IP: 195.245.213.* 23.03.04, 14:48
Dziewczyny,
jestem po nieudanym zabiegu in vitro, zostały mi mrozaczki.... czy któraś z
was wie może co powinnam zrobić przed transferem moich mrozaczków??? Czy
konieczne są jakieś badania, w którym dniu cyklu to się wykonuje???? W mojej
klinice mówią żeby zgłosić się 3dc i wtedy wszystko powiedzą, a już nie daje
rady czekać. Proszę Was o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: mrozaczki IP: 195.245.213.* 23.03.04, 16:42
      i ja prosze o odpowiedź. Jestem żywo zainteresowana jak wygląda przygotowanie
      do ciąży z mrozaczków.
    • Gość: gina Re: mrozaczki IP: 62.233.129.* 23.03.04, 17:26
      Ja wlasnie przygotowuje sie do rozmrozenia dwoch maluchow. Na Starynkiewicza w
      W-wie staraja sie nie pakowac kolejnych hormonow jak nie trzeba, tak wiec
      odbedzie sie to w cyklu naturalnym czyli musi pojawic sie owulacja. W czwartek
      czyli 11dc ide na usg, aby sprawdzic czy wszystko jest w porzadku. transfer
      dokonuje sie w takim dniu po owulacji w jakim zostaly zamrozone maluchy
      zazwyczaj jest to 3-4 dzien po. Po radach mojej homeopatki staram sie brac
      hormonow jak najmniej - mowi, ze organizm sie rozleniwia. Po pierwszym in-vitro
      (w grudniu) musialam miec przerwe, bo pojawil sie polip. Zostal usuniety -
      histeroskopia. Teraz moge probowac ponownie.
      • tekla12 Re: mrozaczki 23.03.04, 17:46
        Pewnie w każdej klinice procedury są nieco inne, ale generalnie podchodzi się
        do transferu na cyklu naturalnym (wcale nie jestem pewna, czy musi być owu).
        Możesz się spodziewać usg (generalnie najważniejsza jest grubość endo), czegoś
        do ewentualnej poprawki grubości sluzówki, być może progesteronu w okresie
        okołotransferowym i aspirynki.
        • Gość: Oliwka Re: mrozaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 19:57
          A czy potrzebne są wczesniej jeszcze jakieś badania? np. hormony, posiewy etc.?
          Moje skarby aktualnie zamrozone są w Invikcie....może któraś z Was już tam
          przeszła transfer mrozaczków...
          W każdym razie dziewczyny dziękuję Wam za odpowiedzi to mi dużo daje!!!!
          • piegoosek Re: mrozaczki 23.03.04, 23:17
            dla mnie rowniez bardzo cenne sa Wasze rady!! smile
            pozdrowienia!
            piegoos
            ________
            rowniez z mrozaczkami smile
            • Gość: Bogusia Re: mrozaczki IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.04, 23:57
              Witam serdecznie
              Bardzo mni interesuje jak odbywa się invitro w Invikcie. Jeżeli możecie to
              podzielcie się ze mną posiadanymi informacjami. Interesuje mnie który z lekarzy
              się tym zajmuje. Chodziłam do dr. Łukaszuka, teraz miałam 1,5 roku przerwy i
              decyzja zapadła.
              Pozdrawiam
              Bogusia
              • piegoosek Re: mrozaczki 24.03.04, 14:20
                witaj Bogusiu, ja mialam ivf/icsi w Invikcie, wlasnie dr Lukaszuk sie tym zajmuje!
                jesli chcesz wiedziec wiecej pisz prosze na priva piegoosek@gazeta.pl, mam
                ostatnio urwanie glowy i odpisze jak tylko bede miala chwilke, ok?
                pozdrawiam cieplutko!
                piegoosek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka