Dodaj do ulubionych

pierwsze objawy ciazy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 10:26
Staramy sie o dziecko juz od 4 miesiecy. Oczywiscie najgorsze sa 2 tygodnie
po owulacji i czekanie czy bedzie okres czy nie. Robilam juz nie jeden test
zawsze przed okresem. Teraz chce wyluzowac i nie robic testu. Powiedzcie
dziewczyny czy wystepowaly u Was jakies obiawy przed terminem okresu, ktore
mogly byc swiadczy o ciazy. W jakim dniu cyklu, poza zatrzymaniem okresu,
wystapily taki objawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: życzliwa Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.acn.waw.pl 11.03.04, 10:35
      tu było tyle na ten temat,ze wystarczy wpisać w szukaj "objawy ciąży"
      • Gość: J. Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 10:42
        Dzieki za odpowiedz, mam nadzieje ze jak Ty bedziesz zaczynala jakis watek to
        tez tak zyczliwie zostaniesz potraktowana. Przejrzalam watki, od tego zaczelam,
        ale nie znalazlam odpowiedzi o symptomach przed wystapieniem miesiaczki, ktore
        by mogly swiadczyc o ciazy.
        • Gość: Dotti Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 10:47
          Gość portalu: J. napisał(a):
          > ale nie znalazlam odpowiedzi o symptomach przed wystapieniem miesiaczki,
          ktore
          > by mogly swiadczyc o ciazy.
          ...bo tak naprawdę to ile kobiet, tyle różnych objawów ciąży. Najczęściej chyba
          jednak objawy przychodzą już po terminie miesiączki.
          Najwcześniejszym objawem są piersi, ale to równie dobrze może wskazywać na
          zbliżającą się @.
    • Gość: ewa Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 12:42
      Serdecznie polecam www.mamo-tato.home.pl. Na tej stronie poprzez wejście na
      forum w Naszych Staraniach. Pozdrawiam.
      • tekla12 Re: pierwsze objawy ciazy 11.03.04, 13:13
        Bardzo wczesna ciąża i zbliżająca się @ niestety niestety wglądają bardzo
        podobnie, szczególnie jeśli nie ma się skali porównawczej. Bolesność piersi,
        pojawiające się na nich niebieskie żyłki, częstsze korzystanie z toalety
        (szczególnie budzenie się w nocy), wrażenie zatrzymywania się wody w organiźmie
        (nie wiem jak to dokładniej opisać) - dopóki te symptomy występują i nie
        ustępują możesz mieć nadzieję, że jest dobrze. Jeśli nic się takiego nie dzieje
        albo wyżej opisane objawy ustępują, to znaczy, że uda się nie tym a następnym
        razem. Utrzymywanie się podwyższonej tempki też jest dobrym symptomem ale ja na
        tych pomiarach się nie znam i szczerze mówiąc raczej w nie nie wierzę. Niestety
        dla starających się druga część cyklu zawsze jest upiorna. Pozdrawiam cieplutko
        T.
    • Gość: Ania Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.gala.net.pl 11.03.04, 15:03
      Dziewczyny mają rację-wczesne objawy ciązy są prawie takie same jak przed
      miesiączką."prawdziwe"pbjawy pojawiają się najczęściej,po dacie w której miała
      wystąpić miesiączka.Ja np nie miałam żadnych,a po tygodniu spózniania się
      okresu pojawiły się poranne wymioty,a tak to NIC.Każda kobieta przechodzi ciążę
      inaczej i tak samo jest z objawami.Dlatego musisz niestety uzbroić się w
      cierpliwość.Zyczę powodzenia!
      • Gość: Magdaaa Re: pierwsze objawy ciazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:15
        Mój lekarz twierdzi,że nie jest się w stanie mieć objawów przed @.Organizm
        jeszcze nie przestawia się,hormony na tyle nie buzują.Wszystkie objawy to wynik
        psychiki(teraz to wiem-co miesiąc jestem w ciążysmile)Nie jesteś jedyna-szukając
        objawów u siebie-znajdziesz wszystkie.Nawet nie mogę Ci powiedzieć jak o tym
        nie myśleć, bo po prostu się nie da.Sama biegam co chwilę sprawdzac piersi-znam
        je już na wylot-a zawsze sie czegos dopatrzę.Dla mnie chwilą
        zapomnienia,racjonalnego myślenia jednocześnie jest to forum.Ono przywołuje
        mnie do porządku i swiadczy o tym,że nie zwariowałam, a jestem całkiem
        normalnasmile)))))Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka