Gość: maria IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.03.04, 14:19 Jestem ciekawa w którym dniu cyklu robicie monitoring owulacji no i jak przebiega, ile razy kontrolujecie wzrost pęcherzyka na USG? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Monitoring owulacji 23.03.04, 14:23 mi gin kazal przyjsc miedzy 11 a 14 dc. mam cykle ok 30-33 dni. moj znajomy w invikcie w gdansku robi troszke inaczej. pierwsze usg wykonuje 3- 5 dc, jeszcze podczas krawienia. potem w zaleznosci od tego jak wyglada pecherzyk, czy jest czy go nie ma, wyznacza kolejne wizyty. generalnie usg robi ok 3 razy w cyklu. chociaz zdarzaja sie przypadki, ze musi zapraszac pacjentki czesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAWIA 24 Re: Monitoring owulacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:29 DOBRZE MARIO ZE PORUSZYLAS TEN WĄTEK.BO TEZ TO MNIE CIEKAWI.JA NA USG IDE 5 D.C.GEDERALNIE NASTAWIAM SIE NA 3 WIZYTY.NAJGORSZE JEST TO ZE MONITORING KOSZTULJE MNIE 70 ZL.A JEZELI DOJDZIE WIECEJ NIZ 3 .TO JUZ DLA MNIE TO DUZY WYDATEK.DZIEWCZYNY A WAS ILE KOSZTUJE MONITORING CZY TEZ TAK DUZO JAK MNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Monitoring owulacji 23.03.04, 15:02 U mojego lekarza monitoring jest darmowy, pierwsze badanie na początku cyklu potem około 11-13 dzień a potem według wyliczeń potwierdzić owulację. Potem korzystałam z testów owulacyjnych i jak wyszedł pozytyw to za 24 godziny leciałam na monitoring, raz nawet udało mi się trafić na pękanie pęcherzyka, a tak byłam 2-3 godziny po peknięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinola Re: Monitoring owulacji IP: 193.111.22.* 23.03.04, 15:43 Moje "podrasowane" cykle miały 28-35 dni. Pęcherzyki 2 cm pojawiały się już w dniu 5tym jak i np 21tym d.c. Co z tego kiedy nie pękały... ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
brita5 Re: Monitoring owulacji 24.03.04, 10:42 Pinola- ja jestem w podobnej sytuacji i na pekniecie pehcerzykow dostaje pregnyl. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta74 Monitoring owulacji-technika wykonania IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 21:03 Czy to prawda, że monitoring wykonuje się wyłącznie dopochwowo ? Czy przez powłoki brzuszne też można ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Monitoring owulacji-technika wykonania 04.04.04, 22:16 ja miałam tylko dopochwowo, przez brzuch mało widać Odpowiedz Link Zgłoś