Gość: amico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:49 Czy ktos podróżował z tym biurem i jakie są na jego temat opinie. Zamierzam jechac do Ameryki Środkowej. Z gory dziekuje za informacje. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tulipan Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 14:54 Wybierz lepiej wybierz szybko inne Biuro. Śliwka ma dobry PR- i jest w stanie sprzedać wszystko. W rozmowie z nim /a ma "gadanę"/ przed wyjazdem czeka Cię raj i wspaniała przygoda w prawie luksusowych warunkach nieosiągalnych w innych biurach a on wie wszystko i wszędzie był i ma najlepszych przewodników na świecie-ALE TO BAJKI!!! Zawsze miał wpadki/prawie na każdej imprezie/ z warunkami pobytu,obsługą, transportem i pilotem/często przypadkowym albo,który nie był na tej trasie!!!/.Uważaj na grę słów-on daje pilota a nie przewodnika więc raczej na wszelki wypadek naucz się sama gdzie jedziesz i co masz zobaczyć bo możesz się nic nie dowiedzieć od miejscowego przewodnika bo pilot pilnuje interesu Śliwki.Jest drogi i bez gwarancji. Wiem co mówię bo byłem 3razy i już NIGDY nie pojadę z nim.Lepiej jedź z LOGOSEM z Warszawy-cena ta sama a gwaranja dużo większa/może trafisz na tej trasie na przewodnika Jacka Walczaka- super,byłem z nim w Peru i Boliwi/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: 155.140.133.* 17.06.08, 16:56 podpisuje sie rekami i nogami; a gadane to ma i zawrocic w glowie potrafi; Odpowiedz Link Zgłoś
cerberone Re: Logos Trawel - Marek Śliwka 17.06.08, 17:11 Zastanawia mnie to dlaczego byłeś aż 3 razy z tym biurem skoro było tak źle. To brzmi trochę jak w tym kawale o pobiciu żony przez męża "przewróciłam się... i tak 16 razy" :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: 194.42.116.* 04.07.08, 13:18 Zgadzam się w zupełności - biuro Śliwki ma bardzo miłą obsługę i mnóstwo obiecanek-cacanek w zanadrzu. W efekcie oszczędza na hotelach, przewodnikach rekompensując to alkoholem, który obficie jest serwowany niezadowolonym wycieczkowiczom na zabicie złych wrażeń. Zdecydownie odradzam, szczególnie, że po nieudanej imprezie pan Śliwka nie poczuwa się zupełnie do jakijkolwiek rekompensaty (nawet symbolicznej), daje ewentualnie rabat na kolejne swoje wycieczki, na które nie ma się już niestety ochoty. Przestaje być również milusi. Poza tym jeśli chodzi o konkrety - przede wszystkim hotele nie przystają do tych, za które się, w założeniu, zapłaciło; transport często kiepski i niekomfortowy; piloci przypadkowi cwaniacy wyciągający ponadnormatywne napiwki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:44 Wszystko prawda.Zwykłe komercyjne biuro na zwykłym komercyjnym , kiepskim poziomie. Konieczne stopery , bez tego nie mozna spać,kiepskie hotele w centrum miast przy ruchliwych ulicach. Grupy po 30 i wiecej osób , program przeladowny , oszczedności na przelotach samolotowych, pobudka o 5 rano , do nastepnego hotelu przyjazd 21-22. To juz nie to "kultowe" biuro sprzed 10 lat ,szkoda - zdecydowanie odradzam . Odpowiedz Link Zgłoś
jacom Re: Logos Trawel - Marek Śliwka 12.07.08, 20:23 Dzieki za opinie tu zamieszczone, na stronie wszystko wygląda świetnie, miałem zamiar wybrać się w jakąś PODRÓŻ ŻYCIA z ich biurem, ale będę musiał się porozglądać za innym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chiny Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: 195.90.102.* 13.07.08, 12:05 A ja mam kompletnie inne doświadczenia. Byłem w zeszłym roku z Logos Travel w Chinach i było świetnie. Jak dotąd podróż mojego życia. W zeszłym roku był wątek na ten temat, w którym się wypowiadałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: 212.76.37.* 16.08.08, 21:15 Ja własnie sie wybieram na 21 dni do Chin ze śliwką. Możesz cos wiecej napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Logos Trawel - Marek Śliwka 17.08.08, 09:49 sporo o tym było tinyurl.com/5hbxba Odpowiedz Link Zgłoś
juhana Re: Logos Trawel - Marek Śliwka 17.08.08, 22:22 zawsze sie znajdzie ktos taki co mu nic nie odpowiada.uwazam,ze najwazniejsze jest nastawienie i koniecznie trzeba pamietac o ty,ze jedzie sie na swoj urlop i do zupelnie innego kraju!jezeli ktos sie chce przyczepic, to przyczepi sie do wszystkiego.skoro komus nie odpowiada to biuro, to niech zmieni na inne a nie ciagle z nim jezdzi.ludzie zastanowcie sie nad tym co robicie. nikt was do niczego nie zmusza! na wyjazd trzeba zabrac dobry humor!i chec przezycia przygody.bedziecie mieli gdzie spac i co jesc a pilot albo rezydent pomoze wam poznac dany kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 17:00 Jeśli chce się cokolwiek zobaczyć to trzeba wcześnie wstać i późno wrócić do hotelu, więc obszerny program to na pewno plus. Faktycznie na minus trzeba zaliczyć zbyt duże grupy, co utrudnia poruszanie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: 81.15.172.* 02.09.08, 13:26 Niektóre posty to zabawne... Program przeładowany - nigdy bym nie traktował tego jako zarzut dla biura. Przeciez jesli jade np. do Meksyku, czy Indii, gdzie wycieczka kosztuje np. 3 pensje miesięczne, to co - mam leżec na plaży, albo wracac do hotelu o 17 i siedziec z drinkiem z palemką ? Musiałbym byc niezłym ''pustakiem'' żeby wybrac to zamiast poznawania lokalnych zabytków i kultury. Ja bym powiedział, że program bogaty to zaleta biura - akurat TO jest dla mnie głownym wyznacznikiem wyboru biura i trasy... I - mówiąc prawde - wkurzaja mnie biura które łącza turystów-pasjonatów zwiedzania z turystami-miłośnikami leżenia na jednej imprezie. A propos - byłem z Logos Travel w Indiach/Nepalu i generalnie byłem zadowolony. Hotele w centrach miast ... No chyba to dobrze, że jest blisko na lokalną starówkę, rynek itd. a nie na peryferiach, bez dobrego dojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: Logos Trawel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 14:48 W na przełomie listopada i grudnia byłam z tym biurem na wycieczce do okoła świata Zgadzam się z tym że Pan Śliwka ma dar przekonywania przed wyjazdem otrzymałam program który zaakceptowałam jaki pozostałych dziewięciu uczestników. 28 dni walki o przetrwanie baza hotelowa zabezpieczona przez biuro niedoprzyjęcia proponowane nory droższe od hoteli 4i5 gwiazdkowych przedstawiciel biura okazał się człowiekiem z łapanki niemającym pojęcia gdzie jest i co ma robić .ReakcjąPana śliwki na nasze pretensje było stwierdzenie idzcie na piwo na mój koszt . Nikomu niepolecam usług tego biura i przestrzegam nie płaćcie temu panu z góry Odpowiedz Link Zgłoś