asiz Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 04.02.04, 18:32 8 cykl staran, nawet nie wiem ktory to dzien cyklu, juz nie siedze z kalendarzem w reku jak przez ostatnie 7 cykli, malo mysle o ciazy i mam nadzieje ze tym razem to juz sie uda!!! wszedzie widze ciezarne (ogromne brzuchy), a ja??? moze niebawem, czego zycze sobie i Wam kochane dziewczyny, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.whb.pl 04.02.04, 20:06 Drogie kolezanki, wpisuje sie i ja. To moj 2 cykl staran gdzie jade na clo, tym razem 2 tabl. Dzisiaj 1 dc. i mocne postanowienie nie przejmowac sie tym czy sie uda czy nie - znaczy sie wyluzowalam sie troszke. Mialam cienkie endometrium, więc w tym cyklu środkami naturalnymi chce je podrasować (zajadając sie orzeszkami i rybami - mam nadzieje, że pomaga) do tego wiesiołek na lepszy śluz. Życze Wam wszystkim duużych brzuszków Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 05.02.04, 12:15 Dziś 4 dc ten znowu jest inny niż wcześniejsze. Właściwie tylko dwa dni jak być powinno,a reszta to plamienia.Widocznie tak ma być.Ten cykl będzie 3 i ostatnim bez wspomagania.Podięłam starania do "darmowego in vitro" w Kriobanku.Innej szansy nie widzę.Po prostu nie jajeczkuję i nie ma co się łudzić i czekać na cud,bo czas ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
julq Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 05.02.04, 15:57 A ja w lutym podchodzę do ICSI, więc tym razem okres powitam z zadowoleniem. Maybe baby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuszka Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: 62.233.204.* 05.02.04, 18:14 upss. za wczesnie nacisnęłam poprzednio enter.Dzisiaj 30 dc. i ciagle mam biały lepki ,śluz ....niewiem co to jest ale czekam na @@@@ ...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 05.02.04, 20:04 Cześć dziewczyny! Ja mam 30 dc. Temperatura cały czas 37,2 i dziś zrobiłam test i nic. Jedna krecha. Załamałam się. A miało być tak pięknie. Drugi miesiąc z Clo i Luteiną. wykres idealny, ból owu, przytulaki i nic. Teraz to już mogę tylko czekać na @. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kation Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 13:43 I znowu ja... Troche sie zmienilo pd pierwszego postu; 25 dc, wg wykresu ok. 11 dnia po owu zrobilam beta- HCG z krwi- i wynikə buuuuuu!... Mialam sie niby na to psychicznie nastawic, tymczasem znow przezylam zawod i rozczarowanie. W nastepnym miesiacy zaczynam gruntowne badania (monitoring, wsztstkie hormony itp.) Tymczasem Walentynki bede troche na smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.ols.vectranet.pl 06.02.04, 14:28 wyluzuj kation. mi test ciazowy 13 dni od dnia zaplodnienia nie pokazal dwoch kresek. trzy dni pozniej byla juz na tescie piekna ciaza.nie chce Cie nastawiac na to, ze na pewno jestes w ciazy, ale wez pod uwage jak wczesnie robilas test. nie warto sprawdzac tak wczesnie, aby nie czuc sie tak jak Ty teraz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek do maretiny 06.02.04, 15:41 witaj maretinko! jak tam starania? ja to chyba mam za duzo pieniedzy i bardzo slabe nerwy bo juz dwa razy testowalam, haha, oczywiscie negatywnie. no moze tylko z tymi nerwami to nie do konca prawda, bo nie odczuwam jakiegos glebokiego zawodu (moze sie juz przyzwyczailam do porazek?), a wiecej nawet, jeszcze mam w tym cyklu nadzieje. w koncu przede mna 5 dni do @. wszystko sie moze zdarzyc... (gdy glowa pelna marzen...dokoncze za anita lipnicka) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: do maretiny IP: *.ols.vectranet.pl 06.02.04, 15:48 u mnie nic. ani w jedna strone ani w druga. nie robie testow, bo mi sie nie chce, poczekam do terminu miesiaczki)) hmmm tylko nie mam pojecia kiedy on dokladnie powinien byc. gin mowi, ze okolo 30 dnia, bo pierwszej miesiaczki po lyzeczkowaniu mam nie liczyc. martwi hmmm a moze nie martwi, ale na pewno ciekawi bialy, mleczny sluz, ktory kilka razy dziennie w znacznych ilosciach sie pojawia. zatem czekamy dalej?))) a co do testow, to w ciazy, przed uplywem terminu miesiaczki dwa testy pokazaly mi negatywny wynik. podobno nie ma aptekach w polsce dobrych i bardzo czulych testow, zatem nie warto ich robic przed czasem, a zalecenia producentow typu: "6 dni od zaplodnienia" to mit, ktory mozna w bajki wsadzic, poniewaz bhcg we krwi ( a wiec wczesniej niz w moczu) mozna wykryc w 10 dni po owulacji, a w moczu jest to jakies kilka dni wiecej. skad zatem ten fraze 6 dni? trzymaj sie i powodzenia!)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek czy to cisza przed burzą??? 08.02.04, 14:04 Rozumiem, ze wszyscy dokola zaprzatnieci staraniem... a moze ktos tak jak ja ma jeszcze przed soba kilka dni (ja - dokladnie 2) do podsumowania staran styczniowo - lutowych? U mnie nadal zadnych objawow - w ciagu fazy lutealnej kolejny wzrost tempki do 37 st.C i tak sie utrzymuje. Całą drugą część cyklu pobolewał mnie brzuch jak przed @. W piątek byłam pewna, że to już..., ale dziś niedziela i cały czas czekam. Piersi zrobiły się pełniejsze, ale wcale nie bolą i jakieś takie miękkie, zawsze przed @ bolą i są twarde. Mleczny śluz jest, ale w ten objaw jakoś specjalnie nie wierzę. Jestem potwornie rozdrażniona! Obrażam się o byle co, ale tak mi się czasem zdarza przed @. Wczoraj byłam na imprezie, stwierdziłam, że nie będę sobie zabierać przyjemności ze spotkania z przyjaciółmi, skoro i tak jeszcze nic nie wiadomo. Wypiłam wielki kubek herbaty z wiśniówką, biegałam w deszczu mimo przeziębienia i dziś czuję sie ok. Jak dzidziuś ma być to będzie! Prędzej czy później! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: czy to cisza przed burzą??? IP: *.ols.vectranet.pl 08.02.04, 18:28 oj martulinku! my sie nawet razem przeziebiamy!))), poza tym ja rowniez bylam na imprezie. kolezanka miala imieniny i wypilam sobie jednego drina z campari. mam lekka infekcje tzn jestem pociagajaca nochalem i mam stan podgoraczkowy nie wiem dokladnie w jakim dniu powinnam sie spodziewac @ zatem dam sobie jeszcze jakies 3 - 4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
curieuse Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 08.02.04, 17:39 Cześć dziewczyny, Jutro 12 d.c. i zaczynam serię USG. Jutro wieczorem mam również wyzytę u lekarza - chce go poprosić o zastrzyk z HCG bo pęcherzyki nie pękają... mam nadzieję, że się zgodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek idzie burza... :( 09.02.04, 06:56 To prawdopodobnie pierwszy dzień cyklu - @ nadchodzi. Miałam jeszcze malutką nadzieję, ale śluz zabarwił się już na brązowo i za 10 dni znów podejmę starania - cały czas jeszcze bez wspomagania. Ale się zrymowało... Maretina, no niestety zostajesz sama na polu walki, ale nie martw się, będę kibicować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: idzie burza... :( IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.04, 07:31 martulinku spokojnie za kilkanascie dni znowu bedziesz probowala, tylko tym razem prosze nie lataj i nie rob testow. poczekaj, co ma byc to bedzie a testy bywaja stresujace! u mnie dalej nic, no moze bola mnie sutki, dziwny bol, taki klujacy. pozyjemy - zobaczymy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygida Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 14:58 I wreszcie ja moge dopisać sie do Was Do tej pory miałam zakaz starań ale od tego miesiaca zaczynam Oczywiście pełna optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek co za złośliwa bestia! 10.02.04, 08:05 Witajcie! Wczoraj pisałam o plamieniu... które właściwie nie było plamieniem, tylko delikatnie zabarwionym na brązowo śluzem. Brzuch pod wieczor bolał już jak to zwykle przy @ bywa, ale żadne krwawienie się nie pojawiło. Profilaktycznie o 21.00 pobiegłam do apteki po nospę (w zeszłym miesiącu poroniłam 3 dni po spodziewanej miesiączce) i poszłam spać. Dziś temperatura wzrosła o 5 kresek: z 37C do 37,5C - nie wiem, co to ma znaczyć. Dla pewności zmierzyłam jeszcze w ustach - czy przypadkiem nie mam gorączki, ale nie - tempka 36.87C. Nie wierzę, żebym mogła być w ciąży, sądzę, że to kolejna złośliwość @, która się opóźni. Jeśli ma być to wolę, żeby w termin! Testować nie chcę, bo jak ma być @, to i tak będzie. A wolę się nie stresować całą procedurą testowania. Maretina, więc jeszcze nie wszystko się wyjaśniło. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: co za złośliwa bestia! 10.02.04, 14:45 martulinek napisała: > > Dziś temperatura wzrosła o 5 kresek: z 37C do 37,5C - nie wiem, co to ma > znaczyć. > Maretina, więc jeszcze nie wszystko się wyjaśniło. kurde! mi teperatura skoczyla o 4 kreski, mam 37,4 heheehmamy niezmiernie podobne "koleje" cyklu))) pozdrawiam serdecznie "siostro" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 11:08 Witam! Dawno nie pisałam...czas tak szybko płynie...praca...sesja. Właśnie policzyłam ,że u mnie dzisiaj 21 d.c. mierzę rano temp. ale wydaje mi się, że coś w tym cyklu jest jakaś dziwna....Tylko jajniki czasem zakłują. Wyniki badań nasienia męża i badanie na bakterę (chaltyldię?)będą jutro...chociaż już wiem, że badanie nasienia nie wypadło najgożej. Ale w rękach ich jeszcze nie miałam. Ten cykl jestem spokojna, wyluzowana. Co będzie to będzie. Po 17 lutym ma przyjść nieoczekiwana @...ale może jeszcze do tego czasu uda i się dostać na wizytę do mojego lekarza.Im wcześniej tym lepiej...gdyby coś kazał robić jakieś badania to już bym mogła w nowym cyklu.Zobaczymy. Tym razem......... Co u Was? Paola! Vikasku! Alaska! I Wy wszystkie kochane forumowiczki! Trzymam za Was wszystkie kciuki!!! Pozdrawiam i całuję! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 10.02.04, 11:43 Nikola u mnie nic nowego.9 dc szanse żadne bo bez stumulacji.Rozpoczęłam starania do bezpłatnego programu in vitro w Kriobanku w Białymstoku bo chyba tylko tą drogą doczekam się bejbika.Teraz czekam jak nigdy na @ bo badania przewidziane są na 3-4 dc.Pomogę sobie duphastonem to będzie o parę dni wcześniej. Program rusza w marcu.Jeśli się załapię to do lata powinnam być"ciężarówką".Pozdrawiam i trzymam kciuki za dobre wyniki badań.Trzymaj ten luz to na prawdę pomaga w staraniach i tak ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureli Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.pnet.com.pl 10.02.04, 13:32 Witajcie!! Od miesiaca odwiezam ta trone i śledze kazde wasze zmagania i ja dołączam się do was.Wykryto u mnie endometrioze na która cierpie juz 4 lata miałam do wyboru albo laparoskopia która w moim przypadku jest ryzykowna lub ciąza. I podjełam decyzje innego rozwiazania nie widziałam tym bardziej ze nie mam jeszcze dzieci.Odstawiłam tabletki zrobiłam miesiac przerwy jak lekarz zalecił i Luty to miesiac starań.Lekarz powiedział ze jesli nie zajde do pół roku to choroba moze miec na to wpływ,i bardzo się boje zeby nie było za późno.Włśnie @ się skończyła i do dzieła trzymajcie kciuki bo ja trzymam za kazdym razem gdy jestem z wami)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina martulinek, masz gg?odezwij sie 559322 IP: *.ols.vectranet.pl 10.02.04, 18:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landrynka75 Re: martulinek, masz gg?odezwij sie 559322 IP: *.rasserver.net 10.02.04, 20:38 Witajcie,dawno nie pisalam. Jestem druga na tym poscie, ale widze, ze ladnie nas przybywa a czas tez leci. Dzis moj 18 dc. Owu najprawdopodobniej byla miedzy 13-15 dc, piekny sluz, klucie jajnika prawego, temp troszke skacze, ale obecnie w fazie wzrostu, wiec nadal mam nadzieje. Pokazal sie mleczny sluz a dzis zaczelam odczuwac dziwne lekkie mdlosci i lekki bol miednicy. Czy to moze byc jakis objaw?... Czy to mozliwe tak wczesnie? Moj nr gg 1649222. Pozdrawiam i zycze Wam wszystkim spelnienia upragnionego marzenia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 12:51 Hej Dziewczyny! :-0...wątek prawie znikł...ale luty trwa a co za tym idzie nasze starania. Więc piszę. U mnie dzisiaj 24 d.c.(przy średnio 28 dniowych cyklach) z wyktesu temp. nie wiem kiedy byłą owu. ale odczuwałam coś w 14 d.c. i od tego d.c. też można zauważyć podwyższoną tempkę. Kłucie w jajnikach rówież było ale jakoś nie daję się ponieść, być może, figlą ze strony mojego organizmu. Na razie czekam na nieoczekiwaną @ . W ten też dzień mam wizytę u mojego lekarza. Ale co do niej to mam trochę obaw z innego powodu. W ten dzień właśnie 17 lutego mam dostać nieoczekiwaną @. Jak przyjdzie wczesniej to nici z wizyty i znów cykl do tyłu...bo gdybym miała zrobić jakieś badania np. w 3 d.c. to muszę czekać. Po za tym to gdybym (teraz) była w ciąży to czy to badanie nie zaszkodzi? A nie wiem czy test sikany zrobiony w dzień spodziewanej miesiączki -właśnie we wtorek będzie wiarygodny? Wiem, pozostaje mi test beta hcg, ale nie wiem czy się wyrobię go zrobić. Jeszcze zobaczę...może ten test sikany? Sprobuję chyba w ten sposób. Proszę odpowiedzcie na moje dylematy w związku z wizytą u gina. czy ono nie zaszkodzi? Czy test będzie wiarygodny? Pozdrawiam Was serdecznie!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martulinek Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.digimer.pl / *.digimer.pl 13.02.04, 13:13 Nikola, najbardziej wiarygodny jest test z krwi, tak mi powiedzial dzis lekarz, ale... wiem, jak to jest byc niecierpliwa. Ja na pewno bym zrobila. Potem zawsze mozesz powtorzyc - robiac test z krwi. Pozdrowienia, zycze dwoch kreseczek! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
atatar Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 13.02.04, 13:59 Czołem dziewczyny. Jak tak czytam Wasze posty to aż mi się żyć chce... Ja starałam się z mężem o dziecko od 5 dnia cyklu do 15 d.c. (codziennie), a teraz jestem w 21 dc a 6 dni po ostatniej "próbie"i nie wiem co może oznaczać ból po lewej stronie ciążę czy nadchodzącą wizytę @. Nie mam żadnych objawów, oprócz tych że czasami czuje jakby pojedyńczy delikatny ból w piersiach, ale po dotknięciu ich nic nie odczuwam (na co miesięczną nadchodzącą @ moje piersi nie reagują). Napiszcie mi coś. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
curieuse Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! 13.02.04, 21:55 Witam ponownie. W tym tygodni miałam USG... codziennie (!) by sprawdzić, czy moje owulacje są prawidłowe bo w poprzednim cyklu mój dominujący pęcherzyk wyrósł do 27mm... i skurczył się Dziś 16 d.c., od 2 dni boli mnie lewy jajnik, w którym się znajduje dominujący pęcherzyk (21 mm) ale USG wskazuje, że pęcherzyk jeszcze nie pękł... PĘKNIJ TY CHOLERO... PĘKNIJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alaska Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.nsm.pl 14.02.04, 11:50 Witajcie!!!!U mnie 25 dc. Nic nie czuje.Żadnych objawów,nawet zbliżającej się @. Temperatura podwyższona, ale tylko wieczorem(nie wiem dlaczego?).@ ma przyjsć 18 i właśnie wtedy mam wizyte u lekarza- co za niefart.Ale wiem ,że nie jestem sama .Nikola wiem ,że ty też masz ten sam dzień cyklu, a na dodatek wizyte u lekarza w dniu spodziewanej @. Co za zbieg okoliczniśći.Ja nastawiam się ,że przyjdzie @- nie chce znów być rozczarowana. Takie nastawienie pomaga. Planuje sobie już kolejny cykl z leczeniem , chociaż nie do końca wiem jak będzie wyglądał ,bo to podobno mój ostatni cykl z clo. Wyjaśni się wszystko w środe. P.S. Może warto założyć nowy watek "lutowe starania", bo długo trzeba szukać, a akurat jest połowa miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: LUTOWE STARANIA 2004!!!!!! IP: *.aster.pl 15.02.04, 12:32 Nikola co to za badania w 3 dc?Jeśli lekarz Ci je zalecił właśnie w tym dniu to przecież będzie wiedział że masz @ i tak pewnie musi być. Jeśli @ nie przyjdzie to też idż i powiesz jak wygląda sytuacja.Ja zawsze chodziłam na wyznaczone wizyty beż względu na dzień cyklu.Lekarz bada lub nie. U mnie 14 dc trochę boli lewy jajnik.Czasami ciągnie mnie w podbrzuszu,ale nic zdarzyć się nie może bo bez stymulacji nie ma owu także nici z tego cyklu. Za dwa dni wezmę duphaston i czekam na @ i wyjazd do Białegostoku.Trzymam za Was kciuki oby ta cholera @ nie przyszła przez kolejne 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś