Gość: Magda IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 24.10.03, 15:31 Czy warto jechać do Izeaela ? Biura podróży organizują wyjazdy tam, ale czy to nie jest niebezpieczne ? Zaryzykowalibyście wyjazd di Izraela, gdybyście mieli taką możliwość ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andy Re: Izrael IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 24.10.03, 16:39 Bylem w Izraelu dwa miesiace. Nie jest tak niebezpiecznie jak by sie wydawalo. Trzeba stosowac sie do pewnych regul, typu: nie jezdzic autobusami komunikacji mejskiej i unikac miejsc zatloczonych bez ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Izrael 24.10.03, 20:58 Gość portalu: Magda napisał(a): > Czy warto jechać do Izeaela ? Biura podróży organizują wyjazdy tam, ale czy > to nie jest niebezpieczne ? Zaryzykowalibyście wyjazd di Izraela, gdybyście > mieli taką możliwość ? ja bym pojechała - poznać sytuację w tamtejszych obozach dla uchodźców...prowadziłam już badania terenowe w obozach dla uchodźców palestyńskich w Libanie, Syrii i Jordanii, ale bez wątpienia sytuacja w tych znajdujących się w samej Palestynie jest najgorsza... niestety jakakolwiek pieczątka izraelska uniemożliwi mi wjazdy do krajów arabskich, a nawet zmiana paszportu nie pomoże wiele, bo moje raporty z takich obozów mogą trafić w róźne miejsca Odpowiedz Link Zgłoś