Gość: Magdaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 16:53 Czy badanie HSG udrażnia jajowody?.Jak się przygotowac do badania(oprócz bycia naczczo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sassima Re: Hsg udrażnia IP: 80.51.74.* 27.01.04, 19:46 chyba mozna cos tam przepchac w czasie tego badania, ale zdaje sie, ze przede wszystkim od tego jest laparoskopia. O ile wiem nie w kazdej sytuacji da sie udroznic jajowody. To zalezy od indywidualnego przypadku i skomplikowania problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdaaa Re: Hsg udrażnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 09:54 Dziekuje -własnie dowiem się czy są wogóle drożne.A co z przygotowaniami? Warto robić lewatywę np.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassima Re: Hsg udrażnia IP: 80.51.74.* 28.01.04, 10:11 Magdaaa, nie wiem, bo ja szykuje sie na laparo, takze nie pomoge, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Hsg udrażnia IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.01.04, 10:26 Magdaaa, Najlepiej to zadzwon do szpitala w ktorym bedziesz miala zabieg. Jesc chyba mozesz przed, ale upewnij sie, poniewaz moze beda podawac jakies srodki znieczulajace... W moim przypadku niczego nie musialam robic przed, wzielam srodek przeciwbolowy na godzine przed. Poza tym musisz dostac i skonczyc okres, ale byc przed owulacja. Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdaaa Re: Hsg udrażnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 13:33 Dzięki-własnie dzis konczy mi się okres.Mam mieć znieczulenie miejscowe-to wiem.Pytam tak dla otuchy, boję się ,bo słyszałam ze boli.Nie wiem tylko czy w nieczuleniu tez cos czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania (gosc) Re: Hsg udrażnia IP: *.compower.pl 28.01.04, 18:45 do HSG nie trzeba specjalnych przygotowan, ja zazylam na 2 godziny wczesniej tabletke przeciwbolowa (ketonal) i to wszystko. Za wiele nie jadlam ale to ze stresu a jak sie okazalo niepotrzebnego.Samo badanie nie jest szczegolnie przyjemne ale idzie wytrzymac. Po pol godziny bylam juz po wszystkim i na wlasnych nogach wrocilam do domu na dodatek super wynikami. powodzenie do Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosik Re: Hsg udrażnia IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.04, 17:46 cześć , ja miałam HSG i wcale nie byłam na czczo , nie miałam robionej lewatywy i nawet nie brałam ani nie dostałam środków przeciwbólowych , lekarz , który to robił , tak sprawnie to zrobił , że nie bolało tak strasznie, w czasie @ mam gorsze bóle , potem troche plamiłam, ale na prawdę to nic groźnego , gorzej z laparaskopią , tam i znieczulaja , robia lewatywe i dziwczyny 3 dni musza leżeć , pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Hsg udrażnia IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.01.04, 21:05 Czesc, Ja nie mialam znieczulenia i bardzo nie bolalo chociaz mialam niedrozne jajowody - przez moment bol jak przy @. Zakladam ze mialas robiony wymaz, bo to bardzo wazne zeby nie miec zadnych bakterii, ktore moga sie przemiescic glebiej podczas takiego badania. Podczas laparo nie mialam lewatywy i ze szpitala wyszlam tego samego dnia Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Hsg udrażnia IP: 212.182.26.* 30.01.04, 17:07 Przy laparo nie robia lewatywy. Dają tabletki przeczyszczające dzień wcześniej i tule. A nazajutrz trzeba być na czczo. A HSG jest okropne, ale to pewnie też każdy odczuwa inaczej. Moje jajniki były drożne i może dlatego tak bolało. Odpowiedz Link Zgłoś