Dodaj do ulubionych

Do Ewy-wyniki-proszę!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 10:45
Ewo-proszę-TY możesz zinterpretowac wyniki.(oczywiście potem lekarz)Właśnie
odebrałam wyniki -były robione w 25dc czyli prawdopodobnie już byłam w
ciązy.Mam normy,ale podam wszystkie, bo nie wiem czy przyspieszyc wizyte do
gin czy nadal czekac do 6 tygodnia(żeby ciązy nic nie groziło)
FSH 3.95 mIU/ml
LH 16.03 mIU/ml
Prolaktyba 34.17ng/ml
Progresteron 11.98ng/ml
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! 26.03.04, 10:51
      prl za wysoka.uwazaja na nia.
      progesteron tez za niski, bierzesz tabletki typu duphaston lub luteina?
      progesteron po owu powinien byc od 15 do 30. przynajmniej moje lab takie normy
      podaje
      koniecznie zapytaj gina czy nie musisz brac malych dawek bromergonu?
      chyba ze prl w ciazy taka moze byc. bo na okres przed ciaza jest za wysoka.
      moje lab podaje normy dla prl od 3,4-24.1
      • Gość: Magdaaa Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:01
        Właśnie o to chodzi,że nic nie biorę-nic nie brałam dotychczas-to były moje
        pierwsze badania hormonów.Moje laboratorium podaje prolaktynę 6.0-29.9 to i tak
        za wyskoka.Czym może grozić.Normu progresteronu w fazie lutealnej 1.7-27.0 ale
        ja w ciązy juz byłam-co to za faza??Trochę się denerwuję-Ewa doradziła czekac
        do 6 tygodnia, ja tez tak sądziłam,ale może z wynikami wczesniej sie udac? I
        jak liczyc te tygodnie.Bo dzis 5 tydzien od ostatniej miesiączki a 3 tydzien od
        zapłodnienia.Czuję się dobrze-nic mnie nie boli nie kłuje(tylko piersi,głównie
        sutki)
    • ewa.analityk1 Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! 26.03.04, 11:01
      nie czekaj z wizytą, progesteron jest za niski warto byłoby dac duphaston lub
      luteinkę, prolaktyna może tak wzrosnąć na początku.
      • Gość: Magdaaa Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:02
        Ewa mój gin jest dopiero we wtorek-czekac czy już iść???Panikowac czy nie??
        • ewa.analityk1 Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! 26.03.04, 11:11
          do wtorku możesz poczekać smile ale nie czekaj tygodniami, chyba, że zaczęłabyś
          plamić
          • Gość: Magdaaa Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:21
            Ewa -jestes wielka-można na Ciebie zawsze liczyc-najpierw trochę sie
            zaniepokoiłam-teraz juz uspokoiłam-zadzwonie do gin i pogadam -on zdecyduje.
            Maretina -również dziękuję-wiem ,że tutaj zawsze uzyskam pomoc-trochę boję się
            cieszyc na wyrost,stąd ostrożność.
            • Gość: Nikola Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:31
              Magda! Jesteś w ciąży????? :0 Dobrze zrozumiałam????
    • Gość: Nikola Re: Do Ewy-wyniki-proszę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:47
      Magda!!!! smile)) Jak super...teraz doczytałam....Jak bardzo się cieszę!!! Nie
      było mnie kilka dni a tu taaaaaka niespodzianka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      Gratuluje z całego serca!!!
      Widzisz...jednak przeczucie miałaś dobre....ale super!!!
      Nic mi nie napisałaś wcześniej sad O TY!!!
      Teraz dbaj o siebie i o maleństwo. Nic się nie martw. Wszystko będzie
      dobrze...ja bym radziła jak najszybciej udać się do lekarza....Napisz mi co
      planujesz...
      Na razie! trzymaj się mocno!! A nie mówiłam?.... Teraz brak mi słów...z powodu
      Twojego szczęścia. Wszystko zaczyna się jakoś układać.
      Ja też czekam cierpliwie na swoją kolej..smile
      Uważaj na siebie!!! Naprawdę ogromnie się cieszę!!!! Aż mi się lezka w oku
      zakręciłą wink.
      Całuję mocno!
      Nikola smile
      • Gość: Magdaaa Nikola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:57
        Nikola -pisałam dwa maile.Jeden długi,jak jeszcze nie wiedziałam i następnego
        dnia tylko ,że jest kreska.Boję się trochę,jeszcze podchodzę do tego
        sceptycznie-do lekarza na razie nie miałabym po co isc, bo by nic nie
        wykrył,ale dzis mąz odebrał wyniki hormonów i ciekawa byłam co tam słychac(taki
        przypadek-wreszcie je zrobiłam -przydadza się mam nadzieję w innym celu).Masz
        odpowiedz-co jak chłopaki sa nieruchliwe-otóż może się udac.Mąż miał sie bardac
        5.IV-już nie musi.Optymizm i wiara czyni cuda.Nikola-Tobie też się uda-odkąd
        zobaczyła m kreskę to nie może mi wyjśc z głowy,że teraz to Ty będziesz-głupie -
        naiwne-ale pamietaj-jednak cos z tego wynikasmile))))))))Dzisiaj zadzwonie do
        lekarza-porozmawiam z nim i zobaczymy czy przyspieszymy wizyte czy poczekamy do
        wtorku(chciałam jeszcze z tydzien poczekac az jajeczko się zagniezdzi-wiesz,
        różnie to bywa-mąz chciałby sie cieszyc,ale tez sie boi .jak tak sie mam całą
        ciąze obawiac to horrorsmile)Jestem w głębi szczesliwa,a jak potwierdzi lekarz-to
        chyba oszaleje ze szczescia.Trzymaj sie i też daj czasem znacsmile)))))))Buziaki
        • Gość: aga Magda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.04, 13:21
          Magda! Nie zadręczaj się głupimi myślami! Dbaj o siebie dla fasolki - to ona
          teraz najważniejsza, ale Ty też musisz jakoś funkcjonować. Łatwo powiedzieć
          uspokój się, ale spróbuj.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka