 Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są obozy lub kolonie do SZKLARSKIEJ PORĘBY?? NIe wiem czy można jechać z tym biurem Szarpie Travel w to miejsce?? Proszę o odpowiedź!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 19:34 Ja jestem zadowolona z tego biura. W zeszłym roku byłam na Słowacji w Rajeckiej Lesnej i było suuper. Polecam. Zakwaterowanie extra, wyżywienie b.dobre, a poziom zwiedziania super. Z przyjemnością wyjechałam z tym biurem na wczasy za granicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Z "Szarpie Travel" do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 10:44 Bardzo proszę wszystkich o jakiekolwiek opinie na temat obozu "Adriatyckie Atrakcje" - Włochy. Planuję wysłać swojego 13 latka z tym biurem po raz pierwszy. Proszę o radę i wskazówki oraz opinie na temat wyjazdu i organizatora. Z góry bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0mona Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 19:43 czy ktoś może mi powiedzieć co o koloniach dla dzieci od 6 roku organizowanych w miejscowości Młynik, może jakieś opinie? jak z opieką, zakwaterowaniem, organizacją zajęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: 84.38.22.* 24.03.09, 13:46 moje dziecko jeździło z tym biurem od 8 roku życia i program, opieka było super a jeżdziło na Kulkę, Młynik widziałam tylko w necie ale napewno jest lepszy od Kulki - przynajmniej zdjęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0mona Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 16:53 dzięki bardzo z informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxas Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:20 czy ktoś cos wie na temat dodatkowych atrakcji w Kulce:zorbing, quady, przemieszczanie się w kuli sferycznej i paintball to jest za dodatkową opłata ale czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 06:18 ja wysyłam córkę do Młynika na kolonię od 2.07 do 13.07... program tejże kolonii jest ciekawy. mam jakieś obawy bo córka ma dopiero 7 lat i nigdy nie była tak daleko od domu wśród obcych ludzi ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.dziecko sama zawiozę na miejsce więc tym sposobem będę mogła sprawdzić warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 22:32 Pani Izo proszę o opinie jakie są warunki na młynniku bo wysyłam tam dziecko w tym samym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 13:48 Pani Basiu, a więc, jeśli chodzi o warunki w Młyniku to jak najbardziej są w porządku. pensjonat czysty, przytulny. pokoje ładne, czyste. pokój z łazienką. w łazience również panuje czystość. jest wc, umywalka, prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:49 Witam Zapewnie już wrocila Pani do domu.Jakie sa warunki w Młynniku.Moja córka skarzyla sie na grzyb w łazience.Proszę o informację.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Z "Szarpie Travel" na kolonie dla najmłodszyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 13:41 osobiście zawiozłam córkę do Młynika. warunki mieszkaniowe są tam na 5. nie zauważyłam absolutnie żadnego grzyba jeśli chodzi o pensjonat. może Pani córka była na domkach letniskowych... nie mogę się do niczego przyczepić....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igaa Re: Z "Szarpie Travel" do Włoch IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.09, 07:16 z biurem moje dziecko w tamtym roku było ale w Hiszpani i byłam zadowolona też się zastanawiam nad tymi Włochami w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 20:45 a ja zamierzam jechac tam sama troche sie tego boje ale chyba nie jest az tak zle tam . nie straszcie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabsab Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 15:31 moze ktos powie czy sa w kulce te wszystkie atrakcie[klady,zorbing itp] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:18 a czy moze jefzie ktos do Kulki w tym roku od 14 lipca?? Odpowiedz Link Zgłoś
weronikawiktoria Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 07.04.09, 17:11 może ktos jedzie na ADRIATYCKIE WAKACJE 1 SIERPNIA'09?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 18:56 a moze ktos jedzie na EKSTREMALNE WAKACJE 14 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dream team Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.153.240.176.pentex.pl 17.05.09, 19:59 Jedziemy we 4 do młynika na ekstramalne wakacje w tym terminie mamy po 15 lat i mieszkamy w Gdańsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda. Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 14:23 Hej ;) Pewnie sie minełysmy... Ja również byłam 14.07 ale na domakch. Było fantastycznie! POLECAM MŁYNIK. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 46.238.231.* 21.05.12, 19:29 dziwne ze wiekszosc pozytywnych opinii jest z jednego adresu IP hahahahaha.... pr owiec sie nie postaral. trzeba chociaz zmienic adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.04.09, 23:36 Ja mam zamiar jechać do Kulki ale jeszcze nie wybrałam terminu i troche się boje czy biuro jest sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olcia 13 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:12 zamierzam wyjechać w te wakacje na kolonię "Hiszpania-Costa Brava" z moją przyjaciółką.Czy ktoś mógłby opisać jakie warunki czekają mnie jeśli zdecyduję się na tą kolonię? (Moja mama się denerwuje czy to nie jakieś oszustwo jakich wiele) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titi196 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:25 heeeej !!! ja tez w tym roku jadę do hiszpani... i jestem ciekawa jakie tam sa warunki... jak ktoś wie to niech napisze OLcia 13 zdecydowałaś się??? (tez jade pierwszy raz z tym biurem) jak jedziesz to kiedy bo ja z moimi przyjaciółkami jadę w ostatnim trminie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 25.04.09, 22:21 Jedzie ktoś do Hiszpanii w przed ostatnim terminie ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Kulka IP: *.retsat1.com.pl 26.04.09, 00:24 Ludzie kochani, to jak z Kulka? Jakie tam warunki? Atrakcje są? SDyn 14 lat więc wiek słuszzny:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Kulka IP: *.olsztyn.mm.pl 27.04.09, 19:23 W tamtym roku mój brat cioteczny był w Kulce. Było fatalnie, warunki kiepskie, nawet nie było powiedziane, że śpi się w namiotach a nie planowo w domkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jikilkik Re: Kulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:20 az tak strasznie w Kulce jest? ludzie a moze spodziewaliscie sie czegos innego i to tylko rozczarowanie az sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olicza Re: Kulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 19:02 ejj.. ja jade z kumpelą w pierwszym terminie pod namioty tam, i tak czytam to mi sie odechciało :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kulka IP: 213.192.66.* 24.05.12, 08:21 Wysyłam w tym roku pierszy raz dziecko do Kulki. Syna i jego kolegę. 11 latków. jestem w szoku po przeczytanych opiniach. Co roku syn jeździ w różne miejsca, ale nigdy nie było źle. Proszę o jakieś konkrety na temat tego ośrodka i organizacji. W razie czego zrezygnuję...Zrobiłam wstępną rezerwację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missmx0 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 16:08 Jedzie ktos do Hiszpanii - Costa Brava od 5 lipca ? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 01.05.09, 22:13 Ja jade, ale od 12 ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koruśś . Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.chello.pl 07.07.09, 20:27 hejj ;* ja też jade 12 do Hiszpanii. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koruss Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.chello.pl 07.07.09, 20:28 Ja jade też 12 do Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
dzusta18 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 09.06.09, 19:19 Gość portalu: Magdalena napisał(a): > Jedzie ktoś do Hiszpanii w przed ostatnim terminie ;) ? Hey Magdalena :) razem z przyjaciółką wybieram się do Hiszpani w przed ostatnim terminie:) Wyjezdzamy z Krakowa :) A Ty skąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.alicedsl.de 03.07.09, 16:30 Hej!ja tez jadę na te kolonie do Hiszpanii na ostatni turnus.Chciałam poczytać jakieś opinie na temat tej koloni.Moze jak skończy się pierwszy turnus to ktoś coś napisze.Moja mama tez bardzo się denerwuje. Czy faktycznie te wszystkie atrakcje wypala.Ja już byłam w Disneyland i wiem ze,nie będziemy w stanie w tych paru godzinach zwiedzić całego parku.Ok,proszę o opinie jak było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 85.14.84.* 30.05.09, 15:30 Ja jadę... :) I to nie pierwszy raz :) Jak ktoś chce czegoś więcej na temat tego ośrodka się dowiedzieć to moje gg: 8550043. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 09:58 ja jade 14 lipca ,a z kąd jedziesz ? bo ja z katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 14:19 Siemka Izka ;) Tu Magda, razem wracałysmy w pociagu xD Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 04.05.09, 12:39 Dajcie znać co z tym Młynikiem. Moje dziecko jedzie od 02 do 13.07.09 na misję specjalną. Może ktoś już tam był? Są to już 3 kolonie z czego dwie pierwsze to fatalne, łęcznie z rekoczynami ze strony wychowawcy. Nie chciałabym znowu źle trafić. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PREZESOWA Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 08:53 WITAM MOJE DZIECKO I KOLEZANI TEZ JEDZIE W TYM SAMYM TERMINIE 2.07.- 13.07.09 CO PANI . I TEZ ZASTANAWIAMY SIE JAK BEDZIE .ALE O MŁYNIKU MAL PISZĄ Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 17.05.09, 14:58 Gość portalu: PREZESOWA napisał(a): > WITAM MOJE DZIECKO I KOLEZANI TEZ JEDZIE W TYM SAMYM TERMINIE 2.07.- > 13.07.09 CO PANI . I TEZ ZASTANAWIAMY SIE JAK BEDZIE .ALE O MŁYNIKU > MAL PISZĄ A chłopcy czy dziewczynki? W jakim wieku i czy do namiotów czy domków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezesowa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 11:31 Chłopcy do domków pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfnhnjhmnmjm Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 16:31 o wiec jak było na obozach w kulce tylko nie mowcie ze beznadziejnie bo to juz sie dowiedziałam chcem wiedziec czy były zapewnione atrakcje te ktote sa wymienione?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ija Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie kulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:33 Ja tez jestem ciekawy (za specjalną opłatą paintball, zorbing, kula sferyczna, quady) czy rzeczywiście są te atrakcje? w kulce?? Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie kulka 27.05.09, 18:07 ja również dołączam się z prośbą o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu miu Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie kulka IP: *.xdsl.centertel.pl 04.07.09, 17:59 moze ktos cos konkretnego o tym powiedziec poniewaz planuje wybrac sie na taneczne Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 10.05.09, 10:26 podbijam , też jestem zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość3 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 83.238.134.* 15.05.09, 10:25 Czy ktoś był albo słyszał opinie dotyczące koloni w Łebie z Harrym Potterem? Odpowiedz Link Zgłoś
aglesnik Łeba jestem zainteresowana 17.05.09, 20:47 ja wpłaciłam juz zaliczke na turnus od 4 lipca. za córkę bo chciała jechać. program wydaje się interesujący, sama jestem ciekawa opinii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość3 Re: Łeba jestem zainteresowana IP: 83.238.134.* 18.05.09, 12:12 Jak rozmawiałam z biurem to powiedzieli, że w zeszłym roku organizowali już kolonie z Harrym. Jestem ciekawa czy ktoś coś słyszał. Do tej pory nie udało mi się znaleźć w internecie niczego na temat. Moja córa jedzie od 22.06.09. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Łeba jestem zainteresowana IP: 217.96.0.* 16.06.09, 08:17 mój syn (9 lat) też jedzie 22.06.2009 z Warszawy na Harrego :-). Strasznie się denerwuję. Opis programu bardzo ciekawy ale jak będzie w rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Łeba jestem zainteresowana 16.06.09, 09:49 Moja córka jedzie 20 czerwca do Kulki, jestem pełna obaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Łeba jestem zainteresowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 21:48 Mój syn - 10 lat - też w tym terminie i też z Warszawy. Tylko wciąż nie dostałam maila ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi wyjazdu. Chyba jutro zadzwonię, bo też troszkę jestem zaniepokojona. Mimo wszystko wierzę, że będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Łeba jestem zainteresowana 16.06.09, 23:04 też będę do nich jutro dzwonic, dziecko już prawie spakowane , wyjazd w sobotę a ja nie wiem o której godzinie i skąd. Coś kiepsko się zaczyna współpraca z tym biurem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Łeba jestem zainteresowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:03 aglesnik, moja córka też tam jedzie tzn. do Łeby. skąd wyjeżdża Twoja? bo moja z Ełku. trochę się boję. to jej pierwsza kolonia! Odpowiedz Link Zgłoś
weronikawiktoria Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 22.05.09, 16:37 jedzie ktoś do Włoch-adriatyckie wakacje 15-25 sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ;)) Re: Biuro "Szarpie Travel"- tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 20:42 Cy leci ktoś z tym biurem w tym roku do tunezji 30,07-06.08 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bce Re: Biuro "Szarpie Travel"- tunezja IP: 217.97.152.* 15.06.09, 19:39 Ja lecę do Tunezji pierwszym terminem, czyli 16.07. Ktoś z was też tam leci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 07:11 Ja jadę po raz pierwszy z tym biurem (na Karpacz-tropicals)polecam tą ofertę. Mam nadzieę, ze sie na niej nie zawiodę.;) Program jest bardzo ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on17 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.jasman.pl 29.05.09, 22:05 ja chcę w tym terminie do Tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
coloseum7 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 31.05.09, 12:32 Mój syn też jedzie 14.lipca 2009, do Młynika, jest ktoś jeszcze kto wtedy tam jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sab Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 12:10 Moja córka jedzie 14 07 09 .myślę ze nie będzie tak żle.czy ktoś jedzie moze z katowic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: 212.244.210.* 02.06.09, 17:13 Jedzie ktoś do Kołobrzegu ( 29.07 do 10.08 ) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 11:28 Wg mnie totalna porażka, nie polecam. Z obozu byłam b. niezadowolona, zupełny brak organizacji, kadra z kosmosu, autokar koszmarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :p Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.chello.pl 12.06.09, 23:04 Kto jedzie do Młynnika 2 lipca ? Rzeczywiście jest tam tak fatalnie jak piszą bo juz się boje :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 17.06.09, 22:53 mój syn jedzie od 2 lipca (14 lat z Rzeszowa). O Mlyniku nikt do tąd źle nie pisal raczej wogóle nikt nic nie pisal mam nadzieję że nie będzie źle bo to jego pierwszy obóz. No i każdy ma inne wymagania i oczekiwania więc zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 18.06.09, 10:39 Mój syn 12 lat z Iławy razem z kolegą też 12 lat, będą w domkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeewa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.toya.net.pl 18.05.10, 20:54 Moja córka jedzie na oboz z przygoda jeżdziecka do Kulki. Potrzebuję informacji na temat warunków, zajęc i opieki na tym obozie. Czy ktos moze pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 09:22 Kulka teraz była gruntownie remontowana, więc standard ośrodka znacząco się podniósł. Zajęcia odbywają się zgodnie z programem i ze specjalistami, natomiast kadra ma juz od jakiegoś czasu odprawy (znana, sprawdzona, współpracująca z biurem jakiś czas) - powinno być dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 15:55 moja córka (7 lat) jedzie do Młynika 2.07.dowożę sama gdyż chcę poznać wychowawców jak i warunki mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 29.06.09, 14:28 Gość portalu: iza napisał(a): > moja córka (7 lat) jedzie do Młynika 2.07.dowożę sama gdyż chcę poznać > wychowawców jak i warunki mieszkaniowe. Koniecznie daj znać zaraz 02.07 jak tam jest. niestety nie mogę tego zrobić osobiście, liczę na informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.ostroda.vectranet.pl 30.06.09, 19:25 Jeśli kochasz swoje dziecko i nie chcesz, żeby przebywało w ekstremalnych warunkach wstrzymaj się z wysłaniem GO do tego miejsca. Mój syn właśnie kończy pobyt w Młyniku, w niedzielę odwidziliśmy go i stwierdziłem brak kratki w brodziku prysznica, brak wentylacji w łazience, jeden wieszak na ręczniki dla 6 chłopców; oczywiście mokre po kąpieli (nie muszę przypominać, że śmierdzą), ponieważ nie ma nawet linek do powieszenia mokrych rzeczy.Narządzia do utrzymania czystości (mop ukradziony), mikroskopijna szczotka, brak wycieraczek przed domkiem, posciel w opłakanym stanie.Domki na stronie internetowej Młynika nie istnieją, ponieważ są przebudowane (zagęszczenie powierzchni).Nie ma werandy, a na jej miejsce jest łazienka. Zdjęcia pokoi nie pochodzą z domku, ale z budynku głównego. Życzę mądrej decyzji. Bardzo proszę sprawdzić osobiście warunki pobytu dziecka na samym początku JEGO zamieszkania w tym ośrodku.Pozdrawiam. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 01.07.09, 20:41 Powiało grozą... Ale napisz prosżę jak cała reszta, czyli program, wychowawcy, atmosfera, czy dzieci były pilnowane, czy Twoje dziecko, poza twoimi spostrzeżeniami było zadowolone z pobytu. Myslę że chłopcom 12 letnim obojętne jest czy jest szczotka do sprzątania, brak mopa czy wycieraczki przed domkiem pewnie też ich nie za wiele zmartwi. Czy po Twojej interwencji coś się poprawiło? Daj znać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.ostroda.vectranet.pl 19.07.09, 12:27 Wiem o tym że dla 12-letniego dziecka mało ważne jest szczotka czy mop, ale nie chciałabyś chyba żeby dziecko przebywało w zapiaszczonym wilgotnym pokoju bez wentylacji. Przeczytaj pozostałe opinie i wnioski wyciągnij sama (są również pozytywne opinie). Po za tym najprawdopodobniej na moją interwencję była tam kontrola z kuratorium, więc może się poprawiło (oby). Ja na pewno nie wyślę swojego dziecka z tej firmy na wakacje. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
magda0777 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 20.03.10, 15:03 Witam moje dzieci były w zeszłym roku w Kulce. Obie wróciły zadowolone. Jedzenie ok, wycieczki również. Trochę narzekały na łazienkę. Teren duży,ogrodzony. Sklepik z kosmicznymi cenami. Jedyny mankament to sposób umieszczania dzieci w domkach. Dziewczynka lat 10 została umieszczona z 12-13 latkami. Wiadomo,że różnice rozwojowe są monstrualne. W tym roku planuję tego przypilnować. W tym roku jedzie na Słowację z tym samym biurem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 16:36 Ja chcę w wakacje się wybrać do Hiszpani. Tylko nie wiem czy za tyle atrakcji można tylko tyle zapłacić?! Czy ktoś kto był ma jakieś zdjęcia z tam tąd . prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - julka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.07.09, 01:03 jeśli skradziony mop i mikroskopijna szczotka sa warunkami ekstrymalnymi to naprawde nie warto tam wysyłac dzieci jesli je kochamy, bo bark wycieraczki przed wejściem odbije się na ich psychice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.alicedsl.de 30.07.09, 22:32 ...no cóż,my rodzice nie możemy Cie krytykować Julio!!!widać jednak ,ze jesteś bardzo zakompleksioną osóbka skoro podtrawisz żyć w chlewie!!! a to ,ze walczymy o lepsze warunki podróżny dla naszych dzieci...to droga Julio nazywa się MILOS ...przykro mi ,ze nie poznałaś tego uczucia i dla twoich bliskich jest obojętne czy zjesz pomidora czy pomyje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia :) Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.alicedsl.de 30.07.09, 22:54 Zgadzam się co do słowa droga marzenko ,tylko pomyliłaś sie ze słowem MILOSC! nie dodałaś końcówki "c" ale inteligentna osoba zrozumie ,ze miotały tobą emocje ,przeczytawszy beznadziejny wpis od niejakiej juji! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraflis Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 26.02.10, 11:17 POlecam Szarpie Travel , nie polecam Beaturu z Lublina. Miałam okazję sprawdzić i jedną i druga firmę. Różnica wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 02.07.09, 21:45 No i jak Ci się podobało? Daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:00 Witam, a ja chciałam zapytać o program Akademia Małego Pilota w Dęblinie? Czy ktoś z państwa wysyłał dziecko na ten obóz? Jakie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 10:36 Moje dziecko jest w Młyniku od wczoraj - pod namiotem. Dzisiaj z nim rozmawiałam - stwierdził że nie mogą się ruszać nigdzie z namiotu, na śniadanie był suchy chleb i sucha wędlina :-( Generalnie narazie jest podłamany ... zobaczymy co będzie dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 03.07.09, 20:47 Gość portalu: matka napisał(a): > Moje dziecko jest w Młyniku od wczoraj - pod namiotem. Dzisiaj z nim > rozmawiałam - stwierdził że nie mogą się ruszać nigdzie z namiotu, > na śniadanie był suchy chleb i sucha wędlina :-( Generalnie narazie > jest podłamany ... zobaczymy co będzie dalej ... Mój syn też jest od wczoraj w Młyniku z tą różnicą że w domku i jak na razie jest zachwycony. Mówił że jest szwecki stół, mozna brac co się chce do wyboru. Wczoraj było pieczywo - chleb i bułki, wędlina ser itp. więc chyba nie tak źle. Dziś na obiad były ziemniaki i ryba. Myslę że dla tych z domków i tych z namiotów jest to samo jedzenie. Nie wiem jak w namiotach, ale mówił że wczoraj po przyjeździe dwa razy kapali się i dzisiaj do południa to samo + quady. Grają w karty, piłkę, byli w odwiedzinach w innym domku, jak na razie bardzo zadowolony :) Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apolon Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 10:43 moje dziecko wraca z obozu w młyniku dzisiaj - bez telefonu komórkowego, który mu ukradli z namiotu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 20.07.09, 22:40 małe sprostowanie - nie było szwedzkiego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
akaja_2004 Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie 21.06.09, 09:04 Córka jest od wczoraj w Kulce , na razie bardzo zadowolona , oby tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.pcmedia.com.pl 24.06.09, 21:04 Co do pytan o obóz w Szklarskej porebie polecam ten obóz program bardzo ciekawy (w szczególności polecam HEIDE-PARK niezapomniane wrazenia) osrodek bardzo bałdny jedzenie tez w pozadu w obiekcie znajduje sie sklepik w pokojach telewizory jedyny minus za odległość od miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.pcmedia.com.pl 24.06.09, 21:27 Ma ktos informacjie na temat obozu w słowacji"trzy stolice: organizowanego przez "szarpie travel" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:21 Ja jadę po raz pierwszy z tego biura do Karpacza 25.07-06.08. Ktoś jeszcze jedzie z Warszawy oprócz mnie xD ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiella Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Kołobrzeg 01.07.09, 13:07 Hej! Czy może ktos z was jedzie na kolonie do Kołobrzegu(tropical i haide parku) 16.07-28.07 2009 Prosze o odpowiedz...? Odpowiedz Link Zgłoś
aglesnik kolonia Łeba harry potter 02.07.09, 15:22 moja córka jest właśnie na kolonii i jest bardzo zadowolona, co prawda pogoda niezbyt, ale były wycieczki, wyjścia. są dyskoteki, zabawy. ośrodek przygotowany dla kolonistów, bardzo duży teren wokół, byłam osobiscie ją zawieźć i jest jak w necie :) pokoje schludne, jedzenie dobre, my jesteśmy zadowolenii, jeśli będzie chciała to skorzystamy z jakiejść propozycji napewno w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: kolonia Łeba harry potter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 06:24 moja córka też jest w Łebie i również jest zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Kołobrzeg IP: 212.244.210.* 05.07.09, 15:24 Ja jade, ale niestety od 29.07. Daj znać jak tam jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Kołobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:04 ma ktos opinie o Kolobrzegu z Piratami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azalia Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Kołobrzeg IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.07.09, 09:05 Moja córka jedzie z koleżanką na wakacje z Harnasiami (Suche k.Zakopanego) od 16 lipca. Czy ktoś tam był? Czego można się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiela (Sylwia) Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Kołobrzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 11:54 Hej pewnie że dam ale szkoda że nie jedziesz w ten wczesniejszy termin bo tylko ty odpowiedziałas mi na posta ...(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaa Re: Biuro "Szarpie Travel" IP: 212.244.210.* 19.07.09, 12:16 Na ile przed wyjazdem dostaliście informacje o dokładnej godzinie wyjazdu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie IP: *.adsl.alicedsl.de 11.07.09, 11:20 Proszę o opinie na temat koloni w Hiszpanii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia z Gdyni Re: Biuro "Szarpie Travel"- Adriatyckie wakacje IP: *.gdynia.mm.pl 15.07.09, 00:38 Moje dzieci (16 i 14 lat) wróciły dzisiaj z wycieczki objazdowej zachwycone. Jedyna słaba strona to jedzenie podczas zwiedzania, przeważnie makaron, frytki, raz pizza. Podczas czterodniowego pobytu na wybrzeżu Rimmini szwedzki stół, owoce, nawet kakao. Świetna kadra, kontaktowa, z ogromnym poczuciem humoru, bardzo zachwalały opiekunów. Wiele zwiedziły, wyszalały się w morzu i dwa dni radochy w Mirabilandii (park rozrywki - korzystanie z urządzeń było wliczone w koszty zwiedzania). Naprawdę są szczęśliwe i pełne wrażeń. Mogę z czystym sumieniem polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARZENA z B. Re: Biuro "Szarpie Travel"- Adriatyckie wakacje IP: *.adsl.alicedsl.de 16.07.09, 09:17 Czytałam Pani opinie na temat obozu objazdowego nad Adriatykiem,fajnie ,ze dzieci wróciły zadowolone.Moje dwie córeczki(13i 14 lat) jada do Hiszpanii- Costa Brava,mam nadzieje ,ze również wrócą z uśmiechem na twarzy i głową pełną wrażeń.Szkoda ,ze jeszcze nikt nie napisał nic o tym obozie.Wyjazd moich córek już w niedziele....trzeba być dobrej myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARZENA z B. Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brava IP: *.adsl.alicedsl.de 16.07.09, 09:22 Czytałam ,ze obóz nad Adriatykiem się udał....może i w Hiszpanii- Costa Brava tez będzie udamy.Proszę o jakieś opinie na temat tego wyjazdu.Fajnie byłoby przeczytać coś na temat tej wycieczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.barczewo.macrosat.pl 08.04.13, 23:00 też jadę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Młynik 13.07.09, 19:13 Witam! Mój syn wrócił dzisiaj z Młynika. Jak tam jest, trochę zdjęć jest tutaj: fotoforum.gazeta.pl/a/36158.html Otóż nie całkiem ośrodek wygląda tak jak na stronach internetowych. Niestety środek domków wrażenia nie robi, dla mnie ciemne, brudne i wilgotne. Wiem że mieszkali w nim chłopcy, więc z tym porządkiem różnie bywa, no i im specjalnie na nim nie zależało więc i nie przeszkadzało. Z opiekunki chłopcy byli raczej zadowoleni, niestety znalazł się jeden pan, który oprócz tego że robił im "harcerską" zaprawę, był niekulturalny i obrzucał ich wyzwiskami, co potwierdzili wszyscy mieszkający razem chłopcy a także Ci z innych domków. Ja wiem że ciężko jest utrzymać dyscyplinę ale chamstwa nic nie tłumaczy. Poza tym wszelkie programowe rzeczy były realizowane, choć nie tak długo jak chciałyby dzieci. Mam tu na myśli jazdę na quadach, paintball (do dyspozycji dostają 100 kulek), czy kąpiele na plaży (rotacyjnie 10 min). Na paintballu się nie znam, więc ciężko mi ocenić czy to dużo czy mało, jak dla mnie zbyt mało kąpieli czy plażowania a za dużo siedzenia w domkach. Jedzenie ogólnie "takie sobie". Największa frajda to oczywiście koledzy i koleżanki, tu rzeczywiście nie można się nigdy zawieść bo jak każdy wie, towarzystwo + czas wolny = zabawa. Podsumowując kolonie warunki oceniam na dostateczną,atmosferę syn ocenia na piątkę, ale uważam że jak na kwotę z pakietem superaktywnym za 1347 zł warunki fatalne - brudne domki (żadnej sprzątaczki - dzieci sprzątają same, więc za wiele nie można się spodziewać), marnej jakości plac szumnie nazwany boiskiem do piłki nożnej, na który zresztą nie wolno było chodzić, ponieważ był po drugiej stronie ulicy, zbyt długa trawa na ośrodku, skutkująca ciągle mokrymi butami, teren krzywy, pagórkowaty. Chciałam żeby ten opis był obiektywny, bez zbędnej krytyki i nadmiernego słodzenia, taki "chłodnym okiem". Mam nadzieję że się udało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Młynik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 15:18 a jakieś informacje na temat Last Camp? może ktoś byl, albo jedzie w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaa Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Młynik IP: 212.244.210.* 19.07.09, 12:18 Na ile przed wyjazdem dostaliście informacje o dokładnej godzinie wyjazdu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Młynik 19.07.09, 20:58 5 dni przed przyszedł mail informujący o tym co zabrać, gdzie i o której godzinie jest zbiórka. Wyjazd był o czasie. Jak coś więcej chcesz wiedzieć - pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaa Re: Biuro "Szarpie Travel" IP: 212.244.210.* 20.07.09, 22:55 Wielkie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Biuro "Szarpie Travel"- opinie Młynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 09:03 To chyba nie w tym Młyniku pani była. Moja córka była BARDZO zadowolna. Również w domkach, a pan Dawid (bo pewnie o niego chodzi) był bradzo... żartobliwy ;) POLECAM MŁYNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brava IP: *.adsl.alicedsl.de 21.07.09, 21:58 ...obóz przereklamowany....szkoda,ponieważ można było to lepiej zorganizować...panuje ciągły chaos...mój syn jest w szoku...mam nadzieje ,ze wróci cały i zdrowy,,,jestem wściekła... Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav 22.07.09, 10:08 Jak wróci napisz coś więcej, ponieważ zamierzałam w przyszłym roku wysłać tam moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.adsl.alicedsl.de 22.07.09, 14:28 Właśnie dojechali do Hiszpanii...i przeżyli szok.Pokoje są skandaliczne,wszędzie brut...coś okropnego..Moja córka jeszcze nie mieszkała w takich warunkach,choć zwiedziła już kilka ciekawych miejsc..Ogólnie panuje brud,urządzenia sanitarne w opłakanym stanie,meble w pokojach zniszczone, ściany brudne ...tylko się śmiać bo już nic innego im nie pozostało,Ale opowiem Wam jeszcze jeden numer.Gdy dojechali do Disneylandu to dostali bilet za 24€,miał kosztować 40€.Okazało się bowiem ,ze mogli wejść tylko do jednego parku.Disneyland jest podzielony na kilka parków rozrywki i jeżeli weszli już do jednego to nie mogli iść do innego,głupota totalna,...ale żeby tego było mało, to pani pilot kazała dzieciom klaskać w podziękowaniu innej pani pilotce, ponieważ biuro niezarezerwowalo biletów do tegoż tez parku i tylko dzięki niej i jej usilnym staraniom mogli wejść...ludzie trzymajcie mnie,to jakieś chyba żarty,dla mnie to po prostu zwykle niedbalstwo i niekompetencja.Potem dzieci mogły się wymienić biletami,ale nie wszystkie chciały i tak tez to moja córka zobaczyła tyle co nic w Disneylandzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kkjp Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav 22.07.09, 19:15 czyli z opisu nieciekawie. No to chyba zrezygnuję, bo ja Młynika też nie byłam zachwycona, własnie z tych warunków sanitarno-bytowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.adsl.alicedsl.de 22.07.09, 21:27 przykre ,ale prawdziwe ,mój syn to potwierdza (właśnie z nim rozmawiałam ) wszystko co napisała Magda to szczera prawda ...dojechali dzisiaj do hotelu w Hiszpanii o godzinie 11 rano,a pierwszy posiłek dostali o 19 godz,...obóz dla dzieci z nadwaga ,na pewno schudną!!! no i do kolacji nawet nie poszli nad morze ...koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.adsl.alicedsl.de 22.07.09, 21:35 To po prostu skandal,moja córka ma 16 lat i powiedziała ,ze to co się tam dzieje to jeden wielki bałagan i najchętniej wróciłaby do domu!!!ja tego tak nie zostawię,może nawet spotkam się z nimi w sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 08:59 Moja córka wróciła z Hiszpanii 10-07-09 i jest bardzo zadowolona. Na pewno w przyszłym roku tez pojedzie z tym biurem na obóz. Wszystko było super zorganizowane i mieliśmy stały kontakt z organizatorem. Zgadzam się co do jednego....pokoje nie były najwyższego standardu, ale córka aż tak nad tym nie ubolewała. Ważniejsze były dla niej plaża i wycieczki oraz super ludzie, których tam poznała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.adsl.alicedsl.de 23.07.09, 12:01 Droga pani Iwono! Moze Pani córka miała szczęście i trafiła na lepszy turnus.Moj syn również potwierdza ,ze było dużo zamieszania w Disneylandzie i ze niewiele mógł zwiedzić.No cóż nieraz tak się zdarza.W tamtym roku z tego biura była moja dwójka dzieci i również była bardzo zadowolona .Teraz jednak trochę się zmartwiłam złą organizacja.Fakt pokoje są straszne,ale chłopakom to za bardzo nie przeszkadza.Widać mój syn miał pecha ,ze pojechał w ostatnim turnusie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwia Re: Biuro "Szarpie Travel" IP: *.pcmedia.com.pl 24.07.09, 10:44 Mój syn był na obozie z tym biurem na słowacjie jak mówił osrodek był bardzo ładny posiłki dobre ale małe porcie, ale nie podobały mu sie wycieczki bo wszystko zwiedzali w biegu nawet nie było czasu na zdjiecia bo ich gonił pilot. W czasie jednego dnia zwiedzili wieden i bratysławe i w osrodku byli juz o 18-wszystko w biegu. W katalogu było napisane całodniowa wycieczka do tatralandi a byli tam tylko 3h. Ogólna ocena 6/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 16:38 Kiedy odebrałam moje dzieci z obozu płakały. Byłam przerażona jak mi opowiedziały wszystko co się tam działo. Pomijając brak organizacji i hotel "Mas" moje dzieci zostały okradzione na 4,500 zł. Po prostu zostawiły wszystkie drogocenne rzeczy w pokoju (telefon, aparat itd.), po czym przyszły i zorientowały się, że zostały obrabowane. Hotel nie zrobiły z tym nic, a rezydentka tylko wzruszała ramionami. Od policji również nie było pomocy, ponieważ mają tam kradzieże na każdym kroku. Obok nich spali w pokoju kierowy i im także ukradli telefony komórkowe. Tylko zaznaczam, że moich dzieci wtedy nie było w pokoju, kiedy złodzieje przeszukiwali im rzeczy, a w tym przypadku złodzieje okradli ich, kiedy oni spali, w tym samym czasie kiedy policja przyjechała obejrzeć pokój moich dzieci po kradzieży. Również jedno moje dziecko wróciło chore, gdzie od razu lekarz stwierdził anginę ropną. Z tego co się dowiedziałam, to niestety nie tylko moje dziecko wróciło z gorączką i kaszlem, ponieważ ostatnie trzy dni wycieczki dzieci spędziły w autokarze, z również kaszlącymi osobami. Lekarz powiedział, że powinnam wystąpić po odszkodowanie, ponieważ oni zaznaczyli, że dzieci mają zapewnioną opiekę zdrowotną. I wydaję mi się, że tak zrobię. A miała to być wycieczka marzeń moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kml Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.barczewo.macrosat.pl 08.04.13, 23:25 kto jedzie 2 turnusem ? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyfika Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brava IP: *.pppoe.blue.net.pl 24.07.11, 13:10 Moja nastoletnia córa jest obecnie na półmetku obozu w Hiszpanii ,na wybrzeżu Costa Brava,w miejscowości Lloret de mar.Jak do tej pory jest bardzo zadowolona.Mieszka w hotelu Floryda,warunki nie rewelacyjne ale da się przeżyć.Wydaje mi się,że wszystko zależy od nastawienia,jak ktoś spodziewa się wodnego łóżka i kryształowych żyrandoli to zawsze będzie rozczarowany.Córa twierdzi,że ma to co najważniejsze czyli czysty pokój,wygodne łóżko i gorącą wodę w prysznicu,hotel tak czy siak traktowany jest na takich wyjazdach jako baza wypadowa i pod tym względem się sprawdza.Jedzeniem jest zachwycona,obowiązuje szwedzki stół,mówi że wszystko jest pyszne i jeść można ile się chce.Opiekunowie jak twierdzi w porządku i nie ma do nich zastrzerzeń.Na cały czas podróży mają do dyspozycji wypasiony-to jej słowo-autokar a co dla mnie najważniejsze autobus jest wyposażony w pasy bezpieczeństwa.W Disneylandzie wszystko było ok,w cenie biletu można korzystać do woli z wszystkich atrakcji,choć akurat w dzień ich pobytu tam nie działał np rollercoster ale to z powodu ulewy i ta całodniowa ulewa jest jak do tej pory jedynym minusem ale oczywiście nie jest to wina biura.Zwiedzanie Paryża zgodne z programem,nocleg pod Paryżem w bardzo przyzwoitym hotelu.Samo Lloret de mar piękne i praktycznie nigdy nie zasypia,tłumy turystów z całego świata a ceny w sklepach przystępne.Do plaży z hotelu rzut beretem,córa narzeka tylko,że plaża nie tak piaszczysta jak u nas bo jest miliony kamienii.Dzisiaj są w Barcelonie. Tak więc jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń,reszte opiszę po powrocie córy do domu.Mam nadzieję,że moja opinia komuś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyfika Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.pppoe.blue.net.pl 01.08.11, 09:50 Córa już wróciła z obozu mogę więc dopisać ciąg dalszy do swojego poprzedniego postu.Podtrzymuję wszystko co napisałam poprzednio.Wycieczka do Barcelony udana i dobrze zorganizowana,wszystko planowo i na czas.W drodze powrotnej do Polski zwiedzanie Monte Carlo wypada w nocy co wydawało mi się trochę bez sensu jednak młodzież zachwycona bo miało to swój urok.Gardaland też oferuje mnóstwo atrakcji przy czym jak stwierdziło moje dziecko Disneyland jest bardziej dla dzieci a Gardaland bardziej dla dorosłych.Na całej trasie zarówno do Hiszpanii jak i z powrotem młodzież ma do dyspozycji gorącą wodę w autokarze,jest herbata i gorące kubki i zawsze na postojach można sobie zrobić.Jest też pieczywo dla wszystkich a do tego słoiki z nutellą i czymś tam jeszcze i też do woli można jeść głodny więc nikt nie chodzi.Kierowcy według mojego dziecka wspaniali,jeżdżący bardzo pewnie i rozważnie mający do tego z młodzieżą świetny kontakt. Córa jeździ na kolonie i obozy od 9 roku życia,był to jej 8 wyjazd na taki zorganizowany wypoczynek i jak twierdzi najbardziej udany,jest po prostu zachwycona.Jeśli w następnym roku będzie okazja wysłać córe znowu na obóz z biurem Szarpie travel to na pewno skorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestniczka obozu Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 16:24 Miałam przyjemność być na kolonii organizowanej przez to biuro na Costa Brava. Nie polecam, ponieważ był on zupełnie niezorganizowany. Jeździliśmy z mapą, ponieważ kierowcy nie wiedzieli gdzie mają jechać, przez co mieliśmy zawsze duże opóźnienia. Nie mówię już o tym, że kierownik, ani kadra nie znali języka hiszpańskiego, ani nawet angielskiego. Hotel był po prostu beznadziejny, pokój metr na metr bez klimatyzacji przy 40 stopniach za oknem! Na pierwszym piętrze były kradzieże, a rezydentka nawet się tym nie przejęła. Mieszkałam w hotelu "Mas", co jak później się dowiedziałam kradzieże były tam już normalną sprawą, a hotel nie ponosił żadnej odpowiedzialności. Na pewno już nie pojadę z tego biura, ponieważ jest dużo lepszych wycieczek, dobrze zorganizowanych i nawet za taką samą cenę. Stanowczo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.centertel.pl 27.07.09, 04:44 Moje dziecko własnie jest w Loret de Mar w hotelu Mas. Od samego początku podróży zaczęły się nieporozumienia. Głupie,proste sprawy o których byliśmy zapewniwni okazały się nieprawdą.Autokar jechał przez cała Polske zbierajac dzieci. Na miejscu tak jak w komentarzach. Opieki medycznej zadnej nie mowiac o braku podstawowych lekow jakie poeinny znajdowac sie w apteczce.Ale to dopiero poczatek. W Polsce wsxystkie media informuja o powrocie dzieci z Loret de Mar z podejrzeniem infekcji tzw swinska grypa, my umieramy ze strachu o nasxe dzieci a tam dziewczynka lezy z goraczka w pokoju z innymi dziecmi, zostawiana sama podczas wyjsc grypy bez zadnej opieki, nadzoru, kilka przypadków gorączki a opiekunowie nie maja nawet witamin żeby podać dzieciom osłonowo. Z głosu mojego dziecka slysze rozczarowanie i to ze napewno nie jest to obóz o jakim marzył słuchając zapewnień od Szarpie Travel. Czekam na jego powrót w zdrowiu i bede reklamować obóz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: 80.54.202.* 27.07.09, 23:08 ... zawiadom sanepid, urząd marszałkowski (wydział turystyki), policję i od razu prokuratora. na samym końcu organizatora. on MUSI o tym wiedzieć, co dzieje się tam w Hiszpanii! a jeśli nie to tym gorzej dla niego! działaj nie czekaj, tam jest Twoje dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: 80.54.202.* 27.07.09, 23:14 zawiadom jeszcza media! jak rozpętasz burzę, to wtedy coś wyszarpiesz z szarpie travel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.centertel.pl 28.07.09, 08:45 Nie o wyszarpywanie Piotr chyba chodzi/a o nasze Dzieci!Tez czekamy na powrót naszych Dzieci do domu zdrowych, zadowolonych bez rozgoryczenia, zawodu. Na razie tez słyszę takie głosy i nie wiem jak je interpretować,jedno jest pewne- dużo do życzenia ma ten obóz a raczej oferta obozu z jaka byliśmy zapoznawani. Rozsądek każe na razie milczeć ale po powrocie dzieci z kolonii biuro trzeba uświadomić ic ze skończyły się czasy tandety i przeklamania. Dobry towar kosztuje a my za taki płaciliśmy. Życzę szczęśliwego powrotu kolonistom z Costa Brava. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARZENA z B. Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.adsl.alicedsl.de 28.07.09, 16:45 Szkoda ,ze dopiero teraz zawrzało...moje dwie córki są również na tym obozie i także czekam na ich szczęśliwy powrót.Gdy planowałam ta wycieczkę to ekstra szukałam informacji...a tu nic,Przecież były wcześniejsze turnusy i szczerze mówiąc nie wierze ,ze było wszystko ok!!!a szkoda bo można było walczyć o lepsze warunki dla naszych dzieci.Teraz tylko czekam żeby jak najszybciej wróciły, cale i zdrowe...dzwonie trzy a nawet cztery razy dziennie czy dobrze się czuja i czy w miarę wszystko jest ok...w zasadzie to pierwszy raz spotkałam się z taka sytuacja,żeby tak wydzwaniać,ale cóż nerwy są silniejsze i nic na to nie mogę poradzić... (już nawet nie wspomnę o rachunku telefonicznym jaki mi przyjdzie zapłacić)...buziaczki dla naszych dzieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Szarpie trawel-Bułgarskie kurorty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 23:01 Chciałabym przestrzec rodziców wysyłających swoje pociechy na takie obozy,moja córka wróciła właśnie z takiego obozu i nie dość ,że autokary na taką długą podróż nie sprawdziły się z klimą ,warunki noclegowe w ofercie były to hotele 3 gwiazdkowe a w rzeczywistości pożal się boże warunki opłakane a wg. zdjęć łazienki tragedia.Miał się odbyć rejs statkiem a tak naprawdę dzieci przebywały na pokładzie statku ale w tylko w porcie całe 2 godziny.Atrakcją było również zatrucie pokarmowe 2/3 grupy która wylądowała w szpitalu .Jedzenie nie smaczne .Generalnie zamiast super wakacji są w większości same złe wspomienia ,szkoda tylko że za nie też trzeba była nie mało zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Szarpie trawel-Bułgarskie kurorty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 18:03 w ofercie nie ma zadnej wzmianki o tym ze hotele są 3-gwiazdkowe! Zakwaterowanie: Hotel, pokoje 3, 4-osobowe z łazienkami. W budynku świetlica, stołówka, sala TV. Na terenie kurortu, w sąsiedztwie hotelu znajdują się: plaża (ok. 500 m), baseny, zjeżdżalnie wodne, kręgielnia, minigolf, korty do tenisa - płatne dodatkowo. moze pomyliłaś biura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grandly Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.128.109.7.static.crowley.pl 31.03.10, 17:39 ja właśnie się wybieram w tym roku ze znajomą. może im się coś poprzestawiało, nie będzie tak źle? ktoś jedzie? którym turnusem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaa Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: 80.54.232.* 16.05.10, 18:18 Ja jadę 12.07-24.07 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widmo Re: Biuro "Szarpie Travel"-Hiszpania - Costa Brav IP: *.slupsk.vectranet.pl 30.12.11, 05:16 Czyli można Chlać woahahahah! Wybieram tę ofertę na nowy rok dziwki ;D Odpowiedz Link Zgłoś