Dodaj do ulubionych

O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portalem eas

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 03:06
Rzetelnie opisane moje bieżące doświadczenia z biurem podróży TRIADA.
Zapraszam: pokazywarka.pl/triada/
Obserwuj wątek
    • 0nna Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale 10.06.09, 16:27
      Kodeks przewiduje kilka dni na wycofanie się z oferty, tym bardziej że był
      internetowy zakup
      • Gość: Yoda Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 10.06.09, 17:28
        Tylko że wycofać może się kupujący a nie sprzedający!!!!!!
        • wojtek37k Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale 10.06.09, 18:05
          :-)
          • Gość: Yoda Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 10.06.09, 21:22
            Mogliby Onnie zrobic szkolenie w tym jej biurze z przepisów :-)
    • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 23:20
      Zasadniczo to im dowaliles.
      Miales podstawy.
      Popelniles jednak duzy blad.
      Napisales i upubliczniles.
      "Opisanie waszych oszustw itd."
      Ocene kto jest oszustem a kto nie moze wyrazic zgodnie z prawem wylacznie
      niezawisly sad.
      Ty takiej oceny dokonales.
      Chlopie przez nieuwage i zapalczywosc naraziles sie na proces o znieslawienie.
      • Gość: Yoda Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 11.06.09, 23:50
        Nie przesadzaj Zeus !!!!
        • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 00:35
          To zadna przesada.
          Z pawem nie ma zmiluj.
          Dzis sie na wszystko grzecznie godza by byc czystym jak baranki.
          Jutro przed sadem moga zadac pytanie jakie to oszustwa pozwany zarzuca firmie.
          To tylko realna mozliwosc.
          Jesli ta sprawe oleja i nie wytocza procesu to gosc powinien to BP chwalic po
          wszystkich odpustach.
          • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 01:00
            Jeszcze jedno.
            To nie jest zwykly wpis na forum jakich wiele.
            W tym przypadku jest to konkretna sprawa z pelna dokumentacja.
            • Gość: gosc Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.chello.pl 12.06.09, 08:23
              moim zdaniem ta sprawa bardzo dobrze swiadczy o tym biurze podrozy zreflektowali
              sie i postapili uczciwie ,moim zdaniem to biuro zaczyna walczyc o swoja reputacje
              • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 09:06
                Mozliwe.
                Sa jednak jeszcze dwa aspekty tej sprawy.
                Moralny i finansowy.
                Gosc bez skrupulow wykorzystal prawdopodobny blad jakiejs konkretnej osoby.
                Kto za ten blad zaplaci ?
                Ja na miejscu tego BP ripostowal bym.
                Jesli riposty nie bedzie to albo szefowie firmy maja dobre serca (przynajmniej
                do klientow bo kase moga sciagnac z czlowieka ktory popelnil blad) albo maja
                jelopskich prawnikow.
                Jak by nie przymierzal ktos te brakujace tysiaczki bedzie musial wysuplac.
                Pewnie padnie na jakiegos pracownika niskiego szczebla.
                On w tym roku na wakacje nie pojedzie.
              • Gość: Yoda Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 12.06.09, 09:10
                Ale po jakim czasie i jakiej zadymie!!! Nie każdy jest tak zacięty,
                ilu jest anonimowych klientów tego biura którzy w takim wypadku
                grzecznie zapłacą. Moim zdaniem i tak to jest skandal, zmiana
                warunków po podpisaniu umowy. To tak jakby w sklepie ktoś kupował
                lodówkę, już by za nią zapłacić a przy wynoszeniu jej ze sklepu
                kazano by jeszcze raz zapłacić !!! Wniosek jest jeden każdy tego typu
                przypadek należy nagłaśniać. Internet z jego siłą powoduje że turyści
                zaczynają mieć podobną siłę przebicia co duże bezkarnie czujące się
                biuro z jego sztabem prawników, na których niejednokrotnie turysty po
                prostu nie stać.
                • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 09:43
                  Pamietaj jedno.
                  Za bledy nigdy nie placa szefowie.
                  Placi jakis nieszczesnik.
                  Firma to ludzie a nie jakis wirtualny twor.
                  Ludzie popelniaja bledy.
                  Ty je popelniasz i ja.
                  Co tu naglasniac.
                  W tej konkretnej sprawie wszystko jest jasne.
                  Ktos popelnil babola.
                  Probowano czleka ratowac oddajac klientowi pieniadze informujac go o bledzie.
                  Klient jednak trzymajac to co dostal do reki postanowil bezwzglednie wykorzystac
                  okazje i ja wykorzystal.
                  Sadze ze postapil niemoralnie i mozliwe jest ze za to zaplaci.
                  Zapomnial o jednym.
                  Kazdy kij ma dwa konce.
                  • Gość: Yoda Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 12.06.09, 11:18
                    Rozumiem że straszysz tego gościa ??!! Nie wiem co jest w tym
                    niemoralnego w tym że zapłacił powiedzmy 1000 pln za lodówkę w sklepie
                    i chciał ją wywieżć z niego nie dopłacając drugie tyle?? O czym ty
                    mówisz?? Skandalem nazwałbym to że pomimo że okazało się że cena nie
                    jest dobra ta oferta dalej była na portalu!! Na co liczyło biuro i
                    Easygo ?? Nie będę odpowiadał na te pytania bo zaraz mnie będziesz
                    straszył że Triada wytoczy mi sprawę w sądzie. Niech każdy odpowie
                    sobie sam na zadane pytania.
                    • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 13:39
                      Ani mi w glowie straszenie kogokolwiek.
                      2800 i cos tam to cena nierealna za ten kierunek z **** ALL.
                      Ewidentnie ktos sie pomylil.
                      Fakt ze w portalu cena w pore nie zostala zmieniona swiadczy raczej o niskim
                      profesjonelizmie ludzi niz o celowym dzialaniu majacym wprowadzic klientow w blad.
                      Gdy kasjer w sklepie pomyli sie przy wydawaniu reszty na swoja niekorzysc
                      uczciwy czlowiek odda nadwyzke.
                      Nieuczciwy zachowa ja dla siebie i jeszcze bedzie sie chwalil swoim sprytem.
                      Tu nie ma nic z osobistych uliczek.
                      Staram sie obiektywnie odniesc do sprawy i prestrzec.
                      Uwazajcie co piszecie i badzcie uczciwi.
                      To naprawde sie oplaca.
                      Procesow nie musisz sie obawiac. Twoje papiery z podpadajacymi pod paragraf
                      oswiadczeniami nie leza w jakims BP czy innej instytucji.
                      Przynajmniej tak mi sie wydaje.
                      • Gość: Lena Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.htonk-unet.ocn.ne.jp 12.06.09, 17:06
                        Ja nawet podejrzewam,że jesli ta cena była dłuższy czas na stronie
                        to biuro znalazło frajerów którzy wpłacili pieniądzem po czym gdy
                        okazało się,że trzeba dopłacać te 4tys.PLN, zrezygnowali, biuro po
                        kilku dniach, tygodniu, oddało im pieniądze. Biuro znalazło "fajny
                        sposób" na zarobienie kasy obracając cudzymi niemałymi kwotami a
                        tu ... nagle znalazł sie ktos kto załatwił to prawnie.Gdyby mnie
                        oskarżono o obrażanie to przez prokuraturę wymusiłabym na biurze
                        byteraz to co powinno prawnie. Wtedy okazałoby sie kto kogo obraża i
                        czy bezpodstawnie. Ile takich osób i ile biro na tym zarobiło.
                      • Gość: Derduch Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.lxa.perfora.net 12.06.09, 18:08
                        Gość portalu: zeus napisał(a):

> Ani mi w glowie straszenie kogokolwiek.
                        > 2800 i cos tam to cena nierealna za ten kierunek z **** ALL.

Bzdury piszesz! Byłem na Majorce 7 dni 4* ALL za 650 złotych i to nie z jakiejś
                        byle Triady tylko z Neckermann-a.

Co do nazwania Triady oszustami to jest to IMHO całkowicie zgodne z prawdą i
                        uzasadnione, czy akurat w tym wypadku nie mi osądzać ale w innym na bank: BP
                        Triada przez lata oszukiwało swoich turystów na cenie wizy egipskiej, w
                        katalogach i ofertach była cena 18$ podczas gdy wiza kosztowała 15$. Ktoś powie
                        że to tylko 3 dolary... Tak, pomnożone przez kilka tysięcy ludzi rocznie. Poza
                        tym oszust jest oszustem, bez w zględu na to na jaką kwote przekrętu dokonał.
                        • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 19:37
                          Scenariusz Leny jest bardzo prawdopodobny.
                          Cwaniaczki dla kasy moga wywijac rozne wygibasy.
                          Ty Dedruch tez masz racje.
                          Racz jednak rozgraniczyc to co jest wiadome od tego co udowodnione.
                          Przypomne.
                          Oszustwo w swietle prawa jest przestepstwem i tylko sad orzeka kto jest oszustem
                          i co jest oszustwem.
                          To tylko zapisy prawne lecz i uwazac na nie musimy bo nieprzestrzegajac ich
                          dajemy do reki orez naszym przeciwnikom.
                          Uwazajmy zatem na dobor slow.
                          Wlasciwie tylko o to mi chodzi.
                          • Gość: Derduch Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.lxa.perfora.net 12.06.09, 19:52

Mądrze napisał. :-)

Swoją drogą dziwie się że takie w sumie potężne biuro jak Triada bawi się w
                            takie sztubackie żarty, za takie grosze robić sobie wstyd?
                            Nie potrafię tego logicznie wytłumaczyć.
                            • Gość: buehehhe Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.06.09, 23:36
                              o kuzwa oszusci z tej triady tacy ze hohoho szczegolnei ze wiza egipska jest
                              platna na lotnisku i triadia nic z tego niema.... wiec sie naoszukiwali i kokosy
                              zbili.
                              • Gość: Lena Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.chiba.ocn.ne.jp 14.06.09, 01:23
                                Tak, 3 dolary od wizy przy takim "przerobie" to pieniądze warte
                                naciągania.Tym bardziej,że bez wkładu jakiegokolwiek.
                          • Gość: scenic Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 11:32
                            1.Każdy ma prawo powiedzieć "myślę, że to jest oszustwo". I nie jest
                            to oszczerwstwo tyklo opisanie stanu wlasnej świadomości. Coś jak
                            Palikota "myślę, że prezydent jest chamem".
                            2.Za błędy sie płaci. I biuro powinno zapłacić - w ostateczności ten
                            kto popełnił błąd. Nie ma tu żadnej moralnej niegodziwości, że ktoś
                            chce "skonsumować" umowę, która została zawarta dobrowolnie. Co mnie
                            to obchodzi, ze ktos się pomylił - jego problem, mnie nic do tego.
                            • Gość: pracownik Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.chello.pl 14.06.09, 14:02
                              tylko ze głupi buraczku musisz wiedzieć o jednej rzeczy - umowa jest TYLKO
                              zgłoszeniem chęci uczestnictwa, i nabiera wtedy mocy prawnej, jeżeli zostanie
                              przez organizatora potwierdzona. jeżeli nie było takowego - to umowę można uznać
                              za nieważną, organizator nie przyjmuje jej do realizacji na warunkach jakie są
                              na umowie. a dlaczego tak jest? dlatego, że organizator ma w warunkach
                              uczestnictwa zawartą informację, że takowe potwierdzenie jest wymagane. a
                              podpisując umowę akceptuje się te właśnie warunki. a ty scenic to czym się w
                              ogóle zajmujesz? trawniki kosisz czy gnój w oborach przerzucasz z miejsca w miejsce?
                              • Gość: scenic Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 19:53
                                Przecież każde dziecko wie, ze umowa niepodpisana nie jest ważna. Po
                                co te wywody? Pracownikom biur przedstawiają to jak wilką tajemnicę,
                                którą nalezy objawiać w sytuacjach kryzysowych?
                                Tu umowa była podpisana przez obie strony i tyle.
                                Może przeczytaj o co chodzi najpierw...

A jeśli już uciekamy się do najniższych lotów ataku "ad personam" to
                                tak, przerzucam gnój z miejsca w miejsce, zeby pracownicy tacy jak
                                Ty mieli co żreć.
                                • Gość: scenic Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 19:56
                                  A, i mam nadzieję, że jesteś pracownikiem TRIADY bo ta nieługo idzie
                                  do piachu a Ty na zieloną trawkę.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:52
                                    Nie ciesz sie z tego ze ktos pojdzie na zielona trawke.
                                    Ktos tych glodomorow bedzie musial wyzywic.
                                    Nasze wladze juz o to zadbaja i widelki beda furczec w dwojnasob.
                              • Gość: jjb Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:59
                                Gość portalu: pracownik napisał(a):

> umowa jest TYLKO
                                > zgłoszeniem chęci uczestnictwa, i nabiera wtedy mocy prawnej, jeżeli zostanie
                                > przez organizatora potwierdzona. jeżeli nie było takowego - to umowę można uzna
                                > ć
                                > za nieważną, organizator nie przyjmuje jej do realizacji na warunkach jakie są
                                > na umowie. a dlaczego tak jest? dlatego, że organizator ma w warunkach
                                > uczestnictwa zawartą informację, że takowe potwierdzenie jest wymagane. a
                                > podpisując umowę akceptuje się te właśnie warunki.

Do tej pory myślałem, że umowa jest umową.
                                Wg tej informacji umowa jest tylko dla klienta, dla biura jest to zgłoszenie. Biuro może ją potwierdzić, a klient musi zapłacić. Gdzie jest równość stron?
                                Biuro jak nie potwierdzi, to umowa nie jest ważna?
                                Klient jak nie zapłaci... to ma przechlapane?
                                To się kwalifikuje do UOKiK-u.

Brawo mr6349 za stanowczą postawę!
                                Moje postępowanie reklamacyjne w związku z niezrealizowaniem i nienależytym zrealizowaniem UMOWY trwało ponad pół roku, ale wygrałem. Dlatego zachęcam wszystkich do twardego stanowiska wobec biur podróży. Tylko w ten sposób możemy poprawić jakość usług biur turystycznych. Póki co, korzystam z biur niemieckich.

PS. Buraczka nie komentuję. Jak ktoś nie ma argumentów, to obrzuca innych błotem :(

• Gość: pracownik Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.06.09, 22:27
                                  w takim razie buraczka zastępuje.
                                  Kochaniutki, wyobraz sobie ze sa dwa ostatnie miejsca w samolocie. do biura w
                                  gdansku i w katowicach przychodzi klient. podpisują w biurze umowe, wplacają
                                  kase, rezerwacja jest zglaszana do organizatora. i ten i ten podpisal umowe,
                                  wpłacił kase itd. i wg ciebie i ten i ten maja prawo sie domagać zeby lecieli?
                                  kazdy z nich chcialby leciec - jasna sprawa. tylko wlasie po to każda umowa w
                                  turystyce jest po pierwsze potwierdzana przez organizatora a po drugie nazywa
                                  sie UMOWĄ-ZGŁOSZENIE.
                                  • Gość: jjb Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.06.09, 08:20
                                    1. To tak "renomowane" biuro podróży nie ma systemu rezerwacji online?
                                    2. Czy tego "problemu" nie można załatwić telefonicznie?

A może dla biura jest to po prostu wygodne, że po podpisaniu takiej UMOWY klient MUSI, a biuro MOŻE?
                                    • Gość: Yoda Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: 94.127.108.* 15.06.09, 12:35
                                      Moim zdaniem to jest skandal że umowa jest jednostronnie wiążąca. A
                                      jesli chodzi o rozwiązania techniczne - to od Triady bym za duzo nie
                                      wymymagal.
                                      • Gość: Jola Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:09
                                        Jest zasada: towar z ceną jest ofertą i nie ma siły by przegrać to w
                                        sądzie.Biuro liczy na to ,że turyście nie będzie się chciało sprawą
                                        zajmować.BRAWO i tak trzymać.Jeśli pozwolimy biurom podróży się
                                        rolować, to będą to robić.Pamiętam polskiego turystę, który jadąc do
                                        Berlina, by odebrać bilety i valchery dowiedział się z tel.
                                        rozmowy ,że była pomyłka w internecie i musi dopłacić 500eur/os.Nie
                                        zgodził się i zagroził,że narozrabia na lotnisku.Bilety czekały z
                                        przeprosinami i suwenirem.Ale biuro próbowało.Tak robią wszyscy.
                                        Supermarkety wystawiają towar po cenie promocyjnej, ale przy kasie
                                        okazuje sie ,że promocji nie ma.Ilu klientów sprawdza swoje
                                        rachunki????
                                        BRAWO i dobrze że opisałeś swoją walkę.Ja sobie to wydrukowałam, by
                                        wiedzieć ,jak mam wrazie czego mam walczyć o swoje pieniądze.Nie po
                                        to ciężko pracujemy cały rok ,by jeszcze jakieś biuro próbowało nas
                                        oszukać i zepsuć nam urlop.NIE DAJMY SIĘ ROLOWAĆ!!!!!
                                        • Gość: jacek rolowanie polaka IP: 92.244.57.* 15.06.09, 13:46
                                          czy turysta nieniecki tez jest rolowany- do niego podchodzi sie jak
                                          do jajka widzialem na majorce jak rezydenci niemieccy cackali sie z
                                          turystami - a nasi rezydeci glowa boli trzeba zalozyc watek pracy
                                          rezydentow na wakacje 2009 i niech ludzie wiedza wczesniej co ich
                                          czeka na upragnionym bardzo drogim wyjezdzie - Brawo za ujawnienie
                                          sytuacji - jak widze przeczytalo i wie o sprawie prawie 30 tys LUDZI
                                          pisz dalej czy podajesz do sadu i jak sie potoczy wyjazd i
                                          zakwaterowanie w hotelu
                                      • lena575 Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale 15.06.09, 13:17
                                        Umowa nie jest jednostronna, umowa jest dwustronna. To tylko
                                        pracownik biura usiłuje wmówić ludziom, że umowa + przesłanie
                                        pieniędzy na konto biura to jest umowa jednostronna :D To tzw,
                                        niesamczny żart.
                                        Mozesz od Triady za wiele nie wymagać, wpłacać, czekać aż oni ci
                                        przeleją z powrotem ale to świadczy tylko o tobie.
                                        • Gość: Jarek Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:30
                                          Według mnie sprawa jest wygrana , należy tylko nie odpuszczać.Wątpię
                                          czy gdyby sytuacja była odwrotna tzn.klijent kupił
                                          wycieczką ,zapłacił o 5 tys.więcej a Triada po sprawdzeniu i
                                          stwierdzeniu , że klijent przepłacił dzwoni do niego i upszejmie
                                          informuje , że chce zrobć zwrot tych 5 tys.Wiem coś o Triadzie bo
                                          miałem z nimi raz w życiu do czynienia i niestety ale do uczciwoćsi
                                          bardzo im jeszcze daleko.
                                          • wojtek37k Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale 15.06.09, 15:31
                                            Dalej trzymam kciuki za załatwienie sprawy , tylko czy założycielowi
                                            wątku bedzie się chciało ????
                                            • lena575 Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale 15.06.09, 16:56
                                              Przeczytaj uważnie, klientaowi się chciało, ma tą wycieczkę po
                                              zakupionej cenie i jedzie na nią 27.06. Zastawnawia się tylko czy
                                              Triada nie będzie go chciała wykiwac teraz w inny sposób.
                                              • wojtek37k Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale 15.06.09, 21:17
                                                Do lena575
                                                Tak :-) , ja lekturę tekstu założyciela skończyłem przed dodaniem
                                                ostatniego akapitu . Stąd nieporozumienie .
                                        • Gość: scenic Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 15:44
                                          Ty "pracownik" napisz jeszcze coś fajnego o umowach.
                                          To się pośmiejemy.
                                        • Gość: Yoda Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 15.06.09, 17:29
                                          o co Tobie chodzi w tym tekście?? "Mozesz od Triady za wiele nie
                                          wymagać, wpłacać, czekać aż oni ci
                                          >przeleją z powrotem ale to świadczy tylko o tobie. "
                                          czegoś nie łapię ...
    • Gość: marek 30 tys. 586 IP: 92.244.57.* 16.06.09, 16:52
      30586 - tyle bracie przeczytalo ludzi do tej chwili twoj tekst -
      brawo walcz o swoje - niech wiedza ze polacy nie gesi i rozum
      maja !!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mala 31078 IP: 92.244.57.* 17.06.09, 16:38
      juz ponad 31 tys ludzi przeczytalo twoja historie
    • Gość: krzy 31454 IP: 92.244.57.* 18.06.09, 15:51
      31454 - tyle ludzi przeczytalo na dzien dzisiejszy opis twojej sprawy
      • Gość: Yoda Re: 31454 IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 18.06.09, 23:06
        I dobrze !!!!
        • Gość: vika Re: 31454 IP: 77.222.246.* 19.06.09, 21:03
          dzieki za ten artykulik;
          dobry wzor dla innych jak bronic swoich praw; stajemy sie troche bardziej
          swiadomym spoleczenstwem;
          wprawdzie zazwyczaj jezdze indywidualnie, a nie z biurem, ale tez sobie
          wydrukuje na wszelki wypadek:)
          • Gość: zeus Re: 31454 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 08:54
            No widzisz.
            Wydrukowalas sobie i jestes swiadoma.
            Dzieki temu wiesz ze nawet gdy sama cos naknocisz organizujac sobie wyjazd
            zawsze mozesz sie pozwac, zwyzywac, lub po prostu sprytnie sie okantowac.
            Co do tej swiadomosci, wyrobienia i zrozumienia zasad rzadzacych branza
            turystyczna to czesc naszych rodakow jest w tym wzgledzie mocno za murzynami.
    • Gość: 32023 32023 IP: 92.244.57.* 20.06.09, 15:00
      32023 - no no czytajcie ludziskai wyciagajcie wnioski !! bo polak
      tez chce byc traktowany jak inni turysci
      • Gość: zeus Re: 32023 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 16:20
        Jesli sadzisz ze Polak jako turysta jest zle traktowany wylacznie z przyczyn
        zewnetrznych to sie mylisz a czytac trzeba.
        Pytanie.
        Co ?.
        Jestesmy dziecmi transformacji ustrojowej.
        Z moich obserwacji wynika ze postawiono na populizm a role edukacyjna panstwa olano.
        Przyklad.
        W 1990 nowe wladze zlikwidowaly biblioteke z ktorej korzystalem.
        W lokalu tym otwarto pijalnie piwa " SZOGUN ".
        Od tamtej pory trwa systemowe oglupianie spoleczenstwa co zreszta jest
        kontynuacja polityki poprzednikow.
        Pisze to by naklonic niektorych do refleksji czy czasem nie jestesmy ofiarami
        zasady " jek cie widza tak cie pisza ".
        • Gość: maryla Re: 32023 IP: 92.244.57.* 21.06.09, 14:42
          ja mysle ze to biura podrozy olewaja polskiego turyste trzeba
          napietnowac ,ujawniac wszystkie przekrety a moze wtedy beda dbac o
          polskiego turyste - nie mawyjscia przyslowiowy kowalski musi ostro
          sie napocic aby uzbierac na wymarzony wyjazd - zreszta jak mozna
          przeczytac w prasie tylko znikoma czesc polskiego spoleczenstwa
          jedzie na wakacje a reszta klepie BIDE !!!!!
          • Gość: pracownik Re: 32023 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 13:10
            a ciekawe kto napiętnuje nieuczcicwego turystę, który zrobi
            rezerwacje, podpisze umowe, wpłaci jakieś 200 zł zaliczki "bo tyle
            ma przy sobie" a na 3 dni przed wyjazdem mówi "możecie mnie
            pocałować w dupę"? Smutna prawda jest taka, że Klienci też oszukują,
            ale jak dzieje się to na ich niekorzyść to podnoszą larum, ale jak
            jest to błąd systemu na przykład, padnie serwer, coś się źle
            wyświetli to zaraz wszyscy piszą o "oszustach". Biuro podróży nie
            jest instytucją charyratywną i jak coś kosztuje 1200 PLN w 5* ALL na
            Bali to trzeba użyć szarych komórek i sprawdzić czy to faktycznie
            tyle kosztuje PRZED podpisaniem takiej umowy a nie płakac po, bo
            niby dlaczego mam dopłacać. A dlaczego nie? Jakbyśmy my, pracownicy
            turystyki poszli do firm naszych KLientów po rabat, albo próbowali
            udowodnić że nowy mercedes kosztuje 50% mniej, bo poszła błedna
            informacja na stronie to jakie mielibyśmy szanse?
            Każdy kij ma 2 końce jak napisał "zeus" i to jest prawda. Tylko
            wkurzająca jest jednostronność wszystkich cwaniaczków, którzy polują
            na lasty "bo taniej" i kupują rzeczy sugerując się tylko ceną a
            potem robiąc zadymę "bo nam się należy". Nam się też należy trochę
            szacunku, bo pracując z takimi KLientami powinniśmy dostać dodatki
            za pracę w szczególnie ciężkich warunkach.
          • Gość: azja Re: marylko marylko..... IP: 125.167.101.* 23.06.09, 05:24
            marylko prosze cie pomysl zanim cos napiszesz
            dlaczego polski turysta musi sie napocic? przeciez moze lepiej zarabiac.jak
            kogos nie stac na drogie wczasy to nie powinien sie nigdzie wybierac.a jak
            kupuje tanio last minute to powinien sie liczyc ze nie zawsze bedzie
            suuuuuuper.czasami komary lataja (jakby w polsce ich nie bylo )albo pada
            deszcz... jesli chcesz miec swoje suuuper wczasy to powinnas sie kierowac nie
            cena lecz tym co one zawieraja.
            wiem to z wlasnego doswiadczenia. prowadzimy agencje turystyczna w azji i kazde
            wczasy dopasowywujemy indywidualnie dla klienta.
            kupujac pakiet standard nie beda nigdy to twoje suuuuuper wczasy. z tym sie
            trzeba liczyc. albo zaplacic za to co tobie odpowiada albo nie
            grymasic.nastepnym razem pomysl.....
    • Gość: ida 320602 IP: 92.244.57.* 22.06.09, 19:44
      panie pracownik kto przy zdrowych zmyslach placi 1200 zł na
      bali !!!! dlaczego polski turysta leci do danego kraju i jest
      zakwaterowany w innym hotelu .dlaczego polski turysta jest gorzej
      traktowany od niemieckiego turysty dlaczego dlaczego i o to tu
      chodzi panie pracownik
      • Gość: Derduch Re: 320602 IP: 66.197.222.* 22.06.09, 20:09
        Dodajmy że z Niemiec oferty są znacznie tańsze niż z Polski, wybór większy,
        obsługa lepsza, przeloty wygodniejsze itp, itd.
        • Gość: odp Re: 320602 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.09, 21:20
          a w niemczech to co z tymi samolotami? siedzenia wygodniejsze czy z ładniejszym
          kolorze? czy może lotniska pod samymi hotelami bo nie rozumiem? Są tańsze bo nie
          trzeba zakładać ryzyka kursowego jak u nas (każda oferta ma około 40-50 groszy
          na 1 euro założenie wahania waluty, oczywiście obecny kurs euro 4,5 przewyższa
          to założenie dwukrotnie no ale nieważne), do tego niemieckie biura mogą
          wynegocjować lepsze ceny bo więcej sprzedają ilościowo, większy wybór bo rynek
          kilkanaście razy większy (patrz ilość wyjazdów niemcy a polacy), obługa lepsza
          bo większe dają napiwki, albo w ogóle dają. I dokładnei z tego samego względu
          zmiany hoteli zdarzaja sie czesciej polakom a nie niemcom. Ale uwierz, ze znam
          ludzi ktorzy wyjezdzaja z czech czy z litwy na takie wyjazdy i u nich trafienie
          do hotelu ktory sie wybralo w szczycie sezonu jest rzadkościa (no bo bardzo mala
          ilosc rezerwacji). czy jeszcze w czyms Cie uswiadomosc trzeba?
      • Gość: pracownik Re: 320602 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 14:57
        Droga Ido - dlatego że polski turysta chce wszystkiego za darmo,
        rzadko komukolwiek dziękuje a wymagania ma jak stąd do Himalajów nie
        przymierzając. NIe czyta ofert, patrzy tylko na to ile % rabatu uda
        mu się wyrwać i nie może zrozumieć że 5* nie kosztuje tyle co 3* i
        nie ma zwyczajów dawać napiwków "bo przecież mam all ekslusiw"
        (cytat z klienta) i niestety często puszczają mu hamulce. Inne
        narody, np. Niemcy nie mają zwyczaju przeliczania wszystkiego na
        złotówki i jak ich nie stać to po prostu nie kupują bez tysięcy
        przykrych i uwłaczających ludności miejscowej komentarzy, rzucania
        mięsem i traktowania pilotów i rezydentów poniżej krytyki przed np.
        recepcjonistami w hotelu. Mogę wymieniać baaaaardzo długą listę
        powodów "dlaczego" zapracowaliśmy sobie na takie a nie inne
        traktowanie i akurat tutaj wina ludzi z branży jest żadna. MOżna nas
        winić za błędną ofertę, za braki w informacjach, za złe zdjęcia, za
        krzywy uśmiech, za za słoną zupę ale nie można nas winić za brak
        kultury, podstawowego wykształcenia, znajomości języków i
        wszechobecne chamstwo.
        • Gość: KL MOJ BOZE IP: 92.244.57.* 23.06.09, 18:42
          panie pracownik ja czyli polak nie zrobilem nigdy nic zlego !!! i
          dlaczego mam byc gorzej traktowany od niemieckiego tyrysty tego nie
          ROZUMIEM PANIE PRACOWNIK - jakim cudem pan piszesz ze my polacy
          zasluzylismy sobie na to - pytam sie czym - kazdy placi i wymaga -
          chyba normalne - widzialem jak niemieccy rezydenci biegaja non stop
          przy swoich zywicielach czyli turystach -a dlaczego polak jest
          olewany przez tzw. polskiego rezydenta !!!! nam nie umial nawet
          powiedziec ze jest markecik w miejscowosci gdzie bylismy nie mowiac
          o innych sprawach - ja czyli polak zasluguje na traktowanie i
          bedziemy o wszystkim pisac a czy komu sie to podoba czy nie mnie to
          nie obchodzi - zbieram KASE Z RODZINKA PRZEZ CALY BOZY rok aby
          wyjechac na upragnione wakacje i chce byc traktowany jak człowiek i
          tylko tyle chce !!!! nic wiecej place chce byc w tym hotelu co
          zamowilem a nie jak moi znajomi z grupa turystow w tamtym roku do
          innego taniego hotelu a z jakiej racji - niemiec tez idzie do innego
          hotelu - zrobili nasi taki skandal ze glowa boli i w nagrode w
          ramach przeprosin dali ich da drozszego agua vista - i tak ma byc -
          ja polak place chce byc zakwaterowany w hotelu za ktory zaplacilem
          i chce aby tzw. polski rezydent poswiecil mi jakies 20 minut i
          powiedzial mi jak sie tanio dzwoni np. na majorce z kafejek
          internetowych - niby takie proste a nie umial padalec rezydent nam o
          tym powiedziec , gdzie jest tani market , i jak dojechac np.
          autobusem z punktu X do punktu Y - czy ja panie pracownik duzo
          wymagam - 20 minut na cale dwa tygodnie i nie chce czlowieka wiecej
          widziec -
        • Gość: Inka Re: do pracownika IP: 91.209.116.* 24.06.09, 08:34
          Drogi pracowniku wystawiasz negatywną etykietkę polskim turystom.
          Piszesz, że są niekulturalni i nie znają języków. Biura podróży nie
          gardzą jednak pieniędzmi od tychże Polaków. Sprzedając im wczasy nie
          stawiają warunku znajomości języka (byłam świadkiem rozmowy w biurze
          podróży, gdzie oboawy dwojga starszych ludzi rozwiewała pracownica
          biura, która twierdziła, że znajmość języka nie jest potrzebna, bo
          na miejscu we wszystkim pomagają rezydenci.)
          Oczywiście są bardzo niekulturalni, bo po przylocie nie chcą
          potulnie zgodzić się na zamianę hotelu, gdyż ten za który zapłacili
          jest niedostępny, o czym biuro nie poinformowało. Obywatel innej
          nacji oczywiście bez protestu zgodziłby się na zaminę na hotel
          gorszej kategorii. Polak jest niestety nierozumny i sprawia kłopoty
          rezydentowi, bo wykupił wczasy pół roku wcześnie i nie chce przyjąć
          do wiadomości, że biuro sprzedawało w ofercie hotel, który nie był
          wybudowany lub z kótym nie miało podpisanej umowy.
          Oczywiście to polski turysta jest winien temu, że biuro podróży
          zarezerwowało najgorsze pokoje w hotelu i nie chce mieszkać przy
          śmietniku.
          Pracowniku przy takim podejściu radzę zmień pracę będzie to
          korzysne dla Ciebie, biura które reprezentujesz a przede wszystkim
          dla polskich turystów.
          • Gość: Olga Re: do pracownika IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.09, 08:54
            Szkoda tylko, że nie potraficie zrozumieć w jaki sposób działa turystyka i
            jakimi kieruje się prawami. Zmiany hoteli nie wynikają z zaniedbania biura,
            olewania klienta czy czegoś innego. Są one wynikiem pazerności hoteli, które
            przyjmują rezerwację na wyrost. Zmieniają turyście hotel na 1 dzień tylko po to
            aby maksymalizować swoje zyski i zapewnić sobie ciągłe obłożenie. Biura również
            nie rezerwują konkretnych typów pokoi tzn. tych wg. Ciebie gorszych czy
            lepszych. Tylko teraz co rozumieć przez gorszy czy lepszy pokój? Jeżeli pokoje
            są identycznie wyposażone, nie ma nigdzie żadnych uchybień a ktoś się czepia że
            miał widok na zaplecze czy na coś tam innego to wybaczcie, ale to jest po prostu
            głupota. Nie da się zrobić hotelu, który ma tylko widok na morze i tylko pokoje
            od 3 piętra w górę. Z tą znajomością języków to też jakaś paranoja jest. Bez
            języka można przeżyć. A jeżeli klient na miejscu wymaga aby go za rękę do
            każdego punktu zaprowadzić i WSZYSTKO chciałby wiedzieć to nie dziwcie się
            proszę, że rezydent nie ma czasu na to żeby zajmować się jednym klientem. A na
            etykietki to polski turysta już dawno sobie zapracował, a właściwie to jakiś
            nieduży procent turystów i taka łatka nam jeszcze długo zostanie. My też
            przykleiliśmy etykietę Rumuną - że złodzieje, Rosjanom - że wszyscy piją i chyba
            każdy dobrze wie że to ogólnik jest. A wszyscy narzekający na polskie biura, na
            rezydentów, hotele, złą pogodę i całą resztę to bądźcie tylko świadomi tego że
            stanowicie około 5% wszystkich turystów, którzy korzystają z biur. Pozostałe 95%
            nie zgłasza zastrzeżeń, nie robi problemów, nie pisze reklamacji, nie skarży
            się. 95%!
            • Gość: jaszczur Re: do pracownika IP: *.chello.pl 24.06.09, 10:01
              Zboczyliście jednak z tematu.
              jeśli biuro wystawia ofertę na Bali za 1200 zł to mnie to naprawdę nie powinno
              interesować. Z kimś umowę podpisuję. Skoro więc podpisuje tę umowę za 1200 zł to
              chyba nie moim problemem jest prowadzić śledztwo w sprawie czy to jest błąd
              biura. Skoro pracownik biura uznaje podpisując umowę, że to jest normalna cena
              dla mnie ona też jest normalna.
              Nawet w hipermarkecie obowiązuje cena na etykiecie. Jeśli pracownik wystawił złą
              cenę albo jej nie wymienił oddaje się różnicę w cenie klientowi w dziale obsugi
              klienta. Na pewno nie traktuje się go jako naciągacza albo wyłudzacza.
              Zdecydował się na zakup po cenie wystawionej i szanująca się firma dopasuje się
              do tego.
              Pamiętam, że w jednym z hipermarketów jeśli klient przyszedł z różnicą w cenie
              to oddawało mu się podwójną kasę. Wszystko po to aby dbać o renomę firmy.
              Ja to się tylko zastanawiam gdzie jest inspekcja handlowa i inne tego rodzaju
              służby. Jeśli wszyscy stwierdzają w umowach niedozwolone klauzule to dlaczego
              biura nadal bezprawnie mogą je stosować ?
            • Gość: Inka Re: do pracownika IP: 91.209.116.* 24.06.09, 10:29
              Dziwna sprawa z tymi pokojami. Jak wyjeźdżam z TUI to wim jaki mam
              pokój, byngalow czy budynek, widok na morze , basen i.t.p. W
              triadzie tego typu informacje nie sa możliwe do ustalenia. Można
              uzyskać infomację, że kwaterowanie odbywa się w zleżności od
              odbłożenia hotelu... Poza tym wystarczy wziąć pod uwagę chociażby
              hotel Nubian Island w Egipcie. Klienci TUI są kwaterowani w budynku
              głównym lub bungalowach ( mają do wyboru przy podpisywaniu umowy)
              klienci SKY Club w pokojach nad restauracją. Nikogo więcej tam nie
              kwatruja tylko klientów SKY Club.
              Przyznaję, że nie zgłębiłam tajników działania biura turystycznego
              i jestem przkonana, że nie muszę, pracuję w innej branży.
              • Gość: odpowiedz Re: do pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 13:11
                wiesz wszystko bo jeździsz z TUI. Bo oni faktycznie rezerwują w
                hotelu konkretne pokoje od - nr 1500 do 1520 i tam mają ich klienci
                zakwaterowanie i dlatego za to płacisz o 30% więcej niż w innych
                biurach.
            • Gość: qvc Re: do pracownika IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.06.09, 13:33
              Gość portalu: Olga napisał(a):

> Szkoda tylko, że nie potraficie zrozumieć w jaki sposób działa turystyka i
              > jakimi kieruje się prawami. Zmiany hoteli nie wynikają z zaniedbania biura,
              > olewania klienta czy czegoś innego. Są one wynikiem pazerności hoteli, które
              > przyjmują rezerwację na wyrost. Zmieniają turyście hotel na 1 dzień tylko po to
              > aby maksymalizować swoje zyski i zapewnić sobie ciągłe obłożenie.

Przy regularnych wyjazdach od kilkunastu lat (raz lub dwa razy w roku) jeszcze nigdy nie zmieniono mi hotelu. Nikomu z rodziny też nie.
              Czyżby dlatego, że wyjeżdżamy z biurami niemieckimi?
              Wygląda na to, że tam turystyka działa na innych zasadach, bardziej zrozumiałych.
              Jak kupuję pobyt w danym hotelu, to go otrzymuję.
              Jak płacę za pokój z widokiem na morze, to go otrzymuję.

> Nie da się zrobić hotelu, który ma tylko widok na morze i tylko pokoje
              > od 3 piętra w górę.

Da się :)
              • Gość: gosc Re: do pracownika IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.09, 15:58
                No i jak to jest? Bylem z niemieckim biurem i nie bylo dla nas
                pokoju w hotelu. Powiadomila nas o tym niemiecka rezydentka na
                lotnisku po przylocie. Dostalismy hotel tej samej kategorii i
                wycieczke. Jak sie okazalo nie tylko nam polakom to sie przytrafilo
                ale niemcom z nami lecacymi tez.
                W sezonie tak jak ktos pisal hotele staraja sie wyciagnac jak
                najwiecej i robia rezerwy dla biur na wiecej pokoi niz maja. To
                podobno normalne. Reszt zalezy od biura. Jak lepsze i drozsze,
                zawsze dostasje sie hotel tej samej kategorii + wycieczka, samochod.
                Lub wuzszej kategorii i butelka wina, owoce.
                Naturalnie ze sa hotele gdzie wszystkie okna/balkony wychodza na
                morze/ocean. Ale maja swoja cene. Te ktore maja widok na ogrod,
                basen, ocean/morze, kazdy widok ma swoje cene. Za widok sie placi a
                nie dostaje w zaleznosci od biura ktore robilo rezerwe.
                • Gość: qvc Re: do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 18:53
                  Gość portalu: gosc napisał(a):

> No i jak to jest? Bylem z niemieckim biurem i nie bylo dla nas
                  > pokoju w hotelu. Powiadomila nas o tym niemiecka rezydentka na
                  > lotnisku po przylocie. Dostalismy hotel tej samej kategorii i
                  > wycieczke. Jak sie okazalo nie tylko nam polakom to sie przytrafilo
                  > ale niemcom z nami lecacymi tez.

Pytanie z jakim biurem?
                  Aby wszystko było jasne, to jeżdżę z Berlina z oferty niemieckiej.
                  Mie rozumiem stwierdzenia "nie tylko nam Polakom się to przytrafiło, ale Niemcom...".
                  Sugerujesz, że traktowano Cię inaczej niż Niemców?
                  Ja nie mam takich doświadczeń.
    • Gość: mietek 33015 IP: 92.244.57.* 24.06.09, 15:57
      stronka bije wszelkie rekordy !!!!!!!!! powiem tak a kto to zalatwil
      moi kochani ze polak to zly i niedobry i niewiadomo czego chce !!
      zrozumcie ze bardzo duzo zrobily jak ja to mowie nie polskie media
      czyz to nie w tvn do nieprzytomnosci lza polaka , jaki to
      zlodziej !!! ile to chce - a niech tvn przejedzie sie do hiszpani i
      zobacza jak sie okrada polskich turystow !! niech jada na majorke i
      mozna tam zobaczyc jak nastoletni hiszpanie kradna na potege !!!!!!!
      a niemieccy turysci pija z wiader przez słomke - ale moi kochani
      dlaczego o tym sie nie mowi i pisze w tvn ?????? no wlasnie i
      dlatego tak jest traktowany polak jak zlo konieczne ale mam nadzieje
      ze mamy szacunek do siebie i nie pozwolimy sie tlamsic
      • Gość: zeus Re: 33015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:40
        Zapomniales o angolach. Ci to dopiero daja popisy.
        Do KL.
        Chlopie jestes za murzynami.
        Homosovietikus jak pragne zdrowia.
    • Gość: Derduch Do pracowników BP. IP: 66.197.222.* 24.06.09, 16:56
      Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego z polskiego TUI hotel RIU Bambu Punta Cana na 30
      czerwca kosztuje za moje 2+1 26039 pln za najtańszy pokój, gdy dokładnie ta sama
      oferta TUI z Rzeszy na ten sam termin wynosi 3594€ czyli 16173 pln? Do tego
      polskie TUI zabawnie reklamuje sie że liczą Euro po 3,99pln :-))) w takim razie
      ta oferta z TUI DE powinna wyjść 14,340!!! Ok. 10 tysięcy taniej!
      Banda i nic więcej.
      • Gość: zeus Re: Do pracowników BP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 19:05
        Wyjasniam.
        Po pierwsze.
        Od Niemca hotelarze biora mniej bo wiedza ze ten i tak zostawi sporo kasy w
        hotelowych barach, sklepach, restauracjach, wypozyczalniach, gabinetach odnowy i
        w formie napiwkow.
        Nasz turysta szuka marketow i obraza sie na "padalca" ze ten nie chce mu ich
        wskazac.
        Nasze BP dostosowuja sie bo przeciez istnieja po to by zarabiac.
        Podpisuja umowy z hotelami i zaczynaja rzezbic by wyjsc na swoje.
        Drugie.
        W Niemczech dzieci jeszcze chodza do szkoly gdy u nas jest juz kanikula.
        Czyli u nich jeszcze nie sezon. Mniejsze zainteresowanie to i nizsze ceny.
        Trzecie.
        Transport lotniczy.
        Prezesi LOT-u i cala ta z politycznego rozdzialu gromada "specow" wynegocjowala
        dlugoterminowy kontrat na dostawe paliwa lotniczego w gorce cenowej.
        Tym sposobem mozliwe jest ze nasze przeloty
        beda albo juz sa najdrozsze na swiecie.
        Czemu to zrobili.
        Jest pare wersji. Sami pokombinujcie.
        Czwarte.
        Zyjemy w kraju w ktorym terminy profesjonalizm, logika staja sie pustymi slowami.
        Jego brak pokrywa sie cwaniactwem i naciagactwem.
        Wszyscy to robia poczawszy od szczytow wladzy a skonczywszy na babie za straganem.
        Kto jest winny ?
        My sami.
        Gdy trzeba glosowac, jedziemy na wycieczke bo nam to wszystko wisi.
        Tym sposobem oddajemy glosy ludziom ktorzy nie powinni byc dopuszczani do
        glosowania nawet w temacie wyboru kija do szczotki i mamy to co mamy.
        Wierzcie mi swiat to widzi i zaczyna nas lekcewazyc i robic sobie
        z nas jaja.
        Nie myslcie ze odbiegam od tematu.
        Nie odbiegam.
        Jestesmy zle rzadzeni, skolowani i stad nasze klopoty realne i w wiekszosci
        przypadkow wyimaginowane.
        Jeszcze jedno.
        Dedruch.
        Byles na Majorce 7 dni **** All za 650 zl czyli 140 pare euro.
        Chlopie mysle ze trzeba sprawdzic czy ten rekord zalapie sie do ksiegi Guinnessa.
        • Gość: Derduch Re: Do pracowników BP. IP: 66.197.222.* 25.06.09, 10:09

> Dedruch.
          > Byles na Majorce 7 dni **** All za 650 zl czyli 140 pare euro.
          > Chlopie mysle ze trzeba sprawdzic czy ten rekord zalapie sie do ksiegi Guinness

Nie pamiętam po ile wtedy Euro stało, to był weekend majowy 2007, wylot był ze
          Stuttgartu z niemieckiego Necka. Jako ciekawostkę Ci podam że np w ofercie na 3
          lipca z polskiego Necka ten hotel kosztuje ok 3200 pln za tydzień.

Moim zdaniem lepszym wynikiem cenowym był grudniowy pobyt w Meksyku Cancun 4*
          ALL 14 dni za 3100 z wylotem z WAW.
          CZasem się takie perełki trafiają, a czasem za dobry hotel w Turcji płace 6 kpln
          za osobę.

Bład polskich biur IMHO polega na drobnej nieświadomości z ich strony: Owieczkę
          można strzyc regularnie, obedrzeć ze skóry tylko raz.
          • Gość: zeus Re: Do pracowników BP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 16:38
            Jesli potrafisz upolowac takie wystrzaly to masz nosa.
            Z tymi BP tez trafiles.
            Na pocieche jest nadzieja ze u nas tez ceny spadna.
            Mozliwe ze jeszcze nawet w tym roku.
            W Niemczech odczuwalny kryzys.
            Oferta na rynku turystycznym olbrzymia a popyt taki sobie.
            Wszystko zalezy od preznosci naszych BP.
            Moze bedzie im sie chcialo powalczyc o te wolne miejsca w hotelach.
    • Gość: go 33539 IP: 92.244.57.* 27.06.09, 15:31
      33539 -ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    • Gość: nina Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: 92.244.57.* 28.06.09, 10:36
      walczcie o swoje
      • Gość: zeus Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 12:55
        Walczyc, tak.
        Proponuje jednak zaczac od fundamentow.
        Drobnymi potyczkami nikt wojny nie wygral.
        Zacznijmy naprawiac panstwo.
        Tylko w ten sposob mozna zmusic producentow, handlarzy, uslugodawcow
        do uczciwego prowadzenia interesu a instytucje panstwowe
        do rzetelnego spelniania rol do jakich zostali powolani i za co
        biora nasze pieniadze.
        Potencjal mamy olbrzymi.
        Polacy sa inteligentni i w przeciwienstwie do obywateli starego
        zachodu dardziej wszechstronnie wyksztalceni.
        Oni o tym wiedza bo czuja nasz oddech za swoimi plecami.
        Trzeba nam tylko lekkiego szlifu i wiekszego zaangazowania w sprawy
        panstwa.
        Czyli kupa mosci panowie.
        Historia uczy ze potrafimy.
        Oczywiscie potyczki tez sa niezbedne.
        Od czgos trzeba zaczac lecz na pewno na nich nie konczyc.
    • Gość: 33810 33810 !!!!!!!! IP: 92.244.57.* 29.06.09, 17:08
      ale jazda
    • Gość: ma historia uczy ze ................................ IP: 92.244.57.* 29.06.09, 17:15
      historia uczy ze potrafimy - to cytat - nasi dziadowie i
      pradziadowie przewracaja sie w grobach jak patrza na to co sie
      dzieje w polsce !!!!! nie polskie media , oczernianie polaka ....
      panie zeus wiekszosc biur turystycznych chce polaka walnac w rogi i
      taka jest prawda przykladow jest wiele chocby na tym forum - POLACY
      nie dajcie sie i walczcie o swoja godnosc i prawa
      • Gość: zeus Re: historia uczy ze ............................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 17:43
        Ja zaproponowalem rozwiazanie poprzez naprawianie panstwa i prace nad samym soba.
        Moze masz inne pomysly.
        Chetnie sie z nimi zapoznamy.
        • lena575 Re: historia uczy ze ............................ 05.07.09, 11:06

> Ja zaproponowalem rozwiazanie poprzez naprawianie panstwa i prace
          nad samym sob
          > a.
          > Moze masz inne pomysly.
          > Chetnie sie z nimi zapoznamy.

A dlaczego nie proponujesz naprawiania świata? Dlaczego nie walki z
          globalnym ociepleniem? Bo byłoby to już parodią tego co
          piszesz...jesteś typowym "prościutkim" Polakiem który pilnuje
          swojego grajdoła i chciałby żeby coś się zmieniało ale nie jego
          podwórko i żeby on w tym nie musiał uczestniczyć.
          Wpieprzający są tacy którzy słysząc jak inni zbierają na chorych na
          AIDS pytają "czemu nie na głodujące dzieci" a zbierających na
          głodujące dzieci pytają "czemu nie na hospicja" itd. Tak
          szeroko "ogarniają",że aż im wyobraźni na własne podwórko nie
          starcza.
          Historia uczy,ze człowiek powinien działać tam gdzie musi, nie
          kupować tam gdzie drogo i tam gdzie oszukują, działać na rzecz
          własego budynku, osiedla, miasteczka czy wsi i środowiska a wtedy
          będzie lepiej. Społeczny człowiek wcześniej czy później zacznie
          myśleć globalnie. Tylko "rozmywacze" mówią jak ty.
          Nie trzymaj się swojego biura czy biurka, nie warto, niczego cię to
          nie uczy, nic nie zmienia i nie wnosi w twoje życie.
          • Gość: zeus Re: historia uczy ze ............................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 09:26
            Po tym Cie mozna poznac.
            Pieprzysz jak zwykle i jak zwykle tylko po to by zkontrowac.
            Co do dzialan na rzecz wlasnego osiedla najlepszym co mozesz zrobic
            to je pozamiatac.

• Gość: 34059 !!!!!!!!!!!! 34059 !!!!!!!!!!!! IP: 92.244.57.* 02.07.09, 08:59
      ho ho ho !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czytaja ludziska
    • Gość: miete dukajacy pawlak IP: 92.244.57.* 02.07.09, 09:01
      wczoraj przez chwile w tv widzialem dukajacego pawlaka !! jak dlugo
      jeszcze polacy beda wybierac takich politykow !!!!!!!!!!!
    • Gość: x 34293 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: 92.244.57.* 05.07.09, 09:25
      czytaja ludzie i dowiaduja sie
    • Gość: jj jeszcze opinie o Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.09, 18:34
      www.tur-info.pl/p/fo_id,7957,,triada,biuro_podrozy,turystyczne,opinie,opinia,koment
      arze,dobre_biuro,zle_biuro.html
    • Gość: jacek 34829 IP: 92.244.57.* 10.07.09, 19:02
    • Gość: qvc Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.07.09, 13:28
      Autor wątku powinien już chyba wrócić z wyjazdu.
      Obiecał relację.
      Hmm... zaginął?
      • Gość: neovol Re: O tym jak biuro podróży TRIADA wraz z portale IP: 217.97.233.* 15.07.09, 14:12
        Przecież autor tego wątku poinformował na swojej stronie jak się sprawa
        zakończyła :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka