Dodaj do ulubionych

Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!!

03.03.08, 11:58
Bylismy ze znajomymi w lutym tego roku na wyjeździe organizowanym
przez biuro OIS. Wniosek jeden: oszuści i złodzieje!!!!
Odradzamy wszystkim wyjazdy z tym organizatorem, maja najgorszych
rezydentów/pilotów we wszechwiecie!!! A organizacja samej imprezy do
du..y!!!!
Obserwuj wątek
    • japon82 Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! 03.03.08, 12:07
      Witam Prezesa.
      Potwierdzam ja też byłem w tym roku na tym samym wyjeżdzie w Trafoi.
      Niestety Oferta odbiegała bardzo od rzeczywistośc. Na stronie było
      podane, że jedziemy do TRAFOI-SOLDEN, fakt dojechaliśmy do TRAFOI i
      tam był hotel w, którym mieszkaliśmy, ale SOLDEN(to prawdziwe) było
      oddalone o 164km od TRAFOI i było w Austrii. My natomiast
      jeśdziliśmy w SOLDA(SULDA), a to mała rożnica ze 160km(Austra) tras
      zrobiło się około 20km(Włochy). Kłamali, ale to nie wszytko opieka
      rezydenta-pilota fatalna dlatego, że nawet się nie przedstawił na
      początku wyjazdu, trudno było się tak naprawde dowiedzieć jak ma na
      imię. Okazało się, że ma na imię Dawid i jest naszym pilotem po czym
      jak poprosiliśmy o okazanie legitymacji pilota powiedział, że nie
      posiada.... Zastanawiające?
      • Gość: kinga Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.chello.pl 04.03.08, 09:31
        ja również podpisuję się niestety pod tym wszystkim, szczerze odradzam jakiegokolwiek wyjazu z tym biurem, cieszę sie jednocześnie, że w całym kawałku dotarłam do domu - mogę zawdzięczać to jedynie zdrowemu rozsądkowi uczestników i własnemu!
        pozdrawiam
        • Gość: mfudałą Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.chello.pl 04.03.08, 13:18
          ja równiez pod tym wszystkim sie podpisuje, moim pilotem był marcin,
          który nie był własciwie pilotem tylko wyswiadczał koledze przysługe,
          złodziej i oszust.okazalo sie ze nawet ubezpieczenie mamy tak marne
          ze w zwiazku z wypadkiem w sumie dostałam 0zł zwrotu. NIE POLECAM.
    • Gość: robert.dizel Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.nokia.com 03.03.08, 13:21
      Witam,
      Generalnie wszystko na co OIS nie mial wplywu bylo ok. Ale to za co
      oni odpowiadali bylo ponizej krytyki. Brak organizacji, pilot
      wycieczki ktory chyba byl pilotem ale promu kosmicznego, pijani
      kierowcy za kierownica, ciagle klamstwa, nieporadnosc w udzieleniu
      pomocy poszkodowademu. Odradzam wyjazdy z tym biurem, no chyba, ze
      ktos lubi extremalne wycieczki ale i tak radze zabrac duzy zapas
      Valium.
      • Gość: Kasia Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.chello.pl 03.03.08, 20:09
        Witam wszystkich chcacych wziac udzial w jakielkowiek wyprawie z
        biurem OIS!!!!!

Jesli jestes fanem mocnych wrazen, uwielbiasz mega wyzwania i jestes
        na granicy zdrowego rozsadku, ten wyjazd jest zdecydowanie dla
        Ciebie!!!!!!

W gre wchodzi teleportacja z Marsa na Ksiezyc i powrot droga pelna
        niespodzianek z pijanymi kierowcami, pseudo gwałcicielami!!!!!
        Zapewniam, ze wszystkie atrakcje w towarzystwie, jakze
        kompatybilnego ze swoim Macintoshem pilota (Serdla etc),
        posiadajacego 5 obywatelstw!!!! są za darmo :) Dodatkowo informuje,
        ze jeśli nie znasz jezykow obcych nie musisz się o nic obawiac, w
        kazdej systuacji pomoze PILOT poliglota władający 9 językami lub
        wiecej, znajdujacy się wszedzie tam gdzie nie ma uczestnikow
        wyprawyJ

Miałam okazje uczestniczyc w wyprawie zycia z w/w biurem!
        Zaznaczam NIGDY WIECEJ!!!!!
        Na sama mysl dostaje palpitacji serca, ciśnienie skacze do granic
        możliwosci, a „gesia skorka” pojawia się na całym ciele.
        Wdawanie się w szczególy nie ma żadnego sensu, jest wrecz
        traumatycznym przezyciem, do którego nie chce wracac nigdy wiecej!
        Wyjazd zaliczam do najgorszych z możliwych, jedyne co na plus, to
        integracja uczestników wyprawy w obliczu setki zagrożen i problemów.

Reasumujac, OIS= OSZUSCI I SZACHRAJE
        • Gość: Ania Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:07
          Witam,
          apeluje do wszystkich, którzy wpadli na pomysł, aby wybrać się na urlop z biurem OIS - 5 x NIE!!!!!!!!!!!!

NIE - pracownicy biura OIS, piloci, kierowcy, rezydenci NIE są w stanie odpowiedzieć na podstawowe pytania - gdzie jesteśmy zakwaterowani, ile kosztuje skipass, jaka polisę ubezpieczeniową mamy wykupioną, gdzie jest apteka, ...

NIE - pilot wycieczki NIE wykonał żadnej pracy związanej ze swoim zawodem, świetny był natomiast w opowiadaniu niesamowitych historii o sobie... kretyn i mega zakompleksiony "serdel"

NIE - kierowcy autobusu przez cały wyjazd śmierdzieli alkoholem, NIE byli w stanie chodzić prosto, atakowały ich ściany... brawurowa jazda pod wpływem alkoholu zakończyła się przytarciem bandy...przed powrotem do Polski byliśmy zmuszeni wezwać policję, aby zapobiec wiszącej w powietrzu katastrofie.

NIE nabierzcie się na luksusowy hotel czy autokar, NIE otrzymacie żadnej pomocy w razie wypadku... kłamstwo, oszustwo (bo stoki zamiast 160km tras, miały około 20km i znajdowały się we Włoszech, a nie w Austrii)...

OIS mówimy kategoryczne NIE!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Agnieszka Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.spray.net.pl 03.03.08, 22:15
          Jako uczestniczka tej samej wycieczki co autorka, chciałabym tylko dać wyraz
          wsparcia. Podpisuje sie pod apelem koleżanki rękami i nogami!
          Wyjazdy OiS faktycznie kuszą, przede wszystkim tanią ceną, są również dobrze
          rozreklamowane- chyba każdy zalogowany na tlen/ o2.pl dostawał od nich
          parokrotnie spam reklamowy.
          Szczerze z serca odradzam jakie jakąkolwiek współpracę z tym biurem. Dlaczego?
          oto niektóre z programowych "niedociagnięć":
          -ulokowanie w innym hotelu niż było ustalone.
          -przekłamana cena karnetu- 35 eu więcej niż podane w ofercie
          -całkowicie nieodpowiedzialny i niepoinformowany pilot wycieczki
          -pijani kierowcy
          -skandaliczne zachowanie kierowców wobec uczestniczek
          -złe warunki w autokarze
          ogólnie- totalny chaos i bałagan, nie było NIKOGO odpowiedzialnego, aby zgłaszać
          problemy...
          Załamani nietrzeźwym stanem kierowców, w wieczór przed wyjazdem zadzwoniliśmy do
          biura z prośbą o pomoc i sugestią, czy nie dałoby się wyjechać później. Baliśmy
          sie bowiem, że kierowcy rano nie będą zdolni do jazdy. Odpowiedź- wracacie o
          ustalonej godzinie, jak chcecie, to sobie zostańcie i powrót na własna rekę. (!)
          To nie jest kampania antyreklamowa. Na prawdę jechaliśmy na wyjazd dobrze
          nastawieni... i mamy nauczkę. Warto chyba zapłacić pare groszy więcej za
          porządne biuro i mieć udany wyjazd. Z biurem OIS jest to awykonalne!

• Gość: Mozi Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 23:31
            A ja podpisując sie po wszystkim chciałbym tylko dodać że pilotem tej wycieczki był niejaki Radosław Dawid Krobski o numerze licencji pilota leg. PW/125/01

Pozdrawiam i odradzam przygód z OIS i pilotem "omnibusem"
            • Gość: blo Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 00:54
              Szkoda, że muszę się podpisać pod wszystkimi wcześniejszymi wypowiedziami. Z
              OISem nigdy więcej nigdzie nie wyjadę.
              • Gość: jaszczur Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.toya.net.pl 04.03.08, 02:02
                Czytam i oczom nie wierzę , niezła impreza za małe pieniądze ( jak piszecie ) ,
                a tak na poważnie - jeżeli nie jesteście ze sobą w jakiś sposób powiązani
                rodzinnie - to chociaż się zintegrowaliście w sposób godny pozazdroszczenia . A
                SERDELOWI mówimy NIE .
                • Gość: Rafał Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 199.67.203.* 04.03.08, 07:47
                  Witam,
                  Niestety musze potwierdzić jak i większość, że wyjazd nie był zbyt
                  udany. Fakt pamiętam akcję koleżanki Kasi jak pijany kierowca starał
                  się do niej dobierać. Bardzo szybko przeprosił jak wpadliśmy
                  zorganizowaną grupą do jego pokoju. Co do pilota Dawida to powinni
                  mu zabrać licencję z tego względu, że nie jest odpowiedzialną osobą,
                  która powinna prowadzić tego typu imprezy. Wiele razy wprowadzał
                  uczestników wyjazdu w błąd, źle udzilał informacji itd... Co dobura
                  było najlepsze w momencie (zgłoszenia reklamacji taki regulamin)
                  podczas wyjazdu okazało się, że pilot się gdzieś schowałi pojawił
                  się po północy. Jak o gidzinie 20 dzwoniliśmy dobiura w Polsce biuro
                  twierdziło, że pilot jest na miejscu w hotelu. Mówię wam
                  przestrzegajcię się wyjazdów jakichkolwiek z tym biurem OIS. BIURO
                  OIS TO NAJBORSZE CO MOŻE SPOTKAĆ KLIENT/STUDENTA!!!!
                  • prezes.pawel Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! 04.03.08, 09:25
                    Dokładnie. Nasuwa mi się jeszcze jedno, koleżanka po powrocie do
                    Polski poprosiła pilota-serdla o licencje, okazało się ze nie ma.
                    Cały wyjazd "opiekował" się grupą nie mając uprawnień, to jego
                    powinna skontrolować policja. Podpisuje się pod takimi epitetami
                    jak: kompletne ZERO, śmieć, tchórz i prostak, które padły pod
                    adresem serdla-pilota. I nie boje się tego pisać mimo tego, że
                    serdelek (jak sam twierdził) był członkiem oddziałów
                    antyterrorystycznych na Haiti, zabijał terrorystów, ma licencje
                    pilota (pewnie też i F16 :-) ) ma 12 lat doświadczenia jako
                    pracownik TOPR, miał ciężki wypadek motocyklowy w Turcji, gdzie
                    zepchnął go w przepaść autokar (pewnie z biura OIS), wykłada w
                    akademii Morskiej w Gdańsku, ma uprawnienia do kierowania
                    autokarami, zna 9 języków, jest w stanie dziennie przetłumaczyć 250
                    stron tekstu, świetnie się wspina w warunkach zimowych w wysokich
                    górach, potrafi śmigłowcem wlecieć na MountEverest, itp i itd. Ufff
                    co za "ciekawa" postać, jaki pilot takie i biuro podróży!!!
                    • Gość: blo Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 09:51
                      Ostatnie zdanie jest dobre :) Pilot Dawid ( właściwie to Radek ) opowiada o
                      sobie takie rewelacje jak biuro OIS zapewniało w ofercie wyjazdu :) Może to on
                      ją pisał...:)
                      • Gość: Niski Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.kosson.com 04.03.08, 11:23
                        do wziecia: iPajlot zielony
                        wersja wypasiona, z oprogramowaniem MacOmnibus
                        GPS - mapy caly swiat
                        GSM - lekko uszkodzony, potrafi kurcze smsa nie odebrac albo zrobic
                        tak ze jak zadzwonisz na iPajlota to ze cie nie slychac. (Pamietaj
                        zanim dodasz go do listy "Przyjaciol" w milionerach)
                        40GB - na zdjecia z Iraku
                        Wbudowany slownik na wszystkie jezyki swiata
                        Tytanowe elementy konstrukcyjne.
                        Dziala do 200 metrow pod woda.
                        Co najwazniejsze kompletna dualnosc systemowa, potrafi dzialac w
                        trybie Radek i w trybie David bez potrzeby restartowania.

Cena: Tu karta mastercard nic nie pomoze - Bezcenny
                      • Gość: Biuro O.I.S. Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.devs.futuro.pl 04.04.08, 16:52
                        Czytając wasze opinie widzę, że pilot obsługujący wasz wyjazd tak wam przypadł do gustu(nam zresztą też), że specjalnie dla was zorganizujemy kolejny wyjazd "wypad z serdelem". Elitarna wycieczka po Europie, tylko dla VIP-ów!!! W programie:
                        -łapanie pstragów w wiśle
                        -lot na kite nad Afganistanem (cel - ratowanie bezbronnych cywilów)
                        -wyprawa wysokogórska w karkonosze (tylko dla posiadaczy tytanowych płytek w kolanach)
                        -tylko dla wybrańców snajperskie strzelanie (Irak - tam podobno serdel ma ostre wtyki)
                        Miejsce odjazdu Zajezdnia MZK Żoliboż
                        Środek transportu Ikarus full-wypas: WC, jackuzi, klimatronic
                        Kierowca (po namowach Dawid powiedział, że ....da radę)
                        Aby się zapisać trzeba do nas zadzwonić i podać hasło: SERDEL.
                    • Gość: Agnieszka Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.spray.net.pl 04.03.08, 14:12
                      licencje pilota posiada, co jest chyba jedynym faktem w całym steku bzdur
                      związanych z jego osobą... no, może jeszcze to, że trochę kiedyś podróżował:)
                      A TOPRownikiem był przez 12 lat, dzielnie i aktywnie uczestniczył w najbardziej
                      niebezpiecznych akcjach ratunkowych jakie nasze polskie tatry kiedykolwiek
                      widziały. Fakt, ze na nartach jeździć nie potrafi absolutnie nie przeszkadza mu
                      wykonywaniu pracy ratownika górskiego...Chociaż.. czego on by nie potrafił... Na
                      pewno potrafi, ale się wstydzi:)
                      btw, czy ktoś ma pojęcie, kiedy możemy oczekiwać odpowiedzi z biura?

btw, wiadomo,
                      • Gość: Rafał Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 192.193.245.* 04.03.08, 14:25
                        Dzwoniłem do biura. Biuro twierdzi że reklamacji nie otrzymała, ale
                        w momencie jak otrzymają od OLKA DAWIDA(serdla) mają czas 30 dni na
                        jej rozpatrzenie. Poinformowałem ich, że została reklamacja wysłana
                        też wysłana drogą mailową, ale niestety pani odbierająca telefon nie
                        była w stanie powiedzieć, czy ta reklamacja jest. Widzę, że nawet
                        biuro nie wie jak żyje. Ciekawe czy pracownicy wiedzę gdzie mają
                        przychodzić do pracy....
                        Proszę dzwońcie i nękajcie to biuro pytaniami:
                        Warszawa

Biuro OIS
                        Ul. Batorego 14 lok. 30
                        02-591 Warszawa
                        Biuro znajduje się tuż przy stacji metra Pole Mokotowskie.
                        poniedziałek - piątek 9.30-19.00, sobota 11-15
                        tel 022 825-22-58 fax 022 8252258
                        tel. kom 504 974 378 do 19:00
                        e-mail: warszawa@ois.pl
                        • prezes.pawel Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! 04.03.08, 14:51
                          No i mamy kolejny dowód na jakość pracy tego pseudo-biura!!!
                        • Gość: robert.dizel Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.flashnet.pl 04.03.08, 20:22
                          Magda wyslala mailaem reklamacje, ja rowniez im ja poslalem z
                          uzupelniem ostatnich 2 dni. Nie dajmy frajerom robic kolejnych ludzi
                          w konia. Stworzmy grupe szybkiego reagowania o pseudonimie OISerdel.
                          Dolaczam sie do Rafala, nekajmy ich ile sie da.
                          • Gość: aaaaa Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.chello.pl 04.03.08, 22:49
                            ja również byłam z OIS we Włoszech, ale na turnusie od 15 lutego...
                            to co moge napisać, to że jedynym plusem wyjazdu była wspaniala
                            ekipa, która tam pojechała i tworzyła super klimat, a poza tym to
                            przede wszystkim oszukali nas wywożąc nas do Sulden a nie
                            solden!!!!!!!!!! Pracownicy biura są totalnie nieogarnięci, nie
                            potrafia udzielić najbardziej podstawowych informacji na temat
                            wyjazdu, niczego nie potrafią załatwić, nie wiem kto wystawił im ten
                            certyfikat którym się szczycą na stronie!!!! JEDNO WIELKIE
                            NIEPOROZUMIENIE. LUDZIE NIE DAJCIE SIE ZLAPAC, NIE JEDZCIE NIGDZIE Z
                            TYM BIUREM BO TO JEDNA WIELKA SCIEMA!!!!!
                            • Gość: qć Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 23:58
                              też byłem 15 lutego ale nie chce mi się rozpisywać na temat wyjazdu... TRAGEDIA! Sam fakt że pojechaliśmy w inne miejsce niż mieliśmy jechać to już chyba świadczy o tym jak było... W Sulden na stokach spotkacie tylko emerytów i rencistów, ewentualnie kobiety ciężarne i małe dzieci to chyba dla nich dedykowane jest to miejsce. Śmieszna ilość tras i wyciągów.. byłbym zapomniał jest SNOWPARK tylko przed jazdą na nim trzeba powyciągać z boxów wystające gwóździe ! hah paranoja. Jedyny plus to brak kolejek bo nikt na to gó.. wyraźnie nie przyjeżdza jedynie oszukani klienci OISu ! NIE POLECAM ! ODRAZDZAM ! Chętnie przyłącze się do bojówki propagandowej w celu udupienia tego niby biura !
                          • Gość: madzik Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:53
                            nie będę powtarzać tego wszystkiego co już napisaliście. potwierdzam i podpisuję
                            się pod tym wszystkim!!!! SERDEL - MASAKRATOR !!!!ale nie wiem czy wiecie, że
                            jeżeli nie odpowiedzą nam na nasza reklamacje to znaczy że ja przyjmują a tym
                            samym zgadzają się na nasze warunki :)))) pozdrawiam wszystkich!!! ekipa była
                            ELEGANO :))
                            • Gość: doris Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 23:33
                              ja bylam na wyjezdzie od 15..jedyne co nam pomogło przeżyć to fajna ekipa i tym
                              razem fajny pilot-Piotr no i pogoda..a reszta podobnie, stoki dla emerytow, p.
                              wieslaw kierowca, któremu zdarzało się wytrzezwiec, miejscowosc trafoi, która
                              naprawde miescila sie na koncu swiata no i nie to solden co byc mialo i jak dla
                              mnie to była najwieksza i najbardziej bolesna sciema!! bo chyba nie po to sie
                              jedzie 24 godz autokarem do włoch zeby wyladowac na stoku nieco lepszym od
                              kasprowego!! pzdr
                              • Gość: Anka Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.gprs.plus.pl 11.03.08, 10:23
                                widzę, że ekipa przyjeżdżająca po nas miała równie udany wyjazd. no
                                ale przecież genialne OIS powie, że ten turnus także wszystko
                                wymyśla, bo wszystko było w idealnym porządku. wybaczcie, ale mi się
                                nóż w kieszeni otwiera, kiedy mam tam zadzwonić ponownie, bo ten
                                stek bzdur, które oni wygadują jest niewiarygodny. najwidoczniej dwa
                                turnusy mają jakieś zaburzenia psychiczne i sobie wszystko
                                wymyślają.
                                OISowi dziękuję jedynie za rozwieszanie plakatów na następną imprezę
                                na mojej uczelni...przynajmniej po idiotycznej rozmowie z
                                przedstawicielami biura, miałam co zrywać na korytarzach.

podpisuję się pod wszystkim, co zostało napisane.
                                • Gość: allthatisleft Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.aster.pl 11.03.08, 22:53
                                  Oj wspolczuje wam... ale tak btw - czy naprawde nie sprawdziliscie na mapie dokad jedziecie PRZED wyjazdem?
                                  • Gość: Rafał Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 192.193.245.* 14.03.08, 18:02
                                    W ofercie było wyraźnie napisane, że jedziemy do AUSTRIA-WŁOCHY
                                    Trafoi-Solden. Więc wszyscy byli przekonani, że jadą w Alpy do
                                    Austrii a mieszkają we Włoszech. Generalnie wspaniałe Biuro OIS
                                    zrobił sprytny chwyt marketingowy i oszukało jak widać wiele osób.
                                    Została złożona do biura reklamacja odnośnie zwrotu kosztów. mamy
                                    nadzieję, że zostanie rozpatrzona pozytywnie. Kolejny krok to będzie
                                    tylko na drodze sądowej i chęć odebrania im koncesji na prowadzenie
                                    takiej działalności.

Dobra rada nie jedźcie z Biurem OIS - OKRADAMY I STUDENTÓW
                                    • Gość: Kurak Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.sggw.waw.pl 17.03.08, 00:25
                                      Czy to ten był waszym bohaterem?
                                      www.przewodnicy.pl/przewodnicy_pokaz.php?nazwa=rados%B3aw&woj=&zdjecie=&ij=
                                      • Gość: Mozi Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 14:57
                                        Dokładnie ten OMNIBUS:)
                                        • Gość: blo Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 08:41
                                          Pan wszechwiedzący, wszechbywający, na wszystkim jeżdżący...:) po prostu
                                          człowiek renesansu.
                                          • Gość: Mozi Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.08, 23:24
                                            Z tego co sobie wyliczyłem to minął termin naszej reklamacji którą daliśmy rezydentowi 29.II na miejscu we Włoszech a co za tym idzie skoro nie odpowiedzieli to przystają na nasze warunki??!!
                                            Czy jestem w błędzie??
                    • Gość: Hubert Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.internet.radom.pl 04.06.08, 13:51
                      @przezes.pawel
                      no rzeczywiscie jesli ten serdel wyklada na Akademi morskiej w
                      gdanski to niezly jest.Moze jak sie sparwdzi to zaprpoponuja mu
                      wykladanie na Akademi Morskiej w Gdyni - uczelni ktora rzeczywiscie
                      istnieje
    • Gość: Wisienka Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 21:50
      No to Swietnie, troszke pozno zabralam sie za przemielanie tej oferty.. 28 marca
      wyjezdzam z tym biurem do St Valentin i juz mam gesią skórke na mysl o pobycie
      tam. Nie mówie juz o masakrycznych informacjach o rozmonotowanej organizacji,
      boje sie o swoje zycie gdy czytam informacje na temat podrózy kruszącymi sie
      autokarami przepakowanymi bagażami i niezbyt odpowiedzialnymi kierowcami i
      pilotami.

Sama nie wiem co robic, pojade, z nadzieją ze po ostatniej wyprawie
      organizatorzy ois wezmą sobie do serca krytyczne uwagi na forach (a tych jest
      mase,a na jakies pozytywne aspekty trudno tracic czas w przegrzebywaniu sie
      przez same skargi:()i nie doprowadzą tego wyjazdu do podobnego stanu i równie
      fatalnego zakończenia:(

Proszę przez to forum organizatorów..., bez wzgledu na to co jest prawdą a co
      zostalo przekoloryzowane, miejcie na uwadze fakt ze wysyłacie gro młodych ludzi
      po to zeby milo spedzily czas, a nie martwily sie czy wrócą w jednym kawałku do
      domów. Nie obiecujce gruszek na wierzbie, znamy realia wiec jezeli jest taka a
      nie inna cena, po prostu walcie smialo jak sprawa wygląda. Racjonalny człowiek
      nie będzie zaskoczony brakiem frykasów za podaną przez was kwotę, lepiej miło
      ludzi zaskoczyc niż przykro rozczarować.
      Ci pierwsi na pewno wrócą, a i dobrze ocenią Wasze usługi.
      Pozniej wchodząc na jakiekolwiek forum podróznicze nie natkniemy sie z pierwszym
      wyszukanym linkiem na tytuł OIS- Oszuści i szuje:(:(

Zdezorientowana :(

Pozdrawiam Wszystkich uczestników OIS wyprawy, tych zadowolonych i tych
      przerażonych. Trzymajcie za Nas kciuki !!
    • Gość: Xsavier Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 02:50
      TO NIESTETY BARDZO PRZYKRE, ŻE NA TAKICH FORACH PRAWIE ZAWSZE
      WYPOWIADAJĄ SIĘ NIEZADOWOLONE OSOBY I FRUSTRACI. CI KTÓRZY SĄ
      ZADOWOLENI POPROSTU NIE WCHODZĄ NA FORA ZWIĄZANE Z DANYM TEMATEM.
      • Gość: Rafał Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 22:16
        Witam,

No i stało się biuro OIS- okradamy i studentów. Odpowiedziało nam na
        reklamację i wypowiedziało się, ze dopełniło wszelkich formalności i
        starań, a impreza nie odbiegała od oferty przedstawionej na stronie,
        zarzucając nam, że dołożyli do tej imprezy 4tys zł za to, że busy
        nas woziły na stok. Paranoja. Oczywiście współpracy nie zerwali z
        biurem autokarów i nadal będą korzystać z pijanych kierowców.
        Powodzenia!!! tym złodziejom.
        • Gość: Biuro O.I.S. Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.devs.futuro.pl 08.04.08, 12:09
          Radzę panu uważnie przeczytać pismo, ktore pan dostał i nie wypisywać bzdurnych opinii na tym forum!!!
        • Gość: Biuro O.I.S. Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.devs.futuro.pl 08.04.08, 12:14
          Proszę pana Roberta o podanie danych osobowych, ponieważ w związku z zamieszczaniem przez pana nieprawdziwych informacji o naszym biurze, Biuro O.I.S. chce wystąpić na drogę sondową przeciwko panu.
          • Gość: Kryspin Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 199.67.203.* 09.04.08, 13:00
            Czytam i oczom nie wieźę. Wyjazd jak z dziećmi. Czytać oferty
            ludzie. Biuro jak widze też niezbyt ciekawe. Po tym co tu
            przeczytałem pewnie z nimi bym sie nie wybrał, ale kto wie ile
            prawdy jest w wypowiedziach ludzi na tym forum. Na forach zazwychaj
            jest tak, że wszyscy mogą napisać co chcą bo nie ma tu moderatorów.
          • Gość: Prezes Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 199.67.203.* 09.04.08, 13:14
            Nie dość że OSZUŚCI, ZŁODZIEJE I KŁAMCY, to do tego analfabeci!!!!
            • Gość: Biuro O.I.S. Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.devs.futuro.pl 11.04.08, 11:33
              Szanownu panie " Prezes" dopuścił się pan oszczerstwa na forum publicznym. Proszę pana o podanie danych osobowych w celu wystąpienia na drogę sądową. W przypadku jeśli nie poda pan dobrowolnie swoich danych osobowych ustali je Policja w drodze postępowania przygotowawczego. Dane osobowe proszę przesłać na adres info@ois.pl
          • Gość: avi23 Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 18:33
            sondową :D:D:D
            • Gość: Mozi Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.08, 20:27
              I co ustalili dane?? :D:D:D
    • Gość: jowi Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.adm.uni.wroc.pl 23.04.08, 16:55
      Bardzo dziękuję wszystkim, którzy wypowiedzieli się na tym forum. Miałam już zarezerwowany termin wyjazdu z tym biurem. Dzięki Wam zaoszczędziłam pieniądze, nerwy i czas :)
      • Gość: Jax OIS - rewelacja!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 01:06
        Byłem z OIS kilka razy na wyjazdach i było rewelacyjnie. Jadą bardzo
        fajne dziewczyny. Jak ktoś nie potrafi się bawić lepiej niech jedzie
        na wyjazd do rodziców. Maksymalnie można się uśmiać na te wszystkie
        mierne marudzenia. Kiedyś słyszałem, jak jedna osoba była
        niezadowolona na wyjeździe bo jak powiedziała, Ona ma w zwyczaju
        mieszkać w 7-mio gwiadkowych hotelach :-)))))))) Do zobaczenia na
        rejsie OIS na Mazurach. Będzie się działo.
        • Gość: jabiel Re: OIS - rewelacja!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 01.07.08, 10:51
          Znowu próbują te numery z lewymi "zadowolonymi" - stary, nikt w taki sposób nie
          chwali biur podróży, czuć na kilometr że jesteś od nich.
          Na trawelwaj.pl to samo próbowali i moderatorzy ich wychaczyli
          Ja byłem z nimi w górach na Słowacji, nie widziałem pijanych kierowców, ale
          organizacja rzeczywiście do dupy, pięknie położony hotel okazał se motelikiem z
          czasów PRL, ale z drugiej strony ciężko znaleźć coś tańszego wiec sam sie prosiłem
          • Gość: Sumiete Re: OIS - rewelacja!!!!!!!!!!!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.07.08, 16:56
            Bo jak pracownik biura pakuje cię do pomieszczenia pomieszczenie z
            którego nawet przez okno nocą gwiazdki nie zobaczysz to tłumaczy
            ci,że żałosna jest taka maruda co to tylo 7* hotele zalicza. W ogóle
            to ludzie któzy chcą tego za co zapłącili są jacyś dziwni ...
            wystarczy,zę zabirą studentó (czytaj:młodych ludzi a więc i młode
            dziewczyny) i wmawiają chłopakom,że jak są młode laski to jest coool
            a dziewczynom,że jak facecie ok to powinny piszczeć z radości.
            Może nastawili się na to,ze przyjadą studenci, przywiozą sobie wódę,
            będą chlać i będzie im wszystko jedno ...a tu ludzie jacyś dziwni i
            chcą pojeździć na nartach w porządnych góach !!!
            Po prostu biuro założyły stare wapniaki które studiowały 50 lat temu
            i nie wiedzą co to dzisiejszy student!!!
        • Gość: Edyta Re: OIS - rewelacja!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.08.08, 11:42
          Powrócona z Rejsu:) ja byłam już po raz drugi, ale pojechała ze mną
          koleżanka, która ma w zwyczaju spędzać wakacje w Egipcie ;]zamieniła
          2osobowe pokoje, i wszelkie inne luksusy na 6 osobową łajbę, gdzie
          samemu trzeba gotować, rozglądać się gdzie tańsze prysznice, lub z
          braku - korzystać z wody w jeziorze. I wiecie co? w przysłym roku
          znowu chce jechać i jeszcze znajomych namawia:) NA inne wyjady z
          Oisem nie jeździłam ale na rejs jeszcze nie raz się wybiorę, ludzie
          świetni, organizacja też ok:) a takich wyjazdów człowiek nigdy nie
          zapomni :)
    • Gość: ewa OIS - wielka porażka IP: *.chello.pl 04.06.08, 23:16
      Ja zawiodłam się na rejsie po Mazurach z tym biurem. NIE POLECAM NIKOMU!!!!!
      • Gość: igorrr Re: OIS - wielka porażka IP: *.range86-146.btcentralplus.com 23.06.08, 21:01
        - a ja mam zarezerwowany i zaplacony rejs mazurski z OIS-em , do
        tej pory nie słyszałem negatywnych opinii o mazurach - mozesz
        dokladniej sprecyzować co zawiodło ????
        pozdrawiam - moje gg 950 55 99
        • Gość: Ania Re: OIS - wielka porażka IP: 193.138.110.* 10.07.08, 12:07
          POMOCY!!!! Jade ze znajomymi na Krym z tym biurem. Po przeczytaniu Waszych
          opinii o mało nie spadłam z krzesła. Na szczescie dopiero wlacilam zaliczke. Czy
          ktos z Was moglby podac mi swoje gg?????
      • Gość: Groseille OIS, Biograd, 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 15:36
        Witam, dopiero co wróciłam z wyjazdu z OISem do Biogradu (1.07-
        11.07). Sam wyjazd oceniam jako bardzo udany, jednak organizacja
        wycieczki była wg mnie fatalna. Willa (Bralić)- bardzo pozytywnie,
        pokoje z dostępem do kuchni, łazienka, tarasik, wszystko fajnie.
        Atmosfera również, młodzi ludzie, raczej zgrana ekipa. Miejsce też
        bardzo sympatyczne (jeśli jednak ktoś liczy na mnogość imprez to się
        rozczaruje... chyba że trafiłam na początek sezonu). Autokary- nie
        mają ani tv ani radia!!, w jednym podobno nie działała klimatyzacja
        (ja osobiście jechałam autokarem bez tv i radia ale z klimą,
        natomiast autokar popsuł się w Bielsko-Białej co skutkowało 1,5
        godzinnym postojem- po telefonie do biura uzyskałam odpowiedź, że to
        rutynowa kontrola, co nie było prawdą bo sami kierowcy twierdzili,
        że to usterka techniczna). Nie do końca rozumiem też co to
        znaczy "opieka pilota", jako że mogłoby go zwyczajnie nie być. Nie
        umiał udzielić odpowiedzi nawet na podstawowe pytania. Na miejscu z
        rezydentem jest kiepski kontakt, gdzieś w połowie wyjazdu zostały
        rozwieszone jakies informacje z nr telefonów do nich w willach. Sama
        nie korzystałam z żadnych wycieczek fakultatywnych, ale znajomi byli
        zadowoleni jedynie z wycieczki do Krk i Sibenika. Osobiście uważam,
        że lepszym rozwiązaniem jest jednak zwiedzanie na własną rękę
        (wypożyczenie samochodu, pks). Jednak największym minusem było
        wykwaterowanie nas o 8 podczas gdy wyjazd autokarem był o godzinie
        24 (nie o 18), bez możliwości skorzystania z łazienki i kuchni!!
        Skutkowało to również nieprzyjemną rozmową z właścicielką willi
        która zabroniła nam skorzystania z ubikacji (mimo iż dogadaliśmy się
        z następnym turnusem, iż nie mają nic przeciwko temu). Nie ma sensu
        wypisywać obleg ani wylewać żali. Osobiście wyjazd mi się podobał,
        ale jestem rozczarowana brakiem fachowego i odpowiedzialnego
        podejścia do klientów i myślę, że każdy przed podjęciem decyzji o
        wyjeździe z biurem OIS powinien znać przynajmniej fakty (a nie
        subiektywne opinie). Pozdrawiam serdecznie :)
        • Gość: Biograd Re: OIS, Biograd, 2008 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.08, 10:55
          a ja mam pytanie do ludzi, którzy wrócili z Biogradu - jak to jest z
          integracją ludzi? Czy ludzie przyjeżdzają raczej w zorganizowanych
          grupach czy przyjeżdzają pary czy po prostu pojedyncze osoby? Czy
          faktycznie są tam fajne miejsca do wyjścia wieczornego? Jacy są
          ludzie? :) Bo to przecież najważniejsze.. No i jakie są warunki i
          rezydenci?
      • Gość: Kaś Re: OIS - wielka porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 22:52
        o kurcze po przeczytaniu wszystkich negatywów zaczynam żałować że już wpłacilam zaliczke za rejs na patent po mazurach ;/ na prawde jest aż tak źle? Głownie mi zalezy na zrobieniu patentu i nauczeniu się czegoś
        sama juz nie wiem czy rezygnowac z tego wyjazdu ...
      • Gość: mak Re: OIS - wielka porażka IP: *.cnb.com.pl 28.07.08, 14:24

Właśnie o 1 w nocy wróciłam z Biogradu z turnusu 17.07 - 27.07. Zgroza ogarnęła
        mnie w momencie kiedy zobaczyłam, że następne turnusy są w pełni zarezerwowane i
        szczerze współczuję tym ludziom, którzy znajdą się tam w najbliższym czasie.
        Mam zamiar wkleić to na wszystkich możliwych forach na temat biura OIS, bo to
        biuro nie powinno istnieć dla dobra turystów.

1. Od początku - nasz autokar w Warszawie nie został sprawdzony przez policję,
        dwa pozostałe zostały i dlatego właśnie jeden z nich został cofnięty, ludzie
        musieli czekać kilka dobrych godzin na kolejny autokar. Cieszmy się, że cało
        dotarliśmy do Polski. To wcale nie przesada - wystarczy przywołać historię
        autokaru turnusu 25.07 - 04.08 - autokar sprawdzony przez policję w Warszawie
        został niedopuszczony do podróży, ludzie czekali 6 godzin na kolejny. Niestety
        ten miał już w Jankach problemy z kołem, na szczęście ktoś się z tym uporał. Ale
        autokar był jednak niesprawny i już w Austrii nie był w stanie technicznym
        pozwalającym kontynuować podróż, 8 godzin czekania na Austryjacki autokar, który
        załatwili sami uczestnicy, bo niestety rezydenci nie mówią biegle w żadnym
        języku poza Polskim. W Biogradzie mieli być o 9 rano, byli o 1 w nocy.

2. W biurze OIS nie istnieje coś takiego jak lista obecności, obecność nie jest
        wogóle sprawdzana, więc radzę uważać.

3. O 8:30 byliśmy w Biogradzie, autokar bez rezydenta jechał całą drogę,
        zostaliśmy zostawieni na jakimś pustkowiu, sami bez kierowców i czekaliśmy w
        upale, po 24 godzinnej podróży 3 godziny. Przyszedł rezydent (już może daruje
        sobie imiona, wydaje mi się, że są niewiele winni temu wszystkiemu, po prostu to
        całokształt biura) i zaczęła się akcja rozwożenie taksówkami do willi, od razu
        zostało nam zaznaczone, że mamy nie narzekać na grzyby na ścianach i na to, że
        mamy nie tę willę, za którą płaciliśmy. I właśnie to będzie kolejny punkt.

4. Niestety, mi i koleżance, z którą miałyśmy mieć "eleganckie 2 osobowe studio
        z własną łazienką i kuchnią, balkon" (Madić) trafiła się 2 osobowa klitka z
        łazienką, gdzie nie można się schylić bo jest tak wąsko, kuchni brak, nawet nie
        było ogólnodostępnej kuchni, balkonu również brak (Mai Mare). Nie miałyśmy nic
        do dyskusji, nie mogłyśmy dostać nic innego, musiałyśmy pozwolić na to żeby ten
        beznadziejny pokój zepsuł nam cały pobyt. Słodko, czyż nie? ;) Pocieszające
        jest, że grzyba na ścianie nie było, a willa była naprawdę przyzwoita.

5. Rezydent powiedział nam, gdzie jest miejsce zbiórki, że jest to fioletowy
        hotel przy głównej ulicy Biogradu. My w tamtym momencie nie widzieliśmy nawet
        centrum. Nie był w stanie powiedzieć jak nazywa się ta ulica, gdzie wogóle
        należy się kierować. Ale ta bezradność była wtedy bardziej zabawna niż wkurzająca.

6. Ostatni dzień był kompletną porażką. Wymeldowanie o godzinie 8:00 PLANOWANY
        (warto podkreślić) wyjazd w godz. 21:00 - 23:00. Temperatura na zewnątrz 30
        stopni. Brak możliwości wzięcia prysznica, zaspokojenia swoich fizjologicznych
        potrzeb. We dwie byłyśmy jedynymi osobami, które wpadły na pomysł wynajęcia
        sobie pokoju na ten dzień w innym hotelu (oczywiście na koszt własny). Zbliżała
        się godzina 18, chciałyśmy wiedzieć coś a propos wyjazdu więc dzwoniłyśmy do
        rezydentki na komórkę. Najpierw odwlekała godzinę podania jakiś konkretów,
        najpierw 19:00, potem 19:40... Po dwóch telefonach stwierdziła, że jednak wyśle
        nam smsa - ok. Minęło pół godziny, a wiadomości nie było. Kolejny telefon -
        zanim zdążyłam coś powiedzieć już wiedziała o co chodzi i powiedziała, że JUŻ
        wysyła wiadomość. Okazało się, że autokaru, którym wracamy, wogóle nie ma
        jeszcze w Biogradzie, wyjazd nie wcześniej niż 22:30. Bardzo konkretna
        informacja. Oczywiście nie było wiadomo skąd zostaniemy zabrane, wille są
        rozproszone w całej miejscowości. O 22 wzięłyśmy walizki i podreptałyśmy pod
        naszą willę, gdzie nie było ani walizek ani ludzi. Kolejny telefon i kolejna
        lokalizacja. Tam też nikogo nie było, ale uznałyśmy, że sramy na to i skoro tu
        nam powiedziała to będziemy tutaj siedzieć, nawet jeśli miałybyśmy nie wrócić do
        kraju. Minęło półtorej godziny podjechał autokar, w którym stwierdzono, że nie
        ma nas na liście i że mamy czekać dalej - "dosłownie kilka minut". Dosłownie
        kilka minut okazało się czekaniem do godziny 24:40. Wsiadamy do autokaru, a tam
        ludzie z turnusu 25.07, Ci z tego zamienionego autokaru w Austrii. Byli mocno
        wkurzeni, z resztą wcale nie należy się im dziwić. Kierowca porozwoził ich po
        willach, pozbierał ludzi do drogi powrotnej, skład zmienił się diametralnie,
        były dziewczyny, które musiały jechać do Wrocławia... Organizacja zerowa, gdzie
        wsiądziesz tam Cie powiozą. Niestety pech chciał, że wyjechaliśmy po 1 i czekała
        nas przesiadka w Grazu. Rezydentka zapewniała nas, że autokar będzie juz tam na
        nas czekał, sprawnie się przepakujemy i jedziemy prosto do Warszawy. W
        rzeczywistości wysadzili nas na zadupiaszczym betonowym placu dla ciężarówek,
        bez toalet, czekaliśmy jedyne 3 godziny. Okazało sie, że musimy wysadzać 3
        dziewczyny w Katowicach, bo organizatorom się coś pomieszało (nie pierwszy raz).

Podsumowując sam pobyt w Biogradzie był miły, plaże, ludzie wszystko w porządku.
        Niestety te "niedociągnięcia" kompletnie zepsuły wyjazd, OIS to oszukańcze biuro
        podróży, które nie powinno istnieć i korzystania z którego nikomu nie polecam.
        Dzięki. Wolę zapłacić 1000zł więcej i być traktowana jak człowiek nie bydło.
      • Gość: ma Re: OIS - wielka porażka IP: *.tomkow.pl 31.08.08, 12:07
        hej, wysłałam zgłoszenie na turnus wrześniowy na mazurach, na patent, z biurem
        OIS, ale teraz naprawdę zaczęłam się zastanawiać... komentarze są druzgocące :/
        czy ktoś, kto był na obozie mazurskim mógłby wyrazić swoją opinię, moje gygy
        5991090, będę BARDZO wdzięczna...
      • po_za_forum Re: OIS - wielka porażka 28.02.09, 09:27
        Oszuści od początku do końca, może chcieliby i próbują ale gdy grunt
        pali im się pod nogami olewają wszystkich.
    • Gość: e Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 193.138.110.* 10.07.08, 12:08
      Ja wybieram się na Krym z tym biurem i zaczynam się bać. Oto moje gg, prosze o
      kontakt.
      1380338
    • Gość: bardzosilny@o2.pl Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.chello.pl 24.07.08, 17:04
      potwierdzam co pisze Paweł
      szczegóły moge podac na maile
      nie radzę jechac z nimi

może z 10% ludzi było zadowolonych ale im było wszystko jedno ...bo codziennie pili
      • Gość: LOL Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 22:46
        Co by tu opwiedziec wszyscy macie rację. To biuro powinno byc
        zlikwidowane zamknięte a właściciew zakuty w kajdany i 10 metrów pod
        ziemią.
    • Gość: marharas Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 212.160.143.* 16.12.08, 11:22
      Cała prawda o ois na www.forum-ois.pl
    • Gość: arek Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 21:43
      Czy ktoś wybiera się z tym biurem na Sylwestra do Lwowa? jeśli tak
      odezwij się gg 953488
      • Gość: magic_maggie Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 19:32
        nietestety skusiłam sie na Sylwestra z biurem ois na slowacji, nie moge
        powiedziec ze byłam zadowolona, rzeczywiście czytając opinie na forum
        potwierdza się fakt ze biuro to jest kompletnie niezoorganizowane, piloci
        wysyłani przez biuro nie znają regionu do ktorego sie udaja, nie umieja
        wykrzesić z siebie zadnej inicjatywy, nie umieja/nie chca pomoc uczestnikom
        wycieczki. Obiecany sylwester na 150-osób, z dj-em, szampanem itp., skonczyl sie
        jako skromna uroczystosc na 20 osob, co do dj, pilotka w czasie kolacji zapytała
        się cyt. " - czy macie jakies płyty, zebyśmy mogli puscić muzykę?".
        najgorszym aspektem wyjazdu była podróż, która z Warszawy na Słowacje trwała
        20h!!! Z jednym kierowca!
        Można by bylo wyliczać kolejne nieprzyjemności jakie spotkały mnie i innych
        uczestników wycieczki, jednak nie rozumiem dlaczego biuro studenckie, swiadczace
        uslugi dla studentow, tak bardzo oszukuje swoich klientów. Czy nie zależy im na
        renomie? czy pracują tam az tacy nieogarnięci ludzie ze nie potrafią załatwić
        porządnie zadnego wyjazdu?
        To nie dopuszczalne!
        Wszystkim niezadowolonym z wyjazdu z OIS radzę złożyć reklamacje, listy
        reklamacyjne powinno się też złożyć do Wojewody Mazowieckiego, Izby
        Turystycznej, Federacji Konsumenta, im więcej skarg tym większa możliwośc ze
        ktoś wkońcu zajmię się tym biurem i już nikt więcej nie zostanie przez nich
        oszukany!
    • Gość: oszukany Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.116.125.125.tvksmp.pl 07.01.09, 23:44
      OIS i GOFUN to oszusci oni sami pisza dobre opinie o sobie pod
      roznymi nikami gdzies widzialem jak moderator forum upomnial ich
      dzialaja przez emaile.Pozyskuja tak klijetow .
      A jak by tak kazdy przestrzeglo swych najomych przed tym biurem a ci
      znajomych kolejnych to by sie prawda rozeszla o tych oszustach
      • Gość: Mlody Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: 192.193.245.* 15.01.09, 14:18
        Tak tak potwierdzam że to oszuści. Teraz proszę wasz wszystkich
        przeczytajcie to dokładnie raz jeszcze bo naprawde to biuro powinno
        przestać istnieć. Hotele oddalone od stoków o jakieś 10km ski bus
        ran na dobe. Organizacja atalna poprostu masakra. Ale ludzie z
        wycieszczki super jedyny pozytyw
        • Gość: Sylwucha Lipovsky Hradok Słowacja IP: 195.85.249.* 23.01.09, 08:36
          WITAM, Razem ze znajomymi wybieramy się od 22.02-1.03.2009r na
          Słowację do miejscowości LIPTOVSKY HRADOK do hotelu Smerk i Hostel -
          SŁOWACJA. Czy może ktoś tam był??? Jedziemy samochodem więc myśle
          że problem z
          autokarem dzięki Bogu nie będzie nas dotyczył :)Natomiast czy w tych
          hotelach jest ciepło czy będziemy zmuszeni do spania w ubraniach tak
          jak niektórzy??? Jak daleko jest do stoków? No i jeszcze jedno
          pytanie ile kosztuje wykupienie karnetu na wjazd na stok???
          • Gość: kaes Re: Lipovsky Hradok Słowacja IP: *.wro.vectranet.pl 26.02.09, 23:12
            Witam wszystkich
            przed moim tegorocznym wyjazdem na nrty na Słowację z biurem OIS nie
            przeczytałam nic na jedo temat na forum. Dopiero po wpłaceniu całj
            kwoty na ich konto coś mnie tchnęło na poczytanie opinii o ich
            działalności. Po tych wszystkich relcjcach jakie tu zamieszczacie
            byłam przerażona. Już myślałam co tu zrobić, aby się wycofać i
            prosić o zwrot pieniędzy, abym ja nie była jak to piszecie "oszukana
            i okradziona". Na całe szczęście przedyskutowałam probem z
            pzyjaciółką i doszłyśmy do wniosku, że (niestaty) na takich forach
            aktywni są głównie ludzie niezadowoleni, którzy jak sami o sobie
            piszą chcą ostrzec następnych. Postanowiłam, że jednak pojadę i po
            powrocie również zamieszczę swoją opinię (nie wiedząc jeszcze jaka
            ona będzie- pełni nadzieji, że będzie pozytywna). Wrociłam 5 dni
            temu i uważam ten wyjazd za bardzo udany. Polecam wszystkim, którzy
            chcą się fajnie pobawić w miłym towarzystwie w normalnych
            studenckich warunkach. Wszystko, co widniało w opisie oferty
            dotyczącej wyjazdu dokładnie tak wyglądało (mam na myśli dojazdy,
            zakwaterowanie, wyżywienie, imprezy itp.). Piloci i rezydent się
            bardzo starali i robili co tylko było w ich mocy, aby umilić nam
            pobyt (Henia- super!). Jak zawsze na kilkadziesiąt osób znalazły się
            i takie, które negowały wszystko i dawały dowody swojego
            niezadowolenia, jak tylko nadarzała się okazja.
            Mamy teraz wiele wspomnień i zdjęć, na których uwiecznione są te
            miłe chwile. Polecam wszystkim biuro OIS, gdyż organizują wspaniałe
            wyjazdy, a cena jest przystępna (prawdziwie studencka).
            Pozdrawiam
            Kasia
    • Gość: kaes Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.wro.vectranet.pl 26.02.09, 23:08
      Witam wszystkich
      przed moim tegorocznym wyjazdem na nrty na Słowację z biurem OIS nie
      przeczytałam nic na jedo temat na forum. Dopiero po wpłaceniu całj
      kwoty na ich konto coś mnie tchnęło na poczytanie opinii o ich
      działalności. Po tych wszystkich relcjcach jakie tu zamieszczacie
      byłam przerażona. Już myślałam co tu zrobić, aby się wycofać i
      prosić o zwrot pieniędzy, abym ja nie była jak to piszecie "oszukana
      i okradziona". Na całe szczęście przedyskutowałam probem z
      pzyjaciółką i doszłyśmy do wniosku, że (niestaty) na takich forach
      aktywni są głównie ludzie niezadowoleni, którzy jak sami o sobie
      piszą chcą ostrzec następnych. Postanowiłam, że jednak pojadę i po
      powrocie również zamieszczę swoją opinię (nie wiedząc jeszcze jaka
      ona będzie- pełni nadzieji, że będzie pozytywna). Wrociłam 5 dni
      temu i uważam ten wyjazd za bardzo udany. Polecam wszystkim, którzy
      chcą się fajnie pobawić w miłym towarzystwie w normalnych
      studenckich warunkach. Wszystko, co widniało w opisie oferty
      dotyczącej wyjazdu dokładnie tak wyglądało (mam na myśli dojazdy,
      zakwaterowanie, wyżywienie, imprezy itp.). Piloci i rezydent się
      bardzo starali i robili co tylko było w ich mocy, aby umilić nam
      pobyt (Henia- super!). Jak zawsze na kilkadziesiąt osób znalazły się
      i takie, które negowały wszystko i dawały dowody swojego
      niezadowolenia, jak tylko nadarzała się okazja.
      Mamy teraz wiele wspomnień i zdjęć, na których uwiecznione są te
      miłe chwile. Polecam wszystkim biuro OIS, gdyż organizują wspaniałe
      wyjazdy, a cena jest przystępna (prawdziwie studencka).
      Pozdrawiam
      Kasia
    • Gość: Jacoob OIs IP: *.static.entel.pl 07.03.09, 23:29
      Po pierwsze nie zostałem poinformowany o zmianie godziny odjazdu autokaru z
      Warszawy z placu przy Pałacu kultury. Przybyłem zgodnie z ustaleniami na godz
      6:30, autokaru nie było, po kilku minutach pojawił się kierowca autokaru
      jadącego z wycieczką do Makarski. Po odczytaniu z listy wszystkich pasażerów
      okazało się, że nie ma mnie na liście. Kierowca zaczął wyjaśniać zaistniałą
      sytuację, lecz był zmuszony wyruszać. Zostałem odwieziony do Katowic i tam
      miałem 2 godziny oczekiwać na autokar do Biogardu. O godzinie o 15:00 podjechał
      autokar. Na samym wejściu widać było różnicę między dwoma autokarami. W jadącym
      z Warszawy panował spokój i porządek. Natomiast autokarze „oisowskim” fotek,
      który był wolny okazał się być zepsuty i oczywiście naprawa była niemożliwa.
      Natomiast miejsca z tyłu autokaru zostały zajęte przez wycieczkowiczów, którzy
      spożywali jawnie alkohol i palili papierosy przy braku interwencji kierowcy i
      pani pilotki Henryki Golus. Podróż mijała pośród pijackich przyśpiewek i smrodu.
      Ok godz. 21 zaraz po przekroczeniu granicy czeskiej zaczęło się coś dziać z
      autokarem. Dowiedzieliśmy się, że to siłownik od sprzęgła się zepsuł. Jak
      mniemam autokar przez wyjazdem z Polski został poddany przeglądowi, bo inaczej
      taka sytuacja na pewno nie miałby miejsca. Tak więc zaparkowaliśmy na małej
      stacji benzynowej 6km za Frydkiem Miskiem.... Zaczęło się robić zimno, na dworze
      padał deszcz, a bar przy stacji został zamknięty, zbliżała się noc a my staliśmy
      wpatrzeni w kierowcę, który majstrował coś przy autokarze. Było jasne, że
      nigdzie już nie pojedziemy więc rozpoczęło się długie czekanie. Tak mijały nasze
      wyczekane wakacje. Na stacji benzynowej w Czechach. Pilotka zadzwoniła do biura
      i dostała odpowiedź, że mamy czeka na drugi autokar, który miał być w ciągu 6
      godzin. Wcześniej byliśmy zbywani przez panią pilotkę sugestią otrzymania pomocy
      ze strony Czech. Oczywiście to wykraczało poza możliwości Biura OIS. Rozpoczęło
      się czekanie. Pani pilotka nakryła się kocem I położyła na dwóch miejscach z
      przodu autokaru (my nie mieliśmy tak dobrze). Oczywiście impreza na tylnych
      siedzeniach trwała. Kiedy próbowaliśmy ustalić numer tel do biura lub kierowców
      z nowego autokaru otrzymaliśmy informację, że takich numerów nie ma. Pilotka
      ewidentnie wykręcała się przed nami. W końcu dała nam wczasowiczom numer do
      kierowcy, który jak się okazało numer był błędny. Czekając na autokar, który się
      nie pojawiał marzliśmy w wychłodzonym i zepsutym gracie. Po wielu godzinach
      czekania w końcu ktoś krzyknął: “Jest autokar!” Nowym autokarem dojechaliśmy na
      miejsce po 36 godzinach męczarni. Jako grupa, która dojechała do Biogradu
      najpóźniej mieliśmy dostać rekompensatę od biura z postaci wieczornego rejsu lub
      kolacji. Nie dostaliśmy nic. Nie było nawet przeprosin! Kończę swoją opowieść
      jednym, krótkim zdaniem, które niech będzie ostrzeżeniem: wycieczki z OIS to
      koszmar!
    • Gość: nigdy OISU Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 16:07
      Sylwester 2008/2009 Slowacja - OSZUSTWO!!!
      Przestrzegam przed tym biurem!!!
      • emil_pl Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! 02.04.09, 14:12
        Gość portalu: nigdy OISU napisał(a):

> Sylwester 2008/2009 Slowacja - OSZUSTWO!!!
        > Przestrzegam przed tym biurem!!!

a co było nie tak?
    • Gość: Wloch Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 20:28
      Totalna klapa! Bylismy na wyjezdzie we wloszech, w trakcie zmienili
      godziny powrotu o 9 godzin, w biurze sa cyrki, nie sposob sie
      skontaktowac. Szczekaja psy, maja mase stron w sieci - piszcie
      wszyscy, bo tylko tak mozna cos zrobic.

Bartosz Olszewski to manadzer: 504 669 756
      022 397 67 87 biuro w Wawie

Kryja sie pod wieloma nazwami, a odbieraja te same panie ze
      szczekajacymi w mieszkaniu psami.

ois.pl = gofun.pl = narejs.pl = biuroczajka.pl (wszyscy sa magicznie
      polaczeni)

Piszcie SMSy i ew skargi bezposrednio do osoby zapoznanej w sprawie -
      WARSZAWA URZAD MARSZALKOWSKI (TURYSTYKA)

022 597 95 44
      • po_za_forum Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! 07.04.09, 08:00
        Gonić przekrętów!
        • emil_pl Re: Biuro OIS - Trafoi Solden 2008- oszuści !!! 08.04.09, 13:36
          po_za_forum napisał:
          Gonić przekrętów!

no to trzymaj się od nich z daleka, po problemie będzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka