Gość: wera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 21:57 Intresuje mnie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dina3 Re: Toskania objazdówka z Sigmą Travel 09.03.08, 12:55 Byłam na tej wycieczce w ubiegłym roku we wrześniu. Mogę polecić. Zwiedziliśmy naprawdę sporo. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Gdybym miała się czegoś "czepiać" to jedynie wyżywienia, które było bardzo skromne, ale tak ponoć jadają Włosi. Spaliśmy w hotelach i pensjonatach 3*, ale jednak o różnym standardzie. Wrześniowa pora miała swoje zalety i wady. Bez zmęczenia zwiedzaliśmy wszystko, ale kąpiel w Adratyku nie była przyjemnością i niektórzy narzekali na zimno w pokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Toskania objazdówka z Sigmą Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 22:31 Dina mam pytanie,czy odległości między Montecatini/gdzie są przewidziane noclegi/a miejscami ktore się zwiedza są duże i czy przez to nie marnuje się zbyt dużo czsu na dojazdy.Byłam z Sigmą we Francji i tu organizacja trochę zawiodła,przewodniczka nie znała francuskiego ,więc nie chciałabym zaliczyć kolejnej wpadki.Będę wdzięczna na szerszą wypowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
dina3 Re: Toskania objazdówka z Sigmą Travel 11.03.08, 17:33 Ela, mam jeszcze pytanie dotyczące Twojej wycieczki do Francji. W tym roku planuję właśnie Paryż i zamnki nad Loarą. Jechać z tym biurem czy szukać innego? Co radzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
eliii Re: Toskania objazdówka z Sigmą Travel 12.03.08, 20:45 Trochę się wtrącę.Byłam z Sigmą w lipcu 07' na tej wycieczce.Była to wersja samolotowa.Zwiedzanie odbywało się wspólnie z grupą, która przyjechała z Polski autokarem- mieli więc podwójne miejsca na trasie do Francji.Osobiście byłam bardzo zadowolona z organizacji.Nasz pilot Darek świetnie (chyba -bo ocenić wprost jego umijętności nie mogłam) znał francuski-z każdym wszystko co trzeba załatwiał.Przewodnik (Polak) w Paryżu i Wersalu też znający miejscowy język.Obaj panowie wręcz "zadręczali" nas informacjami.Program napięty, zrealizowany.Noclegi w Paryżu chyba 2* (hotel nomen omen Comfort) do luksusów daleko, ale tam się tylko krótko spało.Jedzenie jak na wersję kontynentalną nawet obfite.W razie szczegółowych pytań postaram się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Toskania objazdówka z Sigmą Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 18:02 Dina ,jak możesz to odpowiedz.Pozdrawiam ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Toskania objazdówka z Sigmą Travel-do dina3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:42 Dina wdzięczna będę za odpwiedz na pytania zadane przez elę Odpowiedz Link Zgłoś
dina3 Re: Toskania objazdówka z Sigmą Travel 11.03.08, 17:29 Montecatini jest bardzo dobrą bazą wypadową, ładne uzdrowiskowe miasteczko. Blisko tu do Pisy i Lucci, podróż do Florencji trwała około 1,5 godz., a do Sieny 2 godz., San Gimigniano 2,5. Zwiedzanie prawie zawsze, nie zależnie gdzie, zaczynaliśmy o 10.00, różnica była tylko w porze śniadania i wyjazdu np. 7.30, 8.00 lub 8.30. W czasie całej wycieczki są tylko dwa dłuższe (o ile dobrze pamiętam) przejazdy około 4 godzin w autobusie, (z krótkim postojem) i ostatni kiedy trzeba się przemieścić z Montecatini na wschodnie wybrzeże. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, gdyż z przyjemnością powspominam ten wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś