Gość: wyjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 10:53 Chciałbym się wybrać na jakieś wczasy tygodniowe (8-9 dniowe). Myślałem o biurze Itaka (www.itaka.pl), mają fajną ofertę. Ktoś korzystał? Wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ida Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 11:37 odradzam tych oszustów, hotele to getta, zarcie dno - maks. nastawienie na wyzysk turysty, szczególnie odradzam Włochy Odpowiedz Link Zgłoś
zuk123 Re: Jakie biuro? Itaka? 01.07.08, 13:43 No chyba trochę przesadzasz. W końcu hotel wybiera się samemu. Biuro nic nie narzuca. Sa też osoby zadowolone z wczasów z Itaką (moi teściowie własnie wrócili z Krety - hotel 5* super zadowoleni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 19:35 Nie znajdziesz biura , którego ktoś nie skrytykuje . Itaka należy do klasy średniej + (w/g mnie) . Byłem z nimi dwa razy bez zgrzytów . Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Jakie biuro? Itaka? 01.07.08, 19:53 O Itace jest na forum pewnie tyle samo postów co o Triadze. Trzeba wpisać do wyszukiwarki: Itaka. Sam wielokrotnie o nich pisałem. Ja byłem 4 razy, 3 razy ok, 4ty taki sobie, ale w sumie nie składałem żadnych reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Jakie biuro? Itaka? 01.07.08, 20:08 Hehe - przygotuj się na zmianę hotelu. Z Itaką - nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARS Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 21:48 Wiadomosc Swieża z dnia dzisiejszego. Wylot do Dalamanu poniedziałek (30.06.2008)o 20.00.przylot 23.00. Hotel JOy Pegasos w Sarigerme. Po przylocie brak miejsca w hotelu,ktore ITAKA sprzedała i wziela za to niemałe pieniadze(12 tys 2 os dorosłe i dziecko) ludzie czekają na pokój w nocy,rezydentka ich olała. telefon do POLSKI(do mnie) po interwencji w biurze ITAKI w OPOLU ,pokój sie znalazł o godz 18 we wtorek czyli dzisiaj(nie wiem czy to moja interwencja ,czy pieciu innych wyrolowanych rodzin w ten sam sposób>). Pól nocy i cały dzien zmarnowany,pełny nerwów- tak funduje swoim klientom urlop ITAKA nie dajcie sie naciągnąć!! (gdyby ktoś chciał słuze dokładnymi informacjami,chociaz wszystko co istotne w tym mailu jest zawarte). Dajcie sobie spokój z patałachami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag-ha Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 10:08 Witam, lecę z Itaką w czwartek , do Tunezji. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Tak jak pisał któryś z forumowiczów chyba nie ma biura, które nie miało wpadki. I nie ma tu znaczenia kapitał. Przykro, że spotyka to kogokolwiek, bo nie po to człoweik qwyjeźdża na wczasy, żeby siedzieć na walizkach i wkurzać sie na maksa. Nie ma tutaj znaczenia kierowanie się ceną, jaką płacimy, bo sami znajdziecie setki ludzi płacących gruba kasę, którym przydarzyły się takie hity. Życzę, żeby nam i Wam wszystkim oszczędzono atrakcji, z które nie zapłacilismy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.07.08, 23:30 Jak widać to "przydaża" się za sporą kasę takim biurom jak Itaka, Traida, ecco .... jakoś za często ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:12 Potwierdzam, przypadek z naszego urlopu. W dniu 2 lipca br do hotelu Presa di Finica przylecieli nasi turyści z Polski i nie było dla nich miejsc. Pokoje się znalażły po dzikiej awanturze. Byłam 2 razy z Itaką i wszystko było w porzadku, ale tegoroczny urlop z tym biurem to kompletna PORAŻKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 17:18 chyba jednak nie przesadza!!!!! My wybraliśmy hotel w grudniu!!! Na 6 dni przed wylotem zmienili nam wszystko termin wylotu, hotel i co sie okazało Itaka oferuje hotele których w ogóle nie ma w sprzedaży . Byłam w hotelu który rezerwowałam z katalogu dyrektor hotelu powiedział ze nigdy nie podpisywał umowy z żadnym polskim biurem podróży Itaka oferuje hotele w katalogach a potem wpycha ludzi do kołchozów tanich i beznadziejnych. To żenada!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ana_zet_g Re: Jakie biuro? Itaka? 10.09.08, 14:38 Właśnie na tym polega problem z Itaką, że potrafią Cię wywieźć do zupełnie innego hotelu niż sobie wybrałeś, w kompletnie innej lokalizacji i wmawiać Ci, że teraz jest Ci lepiej, masz się cieszyć i siedzieć cicho. Wykupiliśmy 2 tygodnie w hotelu Ekaterini w Kiotari: kamieniste, puste plaża, blisko Prassonissi i klimat grecki. Po przylocie na miejsce, o 4 rano poinformowano nas, że zmieniono nam miejsce pobytu na tłoczną północną część wyspy ale piaszczystą i mamy być zadowoleni. Nie pomogły nasze tłumaczenia, że nurkujemy, że pływamy na surfie a tam nie ma do tego warunków... Itaka wie lepiej czego potrzebujesz! Pozdrawiam i nigdy więcej wakacji z Itaką... Do tego katastrofalna obsługa rezydentki podpisujacej się "Rezydent Główny Rodos". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 10:09 Poszukaj innego biura. Itaka oszukuje swoich klientów: przyjmują kasę za imprezy, które póżniej odwołują, zmieniają hotele; totalna dezinformacja ze strony pracowników biura.Oferta rzeczywiście wygląda ciekawie ale co z tego skoro później wykupione u nich imprezy nie dochodzą do skutku(doświadczyłam osobiście) i w dodatku żadnej rekompensaty z ich strony. Nigdy z ITAKĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Re: Jakie biuro? Itaka? 11.07.08, 12:04 > Chciałbym się wybrać na jakieś wczasy tygodniowe (8-9 dniowe). Myślałem o biurze Itaka (www.itaka.pl), mają fajną ofertę. Ktoś korzystał? Wszystko ok? Z usług tego biura skorzystało kilkaset tysięcy ludzi. Znajdziesz wśród nich osoby zachwycone, bardzo zadowolone, po prostu zadowolone, lekko zawiedzione, rozczarowane, kompletnie zawiedzine a nawet oszukane. Jeżeli pojedziesz z Itaka prawdopodobnie wylądujesz na środku skali - tak jak z 95% innych klientów Itaki i iinych duzych biur podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Jakie biuro? Itaka? IP: 88.247.217.* 14.07.08, 09:28 Aktualnie jestem z Itaka w Turcji - Bodrum hotel Golden Age. Wszystko jest zgodnie z oferta. Hotel ı okolica OK. Wycieczki fakultatywne tez OK. Rezydenci Itaki OK. Ludzie czepiaja sie czasami drobiazgow a potem krytykuja bez opamietania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja-kajak Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 09:44 Ja byłam z ITAKĄ na 3 wycieczkach objazdrowych -Chorwacja Grecja i Hiszpania z Portugalią. wszystko było OK zgodnie z programem super udane wyjazdy ale na tych samych wyjazdach byłi i takie msudery którym nic nie pasowało. A ja i moi znajomi chyba mamy wyjątkowe szczęście bo nigdy nie mieliśmy problemów na wyjazdach a jaździliśmy z takimi biurami-alfa star, rainbow, triada .;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.ar.wroc.pl 14.07.08, 10:00 Bylam z nimi dwa razy: Turcja -Oludeniz i na Thassos w hotelu Astris Sun. Wszystko bylo zgodnie z oferta, żadnych problemow. Ja nie mogę zlego slowa powiedzieć, a wręcz przeciwnie- tylko pochwalić i polecić. Najwazniejsze to wybrać miejsce, które nam będzie odpowiadalo, sprawdzić wcześniej na forum opinie o hotelu do którego się wybieramy i to wszystko. Udanego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morlow Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:22 Czy sytuację w jakiej znalazły sie polskie rodziny z małymi dziećmi w Joy Pegasos Planet Sarigerme 30-06-2008 można zaliczyć do drobiazgów? Otóż pierwszą informację jaką otrzymaliśmy jeszcze na lotnisku od rezydentki Itaki przyjęliśmy z niedowierzaniem: "nie ma dla was miejsc w wybranym hotelu, zawieziemy was do innego o zbliżonym standarcie".Jedynie zdeterminowana postawa grupy spowodowałą, że po małej awanturze znależliśmy się w Joy Pegasos.Niestety tam było jeszcze gorzej.Z jednej strony powtarzana ciągle informacja o całkowitym braku wolnych pokoi, z drugiej- zupełna bezradność a raczej niechęć do podjęcia jakichkolwiek działań przez rezydentę Itaki, która najchętniej wywiozłaby wszystkich oczekujących na pokój do innego hotelu rozwiązując w ten sposób problem.W tej sytuacji atmosfera stawała sie coraz bardziej nerwowa a my coraz bardziej zmęczeni.Padały mocne i głośne słowa,robiło się coraz większe zamieszanie.Temperaturę dodatkowo podgrzewała ciągła rejestracja turystów spoza Polski, głównie Anglików. A ponoć zupełnie nie było wolnych pokoi...Po kilku godzinach kiedy z poziomu rozmowy przeszliśmy na krzyk i zrobiło sie już niezłe zamieszanie coś drgnęło i padły pierwsze konkretne propozycje ze strony hotelu - początkowo absurdale ( jak ta żeby zamieszkało po kilka rodzin w jednym apartamencie ),wreszcie pokoje się znalazły i mogliśmy odetchną z ulgą. Niestety następna grupa, która przleciała kilkanaście godzin później nie miała tyle szczęścia i niektórzy dostali swój pokój dopiero po kilku dniach. Do końca nie wiemy czyja to wina-hotelu czy biura.Dodam tylko że w/w wczasy rezerwowałem w lutm br, a niektórzy jeszcze wcześniej.Rozumiem że wpadki zdażają się wszytkim.Postawa Itaki i jej rezydentek zasługuje w tym wypadku na jedno dosadne określenie - TOTALNE DNO I AMATORSZCZYZNA PODBUDOWANA BRAKIEM UPRZEJMOŚCI I AROGANCJĄ !!! Podsumowując wczasy z Itaka wyglądały tak:zapłać ok.11000 zl,poleć do Turcji a następnie wywalcz sobie apartament w recepcji uważając przy tym abyś nie zdenerwował przyglądających się temu rezydentek tego PSEUDO-BIURA.Proponuję przy tym dobrze rozłożyć siły bo może ich zabraknąć w decydującej rozgrywce! Jeśli nadal ktoś uważa że to wszystko to drobiazgi, to Itaka jest biurem właśnie dla niego.I TYLKO DLA NIEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balajanek Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 14:47 Na pare miesiecy przed wyjazdem zaklepalem wczasy do Brazylii wplacilem cała kwote i czekalem pytalem co jakis czas czy wszystko OK na 2 tyg przed zapytalem jakimi liniami polece tez bylo OK Aż tu nagle na 10 dni przed wylotem {urlopy bilety dolotowe do PL wykupione zawiadomili ,ze wycieczka sie nie odbedzie.Okazalo sie ze wieedzieli wczesniej bo turnus wczesniejszy tez sie nie odbył.Zaproponowali wyjazd w pazdzierniku,heheheh jak ja mam uwierzyc ze sie odbedzie albo inne wyjazdy w Europie na pewno jakies spady co im nie zeszły.wycofalem na szczescie cale pieniadze i w pare dni zalatwilem wyjazd do Tajlandii z innym biurem i bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:16 byłem w lipcu z Itaką w Turcji, wszystko OK, zgodnie z oferta, zero wpadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11angela11 Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:42 byłam juz dwa razy z itaka na wycieczkach i nie narzekalam. Co prawda były to wycieczki objazdowe a nie wypoczynek ale byłam zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Jakie biuro? Itaka? IP: 85.222.86.* 21.07.08, 21:14 Na thassos zmienili mi hotel na 5 dni przed wyjazdem (rezerwacja w styczniu) i domagali się dopłaty. W przypadku choroby rezydentka odmawia pomocy -"nie wolno jej służbowym autem wozić klientów"-radż sobie sam i zbieraj rachunki, w kraju podobno zwrócą ci pieniądze. Ten ostatni powód jest już wystarczający,by z nimi nie jechać-bo wypadek może zdarzyć się każdemu. W przypadku choroby Neckermann zapewnił nam szpital i dojazd na lotnisko bezpł.-oto różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkjk Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 12:16 nigdy z nimi nie pojadą ,okazali sie oszustami ,sprzedali cztery gwiazdki jako pięć ,gwiazdek i jeszcze się głupio tłumaczą -jak w monty paytonie/skecz z martwą papugą/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no.. hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:12 to bo to jest tak: itaka w tej chwili to DRUGIE w Polsce pod względem ilości sprzedazy biuro. w zeszlym roku mieli skok sprzedazy 180%, w tym prawdopodobnie jeszcze wiecej..:) więc masówka.. nie wyrabiają. co do miejsc w hotelach i samolotach: kupują i rezerwują dużo miejsc na zapas, lecz później odsprzedają swoje miejsca innym biurom podróży - stąd później jaja. generalnie im później coś zakupicie tym wieksze prawdopodobienstwo ze polecicie z innego lotniska/do innego hotelu... hmm. o tyle od kuchni. skąd inąd wiem ze ludzie bardzo sie starają ale czasem po prostu nie wychodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
megaego Re: hehehe 23.07.08, 14:34 byłam z itaką w turcji i na wyspach zielonego przylądka. rodziców też z nimi wysłałam do turcji. nie miałam żadnych chorobowych przygód, więc tu się nie wypowiadam. rezydentki były takie sobie, ale wszystko zorganizowane jak należy. żadnych zmian terminów, hoteli etc. hotele zgodne z ofertą. warunki ok. oferta zgodna z tym, co kupowałam. bierzcie pod uwagę ich ceny! jak płacicie, tak macie, rozśmieszyło mnie porównanie wyżej itaki do 2x droższego neckermana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:19 Ja już z ITAKĄ też nie. Byłam w Turcji -Dalyan-hotel Keskin. Zarezerwowałam za dopłatą 600 zł pokój rodzinny i go nie dostałam, ponieważ ITAKA zarezerwowała dla nas pokoje standard. Nie byliśmy jedyną rodziną w takiej sytuacji, inni też dopłacili do pokoju rodzinnego a dostali standard - wczasy rezerwowałam w grudniu 2007r. w siedzibie w Opolu, i nie mogę zrozumieć jak mogło dojść do takiej sytuacji. Ponieważ sam hotel jak najbardziej OK, region i miejscowość przecudna - sytuacja jak wyżej nie zepsuła mojej rodzinie wakacji. Czujemy się oszukani i okradzeni, a ciekawe jak ma się ITAKA - bo jakoś nie kwapi się z oddaniem 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.univ.gda.pl 30.07.08, 09:21 A ja byłam na objazdówce po Prowansji z Itaką. Bardzo udany urlop. I nie mam żadnych zastrzeżeń do biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 14:01 Korzystałam z usług ITAKI 2 razy i u mnie 50 : 50 - jeden raz OK, drugi niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alutka Re: Jakie biuro? Itaka? IP: 195.149.64.* 02.02.09, 14:57 Droga Akko, Bardzo jestem zaineresowana wycieczką Itaki do Prowansji. czy mogłabyś napisać ile czasu się jedzie? czy taka jazda non-stop jest bardzo męcząca? jak ułożony jest program zwiedzania? jakie hotele na trasie? za wszelkie informacje będę wdzięczna. Dodam, że konkretnie chodzi mi o imprezę " Prowansja Petera M" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
desi.desi Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 17:57 No tak, Polacy na urlopie to katastrofa... Moze zaczne od tego, ze nie pracuje ani w Itace, ani w zadnym innym biurze podrozy... ale to co czytam na tym forum, to poprostu mnie przeraza... Ceny wycieczek fakultatywnych kalkulowane sa na dlugo przed oddaniem katalogu do druku i nie wymaga wielkiego wysilku sprawdzenie, ze pod opisem wycieczek lokalnych (str. 15 katalogu Itaki) jest dopisek "ceny (...) skalkulowane dla grup min. 30-osobowych (...) podane sa zgodnie z cenami obowiazujacymi we wrzesniu 2007r.". A skoro mija juz prawie rok od tej daty, to wzrostu cen spodziewac sie mozna, a nawet trzeba, tym bardziej w Grecji. Z tymi 2 razy wiekszymi cenami to juz lekka przesada. Fakt, ze ceny moze i sa wyzsze, ale nie 2 razy (wiem, bo bylam rowniez na Evii). Rezydent/ka po to m.in. ma dyzury w poszczegolnych hotelach, zeby podczas ich trwania przyjmowac zapisy na wycieczki fakultatywne. I to rowniez nie nowosc, ale zasada, ktora obowiazuje we wszystkich biurach podrozy i na wszystkich kierunkach, o czym kazdy szanujacy siebie i rezydenta/tke turysta wiedziec powinien. Wycieczka na Meteory, jak juz mozna wyczytac w katalogu, rozpoczyna sie we wczesnych godzinach porannych i jak rowniez informuje rezydentka jest to ponad 300km w jedna strone. Z racji samej odleglosci, uwazam, ze zdziwienie na 10 godzin spedzonych w autobusie jest zupelnie bezpodstawne, bo niby czego innego mozna bylo sie spodziewac? helikopteru? A 20 minut zwiedzania klasztoru, to normalnie powinno do ksiegi Guinessa trafic, bo zdaje sie, ze zanim Pani do klasztoru dotarla, to juz Pani z niego wracala ;) I znow wracamy do kwestii dyzurow... po to sa one rowniez, by zalatwiac podczas ich trwania kwestie nieporozumien i wycieczek... telefon komorkowy podawany jeszcze podczas transferu, czy tez na spotkaniu organizacyjnym sluzy do kontaktu w sytuacji awaryjnej, czy tez nieszczesliwego wypadku, a wykorzystywanie go w innych sprawach, to tez kwestia poszanowania siebie i innych. Skoro byla Pani na Meteorach i w Atenach (ktore z tego co pamietam sa w srode), a rezydentka spotkala sie z Pania w czwartek (nawet jesli to byl dzien wyjazdu), to oznacza to, ze spotkala sie z Pania na pierwszym mozliwym dyzurze, na ktorym to Pani byla dostepna. To chyba bylo ok? Jeszcze nie spotkalam sie z tym, zeby dzieci byly liczone jako osoba dorosla. Moze z racji wieku, a moze dlatego, ze nie placa pelnej kwoty? Nie wiem, ja sie nie znam, ale mysle, ze w Itace powinni Pani na to pytanie odpowiedziec. I jeszcze zastanawialabym sie nad umieszczaniem czyjegos imienia i nazwiska w interecie, gdyz nazwisko jest dobrem osobistym człowieka, a jego ujawnienie bez zgody osoby, której nazwisko jest ujawniane stanowi naruszenie jego dóbr osobistych, co rodzi sankcje przewidziane w art. 24 ustawy Kodeks cywilny (obowiązek złożenia oświadczenia odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie, ewentualnie obowiązek zapłaty zadośćuczynienia lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny). Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych, za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. z pozdrowieniami, klientka Itaki Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 19:53 Proszę dać sobie na wstrzymanie z tymi naukami. Klient ma prawo być niezadowolony. Dlaczego innym (lepszym)BP to się nie zdarza? Skoro Pani tyle wie to powinna też wiedzieć że to co np. Itaka pisze w katalogu nijak się ma do przepisów prawa konsumenta, które jest nadrzędne i zawsze działa na korzyść klienta. A w katalogu Itaki jak się przeczyta regulamin to się okazuje że biuro za nic nie odpowiada. Jest to oszukiwanie klientów bo inaczej tego nie można nazwać. Zawsze wykupuję fakultety w kraju i płacę wg cen podanych w katalogu więc nie rozumię czemu klient na miejscu ma u rezydenta płacić wiecej. Sadzę że to też nie jest zgodne z przepisami. Ktoś powinien odgórnie narzucić biurom podróży przepisy i obowiązki oraz zakres odpowiedzialności biur. Jeżeli chodzi o Itakę to akurat jak chyba większość na forum mam złe doświadczenia z tym biurem. Byłem raz i wystarczy. Nie zamieniono mi co prawda hotelu ale wiem że to normalny proceder w tym biurze, bo ludzie z innych hoteli którzy lecieli mówili że tak mieli. Natomiast organizacjacałego wyjazdu była fatalna. Rezydentka nie pomagała w niczym i wręcz nie odbierała komórki jak się do niej dzwoniło. To po co było robuić cyrk i rozdawać ten numer. Mam porównanie z innymi biurami i niestety Itaka bardzo słabo wypada. Nawet biuro Ving (obecnie wchłonięte przez itakę) przewyższało ją organizacyjnie. Jest Pani zadowolona to proszę korzystać dalej z ich usług, ale nie straszyć tutaj forumowiczów bo Itaka i tak Pani upustu za to nie da na następny wyjazd. Niezadowolony z Itaki Odpowiedz Link Zgłoś
desi.desi Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 22:05 Owszem, klient ma prawo byc niezadowolony, ale podawanie danych osobowych to juz lekka przesada. I nie jest to kwestia straszenia, tylko obowiazujacych przepisow i sankcji za bezmyslne szastanie personaliami. Przed zakupem wyjazdu w Itace mial Pan mozliwosc zapoznania sie z regulaminiem, skoro sie on Panu nie spodobal lub, jak Pan twierdzi, jest on niezgodny z przepisami prawa konsumenta, to dziwie sie, ze na wyjazd z tym BP sie Pan zdecydowal. Pozostawie bez komentarza jednokrotny Panski wyjazd z tym biurem i wyrobienie sobie opinii o nim na podstawie zaslyszanych informacji i plotek. Bylam z Itaka juz na niejednym wyjezdzie i jestem zadowolona z ich uslug, a kwestie rabatow i znizek pozostawie dla siebie. pozdrawiam, zadowolona klientka Itaki Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 22:28 Drugi raz z Itaką nie pojadę bo po tym 1 wyjeździe sobie opinię wyrobiłem. Wg mnie nie zasługują na drugą szansę. Popełniłem błąd ze mimo regulaminu im zaufałem sądząc że będzie wszystko ok i pojechałem z nimi. Moja opinia przede wszystkim opiera sie na moich odczuciach i tym co sam widziałem a nie plotkach a to co przytaczam słyszałem od osób bezpośrednio a nie z forum (zreszta sie to pokrywa w duzym stopniu). Jeśli chociaż jedna osoba zrezygnuje z wyjazdu i tym biurem czytając te posty niezadowolonych to i tak znaczy ze ich pisanie się opłaca. Co do Pani to sądzę, że istnieją dwie opcje - albo nie miała Pani porównania z organizacją wyjazdów w innych biurach albo tez Pani pracodawca sowicie wynagradza Panią za pisanie tak pochlebnych opinii o biurze w którym Pani pracuje, bo jak wiemy to darmowa reklama dla biur a przy takiej liczbie niezadowolonych klientów na forum trzeba działac bo inaczej sprzedaż wycieczek spadnie. Muszę sie zgodzic jednak z Panią w kwestii danych personalnych. Niedopuszczalne jest aby podawać imiona i nazwiska rezydentów, niezależnie od tego jacy oni są, bo to jest łamanie prawa. Mozna podać że rezydent z takiego a takiego biura i w takim a takim hotelu ale nazwisko absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.rzeszow.mm.pl 27.08.08, 22:38 Ciekawa jestem jak skończy się dyskusja. I desi.desi i max-inc wpisali dość długie posty i na temat. Nie zdziwcie się jeśli moderatorzy ciachną to tak jak moje, bo nieszczęsliwie były pod postem niezgodnym z regulaminem. Wasze są ok,zawierają trafne uwagi, ale post Lidii jednak łamie prawo w kwestii ujawnienia nazwiska pilota-rezydenta. Mam nadzieję, że Wasze posty ostaną się i nie podzielą losu moich tylko dlatego,że znalazły sie pod postem łamiacym regulamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.chello.pl 27.08.08, 23:32 ines weź już nie męcz, nikt nic nie wytnie. Jestem na tym forum już ze 3 lata i to o czym piszesz to bajki. Zakład, ze niekt nic nie wytnie. Nie męcz już proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
desi.desi Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 22:46 O tym, ze nie mam nic wspolnego z zadnym BP juz pisalam i nie ma sensu tego powtarzac. A co do porownania organizacji wyjazdow w innych biurach, to nie wiem czy wystarczy Panu: TUI, Scanholiday, Alfa Star, Triada (to biuro dopiero slabo wypada)? A Itaka, moim zdaniem, zapewnia udane wakacje za rozsadna cene. Cieszy mnie, ze chociaz w jednej kwestii sie zgadzamy - danych personalnych ;) pozdrawiam, w dalszym ciagu zadowolona klientka Itaki Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 23:16 Napisać można wszystko, gorzej z rzeczywistościa. Jednak znadal pozostane niezadowolonym klientem Itaki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
desi.desi Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 23:20 I ma Pan takie prawo... Ja natomiast pozostane przy swoim zdaniu. Pozdrawiam, nadal zadowolona klientka Itaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska plotką stoi Itaka wchlonela Ving?!? Hehe, sprawdzcie fakty !! IP: *.tktelekom.pl 28.09.08, 17:37 Panie drogi, hehe. To nie Itaka wchłonęla Ving, hehe. Mamy tu przyklad plotki ktora urosla do tego stopnia, ze Pan zamiast sprawdzic to info pisze o tym. Itaka nie wchlonela Vinga hehehe. Ving wykupil Itake. Potem ze wzgledu na brak zasobnosci portfeli Polakow na takim poziomie jak by chcail- zdecydowal sie wycofac z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Itaka wchlonela Ving?!? Hehe, sprawdzcie fakt 28.09.08, 18:31 Drogi Panie! Ving i Itaka były równocześnie na polskim rynku. Pewnego dnia biuro Ving wycofało się z polskiego rynku a nie wchłonęło Itaki jak Pan sugeruje, bo ta na naszym rynku jest do dziś niestety. Ponieważ jeździłem z Vinga to dowiedziałem się przed którymś z kolei planowanym wyjazdem w biurze podróży że Ving na polskim rynku przestał istnieć a jego ofertę przejęła Itaka. Tak mi powiedział właściciel biura który prowadził zarówno jedno jak i drugie biuro podróży więc dlaczego miałem mu nie wierzyć. Niech Pan też nie wprowadza ludzi w błąd bo Ving nie był wcale drogim biurem a ceny były na ówczesne czasy porównywalne z cenami w Itace. Na pewno był znacznie tańszy niż Neckermann czy Tui lub rodzimy Orbis, bo wtedy na wyjazdy z tymi biurami mnie stać nie było a na Vinga tak. Nie opieram się na plotkach tylko na tym co przekazano mi w BP, może źle to określiłem, że "itaka wchłonęła Vinga", ale chodziło oto, że przejęła jego ofertę gdy ten się wycofał. Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Jakie biuro? Itaka? 27.08.08, 15:19 Byłem w tym roku z nimi w Turcji. Oszuści. Organizacja tragiczna. Nie polecam i sam nigdy nie skorzystam z ich oferty - szkoda kasy i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saninka Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.magma-net.pl 01.09.08, 14:17 Nie ma biur idealnych. Byłam 3 razy z Itaki: Paryż i okolice, Włochy wieczne i słoneczne i Chorwacja 8dni. Polecam Paryż przewodnik z dużą wiedzą piękne miejsca, ale hotele pod psem za to jedzenie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 16:38 Ja jednak wolę bardziej rekomendowane biura, takie jak Scan Holiday, Neckerman, czy TUI. Z TUI byłam w Egipcie, Grecji i Turcji i za każdym razem biuro wywiązywało się z umowy. Oczywiście, że w takim biurze za wakacje zapłaci się trochę więcej, ale przynajmniej mam pewność, że wypoczynek będzie udany. Odpowiedz Link Zgłoś
neuro99 rekomendowane? 03.09.08, 20:03 masz na myśli renomowane...chyba Kurcze..pogubiłem się ..o czym jest ten wątek? A ja wolę biuro (...) bo się nigdy nie zawiodłem. Zmieściłem się z wpisem na temat ? Czy może uprawiam świadomy spam? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: rekomendowane? IP: *.acn.waw.pl 04.09.08, 13:18 Wracając do Itaki. Ja byłam w zeszłym roku w Tajlandii na objazdówce na około 2 tyg. Było bez zarzutu. Biuro wywiązało sie ze wszystkiego, program jak obiecali, przewodnik fajny, grupa mała koło 12 osób, cały autokar dla nas, jedzenie pyszka (ale to akurat załuga miejscowej kuchni, bo tam sie stołowaliśmy) Przewodnik zabierał nas ze soba wieczorami na miasto - czego nie bylo już w planie standardowym. Ogólnie po tym jednym wyjeździe moge polecić biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.icpnet.pl 07.09.08, 20:30 Ja właśnie wróciłam z wycieczki objazdowe z ITAKA i jestem bardzo zadowolona. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga80 Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.gprs.plus.pl 07.09.08, 21:42 Kilka dni temu wróciłam z wycieczki na Rodos właśnie z Itaką.Nie mam żadnych zastrzeżeń.Wszystko ok.Naprawdę nie mam powodu aby na cokolwiek narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 03:10 Pare dni temu wróciłem z wyjazdu z ITAKĄ na Maderze hotel ROCMAR **** Wszystko było OK . Za co zapłaciłem to dostałem. Przestawicielki biura widziałem na starcie i w powrotnej drodze na lotnisko. Nie były mi potrzebnne. Uwaga . Jak korzystacie z posrednictwa biura w wycieczkach bardzo przepłacacie, ale za to macie wycieczki w języku polskim. Lokalne biura w Funszal - stolicy Madery, są lepsze i tańsze ale trzeba znać angielski lub niemiecki. My z zoną nie mamy pretensji do ITAKI. Wyspa piekna, W ITACE znalazłem sie przypadkowo jak TRIADA odwołała wyjazd sierpniowy w kwietniu i robiła duże problemy ze zwrotem wpłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 20:34 tez byłam na Maderze h. dom Pedro Baja -jestem zadowolona (ITAKA) Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: Jakie biuro? Itaka? 11.09.08, 18:25 Jakie ? Przeczytaj jakie brednie pisze pracownik biura a potem udaje,ze wcale pracwonikiem nie jest!!! Kompletna żenada !!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=84407920&a=84494088 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:53 witam, wlaśnie wróciłam z 2 tyg pobytu w turcji właśnie organizowanego przez ITAKĘ. totalna porażka - rezydent "krzysio" porażka!!!! jeszcze nigdy w życiu nie widziałam takego rezydenta. dziewczyna została odłączona od kroplówki o godz. 18.00 ponieważ doba hotelowa była tylko do tej godziny. a auktar wyruszał o 1.30 w nocy! czy to jest ucciwa firma? a rezydent? zostawiam to bez komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
desi.desi Re: Jakie biuro? Itaka? 25.09.08, 21:58 To co czytam to kolejny przyklad pelno-wartosciowej wypowiedzi na forum... Rezydent totalna porazka - tzn. ze co zrobil? a moze czegos nie zrobil, a powinien? A o co chodzi z uczciwoscia firmy? I jak tu sie dziwic, ze ludzie wyrabiaja sobie negatywne zdanie na temat biur podrozy, skoro czytaja posty, z ktorych tak naprawde nic nie wynika... ale biuro jest be, bo jest be... Pozdrawiam, klientka Itaki - ta zadowolona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wdzieczna Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.tktelekom.pl 28.09.08, 17:19 Poczytajcie Panstwo post " Do wszystkich!!! " w jednym z punktow na tej stronie. Warto. Dziekuje autorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
max-inc Re: Jakie biuro? Itaka? 28.09.08, 18:35 Hehehe. Sama Pani napisała ten post "Do wszystkich" i teraz w każdym innym wątku będzie Pani namawiać do czytania? Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9957 Re: Jakie biuro? Itaka? 04.02.09, 17:42 Byłam z biurem Itaka trzy razy na wycieczkach objazdowych: Francja, Chorwacja oraz Hiszpania i Portugalia. Program baaardzo bogaty, piloci super przygotowani. Może tylko hotele średniej klasy, ale bez przesady, nie można mieć wszystkiego. Zawsze wracałam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
artemis.07 Itece mówię stanowcze NIE! 05.02.09, 14:21 Nie polecam. Wycieczek do Egiptu nie polecam z tym biurem. Primo: Wykupiłam wczasy zimą, leciałam w sierpniu. Zamieniono mi hotel. Moi znajomi dowiedzieli się o tym dopiero po przylocie, na miejscu! Ja leciałam miesiąc później. Do tego samego hotelu. Dzwoniąc trzykrotnie dzień po dniu na infolinię Itaki i rozmawiając z jej agentami - wszyscy zapewniali mnie, że WSZYSTKO jest w porządku i w rezerwacji NIC się nie zmieniło. Dopiero, kiedy wysłałam oficjalnego maila do centrali, raczyli mi odpisać, że faktycznie nie współpracują już z tym hotelem. Gdybym nie była tak dociekliwa, o zamianie dowiedziałabym się na miejscu, a tak miałam chociaż szansę wybrać jakiś inny hotel... Secundo: Zapłaciłam za opcję "pokój dwuosobowy z dostawką". Tak było w umowie. Po przylocie zakwaterowano nas (ja + mąż + 11 letni syn) w pokoju dwuosobowym... z jednym łóżkiem małżeńskim... Rezydentka skontaktowała się z centralą w tej sprawie i okazało się, że Itaka zarezerwowała dla nas właśnie takie pokój! Zwodzono nas obietnicą zamiany pokoju trzy dni. Rezydentka nic nie wskórała. Kiedy w końcu sami udaliśmy się z naszym problemem do managera rezerwacji w tym hotelu, ten sprawdził wszystko, złapał się za głowę, i zaczął nas przepraszać za to, że w tak niekomfortowych warunkach musimy przebywać. I dowiedzieliśmy się przy okazji, że ten hotel NIE MA W OFERCIE DOSTAWEK!!!! (i to fakt, żadne łóżko polowe nie zmieściłoby się do tych pokoi) Tego samego wieczora z przeprosinami (a to Itaka powinna nas przepraszać!) zostaliśmy umieszczeni w pokoju rodzinnym. Po przylocie do Polski uwzględniono naszą reklamację i zwrócono nam 350 zł za te trzy dni. Co ciekawe, Itaka nadal sprzedaje ten hotel w opcji "pokój dwuosobowy z dostawką" Tydzień po naszym przylocie identyczna historia powtórzyła się z parą, która również z jednym dzieckiem przyleciała do takiego pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia najgorsze z biur - ITAKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:17 Koszmarny wyjazd zeszłoroczny do Turcji, kosztował kupę pieniędzy, byl niby 5* hotel, warunki okropne, a reklamacja nieuznana tj. uznana na 100 PLN. Olewanie klientów maja najwyraźniej we krwi, bo na odpowiedz czekałam pół roku! reklamację zlozyłam już u rezydenta drugiego dnia. A było tak fatalnie, że gdybym miała wybór wróciłabym do domu zamiast siedzieć w tym"pięcio gwiazdkowm" hotelu. NIGDY więcej z ITAKĄ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pado Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.thyssen.com 05.02.09, 14:45 ile ludzi tyle opini...ja bylem z nimi w Chinach i bylem bardzo zadowolony...(wpisz w google "chiny itaka" i wsykoczy moj opis na forum gazeta.pl a co do innych imprez nie moge sie wypowiadac, bo nie bylem, a opinie widze bardzo podzielone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIKTORIA_K Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.gprs.plus.pl 06.02.09, 13:02 Mi tam każdy zawsze mówi że jestem strasznie wybredną i wymagającą kobietką a powiem wam szczerze że już parę razy byłam z itaką na wakacjach i jakoś jeszcze nie zdarzyło mi się narzekać więc coś w tym musi być, jestem bardzo zadowolona byłam z nimi m.in w Turcji, Egipcie i mam za sobą tyle fajnych wspomnień, przygód że chyba na nic bym ich nie wymieniła...już mi tęskno za słoneczkiem za side, sharm ajj chyba już pora na jakiś malutki urlopik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudi Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.234.241.83.in-addr.dgcsystems.net 13.03.09, 17:09 tylko nie itaka! to chzba najgorsze biuro w polsce. Bylem raz z nimi i dostalem inny hotek niz kupilem. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.o Re: Jakie biuro? Itaka? 31.03.09, 11:57 najgorsze?! chyba mylisz trochę pojęcia ale dobra nie wnikam. Tak czy inaczej byłam z tym biurem w TUNEZJI i chcecie usłyszeć prawdę? A proszę bardzo, bo nie zamierzam tego ukrywać :) nie wiem jak innym ale mi cały pobyt niezwykle przypadł do gustu i to od samiutkiego początku przelot, hotel w którym byłam karthago hammamet, na rezydentów też spokojnie mogliśmy liczyć a jedyne do czego mogę się przyczepić to zbyt szybko uciekający czas i powrót do szarej rzeczywistości ale dobrze że czekają na mnie kolejne podróże :) bardzo pocieszająca myśl Odpowiedz Link Zgłoś
helena1949 Re: Jakie biuro? Itaka? 13.06.09, 20:37 Hej,witam. Właśnie wróciłam wraz z mężem z wczasów z Bułgarii zorganizowanych przez biuro ITAKA w okresie 5.06 do 12.06.09. Wybraliśmy hotel Kiparisite, zachęcam wszystkich do korzystania z usług tego hotelu.Pokoje klimatyzowane,dobrze wyposażone,świetna kuchnia wraz z obsługą. Chcę podkreślić profesjonalizm biura ITAKA a szczególnie duże słowa podziękowania składam Pani Rezydent JOANNIE SZIEPIETOWSKIEJ, która była zawsze do dyspozycji klientów biura Itaka. WIECEJ TAKICH REZYDENTOW. Pozdrawiamy Helena,Ryszard M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 21:09 Do Bułgarii z Itaką, tak ,ale nie do Tunezji ,lub Egiptu.Ale w zeszłym roku pierwszy raz w życiu skorzystałam z niemieckiego biura Bucher i teraz widzę różnicę.Taniej, solidniej i żadnych niespodzianek.Poczytałam na forum jak to się załatwia ,znalazłam posrednika.Dokumenty po polsku.Wszystko na czas i zgodnie z ofertą,Oczywiście korzystne godz lotu.Czyli pod każdym względem jest lepiej.POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 21:42 NIE z ITAKĄ! Koszmarne nierzetelne biuro, nie uznaje reklamacji, jak juz zapłaciliście to mają was w nosie. Bylismy w zeszłym roku za grube pieniądze w 5 gwiadkowym /ha, ha/ hotelu w turcji. Ponieważ reklamacje nie działają i pozostaje mi pozew do sądu, postanowiłam przynajmniej ostrzegać wszystkich naiwnych. Naprawdę NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Jakie biuro? Itaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 21:47 NIE ITAKA, odradzam. Chyba, że będzie wiele opinii pozytywnych o konkretnym mijscu i hotelu. Na biuro nie licz, jest beznadziejne. Najgorsze, z którym sie spotkalismy. Nawet Alfa star jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś