Dodaj do ulubionych

Inseminacja-Luty

IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 15.01.04, 17:14
Po wtorkowych konsultacjach w VitalMedice mam zaplanowaną pierwszą
inseminację na początek lutego. Jestem strasznie szczęśliwa ale i pełna obaw-
jak wiecie statystki nie są zbyt zachęcające.
Pierwszy raz w życiu z niecierpliwością oczekuję okresu,a potem stymulacji
lekami. Jestem ciekawa czy są wśród was dziewczyny ,które mają zaplanowaną
inseminację na luty. Byłoby mi łatwiej wiedząc ,ze nie tylko ja będę z
niecierpliwością wyczekiwać na dwie upragnione krechy na teście ciążowym.
Pozdrawiam was wszystkie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Inseminacja-Luty IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.01.04, 17:26
      Magda,
      Ja na poczatku stycznia zaczynam invitro i bardzo sie boje...
      Nie wiem czy Tobie to pomoze, ale nie jestes sama smile
      Pozdrawiam,
      Ola
      • Gość: magda25 Re: Inseminacja-Luty IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 15.01.04, 17:49
        Dzięki za odpowiedź na mój post. Dobrze jest wiedzieć,że jest "tam ktoś",kto
        jak ja z niecierpliwością oczekuje na zabieg i marzy o pozytywnym wyniku na
        teście. Pozdrawiam serdecznie i będe trzymać kciuki!!!
    • Gość: Aga lublin Re: Inseminacja-Luty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 17:42
      Ola mam prośbę jeśli nie będzie to dla Ciebie uciażliwe, napisz mi gdzie
      będziesz miała in vitro i jaka jest procedura? jakie badania? mniej więcej koszt
      (może to głupio brzmi ale ważne)? jak sie do tego przygotować? ..jestem po 3
      inseminacjach , jedna udana zakończona poronieniem , dwie następne bezowocne:
      ((( tak pytam z czystej ciekawości, gdyż w tym momencie nie wiem czy mnie stać
      na in vitrosad(( pozdrawiam Aga
      • Gość: Ola Re: Inseminacja-Luty IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.01.04, 18:36
        Aga,
        Moge napisac, ale wydaje mi sie ze Ty mieszkasz w Polsce...
        Ja jestem w Anglii-na pd, a invitro bede miala robione 300km na pn ode mniesad
        bedzie duzo jezdzenia...
        Z tego co wiem to ceny w Polsce sa nizsze niz tutaj o jakies 1000 funtow, czyli
        ok 6500zl drozej w Anglii, ale jezeli dodalabym przeloty, hotele itd to pewnie
        byloby to samo.Czyli koszt invitro w Polsce to chyba ok 10000-14000zl.
        Badania: znowu w Polsce jest ich wiecej i sa b szczegolowe. Chyba ze mi
        oszczedzono troche badan, poniewaz staram sie juz od 7 lat i wiele badan po
        drodze przeszlam.
        Jedyna rzecz ktora mnie zaskoczyla to szczepienie przeciw rozyczce, wiec jezeli
        mozesz to zrobic juz teraz to zrob, bo jezeli sie zdecydujesz na invitro to
        zabieg bedzie odkladany z powodu szczepienia sad((((((
        Aga zadzwon do kriobanku - przesylam link na ich strone internetowa, bo moze
        bedziesz miala mozliwosc zrobienia invitro belplatnie...rozmawialam z lekarzem,
        ale niestety mam o rok za duzo(max 37 lat)www.kriobank.pl
        Aga, dlaczego myslisz o invitro ? Przeciez skoro zaciazylas raz to powinnas
        zaciazyc znowu, a ze poronilas - wielu dziewczynom sie to przydazylo.
        Sorki ale wydaje mi sie ze poronienie nie jest dobrym powodem do invitro.
        Moim zdaniem invitro to ostatecznosc. Ja mam 38 lat i brak jednego
        jajowodu.Wydaje mi sie ze moglabym zajsc naturalnie, ale czas nagli.

Pozdrawiam,
        Ola
        • Gość: Paola Re: Inseminacja-Luty IP: 82.139.13.* 15.01.04, 19:26
          Aga może nie powinnam się wtrącać ale wierz mi-w dobrej wierze: słuchaj moim
          zdaniem masz szanse na zapłodnienie drogą inseminacji, tym bardziej, że raz
          była udana. Nie trać wiary, bądź wytrwała....nie rezygnuj tak szybko. Wiesz
          ile ja bym dała, żeby choć tak jak ty wiedzieć że jestem w stanie zajść w
          ciążę??? Oczywiście to co wybierzesz to jest twoja sprawa, ale jakoś tak mi
          się wydaje, że masz szanse.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka