Dodaj do ulubionych

rewolka404

08.07.10, 13:20
Rewolka, mam prośbę, czytałam w wątku IVF-ile czasu, napisałaś, że
ekspress, ponieważ byłaś po kuracji Zoladexem, więc etap wyciszania
mogłaś pominąć. My też mamy zalecenie do IVF, właśnie jestem po
kuracji Diphereline - też na zaleczenie endo i czekam na powrót @.
Tylko myślałam, żeby skontaktować się z lekarzem jak wróci okres,
ale może lepiej szybciej, bo wtedy przyspieszy się działania i też
udałoby się pominąć ten etap wyciszania. Napisz, czy miałaś już
zrobione wszystkie badania przed IVF, że zdążyłaś w tak szybkim
czasie doprowadzić do transferu. I jakie efekty u Ciebie ? Z góry
dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • rewolka404 Re: rewolka404 08.07.10, 21:25
      To musisz sie skontaktowac z lekarzem z kliniki. Ja sie pojawilam chyba w 25
      dniu od zastrzyku z Zoladexu, wtedy mialam zrobione wszystkie badania i wtedy
      zaczelam stymulacje. U mnie decyzja byla szybka, bo moj gin nie przejawial checi
      dalszego mojego leczenia, nie widzial sensu/nie mial pomyslu. Nie moglam byc
      caly czas na Zoladexie a na antykach nie funkcjonowalam i co gorsza pojawialy
      sie nowe ogniska i zrosty, przez co jajniki mialam niewidoczne, po powrocie do
      Zoladexu na szczescie jeden sie pojawil. Zadzwonilam do lekarza z kliniki
      porozmawiac tylko, ten zaprosil na wizyte i tak szybko poszlo. Planowalismy
      program na jesieni ze wzgledu na plany mieszkaniowe. W klinice poczulismy, ze
      wesolo nie jest i nie mamy czasu do stracenia. Niestety zle sie stymulowalam,
      wyprodukowalam tylko 2 komorki, w tym 1 byla niedojrzala. Nie udalo sie, ale ja
      mam widoczny tylko jeden jajnik, a wlasciwie maly kawalek tego, co z niego
      zostalo...po 2-krotnym wyluszczaniu torbieli i usuwaniu zniszcznej tkanki
      zostalo u mnie kilka milimetrow jajnika, mam niska rezrwe. Na Bocianie poznalam
      dziewczyne tez po Zoladexie, ktora endo miala chyba tylko na jajowodach i ona
      stymulowala sie bardzo dobrze, jest w ciazy z blizniakami. Tak wiec nie sugeruj
      sie moim przykladem. Zadzwon do lekarza, porozmawiaj, umow sie na wizyte. Moim
      zdaniem program po kuracji do dobry pomysl, ale decyzja niech bedzie lekarza.
      Powodzenia i w przypadku pytan pytaj smialo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka