Dodaj do ulubionych

Hsg udrażnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 16:53
Czy badanie HSG udrażnia jajowody?.Jak się przygotowac do badania(oprócz
bycia naczczo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sassima Re: Hsg udrażnia IP: 80.51.74.* 27.01.04, 19:46
      chyba mozna cos tam przepchac w czasie tego badania, ale zdaje sie, ze przede
      wszystkim od tego jest laparoskopia. O ile wiem nie w kazdej sytuacji da sie
      udroznic jajowody. To zalezy od indywidualnego przypadku i skomplikowania
      problemu.
      • Gość: Magdaaa Re: Hsg udrażnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 09:54
        Dziekuje -własnie dowiem się czy są wogóle drożne.A co z przygotowaniami? Warto
        robić lewatywę np.?
        • Gość: Sassima Re: Hsg udrażnia IP: 80.51.74.* 28.01.04, 10:11
          Magdaaa, nie wiem, bo ja szykuje sie na laparo, takze nie pomoge, niestety.
          • Gość: Ola Re: Hsg udrażnia IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.01.04, 10:26
            Magdaaa,

Najlepiej to zadzwon do szpitala w ktorym bedziesz miala zabieg.
            Jesc chyba mozesz przed, ale upewnij sie, poniewaz moze beda podawac jakies
            srodki znieczulajace...
            W moim przypadku niczego nie musialam robic przed, wzielam srodek przeciwbolowy
            na godzine przed.
            Poza tym musisz dostac i skonczyc okres, ale byc przed owulacja.

Pozdrawiam,
            Ola
            • Gość: Magdaaa Re: Hsg udrażnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 13:33
              Dzięki-własnie dzis konczy mi się okres.Mam mieć znieczulenie miejscowe-to
              wiem.Pytam tak dla otuchy, boję się ,bo słyszałam ze boli.Nie wiem tylko czy w
              nieczuleniu tez cos czuc.
          • Gość: ania (gosc) Re: Hsg udrażnia IP: *.compower.pl 28.01.04, 18:45

do HSG nie trzeba specjalnych przygotowan,
            ja zazylam na 2 godziny wczesniej tabletke przeciwbolowa (ketonal)
            i to wszystko. Za wiele nie jadlam ale to ze stresu a jak sie okazalo
            niepotrzebnego.Samo badanie nie jest szczegolnie przyjemne ale idzie wytrzymac.
            Po pol godziny bylam juz po wszystkim i na wlasnych nogach wrocilam do domu na
            dodatek super wynikami.
            powodzenie

do
    • Gość: Gosik Re: Hsg udrażnia IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.04, 17:46
      cześć , ja miałam HSG i wcale nie byłam na czczo , nie miałam robionej lewatywy
      i nawet nie brałam ani nie dostałam środków przeciwbólowych , lekarz , który to
      robił , tak sprawnie to zrobił , że nie bolało tak strasznie, w czasie @ mam
      gorsze bóle , potem troche plamiłam, ale na prawdę to nic groźnego , gorzej z
      laparaskopią , tam i znieczulaja , robia lewatywe i dziwczyny 3 dni musza
      leżeć , pozdrowionka
      • Gość: Ola Re: Hsg udrażnia IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.01.04, 21:05
        Czesc,

Ja nie mialam znieczulenia i bardzo nie bolalo chociaz mialam niedrozne
        jajowody - przez moment bol jak przy @.
        Zakladam ze mialas robiony wymaz, bo to bardzo wazne zeby nie miec zadnych
        bakterii, ktore moga sie przemiescic glebiej podczas takiego badania.
        Podczas laparo nie mialam lewatywy i ze szpitala wyszlam tego samego dnia smile

Pozdrawiam,
        Ola
      • Gość: ml Re: Hsg udrażnia IP: 212.182.26.* 30.01.04, 17:07
        Przy laparo nie robia lewatywy. Dają tabletki przeczyszczające dzień wcześniej
        i tule. A nazajutrz trzeba być na czczo. A HSG jest okropne, ale to pewnie też
        każdy odczuwa inaczej. Moje jajniki były drożne i może dlatego tak bolało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka