Dodaj do ulubionych

Almatur-Capri Tour

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 14:48
Wybieram się w czerwcu sam z Almaturem na objazd do Włoch.Capri
Tour.Może ktoś był i mógłby coś o tej wycieczce napisać.Pierwszy raz
jadę z tego biura.
Z góry dziękuję za info.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Almatur-Capri Tour IP: 80.51.94.* 01.06.08, 19:54
      Byłam dwa lata temu.Wróciłam bardzo zadowolona. Pilotem był Sebastian- młody,
      kompetentny, miły.Warto obejrzeć Lazurową Grotę na wyspie Capri(w czasie
      oczekiwania na wpłynięcie do groty popłynęliśmy motorową łodzią do cichej, małej
      zatoczki na wspaniałą kąpiel w morzu).Kto nie chciał zwiedzać groty, miał czas
      na plażowanie. Capri jest cudowną wyspą.
      Jedzenie- im bardziej na południe, tym bardziej włoskie i smaczniejsze. Mieliśmy
      trzy noclegi w małym miasteczku na górze pod Neapolem(widoki cudowne),miejscowy
      kucharz dokonywał cudów- jeszcze czuję ten zapach pizzy z węglowego pieca,smak
      pysznej mozzarelli buffala, proschiutto i pasty.Myślę, że się nie zawiedziesz.

• Gość: codino Re: Almatur-Capri Tour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 08:57
      Ja byłam na tej wycieczce rok temu w sierpniu i wróciłam zachwycona. Jeżeli ktoś
      lubi czynny wypoczynek, tzn. zwiedzanie pięknych miejsc, zamiast leżenia
      plackiem na plaży to będzie zadowolony :-) Gorąco polecam! Organizacja wycieczki
      bardzo dobra, biuro jak najbardziej w porządku. Może tylko pilot nie był z
      najwyższej półki :-) ale włoski klimat i przepiękne widoki wszystko wynagrodziły.
      Hotele są klasy turystycznej, jak to zwykle bywa na objazdówkach, ale czyste,
      zadbane i przyjemne. Praktyczna uwaga - warto wykupić obiadokolacje bo hotele
      położone są zwykle poza miastem i nie ma za bardzo możliwości zjedzenia kolacji
      poza hotelem.
    • Gość: codino Re: Almatur-Capri Tour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:08
      Dodam jeszcze, że z Almaturem byłam już dwa razy na wakacjach (Włochy - Capri
      Tour i Chorwacja - Dalmatyńska przygoda). W w tym roku co prawda jadę z innym
      biurem do Czarnogóry bo Almatur nie ma samej Czarnogóry ale w przyszłym roku
      znowu jadę z Almaturem. Jest to solidne, sprawdzone biuro, z długą tradycją,
      naprawdę godne polecenia. I nie jestem bynajmniej pracownikiem biura
      zachwalającym go na forum, tylko bardzo zadowoloną stałą klientką :-)
      Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania odnośnie Capri Tour to chętnie odpowiem.
      • gro33 Re: Almatur-Capri Tour 19.06.08, 21:20
        Witam!
        Czy możesz podać informacje odnośnie posiłków na CAPRI TOUR?
        Czy lepiej wykupić obiadokolacje z biura czy szukać czegoś na własną rękę? Jakie jest jedzonko? ( Mam na myśli urozmaicenie i wielkość porcji:) )
        Aha, jeszcze jedno: jak często w trakcie podróży były postoje?
        Chcę zafundować wycieczkę mojej sześćdziesięcioletniej mamie i trochę się obawiam, czy podróż nie będzie zbyt męcząca :(
        Pozdrawiam
        • gro33 Re: Almatur-Capri Tour 19.06.08, 21:23
          Ups, nie zauważyłem wypowiedzi wyżej ;)
      • Gość: Ania Re: Almatur-Capri Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 22:36
        Czy warto wybrać się na wycieczkę do Włoch z Almaturem? - oczywiście, że tak!!! Byłam na wycieczce Capri Tour VI 2014 r. i jestem zachwycona. Wycieczka cudna, naprawdę warta każdych pieniędzy. Szczególnie zachęcam tych, którzy jeszcze Włoch nie widzieli - Capri Tour fantastycznie odzwierciedla wszystkie uroki tego pięknego kraju - począwszy od Wenecji, po piękne San Marino i Asyż, Rzym, Watykan (z audiencją generalną - która na długo pozostaje w pamięci), cudną Wyspę Capri, Neapol, Pompeje, wzruszające Monte Cassino oraz urokliwą Florencję. Co ważne, wycieczce przez cały czas towarzyszyło słoneczko, miłe i zgrane towarzystwo, bardzo dobre jedzonko (tutaj rzeczywiście zachęcam do wykupienia obiadokolacji, składającej się jak mówi oferta z 2 ciepłych dań - zazwyczaj makaronów, ziemniaczków i mięsa - deseru i wody min.) czyste i przytulne hotele (z pełnym wyposażeniem, w ustronnej okolicy), zawodowi kierowcy i oczywiście doskonały, perfekcyjny w każdym calu pilot - Pan Piotr :) bez którego ta wycieczka nie byłaby taka jaka była (potwierdzi to z pewnością, każdy uczestnik wycieczki). Zatem, Biuro Almatur w 100% zrealizowało założony plan. Naprawdę szczerze zachęcam do wyboru wycieczki Capri Tour.
        • Gość: ALMATUR CARPIT OUR Re: Almatur-Capri Tour 2015 IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 26.10.15, 17:28
          WYCIECZKA TA TO DNO KOMPLETNE JAK TA FIRMA.W katalogu napisane jest zwiedzanie Coloseum - więc naturalne było,że zwiedzamy od środka - a tam zwiedzanie to oznacza 2 minuty stania na zew. obok- tak właśnie wygląda sytuacja z Almatur - to samo "zwiedzanie" 2 minuty z zewnątrz we Florencji - Pałac Medyceuszy czy choćby Neapol - Pałac Nuovo czy choćby obiekty w San Marino. Opisy w katalogu tej firmy to" wszędzie zwiedzanie tych obiektów". Napisałam reklamacje- a oni mi, że nie ma czasu na zwiedzanie Coloseum - bo i tak turyści nie po to do Rzymu jeżdżą . A jak chciałam zwiedzić choćby wymieniony Pałac Medyceuszy w Neapolu to sama powinnam była to zrobić -ok. ale nie gdy mam 20 min czasu wolnego i nie gdy w katalogu stoi jak byk że ten będzie z przewodnikiem zwiedzany. Taki oszust jak Almatur to pierwszy i ostatni raz w życiu widzę- nie polecam nikomu. Oczywiście reklamacja przez niejakiego p.Kozę podpisana nie uwzględniona - ale cóż koza może uwzględnić:) O innych brakach nie piszę bo słów szkoda - dno po prostu - najpiękniejsza grota na Capri - Blue lagoon też nie ma czasu na zwiedzanie - chociaż w biurze kłamią że czas na to będzie , nie wspomnę poziomu kadry - tzw. pilotki - bo to pedicurzystka była :) Serio z 48 osób nikt nie był zadowolony:)
    • Gość: moni Re: Almatur-Capri Tour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:24
      Właśnie wróciłam z tej wycieczki. Było rewelcyjnie. Wiadome jest, że
      wszystkim się nie dogodzi, bo byli i tacy. Pilotka super p. Sabrina
      Kozerska. Wszystko było dopięte na ostatni guzik.
      • Gość: Lech Re: Almatur-Capri Tour IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.08, 23:39
        Byłem na wycieczce i biuro godne polecenia. Hotel może nie do końca był
        standardów jakie oczekiwałem ale w gruncie rzeczy OK. Poza tym program wyjazdu
        był naprawdę Ok. Wszystko było takie jak należy. Szczególne pozdro i
        jednocześnie godny polecenia był przewodnik Kordian. Poza tym,że koleś był
        wyluzowany to miał do tego dużą wiedzę na temat na jaki mówił i z racji swej
        gigantycznej postury miał piecze i oko nad wszystkim a jak się człowiek zgubił
        to jak w Wawie wszyscy się kierują na Pałac kultury tak we Włoszech kierowałeś
        się na Kordka co dawało jakiś psychiczny spokój, że człowiek się nie zgubi.
        Wielkie dzięki za dobre wakacje i naprawdę wszystkim zainteresowanym polecam
        takie wczasy!!
        • Gość: głodny Re: Almatur-Capri Tour IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 22:57
          A co z objadokolacjami, czy można zamówić na miejscu w hotelu.
          Syn najprawdopodobniej będzie nastawiony wyłacznie na pizze.
    • Gość: Turysta Re: Almatur-Capri Tour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 16:25
      Świetna impreza! Właśnie z żoną z niej wróciliśmy, perfekcyjnie
      zorganizowany wyjazd, dobrzy lokalni przewodnicy, przyjemne hotele,
      warto wykupić wyżywienie! Kierowcy almaturowscy REWELACYJNI a
      pilotka Agnieszka najlepsza z jaką do tej pory podróżowaliśmy!
      Polecamy, pozdrowienia Pani Agnieszko!
      • Gość: Wiola Re: Almatur-Capri Tour IP: *.111.170.18.static.crowley.pl 15.04.09, 15:03
        Zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami, sama byłam i jak reszta -
        wróciłam zachwycona ;)))
    • Gość: Mimi Re: Almatur-Capri Tour IP: *.217.146.194.generacja.pl 16.04.09, 15:13
      Byłam na tym wyjeździe w zeszłym roku i muszę przyznać, że było super! Tempo
      trochę szybkie jeśli chodzi o zwiedzanie, ale był to przyjemny wysiłek, bo
      bardzo dużo można zobaczyć. Zdecydowanie polecam wykupienie jedzenia. Po całym
      dniu chodzenia nie ma się już siły na szukanie pizzerii ;) Naprawdę super sprawa
      to Capri Tour!
      • Gość: Paweł Re: Almatur-Capri Tour IP: *.lanet.net.pl 14.05.09, 22:43
        a ja mam jeszcze jedno pytanko odnośnie autokarów to znaczy jakie są :P stare
        czy nowe ? :) mam nadzieje ze będzie OK pozdrawiam :)
        • Gość: paweł Re: Almatur-Capri Tour IP: *.lanet.net.pl 27.06.09, 20:48
          witam wszystkich mam pytanko ile euro trzeba zabrać ze sobą na 1
          osobę my jedziemy całom trójką braci 11.07.2009 i zabieramy ok 250
          Euro na osobę.... Czy to wystarczy...?
          Pozdrawiam.... :)
    • Gość: ewa Re: Almatur-Capri Tour IP: *.cust.tele2.pl 15.05.09, 00:11
      Ja też byłam na tej wycieczce we wrześniu 2007.Było bardzo
      fajnie,wszystko świetnie zorganizowane chociaż tempo szalone,bo
      oferuja chyba najwiecej w jednej wycieczce a ja wtedy tego
      szukałam.Włochy w dość szerokim przekroju.Pani Agnieszka była
      świetna i bardzo pomocna.Autobus był przecietny ani za nowy ani za
      stary ale dość wysłuzony ale np.Rainbow Tour miał piętrowe i wg.mnie
      za duzo ludzi na raz bierze.Aha na statkach wycieczkowych wszystkie
      autobusy Almaturu łączą się i i jest za duża grupa.Trudno dostać się
      w pobliże przewodnika i coś usłyszeć.Tak było wokół Wenecji i
      Capri.na kolacjach byliśmy z mężem trochę zawiedzeni.Jeśli ktoś nie
      napchał się makaronem na 1 danie to drugim raczej nie się najadł i
      raczej było dziwne,wielu zostawiało.Na deser owoc lub jogurt.Ja
      żałowałam,że wykupiłam bo obok tak fajnie pachniały pizze i można
      było bez problemu kupić a mąż należał do tych napychających sie i
      swoim makaronem i moim i nie chciał już kupować tej pizzy.Najdroższe
      po 6 euro.W sumie w jednym hotelu pod Fiudzi naprawdę trudno byłoby
      coś kupić.Z checią pojechałabym jeszcze raz ale bez wykupionych
      kolacji.
      • Gość: Grażyna Re: Almatur-Capri Tour IP: *.189.77.202.e-plan.pl 15.05.09, 13:19
        A ja byłam w tym roku - w kwietniu. Było naprawdę b. fajnie,
        kierowcy rewelacyjni, autokar też w porządku.
        A kolację proponuję wykupić, bo tylko w jednym hotelu była możliwość
        wykupienia innego posiłku. Generalnie to wycieczka męcząca (pierwsze
        dni), za Rzymem już ok. Polecam i życzę pięknych wrażeń.
        • Gość: Maggi59 Re: Almatur-Capri Tour IP: *.aster.pl 15.05.09, 19:54
          powiedzcie jak to jest z tym jedzeniem - czy nie ma przy tych hotelach albo
          gdzieś w okolicy jakiś kafejek czy pizzerii z fajnym jedzeniem i winkiem? a
          sklepiki na prowincji? wybieram się za 2 tyg. i chciałabym wiedzieć co i jak
          pozdrawiam
          • Gość: Grażyna Re: Almatur-Capri Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 20:22
            Winko do kolacji możesz kupić w hotelu za 5-6 euro butelka (całkiem niezłe).
            Knajpki są, ale dość daleko i przeważnie nie masz czasu, a głównie siły, aby tam
            pójść. A kolacje wcale niezłe i naprawdę można się najeść. Na naszej wycieczce
            ludzie też mieli wątpliwości, ale w efekcie wykupili wszyscy (poza jedną starszą
            panią na specjalnej diecie). Polecam dodatkową pizzę w hotelu w Toskanii
            (okolice Florencji) - jest pieczona w tradycyjnym piecu - pycha!
      • Gość: turystka Re: Almatur-Capri Tour IP: *.toya.net.pl 10.06.09, 01:18
        Witam, ja byłam z Almaturem na wycieczce Viva Italia w zeszłym roku i właśnie
        zastanawiam sie nad capri ale z tego ci widziałam w ich ofercie 3/4 wycieczki
        pokrywa się programowo :/ Pozostaje więc to co nie było w programie Viva-Italia
        (tj Pompeje, Wezuwiusz, Capri i Neapol.
        Ale mam jednak kilka pytań, i byłam bym bardzo wdzęczna gdyby ktoś zechciał
        odpowiedzieć :)
        1. Czy jest wjazd na wezuwiusz ?
        2. słyszałam, ze jest możliwość za odpłatnością zwiedzenia Padwy ? Ale jeżeli
        tak to jak to jest przygotowywane, w przypadku gdzy nie cała grupa się decyduje
        (jak wygląda dojazd) i ile to kosztuje ?

Zalezy mi na odpowiedziach bowiem myślałam nad Chorwacją, jednak przeszkadza mi
        mi, że w wycieczkach objazdowych do zwiedzania jest więcej krajobrazów anizeli
        zabytków. Chyba, że ktoś z Państwa był może w Chorwacji z biurem almatur i
        mógłby się podzielić wrażeniami :)

Pozdrawiam serdecznie :)
        • zewelinal Re: Almatur-Capri Tour 15.06.09, 09:36
          a co myslicie o tej wycieczce ale w pazdzierniku?? czy waro sie
          wybierac nia nia w tym okresie??
          prosze o rade moze ktos byl w tym czasie?
          • Gość: Paweł Re: Almatur-Capri Tour IP: *.lanet.net.pl 28.06.09, 07:29
            A ile tak konkretnie trzeba zabrać ze sobą Euro ? :)
            tak orjentacyjnie ?

:-)
    • Gość: Barbara i Zygfryd Re: Almatur-Capri Tour IP: *.altec.pl 05.07.09, 23:19
      Wycieczka (27.VI - 5.VII.2009)
      Należy życzyć wszystkim takiej obsługi!
      Razem z żoną (poraz 2-gi raz z Almaturem) serdecznie dziękujemy wycieczka
      wspaniała zorganizowana na wysokim poziomie.
      Ekipa w osobach Pilota i kierowców b.odpowiedzialna cechująca się wysoką kulturą
      osobistą , życzliwi i opiekuńczy.
      Pani pilot Martyna pełna ciepła , zrozumienia i posiadająca olbrzymią
      wiedzę.Kierowcy Panowie p.Jarek i p.Zbyszek wspaniale się uzupełniają pełni
      humoru potrafią rozbawić turystów (mimo swej trudnej pracy) poza obowiązkami
      oczywiście.
      Program świetnie zrealizowany.
      Serdecznie polecamy.
      • Gość: Maggi Re: Almatur-Capri Tour IP: *.aster.pl 15.07.09, 19:37
        ja też byłam na Capri Tour z Almaturem w czerwcu'09 - jeśli mamy dobrą kondycję
        i nie chcemy wypoczywać biernie - to super. w siedem dni praktycznie całe Włochy
        zwiedzone w iście szalonym tempie ale było warto, piękna różnorodna przyroda,
        widoki, zabytki oczywiście, b.bogaty program, wszystko zorganizowane
        b.precyjnie, trochę za mało czasu wolnego ale coś za coś. polecam. co do
        posiłków też jestem za wykupieniem obiadokolacji - bo o godz. 21.00 po
        całodziennym zwiedzaniu naprawdę nie ma się ochoty i siły poszukiwać w
        miasteczku czegoś do jedzenia.
        • Gość: warkocz Re: Almatur-Capri Tour IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 21:53
          Ja także byłam z Amaturem na Capri tour i muszę przyznać że było super. Świetni
          kierowcy i REWELACYJNA pilotka pani Ewelina Olszewska!!! Wycieczka warta każdych
          pieniędzy! (pozdr. pani Ewelino!)
    • Gość: goma15 Re: Almatur-Capri Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 22:50
      Byliśmy wraz z mężem na Capri Tour w sierpniu i jestesmy zachwyceni!
      Wycieczka perfekcyjnie zorganizowana, doskonale rozplanowany czas,
      zrealizowana zgodnie z programem w 100%.Pilotka - p. Sabrina
      Kozerska - osoba kompetentna, z ogromną wiedzą, a przy tym bardzo
      sympatyczna.Kierowcy radzili sobie doskonale.Dla osób ciekawych
      świata, lubiących poznawać nowe, ciekawe miejsca i ceniących sobie
      bardziej czynny wypoczynek od leżena na plaży ( choć na plażowanie
      również znalazł sie czas - na Capri), jest to naprawdę doskonała
      propozycja! A same Włochy? Są tak przepiękne, że wrażenia po tej
      wycieczce napewno pozostaną na długo. Serdecznie polecam!
    • Gość: Ola Re: Almatur-Capri Tour IP: *.nat0.sta.nsm.pl 02.10.09, 10:06
      Witajcie!
      Ja byłam w terminie 19-27.09.09. Wycieczka super!!! Mieliśmy szczęście jechać z panią Agnieszką - super pilotka- dzięki niej weszliśmy wszędzie i zawsze zdążaliśmy na czas.
      Ta wycieczka to stanowczo nie wczasy, program jest napakowany i jest sporo jeżdżenia i chodzenia. Przez cały tydzień w zasadzie śniadanie było o 7 rano a 7:20 wyjazd. Ale odległości są spore więc się trzeba sprężyć. Warto wykupić obiadokolacje - nocuje się w hotelach na obrzeżach - nie ma jak kupić jedzenia w sklepie. Zresztą obiadokolacje są smaczne i można się najeść. Warto pamiętać, że kontakty na prąd mają wąskie dziurki - nie tak jak w Polsce.
      Wenecja - po przejeździe przez Czechy i Austrię przyjeżdża się na parking - tu ok. godziny wolnego na toaletę i rejs łodzią do centrum. O zwiedzaniu nie piszę bo jest w katalogu, co się ogląda. Jest ok. 1,5 godz wolnego czasu. Potem znowu rejs i jedziemy dalej.
      San Marino - sklepy nie są już tak atrakcyjne jak kiedyś. Można kupić likiery robione lokalnie.
      Watykan i Rzym - bardzo napakowany dzień i najbardziej męczący. Najpierw Muzea Watykańskie, potem Bazylika Św. Piotra a potem pieszo 3 godziny po Rzymie. Po drodze trochę wolnego czasu ale mało. Więcej jest go następnego dnia, gdy jest audiencja.
      Monte Cassino - super! Piękne widoki z Opactwa Benedyktynów. Emocjonujący wjazd na górę - po serpentynach - to samo będzie w Sorrento i na Wezuwiusz.
      Capri - jest rejs do grot - ale u nas niestety pogoda się zepsuła i były zbyt duże fale więc nie dopłynęliśmy, tylko trzeba było zawracać (ku powszechnej uldze :)) Można też trochę poplażować ale plaża jest kamienista.
      Pompeje - przy kupnie pamiątek trzeba się targować, potem jest też czas na zakupy w normalnym hipermarkecie- czyli makaron, oliwki itp.

Ogólnie wyjazd naprawdę dobrze zorganizowany, wszystko dopięte. Hotele klasy turystycznej - czysto i schludnie. Obsługa miła (oprócz pierwszego hotelu, gdzie byli dziwni kelnerzy :)) Śniadania niezbyt obfite - ale mają być włoskie śniadania i oni tam podobno tak jedzą. Dużo lepiej z obiadokolacjami. W ostatnim hotelu można sobie kupić pizzę - bo ją wypiekają tradycyjnie i jest rzeczywiście smaczna. Zresztą w całych Włoszech pizzę można kupić wszędzie. W Rzymie koło Panteonu - są naprawdę dobre lody włoskie (tam też są sorbety).
      Jeśli ktoś chce zobaczyć Włochy w pigułce to ta wycieczka jest idealna.
      Pozdrawiam
    • Gość: podrózniczka Re: Almatur-Capri Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 21:28
      Nie polecam. Ciągły maraton, pośpiech, słaba baza noclegowa, ogólnie dla mało
      wymagającego klienta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka