Gość: mimi IP: *.kalisz.mm.pl 03.03.04, 21:04 Mam do was pytanie jak czesto mozna robic badanie usg w pierwszych tygodniach ciąży ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciężarówka Re: USG ? IP: 81.18.220.* 03.03.04, 21:31 to zalezy od tego czy ciąża podwyższonego ryzyka, ja zrobiłam najpierw w 2 tc od dnia zapłodnienia a teraz będe robic w 4 tc od zapłodnienia, usg dopochwowe nie jest ryzykowne, także spoko, nie przejmuj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: USG ? IP: *.kalisz.mm.pl 04.03.04, 09:39 Ja mialam robione w 2 tc , ale nie zabardzo bylo jeszcze widac i lekarz kazal mi przyjsc za tydzien,i nie jestem pewna czy w tak wczenej ciazy mozna robic tak czesto usg? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: USG ? 04.03.04, 09:42 raz jesli wszystko jest, zeby sprawdzic czy jest pecherzyk, czy bije serduszko. tylko w razie pilnej koniecznosci badanie sie powtarza. tak powiedzial mi gin. mysle, ze to wiaze sie z tym, ze w pierwszych tygodniach wykonuje sie usg dopochwowe, a czasami kobiety bo takim badaniu moga zaplamic lub lekko zakrwawic. potem jak juz ciaze bedzie widac przez powloki brzuszne, to mozesz sobie robic usg nawet codziennie) Odpowiedz Link Zgłoś